TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
semirsar

#8076 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by semirsar »

Mene jeza fata kad neko kaze "dostavice mu kurirska sluzba" dhl, euroexpress, 24vip iliti euroexpresone kakli se sad zovu fedex... itd.
Svojim ocima sam gledao pojedine iz tih sluzbi kako se odnose sa robom, nista njezniji nisu ni sa televizorima :shock:
Nema toga sto bih dozvolio da mi oni donesu, il' kupit u rajvosa ili pali avto i pici sam po to sto kupujes i poskupo placas.
channel10

#8077 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by channel10 »

Zato sam ja išao po svoj tv. Jedva ga ubacio sa kutijom. Morao položiti sjediste i opet jedva. Kad sam otvarao kutiju da pregledam sta je došlo, teško sam ga i vratio nazad. Čini mi se da je tada bilo pritiska na ekran dok je vracan i sad ste mi shuhu vezali :)
Moraću ga opet izvući ali sad upaliti i isprobati :-)
CooK

#8078 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

zippoo87 wrote:jedno pitanje
nije TV u pitanju ali jeste monitor (sto je haman pa isto)
sutra mi treba doci monitor koji sam kupio i hocu da ga isprobam prije placanja,a obzirom da je niska temperatura i da kurirske sluzbe kada dovuku robu,roba bude ledena a prostorija gdje cu ga probati ce biti na nekoj sobnoj temperaturi,20ak stepeni...a necu moci cekati da se monitor zagrije na tu unutarnju temperaturu
ja monitor moram probati,da vidim da li sve radi kako je navedeno i ako bude radilo,placam ga kuriru...e sada me zanima,da li mu moze naskoditi tih par minuta,dok ga upalim i probam...sa niske temperature na visoku...jer nece me kurir cekati par sati da isprobavam
ovo pitam,jer sam nakon duze potrage i ganjanja sto nasih radnji,dobavljaca,ganjanja modela,od svega odustao i samo se iznervirao i nasao na piku monitor,ali bez garancije
pa ne bih da ga ostetim
znam da na ovo mnogi ne paze i niko i ne obraca paznju,ali stvarno su sada velike razlike u vanjskoj temperaturi i unutrasnjoj
hvala
Kada uneses hladnu stvar u topal prostor dolazi do stvaranja kondenzata i trebalo bi ostaviti najmanje pola sata u toplom prije isprobavanja. To se naravno ne odnosni na prenosne uredjaje poput laptopa, mobitela, itd koji imaju tanak zastitini sloj na stampanoj ploci mada se i u dosta ostale elektronike u zadnje vrijeme rade stampane ploce sa tom zastitom. Mada znam masu naroda koji odmah ukljucuju svu elektroniku i nista joj nije bilo ali da opasnot postoji - postoji.
CooK

#8079 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

channel10 wrote:Da li je moguće da se tim nekim pritiskom rukom na.ekran nesto poremeti i da ti se uništi ekran?
Ja sam jednom bas pisao o tome kada je bila tema brisanje panela na TV-u. Kod nas jos vlada zabluda da je LCD panel tvrd i krhak kao najtanje staklo a u realnosti se radi o prilicno mekanom i elasticnom materijalu koji se mora pofino pritisnuti prije nego sto dodje do ostecenja ili pucanja.
CooK

#8080 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

semirsar wrote:Mene jeza fata kad neko kaze "dostavice mu kurirska sluzba" dhl, euroexpress, 24vip iliti euroexpresone kakli se sad zovu fedex... itd.
Svojim ocima sam gledao pojedine iz tih sluzbi kako se odnose sa robom, nista njezniji nisu ni sa televizorima :shock:
Nema toga sto bih dozvolio da mi oni donesu, il' kupit u rajvosa ili pali avto i pici sam po to sto kupujes i poskupo placas.
Neka bacaju, ko ih *ebe. Bacan je on dosta puta prije i nego je dospio u ruke kurirske sluzbe. Ja narucujem i narucivacu sa dostavom a iz predostroznosti upalim kameru na mobitelu cim stigne dostavni kombi i snimim sve od preuzimanja do montiranja i paljenja pa ako stigne ostecen uredjaj ne moze mi niko proturjeciti jer snimak sve govori.
tnt-tunja

#8081 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by tnt-tunja »

Pozz!

Koja je razlika izmedju Sony Bravia XF75 i XF70? Znam da je 75 sa androidom, medjutim ne znam koliko mi je to pametno uzimati buduci da cu uzeti Telemach EON paket. Panel, slika, kvaliteta i slicne karakteristike?
amar1994

#8082 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by amar1994 »

tnt-tunja wrote:Pozz!

Koja je razlika izmedju Sony Bravia XF75 i XF70? Znam da je 75 sa androidom, medjutim ne znam koliko mi je to pametno uzimati buduci da cu uzeti Telemach EON paket. Panel, slika, kvaliteta i slicne karakteristike?
Isti panel,nista posebno panel i slika :thumbup:

https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x750f
tnt-tunja

#8083 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by tnt-tunja »

Je li zna neko sta je ova super ultra nano hd tehnologija?

https://technoshop.ba/proizvodi/tv-i-au ... 0pla-4241/

Kakav je ovo tv?
CooK

#8084 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

tnt-tunja wrote:Je li zna neko sta je ova super ultra nano hd tehnologija?

https://technoshop.ba/proizvodi/tv-i-au ... 0pla-4241/

Kakav je ovo tv?
To su televizori sa Quantum dots poluprovodnicima. LG ih koristi u Nano cell televizorima, Samsung u QLED-ima a Sony u Triluminos televizorima. Ta tehnologija omogucava bolje boje i veci color gamut.
Vise o QD imas na sljedecem linku:
https://en.wikipedia.org/wiki/Quantum_dot
REDDEVILS

#8085 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by REDDEVILS »

Ne mogu da vjerujem ali cu ipak da kazem sto se tice Tv-a XF9005, danas me zove serviser i pita me dali sam ja trazio da mi se vrati tv kuci posto su zaprimili poziv kako on kaze da sam trazio da mi se tv dostavi kuci iz isti stopa ja onako zbunjeno ga pitam ko je zvao ja bogami nisam nikog zvao i sto bih trazio da mi se tv vrati kad jos nisu ni uradili dijagnostiku. U medjuvremenu nazovem servis i pitam ih dali su ustanovili kvar kad on meni ko iz topa to je vjerovatno zbog igre koju igras na PS4 Pro mi nismo nasli nikakvih smetnji na panelu a ja provjerite opet i spustim im slusalicu i nazovem ih ponovo za petnestak minuta i pitam ih jesteli nasli plavkast piksel kaze da jesu ali samo na izvoru HDMI 1 a da na ostala tri ne pokazuuje i da sumljaju na plocu i grafiku tv-a i onda mi rece da ce mi tv otvarati a ja njemu bogami neces nije ti to do maticne ploce vec do piksela provjeri ponovo HDMI ulaze 2,3,4 ali cu ja ostati na vezi dok to radis mozda je minuta prosla kad mi on govori da je uspio naci piksel na ulazima 2,3,4.
Na kraju mi je rekao da je ovaj piksel zanemariv sto se tice Sonya i da mi vjerovatno nece zamjeniti tv.
Ako nekog zanima kako baciti 2350 KM i jos ko najveci levat platiti prjevoz u jednom pravcu 30 KM nek pita mene :cry:
Nikad vise Sony TV necu uzeti u zivotu jer san tv koristio mjesec i pol dana i odma se javio taj piksel ili sta vec a da ni ovlasteni servis neznaju staje jer im covjek mora nacrtati da bi vidjeli :evil:
Uglavnom slike su poslane Sony Predstavnistvu u BIH mada sumljam da ce odgovor biti pozitivan :)
Hvala lijepo SONY :thumbup: a ovo su proizvodi koje imam od marke sony
PS4 Pro, dva mobitela, kucno kino, i dva tv-a :cry:
Image
typeOnegative

#8086 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by typeOnegative »

sa srecom drug , nadam se da ce ti biti rjeseno u pozitivnom smislu ..
ako vjerujes evo i ja sam pop*** kad sam procitao tvoj post i kako se odnose prema ljudima , mater im j bezobraznu . Ne mogu ni zamislit kako se osjecas
Mislim da ovdje dosta stvari nije kako treba , pocev od 30 km i to poslije radnog vremena pa nadalje . Ja bi im zvao inspekciju
avaks

#8087 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by avaks »

Hajde da je to tv od 350KM pa bih i razumio zašto palamude zbog mrtvog piksela, ali brate 2350 je cifra od 4 prosječne plaće u nas nam...
Pa trebali bi da igraju oko tebe što se servisa tiče, sramota...
Nadam se da ćeš na kraju istjerati svoje, i ne odustaj, i to za prevoz im treba nabiti na nos! Sretno drug!
channel10

#8088 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by channel10 »

REDDEVILS wrote:Ne mogu da vjerujem ali cu ipak da kazem sto se tice Tv-a XF9005, danas me zove serviser i pita me dali sam ja trazio da mi se vrati tv kuci posto su zaprimili poziv kako on kaze da sam trazio da mi se tv dostavi kuci iz isti stopa ja onako zbunjeno ga pitam ko je zvao ja bogami nisam nikog zvao i sto bih trazio da mi se tv vrati kad jos nisu ni uradili dijagnostiku. U medjuvremenu nazovem servis i pitam ih dali su ustanovili kvar kad on meni ko iz topa to je vjerovatno zbog igre koju igras na PS4 Pro mi nismo nasli nikakvih smetnji na panelu a ja provjerite opet i spustim im slusalicu i nazovem ih ponovo za petnestak minuta i pitam ih jesteli nasli plavkast piksel kaze da jesu ali samo na izvoru HDMI 1 a da na ostala tri ne pokazuuje i da sumljaju na plocu i grafiku tv-a i onda mi rece da ce mi tv otvarati a ja njemu bogami neces nije ti to do maticne ploce vec do piksela provjeri ponovo HDMI ulaze 2,3,4 ali cu ja ostati na vezi dok to radis mozda je minuta prosla kad mi on govori da je uspio naci piksel na ulazima 2,3,4.
Na kraju mi je rekao da je ovaj piksel zanemariv sto se tice Sonya i da mi vjerovatno nece zamjeniti tv.
Ako nekog zanima kako baciti 2350 KM i jos ko najveci levat platiti prjevoz u jednom pravcu 30 KM nek pita mene :cry:
Nikad vise Sony TV necu uzeti u zivotu jer san tv koristio mjesec i pol dana i odma se javio taj piksel ili sta vec a da ni ovlasteni servis neznaju staje jer im covjek mora nacrtati da bi vidjeli :evil:
Uglavnom slike su poslane Sony Predstavnistvu u BIH mada sumljam da ce odgovor biti pozitivan :)
Image
Da sam na tvom mjestu, ja bih odmah poslao mail direktno sony-u. Pusti ove nase, salji ti dalje pa neka ih oni pritisnu.
REDDEVILS

#8089 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by REDDEVILS »

Neznam vise šta da radim dali da sutra odem po TV dok ga nisu skroz sje...i a TV kad preuzmem vjerovatno ću ga bratu pokloniti jer ne mogu gledati u osakaćen TV jer po tom pitanju sam veoma uredan imam Sony kućno kino i TV w815B 2014 koji nema ni jedne ogrebotine niti oštećenja panela tako da će mi ovaj piksel smetati jer koristim kompjuter i ps4
typeOnegative

#8090 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by typeOnegative »

normalno jbt , nisi dao tolike pare da bi gledao deformiran panel , ni da je troduplo jeftiniji a kamoli 2350 km . Dosta si bio fin , mislim da bi trebao malo promjenit pricu i malo priprijetit da ne misle da ce im lako to proci .
U svakom slucaju iskustvo je nocna mora , znam koga cu izbjegavat u sirokom luku .
Pisao sam o tome ovdje na temi , i nije mi namjera da ti pristajem na muku , ali moram reci .
naspram Sony-a LG i njihova servisna sluzba su treca dimenzija , pocev od samog odnosa do strucnosti pa nadalje . Hvalim ih na svakom koraku , a ove supke treba prozivat gdje god stignes
semirsar

#8091 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by semirsar »

channel10 wrote:
REDDEVILS wrote:Ne mogu da vjerujem ali cu ipak da kazem sto se tice Tv-a XF9005, danas me zove serviser i pita me dali sam ja trazio da mi se vrati tv kuci posto su zaprimili poziv kako on kaze da sam trazio da mi se tv dostavi kuci iz isti stopa ja onako zbunjeno ga pitam ko je zvao ja bogami nisam nikog zvao i sto bih trazio da mi se tv vrati kad jos nisu ni uradili dijagnostiku. U medjuvremenu nazovem servis i pitam ih dali su ustanovili kvar kad on meni ko iz topa to je vjerovatno zbog igre koju igras na PS4 Pro mi nismo nasli nikakvih smetnji na panelu a ja provjerite opet i spustim im slusalicu i nazovem ih ponovo za petnestak minuta i pitam ih jesteli nasli plavkast piksel kaze da jesu ali samo na izvoru HDMI 1 a da na ostala tri ne pokazuuje i da sumljaju na plocu i grafiku tv-a i onda mi rece da ce mi tv otvarati a ja njemu bogami neces nije ti to do maticne ploce vec do piksela provjeri ponovo HDMI ulaze 2,3,4 ali cu ja ostati na vezi dok to radis mozda je minuta prosla kad mi on govori da je uspio naci piksel na ulazima 2,3,4.
Image
Da sam na tvom mjestu, ja bih odmah poslao mail direktno sony-u. Pusti ove nase, salji ti dalje pa neka ih oni pritisnu.

ovo boldirano je najbolje da uradis, nista nasima ne vrijedi slati, znas ti nas... jbg... najlakse je srat kad se belaj desi, ali vec sa tim prevozom si treb'o biti sumnjicav spram tog servisa. Ne vjerujem da su oni jedini ovlasteni za Sony u Saraj'vu, previse mi neozbiljno djeluje sama web stranica ciji si link postavio a kamoli sve sto si opisao u vezi njih. :cry:
channel10

#8092 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by channel10 »

@Cook, kako si ti dobio mail od Samsunga? Ja sam ih zvao neki dan i govori mi kako trebam sacekati jos tih par dana do isteka 30 dana i kako bi to trebalo stici jer sam dobio povratni mail od njih. Posto je danas isteklo 30 dana, sutra cu ih zvati da vidim sta dalje. Imas li kakvu preporuku sta da im kazem, jer jbg oni sve fino :izet: , ali meni garancije jos nema :-)
REDDEVILS

#8093 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by REDDEVILS »

Slike su poslane putem maila sonyu čekam odgovor
typeOnegative

#8094 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by typeOnegative »

+1

ako su firma renomea kakvog bi trebali biti , taj servis vise nikad ne bi trebao servisirat ni mikser a kamoli TV . Mada , ruku na srce mislim da je ovdje vise do javasluka u ovoj q od drzave i sistema APP (ako prođe prođe ) , nego do Sony-a .
Drzim fige :thumbup:
REDDEVILS

#8095 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by REDDEVILS »

typeOnegative wrote:+1

ako su firma renomea kakvog bi trebali biti , taj servis vise nikad ne bi trebao servisirat ni mikser a kamoli TV . Mada , ruku na srce mislim da je ovdje vise do javasluka u ovoj q od drzave i sistema APP (ako prođe prođe ) , nego do Sony-a .
Drzim fige :thumbup:
Uglavnom i ako mi ne zamjene Tv a nadjem li i jednu ogrebozinu ili otisak necu prihvatiti zv vec cu traziti drugi i onako mi je tv odnesen bez daljinskog upravljaca a i nogu to je ostalo kod mene od tv-a :)
typeOnegative

#8096 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by typeOnegative »

Za ogrebotine se slazem , ali tesko da ce biti bez otisaka . kad su moj vratili sa servisa panel ko da je od mobitela , milion prstića po njemu :lol:
Al na svu srecu sve sam fino uglanc˙o
Samo budi istrajan i ne popustaj , ne daj da te prave budalom gamad pokvarena :evil:
semirsar

#8097 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by semirsar »

CooK wrote:
semirsar wrote:Mene jeza fata kad neko kaze "dostavice mu kurirska sluzba" dhl, euroexpress, 24vip iliti euroexpresone kakli se sad zovu fedex... itd.
Neka bacaju, ko ih *ebe. Bacan je on dosta puta prije i nego je dospio u ruke kurirske sluzbe. Ja narucujem i narucivacu sa dostavom a iz predostroznosti upalim kameru na mobitelu cim stigne dostavni kombi i snimim sve od preuzimanja do montiranja i paljenja pa ako stigne ostecen uredjaj ne moze mi niko proturjeciti jer snimak sve govori.
Postujem, tvoj izbor ako ti se da sa svim tim slikanjem :mrgreen:
Govorim iz svog iskustva, imao sam dosta dodira sa pakerajem i znam otprilike sve finese pakiranja i prepakiranja pojedine kartonske i pratece ambalaze. Nekoliko puta sam odbio primiti ocito otvaran i/ili dobrano nagnjecen paket. Hvala Bogu, nikad nisam imao prilike zvati neki servis ili ne daj Boze nositi nesto novo i pod garancijom, stavise, ni ono starije od deset godina jos ne vidja servisa, ne ureklo se. Sreca, znanje, ili nesto drugo, kakogod, ja zadovoljan. :mrgreen:
P.S. Robu kupujem samo licno u radnji, nista dostava, ko sto rekoh :thumbup:
PlusSA

#8098 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by PlusSA »

Ocekivano od strane servisa, zalosna nam drzava i prava.

Po meni logicno bi bilo da radnja gdje je kupljen tv rijesi problem sa servisom.

Idi sudskim putem i sabur samo :thumbup:
photo&video

#8099 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by photo&video »

Kao sto sam napisao prije, garancija vazi ukoliko se pojavi 9 mrtvih pixela ili 7 da su grupisani. Sad je stvar servisa da li ce izaci u susret ili ne. Ocigledno nece ni da pokusaju :run:
Izmedju CVile i DMalte

#8100 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Izmedju CVile i DMalte »

Sony vise nije ono sto je bio, ono sto se prodaje na Balkanu je treca liga, a takvi su i servisi, na zalost ! :evil:
Post Reply