RUSIJA

Post Reply
ioannes

#8076 Re: RUSIJA

Post by ioannes »

Point. wrote:
ioannes wrote:ti si izgleda otporan na svaku vrstu argumentacije...
neko ko sarkastično i na ismijavajući način odgovara, nema ništa konkretno pridonjeti temi.
takav način odogovora je intelektualni bankrot.
Ti znas sta je Putinu u interesu. Kad se forumski šatro analitičari ufate analizirati globalnu politiku.
Čovjek ti je iznio suhe činjenice, ti iznosiš lična zapažanja sta to Putin hoće i neće. Pojma nemaš, blago rečeno.
ne kvotaj me trolu
JUPITERXXX

#8077 Re: RUSIJA

Post by JUPITERXXX »

Ovako govori drzavnik koji ima svoje JA i hrabrost da saspe istinu u lice.
https://www.youtube.com/watch?v=xykvrGpCW6E
Fudo387

#8078 Re: RUSIJA

Post by Fudo387 »

JUPITERXXX wrote:Ovako govori drzavnik koji ima svoje JA i hrabrost da saspe istinu u lice.
Strasno, koji god predsjednik dodje svasta mu obeca i onda ga zajebe “deep state”. :D
arzuhal

#8079 Re: RUSIJA

Post by arzuhal »

UK traži od Srbije da se izjasni o slučaju Skripalj i postupanju prema Rusiji po tom pitanju. Nas u BiH boli đon za to, na više načina i iz više razloga :mrgreen:
JUPITERXXX

#8080 Re: RUSIJA

Post by JUPITERXXX »

Fudo387 wrote:
JUPITERXXX wrote:Ovako govori drzavnik koji ima svoje JA i hrabrost da saspe istinu u lice.
Strasno, koji god predsjednik dodje svasta mu obeca i onda ga zajebe “deep state”. :D
Nije to vec hoce reci da je predsjedni samo obicna marioneta za pokazivanje javnosti .
JUPITERXXX

#8081 Re: RUSIJA

Post by JUPITERXXX »

arzuhal wrote:UK traži od Srbije da se izjasni o slučaju Skripalj i postupanju prema Rusiji po tom pitanju. Nas u BiH boli đon za to, na više načina i iz više razloga :mrgreen:
Englezi bi ratovali ali nemaju hrabrosti pa po obicaju kukavice huskaju druge da se bore za njih.Rece jednom Gandhi ako vidis da se dvije ribice svadjaju na dnu mora vjerovatno je Engleska podmornica negdje u blizini.
Fudo387

#8082 Re: RUSIJA

Post by Fudo387 »

JUPITERXXX wrote:
Fudo387 wrote:
Nije to vec hoce reci da je predsjedni samo obicna marioneta za pokazivanje javnosti .
Pa da, pravi predCednik jase konja go do pasa, hrve se sa medjedom golim rukama, skace iz aviona bez padobrana...ta ce tamo neki supci sa upalom jajnika, njima sve drugi crtaju. :D

Mo’s misliti, predsjednik drzave a nema apsolutnu vlast.
Jebo ti tak’og predsjednika.
arzuhal

#8083 Re: RUSIJA

Post by arzuhal »

JUPITERXXX wrote:
arzuhal wrote:UK traži od Srbije da se izjasni o slučaju Skripalj i postupanju prema Rusiji po tom pitanju. Nas u BiH boli đon za to, na više načina i iz više razloga :mrgreen:
Englezi bi ratovali ali nemaju hrabrosti pa po obicaju kukavice huskaju druge da se bore za njih.Rece jednom Gandhi ako vidis da se dvije ribice svadjaju na dnu mora vjerovatno je Engleska podmornica negdje u blizini.
To što je veliki Ghandi rekao je sto posto...
kiligonzales

#8084 Re: RUSIJA

Post by kiligonzales »

Mi se ne mozemo dogovoriti o konkretnoj akciji. :D
arzuhal

#8085 Re: RUSIJA

Post by arzuhal »

kiligonzales wrote:
Nećemo se Rusiji zamjeriti kao država, a prema EU, UK i USA ćemo kazat:"Bismo mi, ali - Dejtonom kojeg ste nam vi skrojili i takvim ga održavate - ne možemo, jbg, žao nam je, al' stvarno...RS neće...sorry..."
kiligonzales

#8086 Re: RUSIJA

Post by kiligonzales »

arzuhal wrote:
kiligonzales wrote:
Nećemo se Rusiji zamjeriti kao država, a prema EU, UK i USA ćemo kazat:"Bismo mi, ali - Dejtonom kojeg ste nam vi skrojili i takvim ga održavate - ne možemo, jbg, žao nam je, al' stvarno...RS neće...sorry..."
U znak dobre volje deloziramo ga Dodiku, a on kaze nema mjesta kod nas, pritisli Ameri, nek ga Covi smjesti u Siroki, ako ne moze u Mostar. Na kraju s jedne strane Miljacke samo preselio na drugu. :lol:
Fudo387

#8087 Re: RUSIJA

Post by Fudo387 »

arzuhal wrote:
kiligonzales wrote:
Konacno neka korist i od dejtona, win win situacija.
Point.

#8088 Re: RUSIJA

Post by Point. »

ioannes wrote:
Point. wrote:
ioannes wrote:ti si izgleda otporan na svaku vrstu argumentacije...
neko ko sarkastično i na ismijavajući način odgovara, nema ništa konkretno pridonjeti temi.
takav način odogovora je intelektualni bankrot.
Ti znas sta je Putinu u interesu. Kad se forumski šatro analitičari ufate analizirati globalnu politiku.
Čovjek ti je iznio suhe činjenice, ti iznosiš lična zapažanja sta to Putin hoće i neće. Pojma nemaš, blago rečeno.
ne kvotaj me trolu
Nemas ti kapacitet za bilo kakvu diskusiju. Hajde prvo nauci definiciju rijeci argument pa onda pokusaj ponovo.
Kakav proruski boot bez sekunde sopstvenog misljenja.
kiligonzales

#8089 Re: RUSIJA

Post by kiligonzales »

Fudo387 wrote:
arzuhal wrote:
kiligonzales wrote:
Konacno neka korist i od dejtona, win win situacija.
Da su pametni da ih koriste ko Turci nekad pristupne ugovore sa EU :D

Uzmes kes od svakoga da satro zastupas njihove interese u BiH, malo politicarima u dzep stane, malo raji kane, malo poradis da svima bude dobro i mozda bi i zivnuli s tom praksom do sad haha
kiligonzales

#8090 Re: RUSIJA

Post by kiligonzales »

ioannes wrote: kažeš razmišljaš svojom glavom...

Putin nije okrenuo cijeli zapadni svijet proziv sebe...
nego je upravo obratno bilo.
Putinu uopće nije u interesu okrećati zapadni svijet protiv sebe....to je notorna glupost.
Stvarno je zastrašujuće u kakvom propagandnom filteru ljudi danas žive...
postavljala su se pitanja kako je bilo moguće da Hitler obmane i povede za sobom cijeli njemački narod....naravno da je sa adekvatnom propagandom moguće. Evo danas 80 god poslje i usprkos svim mogućim dostupnim kanalima informiranja, ljudi su opet ko ovce....nit im trebaju ikakvi dokazi niti ništa.....apsolutne ovce
Zapad je SSSR cinio slabijim, pa se desilo sta se desilo, tu drzavu je naslijedila Rusija i ona je bila slaba, a sada jaca i to je proces koji je nuzno zaustaviti. Iako je Rusija i dalje veliki igrac na svijetskoj sceni, Zapad ne moze dopustiti da bas ona bude otpor njihovoj politici. Naravno i Rusija ima svoje ambicije, sve ovo moze sa malo usijanih glava odvesti u neke nove sukobe, mada sve su prilike da cemo biti svjedoci nekog novog Hladnog rata.

Putin jeste pokazao svoj interes prema zemljama u koje je Zapad unjeo svoj uticaj i koje su bile u neposrednoj granici Rusije, gdje se na momente ponašao kao Milošević, te je stvarao svoje Republike Srpske, doduše ne na baš tako jednak nehuman i necivilizovan način ko Karadžić i Mladić, ali je stvorio državice koje se tiću samih Rusa na tome prostoru. To je i Jeljcin radio sa pojedinim drzavicama koje su nastale raspadom SSSR-a.

Čovjek je autokrata i teško se oteti dojmu da on ne vodi i procese van Rusije protiv svih onih koji štete mogućim ruskim interesima. Tako da i ubistvo ovoga špijuna ima svoje razloge, nije ni prvo ni zadnje ubistvo koje se desilo onima koji su udarali na njega lično. Bilo je i ubistava sto novinara, sto spijuna, u godinama iza nas. Sad da li iza svakoga ubistva svojih oponenata stoji licno on ili to ponekad odrade i Zapadnjaci da bi Ruje optuzili, tesko je o tome razgovarati bez dokaza.

Poslje onih suludih desavanja izmedju Turske i Rusije, rusenja ruskog aviona, ubistva ambasadora i jos nekih suludih akcija kojim se zelio potaci sukob izmedju dvije zemlje koje su do tada podizale kvalitetu svojih odnosa, pa i onoga suludog pokusaja svrgavanja Erdogana, sve je moguce...
ioannes

#8091 Re: RUSIJA

Post by ioannes »

uvažavam mišljenje
jeza u ledja

#8092 Re: RUSIJA

Post by jeza u ledja »

Ovi zadnji napadi su se desili sa nervnim gasom kojeg je proizvela i jedino posjeduje Rusija. Dakle nije uopste pitanje odakle dolaze napadaci. Samo je pitanje da li je napad naredio Putin, ili neko iz Rusije djeluje ta tlane.
Fazon je u tome sto je bilo ko je koristio ovaj otrov morao znati da ce se odmah znati koji je otrov u pitanju i odakle dolazi. Stoga se dalje postavlja pitanje da li je ovo uradjeno namjerno kao poruka Rusije da niko nije siguran nigdje.

Skripal, ili kako se vec zove, je bivsi kontraobavjestajac koji je valjda uhvacen davno, ali poslije razmjenjen Zapadu, i od tada zivi u UK. Da je u pitanju neki aktivni spijun nista ne bi bilo cudno, niti bi se digla uopste frka, ali ovdje je fazon u tome sto se ovakvi - neaktivni spijuni po pravilu vise ne diraju. Takva "pravila" valjda vrijede unazad od vremena SSSRa do danas.

Moja pretpostavka je da se zamjerio nekom oligarhu koji jednostavno nije mogao da ga pusti. Isto tako, moja pretpostavka je da Putin nema kontrolu nad ruskim oligarsima, cak do te mjere da mu rade ovakve stvari.
ioannes

#8093 Re: RUSIJA

Post by ioannes »

jeza u ledja wrote:Ovi zadnji napadi su se desili sa nervnim gasom kojeg je proizvela i jedino posjeduje Rusija. Dakle nije uopste pitanje odakle dolaze napadaci. Samo je pitanje da li je napad naredio Putin, ili neko iz Rusije djeluje ta tlane.

ovo nije istina...
probe novička ima dosta laboratorija
u svijetu....čak i ona blizu salisburija.
svaka ima svoju posebnu signaturu, koju OPCW može direktno ispitati i utvrditi odakle dolazi.
to rusija od početka hoće, što je i jedini pravi put.
ovi nedaju....kažu vi ste krivi, vjerujte nama
sportman1

#8094 Re: RUSIJA

Post by sportman1 »

sljedeci potez je bojkot fudbalskog prvenstva.
AleksoMKD

#8095 Re: RUSIJA

Post by AleksoMKD »

Makedonija proteruje jednog Ruskog diplomatu :-) navodno jer je pokusao doznati "drzavne tajne".

Sad su tek najebali, Putin se sere u gace od straha.
jeza u ledja

#8096 Re: RUSIJA

Post by jeza u ledja »

ioannes wrote:
jeza u ledja wrote:Ovi zadnji napadi su se desili sa nervnim gasom kojeg je proizvela i jedino posjeduje Rusija. Dakle nije uopste pitanje odakle dolaze napadaci. Samo je pitanje da li je napad naredio Putin, ili neko iz Rusije djeluje ta tlane.

ovo nije istina...
probe novička ima dosta laboratorija
u svijetu....čak i ona blizu salisburija.
svaka ima svoju posebnu signaturu, koju OPCW može direktno ispitati i utvrditi odakle dolazi.
to rusija od početka hoće, što je i jedini pravi put.
ovi nedaju....kažu vi ste krivi, vjerujte nama
Sta bolan? Kazu na Russia Today, jel? :D

Sami se ubili, bice da je.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#8097 Re: RUSIJA

Post by pici »

AleksoMKD wrote:Makedonija proteruje jednog Ruskog diplomatu :-) navodno jer je pokusao doznati "drzavne tajne".

ode makedonija u NATO... kus bolje, jebo liliputance
sportman1

#8098 Re: RUSIJA

Post by sportman1 »

za one koji hoce da znaju. oni koji nece da znaju neka ne citaju.

http://www.tacno.net/novosti/u-cijem-je-to-interesu/
AleksoMKD

#8099 Re: RUSIJA

Post by AleksoMKD »

pici wrote:
AleksoMKD wrote:Makedonija proteruje jednog Ruskog diplomatu :-) navodno jer je pokusao doznati "drzavne tajne".

Ma ja sam 100% za Makedoniju u NATO-u al neka nas prvo prime a posle mozemo i zatvorit Rusku ambasadu sto se mene tice. Ali sve se plasim da cemo opet izvisiti.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#8100 Re: RUSIJA

Post by pici »

AleksoMKD wrote:
pici wrote:

Ma ja sam 100% za Makedoniju u NATO-u al neka nas prvo prime a posle mozemo i zatvorit Rusku ambasadu sto se mene tice. Ali sve se plasim da cemo opet izvisiti.
ma jok ne beri brige vidi crnogorce kako se iscupase ko svi sreti a bilo spremno za drzavnog udara sve... ovaj put USA i NATO nedaju vise putinku pardona... jebade ce biti u ukrajini i gruziji ovo ovdje je vise odvracanje paznje, kako god prHnuli su u fenjer.
Post Reply