Sirija vol. 2

Locked
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#80676 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

aha, provaljen si

maske su pale, zivio joker
Qassim1981

#80677 Re: Sirija vol. 2

Post by Qassim1981 »

insomnia78 wrote:Ali kako? :lol:
Evo satrah se premisljajuci i ne kontam kako si to zakljucio iz onog posta
:lol: :lol: :lol:
Kud na svoje sine Milane?
sarajevoxxxx

#80678 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

- Počeo novi napad boraca FSA na položaje SDF-a u naselju Ajn Dukne u sjevernoj okolini Haleba.

- Aman: Jordanske novine "Al Ghad" objavile da je održan još jedan sastanak specijalnog američkog predstavnika za Siriju Majkla Ratnija i oficira opozicije. Navodno dogovoreno je prebacivanje FSA formacija sa juga Sirije u Šedadi gdje uskoro počinje vojna operacija zauzimanja Deir Ez-Zoura.

- U istočnom Kalemunu potpisano primirje između ruskih snaga i vojnih formacija opozicije

- Natanjahu: Odbacivamo sporazum o prekidu vatre na jugu Sirije.
handžar88

#80679 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

sarajevoxxxx wrote:- Počeo novi napad boraca FSA na položaje SDF-a u naselju Ajn Dukne u sjevernoj okolini Haleba.

- Aman: Jordanske novine "Al Ghad" objavile da je održan još jedan sastanak specijalnog američkog predstavnika za Siriju Majkla Ratnija i oficira opozicije. Navodno dogovoreno je prebacivanje FSA formacija sa juga Sirije u Šedadi gdje uskoro počinje vojna operacija zauzimanja Deir Ez-Zoura.

- U istočnom Kalemunu potpisano primirje između ruskih snaga i vojnih formacija opozicije

- Natanjahu: Odbacivamo sporazum o prekidu vatre na jugu Sirije.
Oklen je ovaj Netanjahu pa tako prica :D

Znaci revolucija stize u Deir Zor, pa ja ko bi drugi..
Kikibombona

#80680 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

handžar88 wrote:Oklen je ovaj Netanjahu pa tako prica :D
To ti je tako. Ako su sve sile umijesale prste u Siriju, zasto ne bi Izrael, koji je, pazi sad, u ratu sa Sirijom. :D Mir nikada nije sklopljen.

Ajatolah Ali Hamnei je u proteklih 10 dana dva puta rekao da nece i ne treba dozvoliti nezavisni Kurdistan na prostoru Iraka. I ostali zvanicnici ponavljaju isto. Turci isto govore. Cak se bave konkretnim gradovima, poput Kirkuka. Kazu, Turska nece dozvoliti ankesiju Kirkuka.

Onda su Turci upali u Siriju da zastite svoje interese.

Hezbolah je upao u Siriju da zastiti svoje interese. Iran je dosao.

Dosli Rusi i Amerikanci.

Kada saberes i oduzmes, Izrael ima obavezu da se mijesa u sirijski rat.

1. Zvanicno su u ratu sa Sirijom
2. Oko granice im se motaju oni koji kazu da Izrael ne treba postojati, tj. da treba biti unisten

Mene iznenadjuje prilicno blag odnos Izraela prema ratu u Siriji.
handžar88

#80681 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

Kikibombona wrote:
handžar88 wrote:Oklen je ovaj Netanjahu pa tako prica :D
To ti je tako. Ako su sve sile umijesale prste u Siriju, zasto ne bi Izrael, koji je, pazi sad, u ratu sa Sirijom. :D Mir nikada nije sklopljen.

Ajatolah Ali Hamnei je u proteklih 10 dana dva puta rekao da nece i ne treba dozvoliti nezavisni Kurdistan na prostoru Iraka. I ostali zvanicnici ponavljaju isto. Turci isto govore. Cak se bave konkretnim gradovima, poput Kirkuka. Kazu, Turska nece dozvoliti ankesiju Kirkuka.

Onda su Turci upali u Siriju da zastite svoje interese.

Hezbolah je upao u Siriju da zastiti svoje interese. Iran je dosao.

Dosli Rusi i Amerikanci.

1. Zvanicno su u ratu sa Sirijom
2. Oko granice im se motaju oni koji kazu da Izrael ne treba postojati, tj. da treba biti unisten

Mene iznenadjuje prilicno blag odnos Izraela prema ratu u Siriji.
Ja sam ciljao na ovo odbacivamo.. :D
Gledam neki dan press Merkelove na G20, pita je kurdski novinra da podrzava stvaranje kurdske drzave, kaze ona podrzavamo kurdsku teritoriju u sastavu Iraka.. nece ni to bas lako ici u Iraku kako sam mislio, previse je drzava protiv toga i to velikih igraca kao Turska, Iran pa eto i Njemacka nije haman za to(EU), opet ako Ameri kazu da ce biti bit ce.. a moguce da im ni ne treba nezavisnost jer i ovako mogu iskoristiti tu teritoriju za ono za sta ja mislim da ce je koristiti(invazija na Iran) a to sto ce ga ekonomski iscijedit to, je onao usput, a ne trebaju im dodatne tenzije sa nezavisnosti, to mozda dodje nekad kasnije mozda nikad ne dodje jer bi Kurdi mogli biti iskoristeni ko kurton i ovaj put.

Sto se tice Izraela o kakvom ti mijesanju pricas? pa oni su u ovaj rat ukljuceni od pocetka na sve moguce nacine, izmislili ga.. i ti pricas o nekakvom mijesanju.
muhafuca

#80682 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

situacija u juzna Raka sjeverni Homs.

Prosiruje se oslobodjena teritorija. Kako pratim zadnjih dana njima je veci prioritet zauzimanje ovih naftnih polja u ovom regionu

(crne tacke/pumpe na mapi)

nego sam napredak prema Suknah i odatle prema DeZ-u.

6 godina rata - finasije na prvom mjestu izgleda :-?

Military situation in Raqqah Homs Gov. ISIS repelled SAA attacks in Humaymah area and launched sev. counterattacks. Syria

Code: Select all

https://twitter.com/PetoLucem/status/886916945852936192
Image
Kikibombona

#80683 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

handžar88 wrote:Gledam neki dan press Merkelove na G20, pita je kurdski novinra da podrzava stvaranje kurdske drzave, kaze ona podrzavamo kurdsku teritoriju u sastavu Iraka.. nece ni to bas lako ici u Iraku kako sam mislio, previse je drzava protiv toga i to velikih igraca kao Turska, Iran pa eto i Njemacka nije haman za to(EU), opet ako Ameri kazu da ce biti bit ce.. a moguce da im ni ne treba nezavisnost jer i ovako mogu iskoristiti tu teritoriju za ono za sta ja mislim da ce je koristiti(invazija na Iran) a to sto ce ga ekonomski iscijedit to, je onao usput, a ne trebaju im dodatne tenzije sa nezavisnosti, to mozda dodje nekad kasnije mozda nikad ne dodje jer bi Kurdi mogli biti iskoristeni ko kurton i ovaj put.

Sto se tice Izraela o kakvom ti mijesanju pricas? pa oni su u ovaj rat ukljuceni od pocetka na sve moguce nacine, izmislili ga.. i ti pricas o nekakvom mijesanju.
Nijedna drzava ne podrzava javno nezavisnost Kurdistana. To tako ide. A kada se nezavisnost proglasi, onda ce priznavati jedna po jedna.

Zvanican stav Amerike je da se zalazu za jedinstven Irak. To su ponovili vise puta u proteklom periodu. Bezbroj razlicitih izjava, tip 'za Iracane i Kurde je najbolje da ostanu zajedno' i sl. Diplomatija. Daleko od ociju javnosti se fura druga prica. Da Kurdistan nema jaku podrsku izvana, ne bi krenuli putem nezavisnosti. Piter Galbrajt, Bernar Kusner i mnogi drugi 'bivsi' zvanicnici porucuju da Kurdi ne smiju propustiti ovu priliku i da podrska i priznanje sa zapada nece izostati...

Kurdistan je potpisao ugovor sa Amerikom, Francuskom, Velikom Britanijom, Njemackom i Kanadom o desetogodisnjem planu reforme, profesionalizacije Peshmergi. Formiran je tim koji ce raditi na projektu. Dobar dio sredstava ce biti osiguran iz fondova ovih i drugih NATO clanica. Dvije stavke nisu formalno usle u ugovor, a Kurdi su poslali zvanican zahtjev, o formiranju avijacije i protuvazdusne odbrane. Pretpostavlja se da ce te dvije stavke uci u ugovor tek kada i ako proglase nezavisnost.
Kikibombona

#80684 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Zestok napad Turaka i dzihadista na kanton Efrin, okolinu Tel Rifata!

Vec danima vrse 'artiljerijsku pripremu', ubijaju po cijelom kantonu, uz velike civilne zrtve i razaranja. Efrin je vec mjesecima meta svakodnevnih turskih napada.

Jedan video od danas...

https://mobile.twitter.com/QalaatAlMudi ... 84/video/1

https://mobile.twitter.com/Conflicts/st ... 32/video/1

Kada su krenuli u napad, nisu se bas dobro proveli... brzo su se dali u bjezaniju...

Ovaj lik je zarobljen!

https://pbs.twimg.com/media/DE8eXZ9XUAA ... name=small

Image

Image

Neki drugi nisu imali srece..

https://mobile.twitter.com/_Hamzako/sta ... 20/photo/1

Turci upravo zestoko granatiraju polozaje SDF oko Azaza!

U Efrinu opsta mobilizacija u slucaju da se mora braniti kucni prag od pro-turskih zlocinaca!

Image

Alep, Sejh Maksud

Image

Image
handžar88

#80685 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

Kikibombona wrote:
handžar88 wrote:Gledam neki dan press Merkelove na G20, pita je kurdski novinra da podrzava stvaranje kurdske drzave, kaze ona podrzavamo kurdsku teritoriju u sastavu Iraka.. nece ni to bas lako ici u Iraku kako sam mislio, previse je drzava protiv toga i to velikih igraca kao Turska, Iran pa eto i Njemacka nije haman za to(EU), opet ako Ameri kazu da ce biti bit ce.. a moguce da im ni ne treba nezavisnost jer i ovako mogu iskoristiti tu teritoriju za ono za sta ja mislim da ce je koristiti(invazija na Iran) a to sto ce ga ekonomski iscijedit to, je onao usput, a ne trebaju im dodatne tenzije sa nezavisnosti, to mozda dodje nekad kasnije mozda nikad ne dodje jer bi Kurdi mogli biti iskoristeni ko kurton i ovaj put.

Nijedna drzava ne podrzava javno nezavisnost Kurdistana. To tako ide. A kada se nezavisnost proglasi, onda ce priznavati jedna po jedna.

Zvanican stav Amerike je da se zalazu za jedinstven Irak. To su ponovili vise puta u proteklom periodu. Bezbroj razlicitih izjava, tip 'za Iracane i Kurde je najbolje da ostanu zajedno' i sl. Diplomatija. Daleko od ociju javnosti se fura druga prica. Da Kurdistan nema jaku podrsku izvana, ne bi krenuli putem nezavisnosti. Piter Galbrajt, Bernar Kusner i mnogi drugi 'bivsi' zvanicnici porucuju da Kurdi ne smiju propustiti ovu priliku i da podrska i priznanje sa zapada nece izostati...

Kurdistan je potpisao ugovor sa Amerikom, Francuskom, Velikom Britanijom, Njemackom i Kanadom o desetogodisnjem planu reforme, profesionalizacije Peshmergi. Formiran je tim koji ce raditi na projektu. Dobar dio sredstava ce biti osiguran iz fondova ovih i drugih NATO clanica. Dvije stavke nisu formalno usle u ugovor, a Kurdi su poslali zvanican zahtjev, o formiranju avijacije i protuvazdusne odbrane. Pretpostavlja se da ce te dvije stavke uci u ugovor tek kada i ako proglase nezavisnost.
Stoji to sve, ali postoji i realna mogucnost da nakon ovog haosa koji ce uslijediti u naredne tri godine Kurdi ne budu ni na kraj pameti zapadu i sta su im obecali, ako ostanu iskoristeni opet najebat ce kao nikad dosad.. ja isto sam i dalje blize uvjerenju da ce se stvoriti Kurdistan u narednom periodu.
ioannes

#80686 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

Kikibombona wrote:

ti si stvarno ponekad iritantna osoba...tebi je ovo sve kao neka igrica u kojoj svi imaju nekakvo pravo da rade sta hoće.

jos jednom : jedini koji imaju pravo ulazit su oni koji su pozvani od zvanične vlade i niko drugi

koliko god se se to sve kršilo od strane kojekakvih zemalja, moramo se pozivati na to neku UN Chartu koju su manje više svi potpisali i to je jedina moralna vertikala koje se moramo držati
Kikibombona

#80687 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

ioannes wrote:
Kikibombona wrote:

ti si stvarno ponekad iritantna osoba...tebi je ovo sve kao neka igrica u kojoj svi imaju nekakvo pravo da rade sta hoće.

jos jednom : jedini koji imaju pravo ulazit su oni koji su pozvani od zvanične vlade i niko drugi

koliko god se se to sve kršilo od strane kojekakvih zemalja, moramo se pozivati na to neku UN Chartu koju su manje više svi potpisali i to je jedina moralna vertikala koje se moramo držati
Sirijska vojska je napala Izrael u nekoliko navrata.
Sirija je zvanicno u ratu sa Izraelom.
Sirija i sirijski saveznici pozivaju na unistenje Izraela.

Ocekujes sa Izrael zmiri na sve to i stavi glavu na panj?

Nerealno od tebe.
aratet

#80688 Re: Sirija vol. 2

Post by aratet »

ioannes wrote:
Kikibombona wrote:

A Sirija ima pravo da napada Izrael?
NajdraziVodjaa

#80689 Re: Sirija vol. 2

Post by NajdraziVodjaa »

A gdje to Sirija napada Izrael?
dječak sa šibicama

#80690 Re: Sirija vol. 2

Post by dječak sa šibicama »

Cuj Sirija napada Izrael a ovi im okupirali Golan i ne misle se povuci :D
insomnia78

#80691 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Podhitno svi udruzeno pohitajte Siriji vratiti Golan. :lol:
IDF takve i ceka
Glaj koka jebo te ljeb
http://www.klix.ba/clanak/170717014
Spavatel mirno brkate Kurdkinje
Fudo387

#80692 Re: Sirija vol. 2

Post by Fudo387 »

insomnia78 wrote:Podhitno svi udruzeno pohitajte Siriji vratiti Golan. :lol:
IDF takve i ceka
Glaj koka jebo te ljeb
Pregledao sam, dobre.
Interesantno, svaka ima dobre guzove, mislim da im je to od koncetrata sto se mece u suhi obrok.
Koga ove napadnu, smjesta je najebo. :D
insomnia78

#80693 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Mozda su im uniforme takve :-D
Fudo387

#80694 Re: Sirija vol. 2

Post by Fudo387 »

Nema tu vojnika, mada razumijem sto ih mobilisu.
Dizanje morala.
:D
aratet

#80695 Re: Sirija vol. 2

Post by aratet »

NajdraziVodjaa wrote:A gdje to Sirija napada Izrael?
Lijepo bi bilo procitati historiju tog podrucja. :kiss:
aratet

#80696 Re: Sirija vol. 2

Post by aratet »

insomnia78 wrote:Podhitno svi udruzeno pohitajte Siriji vratiti Golan. :lol:
IDF takve i ceka
Glaj koka jebo te ljeb
:izet: :izet: :izet: :izet: :izet:

Imal' mjesta? :D

Citao sam komentare tamo nekad dok je bio onaj film Wonder woman aktuelan kako su pojedini kod nas pravili neki bojkot tog filma jer Gal Gadot (zvijezda filma) ubija muslimane i dodali su krscane ( :lol: ), to su joj prilijepili jer je bila u IDF-u (imaju slike).
Ja_Ja

#80697 Re: Sirija vol. 2

Post by Ja_Ja »

Fudo387 wrote:Nema tu vojnika, mada razumijem sto ih mobilisu.
Dizanje morala.
Evo sve dizu, i zivo i mrtvo i mlohavo :)
zrakomlat

#80698 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

Fudo387 wrote:Nema tu vojnika, mada razumijem sto ih mobilisu.
Dizanje morala.
Vjerovatno je u pitanju redovno služenje vojske a ne profesionalna. Koliko znam tamo i cure imaju vojnu obavezu, kako gabori tako i ove mashine, modeli, i slično.
dječak sa šibicama

#80699 Re: Sirija vol. 2

Post by dječak sa šibicama »

Moraju svi sluziti, muskarci po 5 godina ja mislim, zene 2 ili 3... ili sam malo pretjerao.
insomnia78

#80700 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Malo si pretjero :-D
Generalno muskarci 36 a zene 24 mjeseca. Mada postoji kamaru finesa. Nije isto za one rodjene tamo i imigrante. Za inigrante opet zavisi u kojem dobilu su dosli u Izrael...
Locked