Da se pridruzim, odlican tekst veoma poucan hvalaVitezanin wrote: ↑26/04/2022 14:17Bio sam prije koju godinu u Transnjistriji pa možda ti bude interesantno, pisao sam malo o tome i kačio ranije blog, doduše na drugoj temi:lajkujMe wrote: ↑26/04/2022 12:35 Volio bih znati vise o povjesti sumoba Moldavije i Tranznistrije 1992.
Sta se nakon toga desilo jesu li uspostavili opet odnose i da li Tranznistrijci mrze Moldaviju kao RS BIH?
Da li su Tranznistrijci od tada jos teritorija trazili?
Posto ne znam historiju tog konflikta i situacije oko istog ne znam sta da kazem.
S obzirom na istu matricu false flag kao pred 24 februar dal je moguce da Rusima zapravo nije cilj napasti ili izazvati Ukrajince nego Moldaviju?
Dal je moguce da Rusi pretenduju i na dijelove ili cak citavu Moldaviju koja nije pod zastitom NATOa?
Tu bi snage vec bile ravnomjernije nego da idu na Ukrajinu?
https://angotrips.com/2019/08/14/transn ... zdadrzava/
Ukrajina
-
lajkujMe
#80551 Re: Ukrajina
-
Nierika
#80552 Re: Ukrajina
Čekiraću i ja, ne znam puno o situaciji tamo.
-
lajkujMe
#80553 Re: Ukrajina
Jucer je bio lud dan, danas nista.
Ni jedna vijest sa fronta, primjetio sam matricu da 1 dan ide poplava info sutradan nista pa opet poplava sljedeci dan.
Inace udar na Most kod Odese i nije tako strasan.
Mali dio puta je unisten ali izgleda brzo popravljivo.
Dio gdje je Pruga je netaknut
Ni jedna vijest sa fronta, primjetio sam matricu da 1 dan ide poplava info sutradan nista pa opet poplava sljedeci dan.
-
llull
#80554 Re: Ukrajina
Dan je bio horor, uzasni snimci danas po telegramu kruze.lajkujMe wrote: ↑26/04/2022 15:30 Jucer je bio lud dan, danas nista.
-
lajkujMe
#80555 Re: Ukrajina
Navodno oboren Ka52 u Harkovskoj regiji
-
lajkujMe
#80556 Re: Ukrajina
Izgleda i Su25 oboren
- geralt
#80557 Re: Ukrajina
Ranije sam napisao da je Kremina pala prije 7 dana, ali izgleda da to nije bila istina, iako su obje strane tada izjavile da je tako. Rusi su izgleda uspostavili punu kontrolu nad gradom tek jucer, sve dosad su ih Ukrajinci remetili svakodnevnim manjim kontranapadima. Ako im je ovoliko trebalo za gradic od manje od 20 000 stanovnika, kilavo ce im ici ova njihova grandiozna ofanziva.
Najkriticnija vijest za Ukrajince je ta sto im je pruga prema Slavjansku ugrozena, ali se postavlja logicno pitanje kako to da Ukrajina uopste ima funkcionalnu prugu unutar dometa ruske artiljerije, i znaju li ruski artiljerci uopste pogoditi metu manju od grada.
Najkriticnija vijest za Ukrajince je ta sto im je pruga prema Slavjansku ugrozena, ali se postavlja logicno pitanje kako to da Ukrajina uopste ima funkcionalnu prugu unutar dometa ruske artiljerije, i znaju li ruski artiljerci uopste pogoditi metu manju od grada.
- janje_
#80558 Re: Ukrajina
jucer sam negdje procito vijest, da su orci napravili neki sastanak u vijecnici u Kremini, i da je doslo do vece eksplozije plina na tom sastanku..geralt wrote: ↑26/04/2022 16:00 Ranije sam napisao da je Kremina pala prije 7 dana, ali izgleda da to nije bila istina, iako su obje strane tada izjavile da je tako. Rusi su izgleda uspostavili punu kontrolu nad gradom tek jucer, sve dosad su ih Ukrajinci remetili svakodnevnim manjim kontranapadima. Ako im je ovoliko trebalo za gradic od manje od 20 000 stanovnika, kilavo ce im ici ova njihova grandiozna ofanziva.
-
Mrvice_ba
#80559 Re: Ukrajina
Izgleda da orke vrse jak napad kod izjuma.
-
lajkujMe
#80560 Re: Ukrajina
Jucerasnji i danasnji napadi na Zeljeznicku infrastrukturu su neefikasni.
Prugu mozes pogoditi i unistiti ali isto tako ne treba duze od par sati da se popravi.
Udar na elektrostanice bi bio problem ali i to se da brzo popraviti ako ne postoje Dizel Lokovi.
Jedino ciljani udari na lokomotive moze nakon dugotrajne akcije onesposobiti zeljeznice.
To Rusi jos ne radi niti vjerujem da mogu.
Sto se tice pruge kod Donjetska, nije problem udar na pruge nego na vozove koji tu prolaze.
Ali nevjerujem da Ukrajinci dostavljaju prugom MTS.
Logicnije je vozom do Dnjepra pa onda dalje kamionima, dostavnim vozilima i privatnim vozilicama.
Puno manje sanse za katastrofalan udar na logistiku.
Prugu mozes pogoditi i unistiti ali isto tako ne treba duze od par sati da se popravi.
Udar na elektrostanice bi bio problem ali i to se da brzo popraviti ako ne postoje Dizel Lokovi.
Jedino ciljani udari na lokomotive moze nakon dugotrajne akcije onesposobiti zeljeznice.
To Rusi jos ne radi niti vjerujem da mogu.
Sto se tice pruge kod Donjetska, nije problem udar na pruge nego na vozove koji tu prolaze.
Ali nevjerujem da Ukrajinci dostavljaju prugom MTS.
Logicnije je vozom do Dnjepra pa onda dalje kamionima, dostavnim vozilima i privatnim vozilicama.
Puno manje sanse za katastrofalan udar na logistiku.
-
lajkujMe
#80561 Re: Ukrajina
Zanimljivo za Kreminu.
Da istina je bruka njih poginula u navodnoj gasnoj eksploziji.
I to VIP licnosti
Da istina je bruka njih poginula u navodnoj gasnoj eksploziji.
I to VIP licnosti
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#80562 Re: Ukrajina
More se i naget malo otpozadi - zakajlat.drug_profi wrote: ↑26/04/2022 14:04Mana mu je što ima 0° gun depression. Dakle ne moze spustiti cijev nize od 0°. U bliskoj borbi je bespomocan. Ali moze se malo ukopati taman da mu samo kupola viri ako je u defanzivi.
Kreativni su Ukrajinci
-
lajkujMe
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#80564 Re: Ukrajina
512MB wrote: ↑26/04/2022 14:22NijemciIma Bosne_Bice Bosne wrote: ↑26/04/2022 12:21 Ja uvjek govorim da je sve dobro dok Nijemci drze srafcigere, a ne oruzje.![]()
![]()
-
A_A_AKCIJA
#80565 Re: Ukrajina
Teško ranjen, što kad se prevede sa propagande znači haman suncokretio komandir Nacionalnog korpusa tzv Donjecke narodne Republike
Eduard Pelishenko, the acting commander of the DNR National Front Corps and call sign "Krym," was seriously wounded near Donetsk.
According to one of the versions, a barraging munition flew into the commander's GHM. The legendary commander, who had already been buried several times by the Ukronazis, was still alive! The first time he was "killed" by the Ukrainian armed forces was in April 2015.
"Krym" was wounded, severely wounded, operated on, is conscious and recovering to get back into action!
Get well, commander, Christ is risen! "My homeland returns!" (с).
- karanana
#80567 Re: Ukrajina
jebeni snimci ukrajinaca poklopljeni artiljerijom negdje na nekoj njivi.
- Hame_
#80568 Re: Ukrajina
Prije mjesec piso kako ovo nema logike osim da su se rukovali i rekli "Mi nećemo dirati pruge, vi nemojte gasovod.", para na paru - uš na fukaru.
Što koji k. nisu minirali naftovod/plinovod, a traže da Evropa ne kupuje od orka?
Što?!
Kurko, ima nešto iza zavjese
Ubiše brašno u njima
- karanana
#80569 Re: Ukrajina
imaju struju, imaju internet, telefone. zar to ne bi bile prve stvari koje bi im iskljucio? je li moguce da su rusi toliko nesposobni ili stvarno ima nesto u sta se dogovorom ne dira, tipa toga i naftovoda. a onda ta ista nafta koja ode u evropu, dio se pretovari i vrati nazad ukrajincima.
- Janjicar
#80570 Re: Ukrajina
Starlink je davno proradio ?karanana wrote: ↑26/04/2022 16:32 imaju struju, imaju internet, telefone. zar to ne bi bile prve stvari koje bi im iskljucio? je li moguce da su rusi toliko nesposobni ili stvarno ima nesto u sta se dogovorom ne dira, tipa toga i naftovoda. a onda ta ista nafta koja ode u evropu, dio se pretovari i vrati nazad ukrajincima.
Mada sto se Rusa tiče i da je router jos uvijek ne mogu obiriti...
Last edited by Janjicar on 26/04/2022 16:35, edited 1 time in total.
- derion
#80571 Re: Ukrajina
Svaka čast, baš je bilo zadovoljstvo pročitati ove tvoje putešestvije po Moldaviji i Ukrajini.Vitezanin wrote: ↑26/04/2022 14:17 Bio sam prije koju godinu u Transnjistriji pa možda ti bude interesantno, pisao sam malo o tome i kačio ranije blog, doduše na drugoj temi:
https://angotrips.com/2019/08/14/transn ... zdadrzava/
Interesantno je pomisliti kako se u nekom trenutku voziš tim krajevima i gradovima, koji je će par godina kasnije završiti u vihoru glupog, besmislenog rata.
- SanskiBiser
#80572 Re: Ukrajina
auuu zijanila jos jedna ruska oklopna kolona.
Oborena krstareca ruska raketa sistemom Igla
jedan ruski BMP manje akcija ukrajinskog oktokopter drona
-
zilog
#80573 Re: Ukrajina
Evo tog ostecenja mosta, na uscu Dnjestra.

Nista sto se ne moze za dan zakrpiti...
Nista sto se ne moze za dan zakrpiti...
- Čitalac
#80574 Re: Ukrajina
Moskva optužuje Britaniju zbog „podsticanja Ukrajine da vrši napade na ciljeve u Rusiji“.
We would like to underline that London’s direct provocation of the Kiev regime into such actions, if such actions are carried out, will immediately lead to our proportional response. As we have warned, the Russian Armed Forces are in round-the-clock readiness to launch retaliatory strikes with high-precision long-range weapons at decision-making centers in Kyiv.
The ministry added that if such Russian strikes were made, it would not necessarily be a problem if representatives of a certain Western country were located at those “decision-making centres” in Kyiv.
- SanskiBiser
#80575 Re: Ukrajina
Ma ubi artiljerija pjesadiju na obe strane na istoku, ima snimaka i jednih i drugih gdje se vidi da metka nisu opalili a leze razbacani po rovovima, Rusi tu imaju prednost jos uvijek pogotovo sto imaju i helikoptere koji aktivno djeluju.
Ovo je snimak sa Ukrajinske strane nakon sto je po njima djelovala avijacija kako sam razumio - vide se krateri mali od eksplozija na putu i oboren kabl sa elektricnog stuba na putu vjerovatno da je top 30 mm, moguce helikopter, 4 poginula vojnika, par bez povreda ostali izranjavani, sto je najgore na terenu su gdje ocigledno nema mogucnosti da ih direktno izvlaci MTS nego moraju se prebaciti sami do pozadine, ovaj u klipu im kaze da se prebace na tu neku lokaciju gdje ce doci po njih.
https://t.me/rf200/1182