Ukrajina
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#80651 Re: Ukrajina
Koji smo mi odron od ljudi.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/zbog-sa ... /220426155
Ko misli da ovo nema veze s Ukrajinom neka se preusmjeri na crtane.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/zbog-sa ... /220426155
Ko misli da ovo nema veze s Ukrajinom neka se preusmjeri na crtane.
-
TomANDJerry
#80652 Re: Ukrajina
Pitam se koliko je Ukrajini uopste više potrebno oruzja, a koliko samo dodatne municije, opreme i para za plate vojnika.
Realno, nije ni Rusija nepresušni izvor tenkova, aviona i helikoptera ... kada su uzme u obzir koliko je toga vjerovatno pokradeno u odnosu na ono što se vodi na papirima + dosada izgubljeno ---> vjerovatno se priblizavamo trenutku kada Ukrajincima i ne treba više oruzja, nego samo obavjestajni NATO podaci (to je inako skoro pa besplatno za obe strane) i municija, oprema + pare.
Jedino oruzje koje realno stalno treba da se šalje su javelini, stingeri i ostalo one-man-weapons.
Znam da ovo zvuci ruzno, ali uz sve što NATO radi i što je
dosad ----> ja realno ne mislim da bi NATO prihvatio brzu pobjedu Ukrajinaca prije dugog sukoba nakon cega od Rusije nece ostati ništa narednih 30 godina.
Realno, nije ni Rusija nepresušni izvor tenkova, aviona i helikoptera ... kada su uzme u obzir koliko je toga vjerovatno pokradeno u odnosu na ono što se vodi na papirima + dosada izgubljeno ---> vjerovatno se priblizavamo trenutku kada Ukrajincima i ne treba više oruzja, nego samo obavjestajni NATO podaci (to je inako skoro pa besplatno za obe strane) i municija, oprema + pare.
Jedino oruzje koje realno stalno treba da se šalje su javelini, stingeri i ostalo one-man-weapons.
Znam da ovo zvuci ruzno, ali uz sve što NATO radi i što je
- video
#80653 Re: Ukrajina
Mojne biti partibrejker i gledati u "sitna rebarca".
Mozemo se sloziti da "kraljica i big ben" na svjetskoj sahovskoj ploci u podosta vremena vuku bijele figure sa 10 poteza unaprijed.
MI5 brutalni
-
A_A_AKCIJA
#80654 Re: Ukrajina
Kažu, još jedan samolet oboren
- Bloo
- Globalna šefica
-
chupacabra
#80656 Re: Ukrajina
Za sada im je potrebno da zaustave proboj Rusa u Donbasu i eventualno osiguraju pristup Crnom Moru (Odesa, Herson). To jest, da im Rusi ne zatvore izlaz na more. Dugorocno se vjerovatno ide na to da se od Ukrajinske vojske napravi nesto poput Izraelskog IDF-a. Drzava sa jakom vojskom koja ce biti buffer zona i faktor stabilnosti prema jacem neprijatelju. Sto je Izrael za Arapsko okruzenje, to ce Ukrajina biti prema Rusiji.TomANDJerry wrote: ↑26/04/2022 23:10 Pitam se koliko je Ukrajini uopste više potrebno oruzja, a koliko samo dodatne municije, opreme i para za plate vojnika.
Znam da ovo zvuci ruzno, ali uz sve što NATO radi i što jedosad ----> ja realno ne mislim da bi NATO prihvatio brzu pobjedu Ukrajinaca prije dugog sukoba nakon cega od Rusije nece ostati ništa narednih 30 godina.
Ovo je zavrsena prica. Donbas i mozda taj kopneni dio od Krima prema Donbasu ce ostati pod Ruskom kontrolom u nekom zamrznutom konfliktu bez priznanja od strane Ukrajine. Ukrajina mozda na kraju nece zvanicno zavrstiti u NATO, ali ce nezvanicno biti uvezana u sve NATO sisteme, i imat ce poslije Britanije najjacu vojsku u Evropi.
USA i Britanija odradjuju Ruse po planu. EU skidaju sa Ruskih energenata, prodaju im oruzje i prave ih vojno i ekonomski ovisnim od Amerikanaca.
- geralt
-
TomANDJerry
#80658 Re: Ukrajina
Ja i ti se slazemo 99% ondachupacabra wrote: ↑26/04/2022 23:26Za sada im je potrebno da zaustave proboj Rusa u Donbasu i eventualno osiguraju pristup Crnom Moru (Odesa, Herson). To jest, da im Rusi ne zatvore izlaz na more. Dugorocno se vjerovatno ide na to da se od Ukrajinske vojske napravi nesto poput Izraelskog IDF-a. Drzava sa jakom vojskom koja ce biti buffer zona i faktor stabilnosti prema jacem neprijatelju. Sto je Izrael za Arapsko okruzenje, to ce Ukrajina biti prema Rusiji.TomANDJerry wrote: ↑26/04/2022 23:10 Pitam se koliko je Ukrajini uopste više potrebno oruzja, a koliko samo dodatne municije, opreme i para za plate vojnika.
Znam da ovo zvuci ruzno, ali uz sve što NATO radi i što jedosad ----> ja realno ne mislim da bi NATO prihvatio brzu pobjedu Ukrajinaca prije dugog sukoba nakon cega od Rusije nece ostati ništa narednih 30 godina.
Ovo je zavrsena prica. Donbas i mozda taj kopneni dio od Krima prema Donbasu ce ostati pod Ruskom kontrolom u nekom zamrznutom konfliktu bez priznanja od strane Ukrajine. Ukrajina mozda na kraju nece zvanicno zavrstiti u NATO, ali ce nezvanicno biti uvezana u sve NATO sisteme, i imat ce poslije Britanije najjacu vojsku u Evropi.
USA i Britanija odradjuju Ruse po planu. EU skidaju sa Ruskih energenata, prodaju im oruzje i prave ih vojno i ekonomski ovisnim od Amerikanaca.
Mozda jedino gdje se ne slazemo jeste Donbas, nekako mislim da i NATO racuna da ce dobar dio toga otici Rusima koji ce onda proglasiti pobjedu zbog toga. Ukrajini ostane Odesa od koje moraju napraviti luku pomocu koje ce izvoziti žito u svijet, i da napravi vojsku i nacionalni mit koji ce osigurati da se ovo više ne ponovi.
Ono što je meni nejasno --- jeste timing ruskog napada ... nisu mogli da odaberu gori. Zar im nije bilo bolje napasti dok je Trump bio u white house, ili dok je bila korona i lockdown po cijelom svijetu, dok su imali više desnicara na vlasti u EU, kada je ljeto završavalo -- a ne kada tek pocinje (zbog plina) itd itd
- Bloo
- Globalna šefica
-
Hakiz
-
Honda Rajvosa
#80662 Re: Ukrajina
jesam li ja nesto fulio ili je ukrajinci napreduju upravo na tom ratištu. dole oko Hersona ih pritiscu i dosli su do onog kobnog aerodroma, koji je bio koban za ruse jedno 18 puta :dKyuss wrote: ↑26/04/2022 22:08Index
RUSKO Ministarstvo obrane objavilo je da je Ukrajina izgubila kontrolu nad cijelom regijom Herson, javlja ruska prorežimska agencija Interfax.
Interfax citira visokog ruskog dužnosnika koji je rekao da su ruske snage zauzele dijelove regija Zaporižja i Mikolajiva te dio Harkiva istočno od Kijeva.
Ove tvrdnje nisu neovisno provjerene.
Herson je ključna luka na jugu Ukrajine, na obali Crnog mora, te je od velike strateške važnosti za Rusiju. Ako su Rusi zaista zauzeli cijelu regiju Herson, moći će povezati Rusiju s okupiranim teritorijima u Donjecku, Luhansku te na poluotoku Krimu.
Regija Herson je važna i jer se u njoj nalaze značajne zalihe pitke vode, koju bi Rusi mogli iskoristiti kako bi osigurali zalihe tekuće vode Krimu.
-
Vedoo
-
Hakiz
#80664 Re: Ukrajina
Pa, da ja imam nuklearke i neko me napadne, i to puno jači, onda, ako ja idem dole, vučem sve koje mogu za sobom. Pogotovo ako čitam komentare koji kažu "Do končnog uništenja". Već su me napali, nadmoćnom silom, nemam ništa za izgubiti ako me napadnu i nuklearkama.
Pa, šta fali, padaće po Moskvi, ali i po Londonu itd. Možda stigne pokoja i do Njujorka.
Kad je bal...
I kada se slegne prašina, jedino na nogama ostane novi vladar planete: Kina.
Tako da bih ja pripazio sa zluradim trljanjem ruku i vlažnim snovima o konačnim uništenjima i sličnim glupostima.
-
zilog
#80665 Re: Ukrajina
Ne prica se o ulasku i zauzumanju teritorije Rusije, nego o udarima na infrastrukturu i koncentracije trupa, koje se sada odvijaju neometano.
Prijetiti upotrebom nuklearki, na sopstvenim granicama, je besmisleno.
Analogija tome, je prijetiti nuklearkama, kada te konobar u kafani, zakine na cehu...
Sve dok Rusija, u svakom trenutku, moze zaustaviti agresiju, povuci se iz Ukrajine i nastaviti mirno egzistirati, nema potrebe za atomskim oruzjem.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#80666 Re: Ukrajina
Plus jos to ekonomski podrzavaju.Kad su mogli u WW2 proizvodit jedan bojni brod dnevno, zamislit samo sta danas mogu.Anglo-Sasi su sila.drug_profi wrote: ↑26/04/2022 23:05Recimo da su vojnotehnoloski bar 30-50 godina ispred ostatka planete
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#80667 Re: Ukrajina
sigurno. a baška što i pored problema koje prati njihovo društvo imaju i kritičnu masu onih koji su spremni ginuti za interese svoje države, a imaju i kritičnu masu da kritikuje loše pojave u njihovoj politici.
obzirom da imaju takvu situaciju kod kuće, teško da će doći u situaciju da kaskaju za nekim drugim, pogotovo ako se uzme u obzir da su im glavni takmaci totalitarističke države.
-
TomANDJerry
#80668 Re: Ukrajina
Realno, nuklearne bombe na bilo koji clanicu NATO znaci trenutni nestanak Evrope, Rusije i vjerovatno zapadne i istocne obale USA.
Zasto bi neko u Rusiji to uradio, NATO tenkovi se ne nalaze pred Moskvom --- ne nalaze se cak ni u Ukrajini. A Putin mi djeluje kao preplašeni kepec (bez obzira na svu propagandu) koji se boji sjesti za stol sa ljudima - ako taj stol nije 10 metara dugacak. To nije psihološki profil covjeka koji je spreman na samoubistvo, a pored toga -- vjerovatno tu mora biti jos barem 10-20 ljudi u vrhu Rusije spremno na isto, ako zele upotrijebiti nuklearke.
Jer dovoljno je da samo jedan od tih ljudi u vrhu Ruske vlasti više voli svoju porodicu, kucu, selo, grad, drzavu i planetu Zemlju --- da izvadi pištolj i sve nas spasi jednim metkom.
Bez obzira na ludost koju slušamo od tih ljudi zadnjih mjeseci, i dalje vjerujem da je to samo li**nje g****e šefu --- nego nesto u što stvarno vjeruju i za sto su spremni sve žrtvovati.
Zasto bi neko u Rusiji to uradio, NATO tenkovi se ne nalaze pred Moskvom --- ne nalaze se cak ni u Ukrajini. A Putin mi djeluje kao preplašeni kepec (bez obzira na svu propagandu) koji se boji sjesti za stol sa ljudima - ako taj stol nije 10 metara dugacak. To nije psihološki profil covjeka koji je spreman na samoubistvo, a pored toga -- vjerovatno tu mora biti jos barem 10-20 ljudi u vrhu Rusije spremno na isto, ako zele upotrijebiti nuklearke.
Jer dovoljno je da samo jedan od tih ljudi u vrhu Ruske vlasti više voli svoju porodicu, kucu, selo, grad, drzavu i planetu Zemlju --- da izvadi pištolj i sve nas spasi jednim metkom.
Bez obzira na ludost koju slušamo od tih ljudi zadnjih mjeseci, i dalje vjerujem da je to samo li**nje g****e šefu --- nego nesto u što stvarno vjeruju i za sto su spremni sve žrtvovati.
-
Mrvice_ba
#80669 Re: Ukrajina
Ameri su premijer liga.
Kinezi i uk federalna.
Ostali kanton.
Kinezi i uk federalna.
Ostali kanton.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#80670 Re: Ukrajina
usa/gb blok uvijek dobiju ovakva geostrateska nadmetanja
sve ostale su sveli na mjeru i izbacili sa svjetske scene sada je na redu rusija
sve ostale su sveli na mjeru i izbacili sa svjetske scene sada je na redu rusija
-
Vedoo
#80671 Re: Ukrajina
Samo mi reci ko je koga ovdje napao pa da vidim s kim komuniciram?Hakiz wrote: ↑26/04/2022 23:51Pa, da ja imam nuklearke i neko me napadne, i to puno jači, onda, ako ja idem dole, vučem sve koje mogu za sobom. Pogotovo ako čitam komentare koji kažu "Do končnog uništenja". Već su me napali, nadmoćnom silom, nemam ništa za izgubiti ako me napadnu i nuklearkama.
Pa, šta fali, padaće po Moskvi, ali i po Londonu itd. Možda stigne pokoja i do Njujorka.
Kad je bal...
I kada se slegne prašina, jedino na nogama ostane novi vladar planete: Kina.
Tako da bih ja pripazio sa zluradim trljanjem ruku i vlažnim snovima o konačnim uništenjima i sličnim glupostima.
-
toska
#80672 Re: Ukrajina
Ozbiljna priča o taktičkim nukleranim bombama će zasigurno biti na dnevnom redu u Moskvi ako ih Ukrajinci natjeraju u bijeg iz većine onoga što Rusi drže sada, ali pitanje je koliko bi sa njima mogli išta promijeniti na bojnom polju, najvjerovatnije ne mnogo, ali bi mogli pokušati tako spriječiti veliki poraz.
Šta im još ostaje, gađati Kijev, Harkov, Odesu istim, pobiti stotine hiljada civila i nadati se predaji Ukrajinaca.
Opet, ovo nije već poraženi Japan 45. i ko im može garantovati predaju uprkos žrtvama?
Za upotrebu strateškog nuklearnog arsenala na druge zemlje, i čekati povratnu, nema nikakvog stvarnog razloga.
Šta im još ostaje, gađati Kijev, Harkov, Odesu istim, pobiti stotine hiljada civila i nadati se predaji Ukrajinaca.
Opet, ovo nije već poraženi Japan 45. i ko im može garantovati predaju uprkos žrtvama?
Za upotrebu strateškog nuklearnog arsenala na druge zemlje, i čekati povratnu, nema nikakvog stvarnog razloga.
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
- Freamon Lester
#80675 Re: Ukrajina
Upotrebom nuklearnog oruzija dobili bi samo to da se moraju bezuslovno predati i prestanak postojanja Rusije kao drzave.