Svojim ocima sam gledao pojedine iz tih sluzbi kako se odnose sa robom, nista njezniji nisu ni sa televizorima
Nema toga sto bih dozvolio da mi oni donesu, il' kupit u rajvosa ili pali avto i pici sam po to sto kupujes i poskupo placas.
Moderator: Benq
Kada uneses hladnu stvar u topal prostor dolazi do stvaranja kondenzata i trebalo bi ostaviti najmanje pola sata u toplom prije isprobavanja. To se naravno ne odnosni na prenosne uredjaje poput laptopa, mobitela, itd koji imaju tanak zastitini sloj na stampanoj ploci mada se i u dosta ostale elektronike u zadnje vrijeme rade stampane ploce sa tom zastitom. Mada znam masu naroda koji odmah ukljucuju svu elektroniku i nista joj nije bilo ali da opasnot postoji - postoji.zippoo87 wrote:jedno pitanje
nije TV u pitanju ali jeste monitor (sto je haman pa isto)
sutra mi treba doci monitor koji sam kupio i hocu da ga isprobam prije placanja,a obzirom da je niska temperatura i da kurirske sluzbe kada dovuku robu,roba bude ledena a prostorija gdje cu ga probati ce biti na nekoj sobnoj temperaturi,20ak stepeni...a necu moci cekati da se monitor zagrije na tu unutarnju temperaturu
ja monitor moram probati,da vidim da li sve radi kako je navedeno i ako bude radilo,placam ga kuriru...e sada me zanima,da li mu moze naskoditi tih par minuta,dok ga upalim i probam...sa niske temperature na visoku...jer nece me kurir cekati par sati da isprobavam
ovo pitam,jer sam nakon duze potrage i ganjanja sto nasih radnji,dobavljaca,ganjanja modela,od svega odustao i samo se iznervirao i nasao na piku monitor,ali bez garancije
pa ne bih da ga ostetim
znam da na ovo mnogi ne paze i niko i ne obraca paznju,ali stvarno su sada velike razlike u vanjskoj temperaturi i unutrasnjoj
hvala
Ja sam jednom bas pisao o tome kada je bila tema brisanje panela na TV-u. Kod nas jos vlada zabluda da je LCD panel tvrd i krhak kao najtanje staklo a u realnosti se radi o prilicno mekanom i elasticnom materijalu koji se mora pofino pritisnuti prije nego sto dodje do ostecenja ili pucanja.channel10 wrote:Da li je moguće da se tim nekim pritiskom rukom na.ekran nesto poremeti i da ti se uništi ekran?
Neka bacaju, ko ih *ebe. Bacan je on dosta puta prije i nego je dospio u ruke kurirske sluzbe. Ja narucujem i narucivacu sa dostavom a iz predostroznosti upalim kameru na mobitelu cim stigne dostavni kombi i snimim sve od preuzimanja do montiranja i paljenja pa ako stigne ostecen uredjaj ne moze mi niko proturjeciti jer snimak sve govori.semirsar wrote:Mene jeza fata kad neko kaze "dostavice mu kurirska sluzba" dhl, euroexpress, 24vip iliti euroexpresone kakli se sad zovu fedex... itd.
Svojim ocima sam gledao pojedine iz tih sluzbi kako se odnose sa robom, nista njezniji nisu ni sa televizorima![]()
Nema toga sto bih dozvolio da mi oni donesu, il' kupit u rajvosa ili pali avto i pici sam po to sto kupujes i poskupo placas.
Isti panel,nista posebno panel i slikatnt-tunja wrote:Pozz!
Koja je razlika izmedju Sony Bravia XF75 i XF70? Znam da je 75 sa androidom, medjutim ne znam koliko mi je to pametno uzimati buduci da cu uzeti Telemach EON paket. Panel, slika, kvaliteta i slicne karakteristike?
To su televizori sa Quantum dots poluprovodnicima. LG ih koristi u Nano cell televizorima, Samsung u QLED-ima a Sony u Triluminos televizorima. Ta tehnologija omogucava bolje boje i veci color gamut.tnt-tunja wrote:Je li zna neko sta je ova super ultra nano hd tehnologija?
https://technoshop.ba/proizvodi/tv-i-au ... 0pla-4241/
Kakav je ovo tv?

Da sam na tvom mjestu, ja bih odmah poslao mail direktno sony-u. Pusti ove nase, salji ti dalje pa neka ih oni pritisnu.REDDEVILS wrote:Ne mogu da vjerujem ali cu ipak da kazem sto se tice Tv-a XF9005, danas me zove serviser i pita me dali sam ja trazio da mi se vrati tv kuci posto su zaprimili poziv kako on kaze da sam trazio da mi se tv dostavi kuci iz isti stopa ja onako zbunjeno ga pitam ko je zvao ja bogami nisam nikog zvao i sto bih trazio da mi se tv vrati kad jos nisu ni uradili dijagnostiku. U medjuvremenu nazovem servis i pitam ih dali su ustanovili kvar kad on meni ko iz topa to je vjerovatno zbog igre koju igras na PS4 Pro mi nismo nasli nikakvih smetnji na panelu a ja provjerite opet i spustim im slusalicu i nazovem ih ponovo za petnestak minuta i pitam ih jesteli nasli plavkast piksel kaze da jesu ali samo na izvoru HDMI 1 a da na ostala tri ne pokazuuje i da sumljaju na plocu i grafiku tv-a i onda mi rece da ce mi tv otvarati a ja njemu bogami neces nije ti to do maticne ploce vec do piksela provjeri ponovo HDMI ulaze 2,3,4 ali cu ja ostati na vezi dok to radis mozda je minuta prosla kad mi on govori da je uspio naci piksel na ulazima 2,3,4.
Na kraju mi je rekao da je ovaj piksel zanemariv sto se tice Sonya i da mi vjerovatno nece zamjeniti tv.
Ako nekog zanima kako baciti 2350 KM i jos ko najveci levat platiti prjevoz u jednom pravcu 30 KM nek pita mene![]()
Nikad vise Sony TV necu uzeti u zivotu jer san tv koristio mjesec i pol dana i odma se javio taj piksel ili sta vec a da ni ovlasteni servis neznaju staje jer im covjek mora nacrtati da bi vidjeli![]()
Uglavnom slike su poslane Sony Predstavnistvu u BIH mada sumljam da ce odgovor biti pozitivan![]()
Hvala lijepo SONYa ovo su proizvodi koje imam od marke sony
PS4 Pro, dva mobitela, kucno kino, i dva tv-a
channel10 wrote:Da sam na tvom mjestu, ja bih odmah poslao mail direktno sony-u. Pusti ove nase, salji ti dalje pa neka ih oni pritisnu.REDDEVILS wrote:Ne mogu da vjerujem ali cu ipak da kazem sto se tice Tv-a XF9005, danas me zove serviser i pita me dali sam ja trazio da mi se vrati tv kuci posto su zaprimili poziv kako on kaze da sam trazio da mi se tv dostavi kuci iz isti stopa ja onako zbunjeno ga pitam ko je zvao ja bogami nisam nikog zvao i sto bih trazio da mi se tv vrati kad jos nisu ni uradili dijagnostiku. U medjuvremenu nazovem servis i pitam ih dali su ustanovili kvar kad on meni ko iz topa to je vjerovatno zbog igre koju igras na PS4 Pro mi nismo nasli nikakvih smetnji na panelu a ja provjerite opet i spustim im slusalicu i nazovem ih ponovo za petnestak minuta i pitam ih jesteli nasli plavkast piksel kaze da jesu ali samo na izvoru HDMI 1 a da na ostala tri ne pokazuuje i da sumljaju na plocu i grafiku tv-a i onda mi rece da ce mi tv otvarati a ja njemu bogami neces nije ti to do maticne ploce vec do piksela provjeri ponovo HDMI ulaze 2,3,4 ali cu ja ostati na vezi dok to radis mozda je minuta prosla kad mi on govori da je uspio naci piksel na ulazima 2,3,4.
Na kraju mi je rekao da je ovaj piksel zanemariv sto se tice Sonya i da mi vjerovatno nece zamjeniti tv.
Ako nekog zanima kako baciti 2350 KM i jos ko najveci levat platiti prjevoz u jednom pravcu 30 KM nek pita mene![]()
Nikad vise Sony TV necu uzeti u zivotu jer san tv koristio mjesec i pol dana i odma se javio taj piksel ili sta vec a da ni ovlasteni servis neznaju staje jer im covjek mora nacrtati da bi vidjeli![]()
Uglavnom slike su poslane Sony Predstavnistvu u BIH mada sumljam da ce odgovor biti pozitivan![]()
Hvala lijepo SONYa ovo su proizvodi koje imam od marke sony
PS4 Pro, dva mobitela, kucno kino, i dva tv-a
Uglavnom i ako mi ne zamjene Tv a nadjem li i jednu ogrebozinu ili otisak necu prihvatiti zv vec cu traziti drugi i onako mi je tv odnesen bez daljinskog upravljaca a i nogu to je ostalo kod mene od tv-atypeOnegative wrote:+1
ako su firma renomea kakvog bi trebali biti , taj servis vise nikad ne bi trebao servisirat ni mikser a kamoli TV . Mada , ruku na srce mislim da je ovdje vise do javasluka u ovoj q od drzave i sistema APP (ako prođe prođe ) , nego do Sony-a .
Drzim fige
Postujem, tvoj izbor ako ti se da sa svim tim slikanjemCooK wrote:Neka bacaju, ko ih *ebe. Bacan je on dosta puta prije i nego je dospio u ruke kurirske sluzbe. Ja narucujem i narucivacu sa dostavom a iz predostroznosti upalim kameru na mobitelu cim stigne dostavni kombi i snimim sve od preuzimanja do montiranja i paljenja pa ako stigne ostecen uredjaj ne moze mi niko proturjeciti jer snimak sve govori.semirsar wrote:Mene jeza fata kad neko kaze "dostavice mu kurirska sluzba" dhl, euroexpress, 24vip iliti euroexpresone kakli se sad zovu fedex... itd.
Svojim ocima sam gledao pojedine iz tih sluzbi kako se odnose sa robom, nista njezniji nisu ni sa televizorima![]()