Najavili su je i u Poturovicima, to je izmedju Semizovca i Vogosce, ne vidjeh je jos.
Hajduci uskoci turili radar na izlazu iz Stupara prema Sarajevu, uz ono brdo, 40 km/h ogranicenje.
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Jeste i to kako je nastava krenula kod onog restorana i to na 40 ma fuj
Zašto je kamera na tom mjestu problematična? Tu je restoran na obje strane ceste (s jedne strane restoran, na suprotnoj ljetna bašta), parking (za restoran) na malo nezgodnom mjestu, blizu je raskrsnica (ka Ilijašu), tu je blizu i osnovna škola, ograničenje 40 (sa tolerancijom 50) je sasvim OK. Bar tu ne bi trebalo voziti brže.
Nije problematicna kamera nego oni krateri na cesti, zalosno je "magistralni" putLaplace wrote: ↑16/09/2023 09:13Zašto je kamera na tom mjestu problematična? Tu je restoran na obje strane ceste (s jedne strane restoran, na suprotnoj ljetna bašta), parking (za restoran) na malo nezgodnom mjestu, blizu je raskrsnica (ka Ilijašu), tu je blizu i osnovna škola, ograničenje 40 (sa tolerancijom 50) je sasvim OK. Bar tu ne bi trebalo voziti brže.
Taj dio prema Vogošći češće naiđem na vozila koja voze ispod ograničenja nego iznad. Ako postave kameru, tek će se saobraćaj usporiti.
Za ovo kod Stupara, ako sam dobro skontao mjesto, je totalna glupost. Onaj pravac uzbrdo od Stupara ka Sarajevu se može dosta brzo voziti bez rizika, nema ni kuća ni nekih objekata (ima jedan kraj puta, ali slabo šta odatle izleti). Nekih 80-tak komotno bez ikakvog rizika (ne sjećam se koliko je tu ograničenje).
Doduše, vjerovatno je to dio prije tog pravca, gdje je naseljeno mjesto i ograničenje 40, ali to je relativno kratka dionica. Ne sjećam se da je tu bilo nekih sudara ili nezgoda pa da se stavlja radar.
Neka kratera, bolje je da ih ne popravljaju. Jer, ako krenu to je dobro poznata metodologija kod nas: sastruže se asfalt, stoji tako nekoliko mjeseci, onda se raskopa pa se čeka par mjeseci pa se opet nešto naspe pa se čeka još koji mjesec pa se pripremi za asfaltiranje pa opet čekanje godinu ili dvije pa poslije dugogodišnjeg mrcvarenja dobiješ asfalt koji propadne za pet dana.noviclan wrote: ↑16/09/2023 17:41Nije problematicna kamera nego oni krateri na cesti, zalosno je "magistralni" putLaplace wrote: ↑16/09/2023 09:13
Zašto je kamera na tom mjestu problematična? Tu je restoran na obje strane ceste (s jedne strane restoran, na suprotnoj ljetna bašta), parking (za restoran) na malo nezgodnom mjestu, blizu je raskrsnica (ka Ilijašu), tu je blizu i osnovna škola, ograničenje 40 (sa tolerancijom 50) je sasvim OK. Bar tu ne bi trebalo voziti brže.
Taj dio prema Vogošći češće naiđem na vozila koja voze ispod ograničenja nego iznad. Ako postave kameru, tek će se saobraćaj usporiti.
Za ovo kod Stupara, ako sam dobro skontao mjesto, je totalna glupost. Onaj pravac uzbrdo od Stupara ka Sarajevu se može dosta brzo voziti bez rizika, nema ni kuća ni nekih objekata (ima jedan kraj puta, ali slabo šta odatle izleti). Nekih 80-tak komotno bez ikakvog rizika (ne sjećam se koliko je tu ograničenje).
Doduše, vjerovatno je to dio prije tog pravca, gdje je naseljeno mjesto i ograničenje 40, ali to je relativno kratka dionica. Ne sjećam se da je tu bilo nekih sudara ili nezgoda pa da se stavlja radar.
To je ulaz na parking, nije raskrsnica.
Meni su skoro pisali kaznu tu, vozio sam strasnih 70 i nesto i nisam izgubio vozacku, tako da bi trebalo da je 60.Dzontra_Volta wrote: ↑16/09/2023 21:08To je ulaz na parking, nije raskrsnica.
Ograničenje je 60 do Mercatora.
Ovo jedno je vjerovatno univerzalno, sa izmjenjivim oznakama na displeju.ing-ecc wrote: ↑18/09/2023 13:00 Za ovih godinu dana nikad nisam vidio dva prolaza za ACC na Bradini??
https://postimg.cc/vcPKwF8p
Definitivno je 60, nije mi bas skroz jasno oko toga sta tacno racunaju kao raskrsnicu a sta ne i odakle moraju postaviti novi znak ako nije 50, ali ispade da je tamo 60 po policiji.drug_profi wrote: ↑18/09/2023 09:01 Onda je 60.
To objašnjava zašto ja nisam dobio kaznu za nekih 71-72 koliko mi je pisalo na brzinomjeru kad sam spazio zasjedu.
Taman tih nekih 4-5% koje brzinomjer pokazuje više od stvarne.
Ima smisla,ne ide bas na da se iza svakog izlaza stavlja znak.drug_profi wrote: ↑18/09/2023 13:27 Ide neka formulacija "do ukrštanja sa putem u istom nivou" tako sl.
A ako se to smatra parkingom, a ne putem, onda nije raskršće.
Nije univerzalno, samo ACC.drug_profi wrote: ↑18/09/2023 13:16Ovo jedno je vjerovatno univerzalno, sa izmjenjivim oznakama na displeju.ing-ecc wrote: ↑18/09/2023 13:00 Za ovih godinu dana nikad nisam vidio dva prolaza za ACC na Bradini??
https://postimg.cc/vcPKwF8p
I na Tarčinu je bilo tako.
Što ne koristiš Waze? Ne samo da ima sve stacionarne kamere i mogucnost prijave zasjeda, nego i najaktuelniju mapu u BiH.drug_profi wrote: ↑12/09/2023 14:14 Evo i ja sad gledam i poredim Waze i RB. Fali na RB nekih kamera.