Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
crnivrag

#80576 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

chakany wrote:
A gdje je onaj što je rekao da će u januaru Telemach uvesti deset kanala lokalnog tipa ? :pisnuo:
Baš su se uspavali. Očekujem nešto u februaru, kad već u januaru nisu uveli.
Trebali bi kompenzirati preminule kanale Behar TV, TV Mostar i TV Istočno Sarajevo :)

A predlagao sam im da uvedu sve kanale iz Pink paketa putem EON platforme (pošto nemaju mjesta na DVB-C mreži, a imaju dozvole za cijeli Pink paket), što bi značilo da bi i korisnici EON box uređaja mogli iste pratiti, s tim da bi se navedeni kanali povlačili sa interneta.

Kanali jedino ne bi bili dostupni korisnicima D3 resivera i CAM modula, a bili bi dostupni korisnicima EON box uređaja, te EON web, mobilne i smart TV aplikacije.

Inače se ovdje može vidjeti da Telemach ima dozvole za emitiranje cijelog Pink paketa u okviru svoje ponude, kao i kanala RTV USK, K3, OTV Valentino, TV Slon i Saudi Qu'ran :D

https://bit.ly/2Up8dOL
crnivrag

#80577 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

duffy_duck wrote:
Šta mu bi ? I koja ti je verzija bila ubee-a ?
Ubio se čovjek, jer mu je dojadilo da čeka kad će doći proširenje mreže, i mogućnost korištenja konstantne brzine od 200 Mpbs.

A model je Ubee EVW327N.
duffy_duck

#80578 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

crnivrag wrote:
duffy_duck wrote:
Šta mu bi ? I koja ti je verzija bila ubee-a ?
Ubio se čovjek, jer mu je dojadilo da čeka kad će doći proširenje mreže, i mogućnost korištenja konstantne brzine od 200 Mpbs.

A model je Ubee EVW327N.
Isti ko i kod mene. Moj hvala Bogu radi odlicno.
A imam pitanje da li ti nestaje signala? Meni vec 4 put u toku dana.
duffy_duck

#80579 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

crnivrag wrote: A predlagao sam im da uvedu sve kanale iz Pink paketa putem EON platforme (pošto nemaju mjesta na DVB-C mreži, a imaju dozvole za cijeli Pink paket), što bi značilo da bi i korisnici EON box uređaja mogli iste pratiti, s tim da bi se navedeni kanali povlačili sa interneta.

Kanali jedino ne bi bili dostupni korisnicima D3 resivera i CAM modula, a bili bi dostupni korisnicima EON box uređaja, te EON web, mobilne i smart TV aplikacije.
Nek uvedu citav pink paket i ne moraju vise nista ove godine.
Last edited by duffy_duck on 29/01/2019 17:51, edited 1 time in total.
crnivrag

#80580 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

duffy_duck wrote:
Čitav dan je signal uredno emitovan, pa je moguće da su u pitanju neki radovi u tvom ulazu, ili ulici.

A možda nismo na istom čvorištu, jer ja sam na Dobrinji 1, a ti na Dobrinji 3.
duffy_duck

#80581 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

crnivrag wrote:
duffy_duck wrote:
Čitav dan je signal uredno emitovan, pa je moguće da su u pitanju neki radovi u tvom ulazu, ili ulici.

A možda nismo na istom čvorištu, jer ja sam na Dobrinji 1, a ti na Dobrinji 3.
Moguce. Da je do tog. Nego molim te sugeriraj im da uvedu pink paket. Malo im dosaduj hehe.
REDDEVILS

#80582 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by REDDEVILS »

crnivrag wrote:
Tiger 033 wrote:Ništa od novih kanala ili :?:
Bilo bi fino, ali izgleda da su se uspavali po tom pitanju :(

P.S. Ako te tješi, trebali bi dobiti Hopster SVOD katalog u petak 01.02.2019.
Vraže staje to Hopster SVOD i još nešto posto sam ja novi na telemachu dali je moguće po svom nekom izboru poredati kanale na eon android TV aplikaciji
crnivrag

#80583 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

REDDEVILS wrote: Vraže staje to Hopster SVOD i još nešto posto sam ja novi na telemachu dali je moguće po svom nekom izboru poredati kanale na eon android TV aplikaciji
Hopster je katalog u videoteci, u kojem će se nalaziti dječiji sadržaji.

Moguće je poredati kanale po želji, tako što odeš u postavke, i zatim odabereš opciju "Moje liste" -> "Liste TV kanala" -> "Dodaj listu" -> daš joj ime, a zatim odabereš koje želiš, onim redom koji ti se dopada i na kraju se vratiš sa opcijom back, do glavnog menija odakle odabireš opciju "Kanali" -> "TV kanali" i tu umjesto liste "Svi" silaziš strelicom prema dolje do naziva tvoje kreirane liste, i potvrdiš sa OK.
REDDEVILS

#80584 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by REDDEVILS »

crnivrag wrote:
REDDEVILS wrote: Vraže staje to Hopster SVOD i još nešto posto sam ja novi na telemachu dali je moguće po svom nekom izboru poredati kanale na eon android TV aplikaciji
Hopster je katalog u videoteci, u kojem će se nalaziti dječiji sadržaji.

Moguće je poredati kanale po želji, tako što odeš u postavke, i zatim odabereš opciju "Moje liste" -> "Liste TV kanala" -> "Dodaj listu" -> daš joj ime, a zatim odabereš koje želiš, onim redom koji ti se dopada i na kraju se vratiš sa opcijom back, do glavnog menija odakle odabireš opciju "Kanali" -> "TV kanali" i tu umjesto liste "Svi" silaziš strelicom prema dolje do naziva tvoje kreirane liste, i potvrdiš sa OK.
:thumbup:
Telemach

#80585 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

duffy_duck wrote:
crnivrag wrote: A predlagao sam im da uvedu sve kanale iz Pink paketa putem EON platforme (pošto nemaju mjesta na DVB-C mreži, a imaju dozvole za cijeli Pink paket), što bi značilo da bi i korisnici EON box uređaja mogli iste pratiti, s tim da bi se navedeni kanali povlačili sa interneta.

Nek uvedu citav pink paket i ne moraju vise nista ove godine.
Zdravo duffy_duck,
Vi baš uživate u sadržaju Pink kanala :)
Prijedloge za nove kanale možete poslati na e-mail [email protected].
Dr_Proka

#80586 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dr_Proka »

crnivrag wrote:
Dr_Proka wrote:Telemaše, šta mi bi ovo sa titlovima na AMC HD kanalu? Maloprije sam gledao jedan dobar film i pauzirao da odem u wc, a pojavila mi se ćirilica kad sam nastavio iako je nisam u postavkama napravio.
Ništa, nakon što si pauzirao, film se nastavio povlačiti sa EON servera, a svi kanali putem EON-a idu sa srpskim titlom, s tim da na kanalu AMC HD taj srpski titl ide na ćirilici.
Ti svi AMC kanali idu na ćirilici?
crnivrag

#80587 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Dr_Proka wrote:
Samo AMC HD putem EON-a, te u ponudi SBB-a, i Total TV-a SR.
Boban0726

#80588 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Boban0726 »

I u Totalu BH ako je odabrani jezik titla srpski AMC je na cirilici.
rida1976

#80589 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rida1976 »

Treba biti realan i pohvaliti ovog gospodina @Telemach koji je primjer kako jedna kompanija može biti na usluzi svojim korisnicima i na ovakav način. I onda mi neko počne pisati ovdje u Bh Telecomu, Logosoftu itd..Kad uspostave i ovakav vid saradnje i podrčke svojim korisnicima, nek se jave.
fusion_ba

#80590 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

mislim da ne bi smjeli jer ipak imaju dozvolu za kablovsko emitovanje programa. kad bi povlacili live program preko interneta to bi vec bio iptv. mozda grijesim ali mislim da je to u pitanju.
crnivrag

#80591 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

fusion_ba wrote:
mislim da ne bi smjeli jer ipak imaju dozvolu za kablovsko emitovanje programa. kad bi povlacili live program preko interneta to bi vec bio iptv. mozda grijesim ali mislim da je to u pitanju.
Kanale N1 HR HD i N1 SR HD emituju na taj način putem EON box uređaja, odnosno ti kanali nisu dostupni putem DVB-C mreže, i kada se isključi UTP kabal iz box-a, te kanale nije moguće gledati.
Dr_Proka

#80592 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dr_Proka »

crnivrag wrote:
chakany wrote:
A gdje je onaj što je rekao da će u januaru Telemach uvesti deset kanala lokalnog tipa ? :pisnuo:
Baš su se uspavali. Očekujem nešto u februaru, kad već u januaru nisu uveli.
Trebali bi kompenzirati preminule kanale Behar TV, TV Mostar i TV Istočno Sarajevo :)

A predlagao sam im da uvedu sve kanale iz Pink paketa putem EON platforme (pošto nemaju mjesta na DVB-C mreži, a imaju dozvole za cijeli Pink paket), što bi značilo da bi i korisnici EON box uređaja mogli iste pratiti, s tim da bi se navedeni kanali povlačili sa interneta.

Inače se ovdje može vidjeti da Telemach ima dozvole za emitiranje cijelog Pink paketa u okviru svoje ponude, kao i kanala RTV USK, K3, OTV Valentino, TV Slon i Saudi Qu'ran :D

https://bit.ly/2Up8dOL
Đabe im dozvola kad neće još njih da uvedu, a koji je tačan razlog to zna samo onaj svevišnji.
aladinosmic1

#80593 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aladinosmic1 »

Pozdrav ljudi,
šta se dešava sa ove aplikacije za EON piše sad na svim kanalima da nije dostupan na drugoj mrezi.
Inace dao sam accaunt prijatelju i gleda preko smart tv preko bh telecom mreže.
Radilo je sve ok par mjeseci i jucer se pojavilo to.
Probo je na poptuno drugom tv isto piše, pa sad nezz u čemu je problem?
Dr_Proka

#80594 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dr_Proka »

crnivrag wrote:
Dr_Proka wrote:
Samo AMC HD putem EON-a, te u ponudi SBB-a, i Total TV-a SR.
Evo sad upravo gledam i na platformi, a tamo se ne može mijenjati.

http://prntscr.com/mdwbef
crnivrag

#80595 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Dr_Proka wrote: Evo sad upravo gledam i na platformi, a tamo se ne može mijenjati.

http://prntscr.com/mdwbef
Tamo još uvijek nije moguće mijenjati titlove ni audio jezike, mada se nadam da će skontati kako da to riješe, te da se povlače odabrani titlovi na stream prilikom pokretanja, a ne da budu nalijepljeni srpski titlovi po defaultu.
Benq

#80596 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

aladinosmic1 wrote:Pozdrav ljudi,
šta se dešava sa ove aplikacije za EON piše sad na svim kanalima da nije dostupan na drugoj mrezi.
Problem je bas u tome sto si ti uradio, Telemach zeli da sprijeci to sto raja "trejda" accounte.
crnivrag

#80597 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Image
Telemach

#80598 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

rida1976 wrote:Treba biti realan i pohvaliti ovog gospodina @Telemach koji je primjer kako jedna kompanija može biti na usluzi svojim korisnicima i na ovakav način. I onda mi neko počne pisati ovdje u Bh Telecomu, Logosoftu itd..Kad uspostave i ovakav vid saradnje i podrčke svojim korisnicima, nek se jave.
:stolica1: Hvala rida1976
Telemach

#80599 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

aladinosmic1 wrote:Pozdrav ljudi,
:shock: Samo Vi dijelite svoje korisničke podatke.
Javite nam se u pp.
Telemach

#80600 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

crnivrag wrote:Image
:? Spasio modem? :)
Locked