Sirija vol. 2
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#80676 Re: Sirija vol. 2
aha, provaljen si
maske su pale, zivio joker
maske su pale, zivio joker
-
Qassim1981
#80677 Re: Sirija vol. 2
Kud na svoje sine Milane?insomnia78 wrote:Ali kako?![]()
Evo satrah se premisljajuci i ne kontam kako si to zakljucio iz onog posta
![]()
![]()
-
sarajevoxxxx
#80678 Re: Sirija vol. 2
- Počeo novi napad boraca FSA na položaje SDF-a u naselju Ajn Dukne u sjevernoj okolini Haleba.
- Aman: Jordanske novine "Al Ghad" objavile da je održan još jedan sastanak specijalnog američkog predstavnika za Siriju Majkla Ratnija i oficira opozicije. Navodno dogovoreno je prebacivanje FSA formacija sa juga Sirije u Šedadi gdje uskoro počinje vojna operacija zauzimanja Deir Ez-Zoura.
- U istočnom Kalemunu potpisano primirje između ruskih snaga i vojnih formacija opozicije
- Natanjahu: Odbacivamo sporazum o prekidu vatre na jugu Sirije.
- Aman: Jordanske novine "Al Ghad" objavile da je održan još jedan sastanak specijalnog američkog predstavnika za Siriju Majkla Ratnija i oficira opozicije. Navodno dogovoreno je prebacivanje FSA formacija sa juga Sirije u Šedadi gdje uskoro počinje vojna operacija zauzimanja Deir Ez-Zoura.
- U istočnom Kalemunu potpisano primirje između ruskih snaga i vojnih formacija opozicije
-
handžar88
#80679 Re: Sirija vol. 2
Oklen je ovaj Netanjahu pa tako pricasarajevoxxxx wrote:- Počeo novi napad boraca FSA na položaje SDF-a u naselju Ajn Dukne u sjevernoj okolini Haleba.
Znaci revolucija stize u Deir Zor, pa ja ko bi drugi..
- Kikibombona
#80680 Re: Sirija vol. 2
To ti je tako. Ako su sve sile umijesale prste u Siriju, zasto ne bi Izrael, koji je, pazi sad, u ratu sa Sirijom.handžar88 wrote:Oklen je ovaj Netanjahu pa tako prica![]()
Ajatolah Ali Hamnei je u proteklih 10 dana dva puta rekao da nece i ne treba dozvoliti nezavisni Kurdistan na prostoru Iraka. I ostali zvanicnici ponavljaju isto. Turci isto govore. Cak se bave konkretnim gradovima, poput Kirkuka. Kazu, Turska nece dozvoliti ankesiju Kirkuka.
Onda su Turci upali u Siriju da zastite svoje interese.
Hezbolah je upao u Siriju da zastiti svoje interese. Iran je dosao.
Dosli Rusi i Amerikanci.
Kada saberes i oduzmes, Izrael ima obavezu da se mijesa u sirijski rat.
1. Zvanicno su u ratu sa Sirijom
2. Oko granice im se motaju oni koji kazu da Izrael ne treba postojati, tj. da treba biti unisten
Mene iznenadjuje prilicno blag odnos Izraela prema ratu u Siriji.
-
handžar88
#80681 Re: Sirija vol. 2
Ja sam ciljao na ovo odbacivamo..Kikibombona wrote:To ti je tako. Ako su sve sile umijesale prste u Siriju, zasto ne bi Izrael, koji je, pazi sad, u ratu sa Sirijom.handžar88 wrote:Oklen je ovaj Netanjahu pa tako prica![]()
Mir nikada nije sklopljen.
Ajatolah Ali Hamnei je u proteklih 10 dana dva puta rekao da nece i ne treba dozvoliti nezavisni Kurdistan na prostoru Iraka. I ostali zvanicnici ponavljaju isto. Turci isto govore. Cak se bave konkretnim gradovima, poput Kirkuka. Kazu, Turska nece dozvoliti ankesiju Kirkuka.
Onda su Turci upali u Siriju da zastite svoje interese.
Hezbolah je upao u Siriju da zastiti svoje interese. Iran je dosao.
Dosli Rusi i Amerikanci.
1. Zvanicno su u ratu sa Sirijom
2. Oko granice im se motaju oni koji kazu da Izrael ne treba postojati, tj. da treba biti unisten
Mene iznenadjuje prilicno blag odnos Izraela prema ratu u Siriji.
Gledam neki dan press Merkelove na G20, pita je kurdski novinra da podrzava stvaranje kurdske drzave, kaze ona podrzavamo kurdsku teritoriju u sastavu Iraka.. nece ni to bas lako ici u Iraku kako sam mislio, previse je drzava protiv toga i to velikih igraca kao Turska, Iran pa eto i Njemacka nije haman za to(EU), opet ako Ameri kazu da ce biti bit ce.. a moguce da im ni ne treba nezavisnost jer i ovako mogu iskoristiti tu teritoriju za ono za sta ja mislim da ce je koristiti(invazija na Iran) a to sto ce ga ekonomski iscijedit to, je onao usput, a ne trebaju im dodatne tenzije sa nezavisnosti, to mozda dodje nekad kasnije mozda nikad ne dodje jer bi Kurdi mogli biti iskoristeni ko kurton i ovaj put.
Sto se tice Izraela o kakvom ti mijesanju pricas? pa oni su u ovaj rat ukljuceni od pocetka na sve moguce nacine, izmislili ga.. i ti pricas o nekakvom mijesanju.
- muhafuca
#80682 Re: Sirija vol. 2
situacija u juzna Raka sjeverni Homs.
Prosiruje se oslobodjena teritorija. Kako pratim zadnjih dana njima je veci prioritet zauzimanje ovih naftnih polja u ovom regionu
(crne tacke/pumpe na mapi)
nego sam napredak prema Suknah i odatle prema DeZ-u.
6 godina rata - finasije na prvom mjestu izgleda

Prosiruje se oslobodjena teritorija. Kako pratim zadnjih dana njima je veci prioritet zauzimanje ovih naftnih polja u ovom regionu
(crne tacke/pumpe na mapi)
nego sam napredak prema Suknah i odatle prema DeZ-u.
6 godina rata - finasije na prvom mjestu izgleda
Military situation in Raqqah Homs Gov. ISIS repelled SAA attacks in Humaymah area and launched sev. counterattacks. Syria
Code: Select all
https://twitter.com/PetoLucem/status/886916945852936192
- Kikibombona
#80683 Re: Sirija vol. 2
Nijedna drzava ne podrzava javno nezavisnost Kurdistana. To tako ide. A kada se nezavisnost proglasi, onda ce priznavati jedna po jedna.handžar88 wrote:Gledam neki dan press Merkelove na G20, pita je kurdski novinra da podrzava stvaranje kurdske drzave, kaze ona podrzavamo kurdsku teritoriju u sastavu Iraka.. nece ni to bas lako ici u Iraku kako sam mislio, previse je drzava protiv toga i to velikih igraca kao Turska, Iran pa eto i Njemacka nije haman za to(EU), opet ako Ameri kazu da ce biti bit ce.. a moguce da im ni ne treba nezavisnost jer i ovako mogu iskoristiti tu teritoriju za ono za sta ja mislim da ce je koristiti(invazija na Iran) a to sto ce ga ekonomski iscijedit to, je onao usput, a ne trebaju im dodatne tenzije sa nezavisnosti, to mozda dodje nekad kasnije mozda nikad ne dodje jer bi Kurdi mogli biti iskoristeni ko kurton i ovaj put.
Sto se tice Izraela o kakvom ti mijesanju pricas? pa oni su u ovaj rat ukljuceni od pocetka na sve moguce nacine, izmislili ga.. i ti pricas o nekakvom mijesanju.
Zvanican stav Amerike je da se zalazu za jedinstven Irak. To su ponovili vise puta u proteklom periodu. Bezbroj razlicitih izjava, tip 'za Iracane i Kurde je najbolje da ostanu zajedno' i sl. Diplomatija. Daleko od ociju javnosti se fura druga prica. Da Kurdistan nema jaku podrsku izvana, ne bi krenuli putem nezavisnosti. Piter Galbrajt, Bernar Kusner i mnogi drugi 'bivsi' zvanicnici porucuju da Kurdi ne smiju propustiti ovu priliku i da podrska i priznanje sa zapada nece izostati...
Kurdistan je potpisao ugovor sa Amerikom, Francuskom, Velikom Britanijom, Njemackom i Kanadom o desetogodisnjem planu reforme, profesionalizacije Peshmergi. Formiran je tim koji ce raditi na projektu. Dobar dio sredstava ce biti osiguran iz fondova ovih i drugih NATO clanica. Dvije stavke nisu formalno usle u ugovor, a Kurdi su poslali zvanican zahtjev, o formiranju avijacije i protuvazdusne odbrane. Pretpostavlja se da ce te dvije stavke uci u ugovor tek kada i ako proglase nezavisnost.
- Kikibombona
#80684 Re: Sirija vol. 2
Zestok napad Turaka i dzihadista na kanton Efrin, okolinu Tel Rifata!
Vec danima vrse 'artiljerijsku pripremu', ubijaju po cijelom kantonu, uz velike civilne zrtve i razaranja. Efrin je vec mjesecima meta svakodnevnih turskih napada.
Jedan video od danas...
https://mobile.twitter.com/QalaatAlMudi ... 84/video/1
https://mobile.twitter.com/Conflicts/st ... 32/video/1
Kada su krenuli u napad, nisu se bas dobro proveli... brzo su se dali u bjezaniju...
Ovaj lik je zarobljen!
https://pbs.twimg.com/media/DE8eXZ9XUAA ... name=small

Neki drugi nisu imali srece..
https://mobile.twitter.com/_Hamzako/sta ... 20/photo/1
Turci upravo zestoko granatiraju polozaje SDF oko Azaza!
U Efrinu opsta mobilizacija u slucaju da se mora braniti kucni prag od pro-turskih zlocinaca!

Alep, Sejh Maksud

Vec danima vrse 'artiljerijsku pripremu', ubijaju po cijelom kantonu, uz velike civilne zrtve i razaranja. Efrin je vec mjesecima meta svakodnevnih turskih napada.
Jedan video od danas...
https://mobile.twitter.com/QalaatAlMudi ... 84/video/1
https://mobile.twitter.com/Conflicts/st ... 32/video/1
Kada su krenuli u napad, nisu se bas dobro proveli... brzo su se dali u bjezaniju...
Ovaj lik je zarobljen!
https://pbs.twimg.com/media/DE8eXZ9XUAA ... name=small
Neki drugi nisu imali srece..
https://mobile.twitter.com/_Hamzako/sta ... 20/photo/1
Turci upravo zestoko granatiraju polozaje SDF oko Azaza!
U Efrinu opsta mobilizacija u slucaju da se mora braniti kucni prag od pro-turskih zlocinaca!
Alep, Sejh Maksud
-
handžar88
#80685 Re: Sirija vol. 2
Stoji to sve, ali postoji i realna mogucnost da nakon ovog haosa koji ce uslijediti u naredne tri godine Kurdi ne budu ni na kraj pameti zapadu i sta su im obecali, ako ostanu iskoristeni opet najebat ce kao nikad dosad.. ja isto sam i dalje blize uvjerenju da ce se stvoriti Kurdistan u narednom periodu.Kikibombona wrote:Nijedna drzava ne podrzava javno nezavisnost Kurdistana. To tako ide. A kada se nezavisnost proglasi, onda ce priznavati jedna po jedna.handžar88 wrote:Gledam neki dan press Merkelove na G20, pita je kurdski novinra da podrzava stvaranje kurdske drzave, kaze ona podrzavamo kurdsku teritoriju u sastavu Iraka.. nece ni to bas lako ici u Iraku kako sam mislio, previse je drzava protiv toga i to velikih igraca kao Turska, Iran pa eto i Njemacka nije haman za to(EU), opet ako Ameri kazu da ce biti bit ce.. a moguce da im ni ne treba nezavisnost jer i ovako mogu iskoristiti tu teritoriju za ono za sta ja mislim da ce je koristiti(invazija na Iran) a to sto ce ga ekonomski iscijedit to, je onao usput, a ne trebaju im dodatne tenzije sa nezavisnosti, to mozda dodje nekad kasnije mozda nikad ne dodje jer bi Kurdi mogli biti iskoristeni ko kurton i ovaj put.
Zvanican stav Amerike je da se zalazu za jedinstven Irak. To su ponovili vise puta u proteklom periodu. Bezbroj razlicitih izjava, tip 'za Iracane i Kurde je najbolje da ostanu zajedno' i sl. Diplomatija. Daleko od ociju javnosti se fura druga prica. Da Kurdistan nema jaku podrsku izvana, ne bi krenuli putem nezavisnosti. Piter Galbrajt, Bernar Kusner i mnogi drugi 'bivsi' zvanicnici porucuju da Kurdi ne smiju propustiti ovu priliku i da podrska i priznanje sa zapada nece izostati...
Kurdistan je potpisao ugovor sa Amerikom, Francuskom, Velikom Britanijom, Njemackom i Kanadom o desetogodisnjem planu reforme, profesionalizacije Peshmergi. Formiran je tim koji ce raditi na projektu. Dobar dio sredstava ce biti osiguran iz fondova ovih i drugih NATO clanica. Dvije stavke nisu formalno usle u ugovor, a Kurdi su poslali zvanican zahtjev, o formiranju avijacije i protuvazdusne odbrane. Pretpostavlja se da ce te dvije stavke uci u ugovor tek kada i ako proglase nezavisnost.
- ioannes
#80686 Re: Sirija vol. 2
ti si stvarno ponekad iritantna osoba...tebi je ovo sve kao neka igrica u kojoj svi imaju nekakvo pravo da rade sta hoće.Kikibombona wrote:
jos jednom : jedini koji imaju pravo ulazit su oni koji su pozvani od zvanične vlade i niko drugi
koliko god se se to sve kršilo od strane kojekakvih zemalja, moramo se pozivati na to neku UN Chartu koju su manje više svi potpisali i to je jedina moralna vertikala koje se moramo držati
- Kikibombona
#80687 Re: Sirija vol. 2
Sirijska vojska je napala Izrael u nekoliko navrata.ioannes wrote:ti si stvarno ponekad iritantna osoba...tebi je ovo sve kao neka igrica u kojoj svi imaju nekakvo pravo da rade sta hoće.Kikibombona wrote:
jos jednom : jedini koji imaju pravo ulazit su oni koji su pozvani od zvanične vlade i niko drugi
koliko god se se to sve kršilo od strane kojekakvih zemalja, moramo se pozivati na to neku UN Chartu koju su manje više svi potpisali i to je jedina moralna vertikala koje se moramo držati
Sirija je zvanicno u ratu sa Izraelom.
Sirija i sirijski saveznici pozivaju na unistenje Izraela.
Ocekujes sa Izrael zmiri na sve to i stavi glavu na panj?
Nerealno od tebe.
-
aratet
#80688 Re: Sirija vol. 2
A Sirija ima pravo da napada Izrael?ioannes wrote:ti si stvarno ponekad iritantna osoba...tebi je ovo sve kao neka igrica u kojoj svi imaju nekakvo pravo da rade sta hoće.Kikibombona wrote:
- NajdraziVodjaa
#80689 Re: Sirija vol. 2
A gdje to Sirija napada Izrael?
- dječak sa šibicama
#80690 Re: Sirija vol. 2
Cuj Sirija napada Izrael a ovi im okupirali Golan i ne misle se povuci 
- insomnia78
#80691 Re: Sirija vol. 2
Podhitno svi udruzeno pohitajte Siriji vratiti Golan.
IDF takve i ceka
Glaj koka jebo te ljeb
http://www.klix.ba/clanak/170717014
Spavatel mirno brkate Kurdkinje
IDF takve i ceka
Glaj koka jebo te ljeb
-
Fudo387
#80692 Re: Sirija vol. 2
Pregledao sam, dobre.insomnia78 wrote:Podhitno svi udruzeno pohitajte Siriji vratiti Golan.![]()
IDF takve i ceka
Glaj koka jebo te ljeb
Interesantno, svaka ima dobre guzove, mislim da im je to od koncetrata sto se mece u suhi obrok.
Koga ove napadnu, smjesta je najebo.
- insomnia78
#80693 Re: Sirija vol. 2
Mozda su im uniforme takve 
-
Fudo387
#80694 Re: Sirija vol. 2
Nema tu vojnika, mada razumijem sto ih mobilisu.
Dizanje morala.

Dizanje morala.
-
aratet
#80695 Re: Sirija vol. 2
Lijepo bi bilo procitati historiju tog podrucja.NajdraziVodjaa wrote:A gdje to Sirija napada Izrael?
-
aratet
#80696 Re: Sirija vol. 2
insomnia78 wrote:Podhitno svi udruzeno pohitajte Siriji vratiti Golan.![]()
IDF takve i ceka
Glaj koka jebo te ljeb
Imal' mjesta?
Citao sam komentare tamo nekad dok je bio onaj film Wonder woman aktuelan kako su pojedini kod nas pravili neki bojkot tog filma jer Gal Gadot (zvijezda filma) ubija muslimane i dodali su krscane (
- Ja_Ja
#80697 Re: Sirija vol. 2
Evo sve dizu, i zivo i mrtvo i mlohavoFudo387 wrote:Nema tu vojnika, mada razumijem sto ih mobilisu.
Dizanje morala.
-
zrakomlat
#80698 Re: Sirija vol. 2
Vjerovatno je u pitanju redovno služenje vojske a ne profesionalna. Koliko znam tamo i cure imaju vojnu obavezu, kako gabori tako i ove mashine, modeli, i slično.Fudo387 wrote:Nema tu vojnika, mada razumijem sto ih mobilisu.
Dizanje morala.
- dječak sa šibicama
#80699 Re: Sirija vol. 2
Moraju svi sluziti, muskarci po 5 godina ja mislim, zene 2 ili 3... ili sam malo pretjerao.
- insomnia78
#80700 Re: Sirija vol. 2
Malo si pretjero
Generalno muskarci 36 a zene 24 mjeseca. Mada postoji kamaru finesa. Nije isto za one rodjene tamo i imigrante. Za inigrante opet zavisi u kojem dobilu su dosli u Izrael...
Generalno muskarci 36 a zene 24 mjeseca. Mada postoji kamaru finesa. Nije isto za one rodjene tamo i imigrante. Za inigrante opet zavisi u kojem dobilu su dosli u Izrael...