FK Željezničar
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#80576 Re: FK Željezničar
Danas Obuca preskace rubriku Bordo Vremeplov 
-
zipoo
#80577 Re: FK Željezničar
Dolaze 2 top igraca, vezni i bek
- Fuzzy Dunlop
#80578 Re: FK Željezničar
Šta bi? Odnijela ih poplava?zipoo wrote:Dolaze 2 top igraca, vezni i bek
-
DonieBrasco
#80579 Re: FK Željezničar
Prozivka za deset dana pa cemo vidjeti ko dolazi a nadam se da ih dosta trenutnih odlazi.
-
zipoo
#80580 Re: FK Željezničar
Sta sta bi? Napisao sam da dolazeFuzzy Dunlop wrote:Šta bi? Odnijela ih poplava?zipoo wrote:Dolaze 2 top igraca, vezni i bek
-
zipoo
#80581 Re: FK Željezničar
Sve nogom nabiti ove sto je Misimovic doveoDonieBrasco wrote:Prozivka za deset dana pa cemo vidjeti ko dolazi a nadam se da ih dosta trenutnih odlazi.
- JoeyTribbiani
#80582 Re: FK Željezničar
Kaže na dan 05.06. iz sporta nemamo niiištaaasime_cipol wrote:Danas Obuca preskace rubriku Bordo Vremeplov
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#80583 Re: FK Željezničar
Kod njih godina ima 364 dana, a mjesec Juni 29JoeyTribbiani wrote:Kaže na dan 05.06. iz sporta nemamo niiištaaasime_cipol wrote:Danas Obuca preskace rubriku Bordo Vremeplov
- manijak1
-
RasAlGhul
#80585 Re: FK Željezničar
Jao Šošića što izvrnu onoga iz Zvezde 
- Charuga
- Globalni moderator
#80586 Re: FK Željezničar
Zato će sutra sjediti na tribini, dok mu tim igra derbi ...
-
jagugu
#80587 Re: FK Željezničar
Terzić potvrdio ostavku: 'Ne vidim izlaz iz krize, ovako više ne ide'
Ovaj ugledni biznismen i bivši direktor Sarajevo osiguranja na ovoj funkciji nije proveo ni šest mjeseci, a već je donio odluku da napusti klub.
Željezničar je u jednoj od najvećih kriza u proteklih deset godina. Klub je ostao uskraćen za licencu za igranje u Evropi, zbog čega će na direktan način ostati bez skoro milion maraka.
Terzić je u razgovoru za Radiosarajevo.ba otvoreno govorio o razlozima odlaska, stanju u klubu, krizi nakon ne izlaska na europsku scenu...
"Kada sam dobio poziv da se priključim Nadzornom odboru, na početku mi se dopala ta ideja. U prvom mahu sam imao zadatak da okupim ekipu, ljude koji će biti uz Želju. Sve je to u početku išlo lijepo, ali kako sam više vremena provodio u klubu, problemi su se nagomilavali... Izlaza iz krize nisam vidio i donio sam odluku da podnesem ostavku", priča Terzić.
Terzić je iskusan stručnjak, koji je već radio u FK Željezničar, izuzetno visoko kotira kod biznismena i privrednika, ličnost je koji odlično vlada situacijom, vrhunski profesionalac.
"Problemi su se iz dana u dan bili sve veći. Kulminacija je nastala kada je klub ostao bez licence za europsku scenu. Znate, u Želji problem nije samo prvi tim, tu treba posložiti stvari od omladinskog pogona, marketinga, mnogo drugih stvari... A ja sam za ovih šest mjeseci vidio da mnogo toga ne štima i da problemi sami dolaze", nastavlja Terzić.
Četvrto mjesto je bio cilj nove Uprave plavih. On je ostvaren, iako i sa dolaskom Amara Osima za trenera, navijači nisu bili zadovoljni rezultatima.
"Ne bih se miješao u te stvari oko plasmana, ali je velika bruka da klub nije dobio licencu za Europu. Znate, kada ste u klubu vidite bolje situaciju. Održavali smo mi sastanke, bilo je tu i lijepih druženja, mnogo posla, ali za neke velike domete, vidim da treba više ljudi i daleko jača organizacija iznutra. No, to je nama nedostajalo", podvukao je Terzić.
U FK Željezničar u Upravi bio je i ranijih godina. Novi predsjednik kluba Nihad Selimović u Terziću je vidio ličnost koja može pomoći klubu.
"Takav sam i ušao u Nadzorni odbor. Željan dokazivanja, ali je bila prisutna i ljubav prema klubu. No, više to nije isti klub. Teška srca odlazim iz Željezničara, ali ovako više ne ide... Bolje je otići uzdignute glave i svjetla obraza", dodaje Terzić.
Na pitanje gdje je izlaz iz krize u kojoj se Željo nalazi, možda i najvećoj u posljednjih 10 godina, Terzić kaže:
"Zaista ne znam. Ja i ne vidim da klub može izaći na "zelenu granu". Barem ne u ovom trenutku. Volio bih, ali teško. Mnogo je tu problema, treba uraditi i neke radikalne poteze, unijeti više novca u klub. Gledajte, lako je voditi klub sa nekoliko stotina hiljada maraka. Ali, Želji treba više novca, a njega u ovom trenutku nema".
Na kraju razgovora dotakao se i bivšeg predsjednika kluba Senada Misimovića. Terzić je priznao da Misimovića ne poznaje, ali da cijeni njegov trud koji je uložio u klub.
"Iskreno, nisam imao priliku raditi sa Misimovićem, ali sam vidio da je izuzetno sposoban. Poštujem sve ono što je napravio za kratko vrijeme i bio je na pravom putu. Kada sam došao u klub, nisam dao pojedincima da o njemu bilo šta loše kažu. Ipak je on mnogo toga uradio. Znam da je i on razočaran bio na odlasku, ali to je već prošlost. Želji želim mnogo sreće, ali sebe više u klubu ne vidim", kazao je Terzić.
Poznati razlozi Terzićevog odlaska, uspješni biznismen ulazi u klub sa Grbavice?
Terzić je na Skupštini FK Željezničar krajem decembra prethodne godine imenovan u Nadzorni odbor kluba zajedno sa Enisom Džihanićem i Almirom Hodžićem, koji su se prihvatili odgovorne uloge u klubu.
U obrazloženmju svoje ostavke Terzić je naveo da su problemi u klubu nagomilani i da se klub prvenstveno treba presložiti kadrovski, kako bi mogao bolje funkcionisati u budućnosti.
Kako smo uspjeli saznati, doduše još uvijek nezvanično, jedan od glavnih razloga Terzičevog odlaska, je nemogućnost realizacije ugovora sa jednim od sponzora kluba Sarajevo osiguranjem, u kojem je Terzić godinama obnašao visoku funkciju. Ugovor je navodno stopiran iz razloga, jer aktuelni menadžment ove kompanije nije želio sarađivati sa klubom sa Grbavice upravo zbog sada već bivšeg predsjednika Nadzornog odbora kluba.
Prema svemu sudeći na Skupštini kluba koja će biti održana 15. juna 2019. godine, Nadzorni odbor kluba će pretrpjeti totalnu rekonstrukciju, jer je i Hodžić podnio ostavku, a upitno je da li će i Džihanić ostati na funkciji.
Kao jedan od onih koji bi mogli biti bitne karike u narednom periodu pominje se biznismenu iz Rusije Emir Kečo. Kečo je ovdašnjoj javnosti poznat kao osoba koja je investirala novac u rekonstrukciju hotela 'Ruža' u Mostaru. Ono što smo uspjeli saznati je da aktuelna vlada na Grbavici traga za ljudima iz svijeta biznisa spremnim da pomognu, svojim znanjem, ali i finansijama, kako bi klub što lakše prebrodio naredni period, te na taj način kompenzirao finansijske probleme koje je izazvalo nedobijanje licence za evropska takmičenja.
Sve odgovore će nam dati Skupština kluba sredinom ovog mjeseca, a ko će sve činiti novi Upravni i Nadzorni odbor ostaje da se vidi. Ono što je sigurno je da će oba organa doživjeti stanovite promjene.
-
Burdus
#80588 Re: FK Željezničar
Da sta sarnem dok se Nea nije pojavio. Niti ce biti poznatih biznismena niti nepoznatih, a nece ni para biti na bilo koji nacin.
Grcevita borba za opstanak kluba, jedino to mozemo ocekivati.
Grcevita borba za opstanak kluba, jedino to mozemo ocekivati.
-
printer
#80590 Re: FK Željezničar
Drugim rijecima, covjek rece problemi dolaze, a nema ih ko kvalitetno docekati. E sad ili on nema zivaca da malo vise potegne, ili je to sto dolazi toliko jebeno da je covjek podvio rep i smugnuo.
To mozda znaju oni koji ga poznaju, ja fakat nesto nisam njega zapazio.
- chudjenhe
#80591 Re: FK Željezničar
ima vikendicu ovdje kod meneprinter wrote:Drugim rijecima, covjek rece problemi dolaze, a nema ih ko kvalitetno docekati. E sad ili on nema zivaca da malo vise potegne, ili je to sto dolazi toliko jebeno da je covjek podvio rep i smugnuo.
popricacu ja s njim kad dodje
- Kinaski
#80592 Re: FK Željezničar
Ma dok je Amara nema potrebe da se brinete, brko legenda kluba
- Mea_parvitas
#80593 Re: FK Željezničar
Nema onih dezurnih pljuvaca bivse uprave, znali su hraknuti na svaku mogucu vijest, a sada kada gledamo raspad uprave, zajebali licencu, ostetili klub za najmanje milion KM, sute pticice drage... fuj
- avetinja
#80594 Re: FK Željezničar
Pripremaju se za skupštinu.
- Tesla Edison
#80595 Re: FK Željezničar
LicemjerjeMea_parvitas wrote:Nema onih dezurnih pljuvaca bivse uprave, znali su hraknuti na svaku mogucu vijest, a sada kada gledamo raspad uprave, zajebali licencu, ostetili klub za najmanje milion KM, sute pticice drage... fuj
- nosara
#80596 Re: FK Željezničar
Sve su ovo posljedice visegodisnjeg zanemarivanja struke i pretvaranja FKZ u privatnu prciju. Podrska Amaru.
-
printer
#80597 Re: FK Željezničar
I on umjesto da promijeni to " privatna prcija" lik nastavio gdje su prosli stali. Yebem mu mater ko i jednim i drugim prstom pokaza i rece ovde ti je Zeljo
-
RasAlGhul
#80598 Re: FK Željezničar
Grob te jebo pripreme za 6 dana mi se raspali
gori smo od Čelika

- avetinja
#80599 Re: FK Željezničar
Koje pripreme? Mogu se jedino pripremati na vikendicama, ako ih imaju. 
-
LSD
#80600 Re: FK Željezničar
Al zato ste vi, Misketovi branitelji i placenici, tu da i dalje velicate rad bivše uprave.Mea_parvitas wrote:Nema onih dezurnih pljuvaca bivse uprave, znali su hraknuti na svaku mogucu vijest, a sada kada gledamo raspad uprave, zajebali licencu, ostetili klub za najmanje milion KM, sute pticice drage... fuj
Iskreno receno, ovaj narod mi se gadi....puuu
Last edited by LSD on 09/06/2019 14:43, edited 1 time in total.