Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
crnivrag

#80601 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Telemach wrote:
:? Spasio modem? :)
Uskrsnuo iz mrtvih :D :pasamoj:
chemix

#80602 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chemix »

Šta znači ovo "promo" u EON light paketu za stavku EON Smart TV aplikacija (promo).
Ne piše dole u pojašnjenju.
I može li se umjesto D3 box uzeti CAM modul?
crnivrag

#80603 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

chemix wrote:Šta znači ovo "promo" u EON light paketu za stavku EON Smart TV aplikacija (promo).
Ne piše dole u pojašnjenju.
I može li se umjesto D3 box uzeti CAM modul?
Znači da Smart TV aplikacija inače ne ide u taj paket, ali će za nove korisnike biti dostupna određeni promotivni period.

Može se zamijeniti resiver za modul, javi im se na P.P., i dogovori zamjenu opreme.
chemix

#80604 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chemix »

Da preformulišem pitanje: Koliko traje promo period za tu stavku? Za nove korisnike.
crnivrag

#80605 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

chemix wrote:Da preformulišem pitanje: Koliko traje promo period za tu stavku? Za nove korisnike.
Nisam naišao na taj info nigdje, trebalo bi da njih pitaš, ali po nekoj logici trebalo bi da traje najmanje 6 mjeseci.
chemix

#80606 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chemix »

@telemach

Koliko traje "promo" u EON light paketu za stavku EON Smart TV aplikacija, za nove korisnike.
I može li se umjesto D3 box dobiti CAM modul?
Shark 11

#80607 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Shark 11 »

Pozdrav
Imam eon na sony tv-u,kad udjem u eon ispisan mi je aktivaciski kod al kad udjem u moj telemah portal nemam gdje ukucat taj kod.hvala
crnivrag

#80608 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Shark 11 wrote:Pozdrav
Imam eon na sony tv-u,kad udjem u eon ispisan mi je aktivaciski kod al kad udjem u moj telemah portal nemam gdje ukucat taj kod.hvala
Kod ukucavaš na sljedećem linku, ali samo ako imaš EON Duo/Trio Full/Premium ili Trio/Duo Net/Tel Grande Extra/Premium paket :D

https://mojtelemach.ba/uredjaji/tv
Last edited by crnivrag on 29/01/2019 22:07, edited 1 time in total.
Samso

#80609 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Samso »

chemix wrote:@telemach

Koliko traje "promo" u EON light paketu za stavku EON Smart TV aplikacija, za nove korisnike.

1. Na to pitanje niko ne zna odgovor @Telemach je jednom prilikom napisao "uzivajte dok traje." Znaci ne znaju ni oni.

2. Mozes uzeti Cam modul umjesto boxa, tako su mi rekli kad su me zvali da mi ponude eon pakete.
Shark 11

#80610 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Shark 11 »

crnivrag wrote:
Shark 11 wrote:Pozdrav
Kod ukucavaš na sljedećem linku, ali samo ako imaš EON Duo/Trio Full/Premium ili Trio/Duo Net/Tel Grande Extra/Premium paket :D

https://mojtelemach.ba/uredjaji/tv
Hvala.
Imam account od Total TV, koristio sam na box-u i pc.
Pa sam sad htio na tv-u.
crnivrag

#80611 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Shark 11 wrote: Hvala.
Pa sam sad htio na tv-u.
Total TV korisnici nažalost trenutno ne mogu koristiti EON Smart TV aplikaciju.

Osim ako se ne želiš prijaviti na testni period Telemach EON usluge, gdje bi dobio pristup Smart TV aplikaciji i svim kanalima, i uslugama u toku 15 dana.
Shark 11

#80612 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Shark 11 »

crnivrag wrote:
Shark 11 wrote: Hvala.
Pa sam sad htio na tv-u.
Total TV korisnici nažalost trenutno ne mogu koristiti EON Smart TV aplikaciju.

Osim ako se ne želiš prijaviti na testni period Telemach EON usluge, gdje bi dobio pristup Smart TV aplikaciji i svim kanalima, i uslugama u toku 15 dana.
Hvala na informaciji. :)
kormax

#80613 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kormax »

Samso wrote:
chemix wrote:@telemach

1. Na to pitanje niko ne zna odgovor @Telemach je jednom prilikom napisao "uzivajte dok traje." Znaci ne znaju ni oni.

2. Mozes uzeti Cam modul umjesto boxa, tako su mi rekli kad su me zvali da mi ponude eon pakete.
Isti odgovor sam i ja dobio od telemacha za aplikaciju, kada sam prelazio na Light paket. Koristim je uporedo sa cam modulom za vraćanje unazad, i nije loša kombinacija :D
aladinosmic1

#80614 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aladinosmic1 »

Pa dobro član porodice je, i ukucao sam samo kod s njegovog tv na svoj telemach nisam dijelio accaunt.
Radilo par mjeseci sada neće. Jel to svima se sad dešava ili samo meni, to sam pitao.
crnivrag

#80615 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

aladinosmic1 wrote:Pa dobro član porodice je, i ukucao sam samo kod s njegovog tv na svoj telemach nisam dijelio accaunt.
Radilo par mjeseci sada neće. Jel to svima se sad dešava ili samo meni, to sam pitao.
Sudeći po tvom opisu, Telemach je blokirao pristup Smart TV aplikaciji sa mreže BH Telecoma, što je potpuno legitiman potez, i u uslovima poslovanja piše da će takvo nešto uraditi, ako se utvrdi da se account koristi konstantno na mreži drugog providera.
EasyWay

#80616 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by EasyWay »

Imam TGF paket. Kako da aktiviram eon free trial na 15 dana? Kada unesem email u podatke za prijavu, piše da je ista već registrovana. To je ovaj link https://telemach.ba/oec/eon/free-trial. Kad se logujem na mojtelemach, tamo nema nista za aktivaciju smart TV aplikacije.
Telemach

#80617 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

aladinosmic1 wrote:Pa dobro član porodice je, i ukucao sam samo kod s njegovog tv na svoj telemach nisam dijelio accaunt.
EON Smart TV aplikaciju možete koristiti samo na jednom TV uređaju.
crnivrag

#80618 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

EasyWay wrote:Imam TGF paket. Kako da aktiviram eon free trial na 15 dana? Kada unesem email u podatke za prijavu, piše da je ista već registrovana. To je ovaj link https://telemach.ba/oec/eon/free-trial. Kad se logujem na mojtelemach, tamo nema nista za aktivaciju smart TV aplikacije.
Smart TV aplikacija i trial su predviđeni za korisnike drugih operatera, pa samim tim treba e-mail adresa koja već nije korištena na portalu, jer se otvara potpuno novi account.
EasyWay

#80619 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by EasyWay »

crnivrag wrote:
EasyWay wrote:Imam TGF paket. Kako da aktiviram eon free trial na 15 dana? Kada unesem email u podatke za prijavu, piše da je ista već registrovana. To je ovaj link https://telemach.ba/oec/eon/free-trial. Kad se logujem na mojtelemach, tamo nema nista za aktivaciju smart TV aplikacije.
Smart TV aplikacija i trial su predviđeni za korisnike drugih operatera, pa samim tim treba e-mail adresa koja već nije korištena na portalu, jer se otvara potpuno novi account.
Ok. Hvala
goran387

#80620 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by goran387 »

Upravo tako kao što kaže @crnivrag . Ja sam pokušao aktivirati trial ali nije išlo jer već imam moj Telemach i nalog i aplikaciju tako da sam morao koristiti drugi mail i broj mobitela . Radi smart TV aplikacija super na mtel adsl jedino što je otključan samo osnovni paket tako da ne mogu ( ne možemo ) znati da li će raditi i HD kanali ( FOX , ili Discovery ili NG ) .
Morao bih potpisati ugovor ali ću sačekati dok neko drugi to ne proba i ne napiše da radi . Rizik mi je to uzimati jer sam još pod ugovornom obavezom prema totalu
zdruzdjo

#80621 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zdruzdjo »

Sinoć sam nakon duuugo vremena prelistao kanale koje nudi telemach. Hajde reko da vidim šta to tu ima.
Auuuu telemaše, pa stvaaaarno mislim da bi bio red da se ono malo prečisti. To takvog smeca ima da ne postoji na daleko. Onih nekakvih lokalnih stanica koje ni u tim zaseocima odakle su ne gledaju mjestani do srbijanskih kanala koji su totalno nepotrebni programskim sadrzajem nama u BiH.
Ne kazem "daaajte nam filmskih", ali daj ba da smece ne zauzima prostor.
Telemach

#80622 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

zdruzdjo wrote:Sinoć sam nakon duuugo vremena prelistao kanale koje nudi telemach. Hajde reko da vidim šta to tu ima.
Auuuu telemaše, pa stvaaaarno mislim da bi bio red da se ono malo prečisti. To takvog smeca ima da ne postoji na daleko. Onih nekakvih lokalnih stanica koje ni u tim zaseocima odakle su ne gledaju mjestani do srbijanskih kanala koji su totalno nepotrebni programskim sadrzajem nama u BiH.
Jutro zdruzdjo,
Sve zahtjeve i upite vezane za nove kanale, sugerišemo da šaljete na mail adresu [email protected].
Kolege uredno prikupljaju i evidentiraju sve pristigle prijedloge, koje ćemo razmotriti te ako se ukažu realne mogućnosti, nastojaćemo uvrstiti u našu programsku šemu.
zdruzdjo

#80623 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zdruzdjo »

Telemach wrote:
zdruzdjo wrote:Sinoć sam nakon duuugo vremena prelistao kanale koje nudi telemach. Hajde reko da vidim šta to tu ima.
Jutro zdruzdjo,
Sve zahtjeve i upite vezane za nove kanale, sugerišemo da šaljete na mail adresu [email protected]..
Kolege uredno prikupljaju i evidentiraju sve pristigle prijedloge, koje ćemo razmotriti te ako se ukažu realne mogućnosti, nastojaćemo uvrstiti u našu programsku šemu.

Ja stvarno nemam zahtjeva na uvrstavanje. Imam za "izvrstavanje". I to samo iz razloga u slucaju nekih novijih kanala da se ima prostora. Ovako siguran sam da postoji nekih 20-30% kanala koje nikad niko od pretplatnika ne pogleda duze od dvije minute.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#80624 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Velkoski »

No signal, jupi
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#80625 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Velkoski »

a i realno koji će mi kurac internet srijedom ujutro