Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
crnivrag

#80626 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Telemach wrote:
Sad već ključam od bijesa.

Dakle jutros su bivši HS korisnici dobili proširenje internet frekvencija sa postojećih 12 na 16 downstream frekvencija, te imaju 3 upstream frekvencije.

Dok mi originalni korisnici kukamo godinama, ali nas niko ne je*e ni za suhu šljivu, pa tako mi i dalje surfamo na 8 downstream i 2 upstream frekvencije.

A treba li reći da je i njima i nama oslobođen isti frekventni prostor, i kod njih se uredno koristi za internet, a kod nas tarlaha onako u vazduhu, tek reda radi.
Last edited by crnivrag on 30/01/2019 11:24, edited 2 times in total.
Boban0726

#80627 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Boban0726 »

zdruzdjo wrote:
Telemach wrote:
zdruzdjo wrote:Sinoć sam nakon duuugo vremena prelistao kanale koje nudi telemach. Hajde reko da vidim šta to tu ima.
Auuuu telemaše, pa stvaaaarno mislim da bi bio red da se ono malo prečisti. To takvog smeca ima da ne postoji na daleko. Onih nekakvih lokalnih stanica koje ni u tim zaseocima odakle su ne gledaju mjestani do srbijanskih kanala koji su totalno nepotrebni programskim sadrzajem nama u BiH.
Ne kazem "daaajte nam filmskih", ali daj ba da smece ne zauzima prostor.
Jutro zdruzdjo,
Sve zahtjeve i upite vezane za nove kanale, sugerišemo da šaljete na mail adresu [email protected]...
Kolege uredno prikupljaju i evidentiraju sve pristigle prijedloge, koje ćemo razmotriti te ako se ukažu realne mogućnosti, nastojaćemo uvrstiti u našu programsku šemu.

Ja stvarno nemam zahtjeva na uvrstavanje. Imam za "izvrstavanje". I to samo iz razloga u slucaju nekih novijih kanala da se ima prostora. Ovako siguran sam da postoji nekih 20-30% kanala koje nikad niko od pretplatnika ne pogleda duze od dvije minute.
Lokalne tv stanice iz federacije SIGURNO nece biti izbacene iz ponude,bar one koje emituju na podrucju gdje je signalom prisutan Telemach.
DonieBrasco

#80628 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DonieBrasco »

Imamo pitanje tehnicke priode, zanima me koju verziju CI modula (slota) televizor mora da ima da bi mogao da koristi D3 CAM kartice koje Telemah nudi u ponudi za odrđene pakete. Tako i koji tuner mora televizor da posjeduje ugrađeni DVB-C ali koja verzija ? Zanima me ovo jer posjedujem TV koji stariji ali ima CI slot samo ne znam koja verzija, a nisam siguran za DVB-C tuner.
crnivrag

#80629 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

DonieBrasco wrote:Imamo pitanje tehnicke priode, zanima me koju verziju CI modula (slota) televizor mora da ima da bi mogao da koristi D3 CAM kartice koje Telemah nudi u ponudi za odrđene pakete. Tako i koji tuner mora televizor da posjeduje DVB-C ali koja verzija ?
Telemach CAM moduli su verzija 1.3, ali nije bitno koja je verzija modula u TV-u, jer svi TV-ovi koji imaju CI slotove su kompatibilni sa karticama koje se nude u ponudi operatera.

Što se tiče DVB-C tunera, tu postoji samo jedna verzija, i to je DVB-C (nije nikad izašao standard DVB-C2).
DonieBrasco

#80630 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DonieBrasco »

Hvala na odgovoru. :thumbup:
azdralovic

#80631 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by azdralovic »

Boban0726 wrote:
zdruzdjo wrote:
Telemach wrote:
Jutro zdruzdjo,
Sve zahtjeve i upite vezane za nove kanale, sugerišemo da šaljete na mail adresu [email protected].....
Kolege uredno prikupljaju i evidentiraju sve pristigle prijedloge, koje ćemo razmotriti te ako se ukažu realne mogućnosti, nastojaćemo uvrstiti u našu programsku šemu.

Ja stvarno nemam zahtjeva na uvrstavanje. Imam za "izvrstavanje". I to samo iz razloga u slucaju nekih novijih kanala da se ima prostora. Ovako siguran sam da postoji nekih 20-30% kanala koje nikad niko od pretplatnika ne pogleda duze od dvije minute.
Lokalne tv stanice iz federacije SIGURNO nece biti izbacene iz ponude,bar one koje emituju na podrucju gdje je signalom prisutan Telemach.
mislim da su u obavezi da imaju lokalne stanice na prostoru gdje pruzaju uslugu...
MTV

#80632 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Ne!
Operater je samo duzan da u ponudi ima kanale javnog servisa a to su BHT, FTV i RTRS.
Za BHT HD i RTRS Plus nemaju obavezu kao ni za bilo koji drugi kanal.
fusion_ba

#80633 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

MTV wrote:Ne!
Operater je samo duzan da u ponudi ima kanale javnog servisa a to su BHT, FTV i RTRS.
Za BHT HD i RTRS Plus nemaju obavezu kao ni za bilo koji drugi kanal.
Mislim da je nedavno donesena odluka da operater mora imati sve zemaljske kanale koji su registrovani na teritoriji gdje taj operater posluje. To sam doduse procitao na nekom forumu, mozda ovom mozda nekom drugom.
Boban0726

#80634 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Boban0726 »

Upravo tako,RAK je doneo pravilo da svi kablovski i iptv operateri moraju imati u ponudi sve zemaljske kanale koji emituju na istom podrucju gdje i operater.Navedeno pravilo se ne odnosi na satelitske platforme.
zdruzdjo

#80635 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zdruzdjo »

fusion_ba wrote:
Mislim da je nedavno donesena odluka da operater mora imati sve zemaljske kanale koji su registrovani na teritoriji gdje taj operater posluje. To sam doduse procitao na nekom forumu, mozda ovom mozda nekom drugom.
Huuuuuuh

E onda smo osudjeni na sve ove "mjesna-zajednica" kanale.
jasmin, oskar, posavina, hema, lukavac, lablanica.....
Da se ne shvatimo pogresno, nemam nista protiv tih gradova I njihovih tv stanica, ali fakat me ne interesuje desavanje u npr lukavcu ili posavini, kao sto I njih sigurno ne interesuje desavanje u sarajevu sa izvjestajem tvsa kanala.
strider_sm

#80636 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by strider_sm »

Pozdrav @Telemach
Imam problem s decembarskim racunom - uplaceno i proknjizeno prije 7 dana preko Sparkasse ePlati opcije, ali na mojtelemach.ba, kao i razgovor s operaterom "tvrde" da nije placen - tj. jos uvijek sam duzan iznos decembarskog racuna.
Molim vas da provjerite privatne poruke - poslao sam vam detalje, kao i link na sparkasse stranicu za provjeru.
Telemach

#80637 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

strider_sm wrote:Pozdrav @Telemach
Imam problem s decembarskim racunom - uplaceno i proknjizeno prije 7 dana preko Sparkasse ePlati opcije, ali na mojtelemach.ba, kao i razgovor s operaterom "tvrde" da nije placen - tj. jos uvijek sam duzan iznos decembarskog racuna.
Molim vas da provjerite privatne poruke - poslao sam vam detalje, kao i link na sparkasse stranicu za provjeru.
Zdravo strider_sm,
provjerit ćemo sve što je potrebno za Vas. Javimo Vam se u pp.
fusion_ba

#80638 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

Boban0726 wrote:Upravo tako,RAK je doneo pravilo da svi kablovski i iptv operateri moraju imati u ponudi sve zemaljske kanale koji emituju na istom podrucju gdje i operater.Navedeno pravilo se ne odnosi na satelitske platforme.
Ali pretpostavljam da se to odnosi samo na taj grad. Npr duzni su imati TV Zenicu samo na tom podrucju, ne moraju i u Sarajevu
crnivrag

#80639 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Napravite vlastitu favorite listu, i ne smetaju vam onda lokalni kanali, ako ih ne želite gledati.

It's simple as that :-)
DON_eARL

#80640 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

zdruzdjo wrote:
fusion_ba wrote:
Huuuuuuh

E onda smo osudjeni na sve ove "mjesna-zajednica" kanale.
jasmin, oskar, posavina, hema, lukavac, lablanica.....
Da se ne shvatimo pogresno, nemam nista protiv tih gradova I njihovih tv stanica, ali fakat me ne interesuje desavanje u npr lukavcu ili posavini, kao sto I njih sigurno ne interesuje desavanje u sarajevu sa izvjestajem tvsa kanala.
Druže napravi listu omiljenih kanala i nemaš više problem. Ima osoba koje zanimaju sadržaji koji se vrte na tim kanalima. Ako tebi nije nešto zanimljivo, uzmi u obzir da vjerovatno postoji neko kome je to bitno. :) Zamisli skupi se 10000 korisnika koji ne vole filmske kanale i potpišu peticiju da se izbaci neki kanal koji ti voliš da gledaš, jer ne vole filmove koji sadržavaju scene nasilja ili nečeg trećeg... :D
PS4 Share

#80641 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by PS4 Share »

Prvi put cujem da nekome smeta visak kanala, pa jednostavno ne prebacujes na taj kanal kao sto ni ja na 70% kanala ne prebacim, ali necu reci da se ukinu 8)
rida1976

#80642 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rida1976 »

Telemach wrote:
Zdravo strider_sm,

Telemach, imate pp
Dr_Proka

#80643 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dr_Proka »

EasyWay wrote:Imam TGF paket. Kako da aktiviram eon free trial na 15 dana? Kada unesem email u podatke za prijavu, piše da je ista već registrovana. To je ovaj link https://telemach.ba/oec/eon/free-trial. Kad se logujem na mojtelemach, tamo nema nista za aktivaciju smart TV aplikacije.
Hahahahaha joj što oplakah. Pa ti si jarane telemahov korisnik i ne možeš free koristiti jer već imaš kanale. ovo je za one koji nemaju, a hoće postati novi korisnici.
zdruzdjo

#80644 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zdruzdjo »

DON_eARL wrote:....

Druže napravi listu omiljenih kanala i nemaš više problem. Ima osoba koje zanimaju sadržaji koji se vrte na tim kanalima. Ako tebi nije nešto zanimljivo, uzmi u obzir da vjerovatno postoji neko kome je to bitno. :) Zamisli skupi se 10000 korisnika koji ne vole filmske kanale i potpišu peticiju da se izbaci neki kanal koji ti voliš da gledaš, jer ne vole filmove koji sadržavaju scene nasilja ili nečeg trećeg... :D

Ljudi ne izmisljajte toplu vodu znate dobro sta hocu da kazem.
Ukoliko je zbog guzve na frekventnom opsegu kanala nemoguce dodati neki kvalitetan kanal na ustrb npr tv posavine, onda ba ukini posavinu.
Uzecemo tv visoko. Kad god slucajno mi se desi da zalutam na taj kanal vazda se pokazuje live raskrsnice one neke. Pa i visocacima je dodijalo gledati live te raskrsnice.
Na tv posavina sam prosle godine gledao voznju autom nekim putem kroz sela i zaseoke u posavini. namjerno sam ostavio da vidim koliko ce trajati. Sat i 20 i kusur minuta. ma daj ba. Znaci kamera je montirana na suvozacevo sjediste i snima voznju.
"CEGA SE LIK DOSJETIO" ;-)

I ako je to kanal koji treba da ide a ne neki, eto da ne kazem filmski kanal, nego neki muzicki onda fakat nemamo sta pricati.
Ja imam listu kanala koje gledam ali uvijek na njoj ima mjesta za dodavanje.
Telemach

#80645 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

rida1976 wrote:
Telemach wrote:
Zdravo strider_sm,

Telemach, imate pp
Pisali smo Vam :thumbup:
DON_eARL

#80646 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

zdruzdjo wrote:

Ukoliko je zbog guzve na frekventnom opsegu kanala nemoguce dodati neki kvalitetan kanal na ustrb npr tv posavine, onda ba ukini posavinu.
Uzecemo tv visoko. Kad god slucajno mi se desi da zalutam na taj kanal vazda se pokazuje live raskrsnice one neke. Pa i visocacima je dodijalo gledati live te raskrsnice.
Na tv posavina sam prosle godine gledao voznju autom nekim putem kroz sela i zaseoke u posavini. namjerno sam ostavio da vidim koliko ce trajati. Sat i 20 i kusur minuta. ma daj ba. Znaci kamera je montirana na suvozacevo sjediste i snima voznju.

I ako je to kanal koji treba da ide a ne neki, eto da ne kazem filmski kanal, nego neki muzicki onda fakat nemamo sta pricati.
Nikakva topla voda, neka od nekoliko stotina hiljada korisnika 1000 gleda neki od pomenutih kanala izbacivanjem tog kanala ti momentalno povlači nezadovoljne korisnike, raskide ugovora i sl. što ne ide u prilog Telemachu. Prvi crnivrag bi zvao jedno 15 puta da pita zašto ne radi kamera sa raskrsnice u Visokom. :D Ne može se ugoditi svakom, mora se praviti kompromis, a napisali su ti fino - ako imaš prijedlog za kakav kvalitetan kanal, piši, skupljaj potpise, dosađuj... Bezveze je da na osnovu svojih interesovanja tražiš ukidanje kanala koji vjerovatno neko gleda, koliko god besmislen sadržaj bio, ima publiku - inače ga ne bi ni bilo.

Krenulo je oslobađanje frekvencija, biće prostora da se ubaci kanala sigurno, a ti ako nađeš neki dobar kanal koji je lokalizovan i nudi kvalitetan sadržaj, pritom ima šanse da se isti emituje u BiH, pošalji na PP, ja ću lično poslati 10 mailova da tražim isti. :)
Boban0726

#80647 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Boban0726 »

TV Posavina nema dozvolu za zemaljsko emitovanje,koliko znam,pa Telemach nema obavezu taj kanal imati u ponudi.
crnivrag

#80648 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Boban0726 wrote:TV Posavina nema dozvolu za zemaljsko emitovanje,koliko znam,pa Telemach nema obavezu taj kanal imati u ponudi.
Eh sad ću postaviti RAK-ovu listu svih domaćih zemaljskih i kablovskih kanala iz BiH, i tražiti im svaki dan da ih uvrste u ponudu.

Kad ste takvi, ja mogu biti još gori :)
kakaljin

#80649 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

zdruzdjo wrote:

Ukine se analogija kompletna i dobije se prostor za veliki broj digitalnih kanala, neka neko napise koliko bi se dobilo kada bi se oslobodilo 50 frekvencija za digitalu, pa ces vidjeti koliko ce biti prostora za nove kanale i za poboljsanje interneta kao sto trazi crnivrag
crnivrag

#80650 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

kakaljin wrote: Ukine se analogija kompletna i dobije se prostor za veliki broj digitalnih kanala, neka neko napise koliko bi se dobilo kada bi se oslobodilo 50 frekvencija za digitalu, pa ces vidjeti koliko ce biti prostora za nove kanale i za poboljsanje interneta kao sto trazi crnivrag
Za internet su već oslobođene frekvencije, a kada bi se ukinula 53 analogna kanala dobilo bi se prostora za:

53 4K kanala (1 4K kanal po frekvenciji)

371 HD kanal (7 HD kanala po frekvenciji)

795 SD kanala (15 SD kanala po frekvenciji)
Locked