FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#80526 Re: FK Željezničar

Post by Slo Burner »

Radnik kasnio sa objavom finansijskog izvjestaja, kontam da sad imamo razlog da se obratimo UEFi, makar to znacilo da Mladost ide u Evropu
Zastozato

#80527 Re: FK Željezničar

Post by Zastozato »

Slo Burner wrote:Radnik kasnio sa objavom finansijskog izvjestaja, kontam da sad imamo razlog da se obratimo UEFi, makar to znacilo da Mladost ide u Evropu
Kako su onda uspjeli dobiti licencu na prvostepenoj?
Jasno je da je ovo bilo politicka odluka od strane saveza u vezi nase i njihove licence.
Mi da imamo iole sposobne ljude u upravi nama bi savez trceci dao licencu jos na prvostepenoj.
Avant

#80528 Re: FK Željezničar

Post by Avant »

vryzas wrote: Kave veze ima savez? Krajnji rok za izmirenje dugovanja koji je nametnula UEFA i koji vazi za sve klubove je bio 31.03. Siljak zakasnio sa uplatom cetri dana i klub ostao bez pola miliona KM.
Kakve veze ima bivsa uprava? FIFA usvojila tuzbu pocetkom oktobra, bivsa uprava otisla sredinom decembra.
Kako nema veze kad nam je uparvo taj savez uskratio pravo igranja u europi. Mozda mi je promaklo, ali se nesjecam da je ijedna uprava iza rata do danas preuzela ili ostavila Klub bez dugova. To sto je Slavko mjesto da potkiva konje i kobile po sudovima isao direktno na FIFU/UEFU (obzirom da mu je anex ugovora garantovao isplatu u slucaju plasmana novisno o ugovoru o radu.) ne amnestria ocigledni javasluk, nepotizam i kriminal u savezu zemlje koja neprovodi presude ni svog ustavnog suda a svi znamo da se zard nacionalnog kljuca nesprovode ni presude medjunarodnih sudova!
Tromblon

#80529 Re: FK Željezničar

Post by Tromblon »

I staru i novu upravu rastopiti u željezari. Zbog 20 milja pušimo foru kao zadnji papci.

Ovog Joint1921 bih zamolio da se ne predstavlja lažno. Nikakve veze sa Joint Unionom nema. Plus brani bivšeg predsjednika kojeg ni Oliver Kahn ne može odbraniti.

Očekujem da će 15. juna biti ostavka oce uprave i ulazak hilme i sina i onda više ništa ne očekujem nego i dalje volim svog Želju.
vryzas

#80530 Re: FK Željezničar

Post by vryzas »

Avant wrote:
vryzas wrote: Kave veze ima savez? Krajnji rok za izmirenje dugovanja koji je nametnula UEFA i koji vazi za sve klubove je bio 31.03. Siljak zakasnio sa uplatom cetri dana i klub ostao bez pola miliona KM.
Kakve veze ima bivsa uprava? FIFA usvojila tuzbu pocetkom oktobra, bivsa uprava otisla sredinom decembra.
Kako nema veze kad nam je uparvo taj savez uskratio pravo igranja u europi. Mozda mi je promaklo, ali se nesjecam da je ijedna uprava iza rata do danas preuzela ili ostavila Klub bez dugova. To sto je Slavko mjesto da potkiva konje i kobile po sudovima isao direktno na FIFU/UEFU (obzirom da mu je anex ugovora garantovao isplatu u slucaju plasmana novisno o ugovoru o radu.) ne amnestria ocigledni javasluk, nepotizam i kriminal u savezu zemlje koja neprovodi presude ni svog ustavnog suda a svi znamo da se zard nacionalnog kljuca nesprovode ni presude medjunarodnih sudova!

31.03. rok, uplaceno 04.04. i savez kriv :roll:

:run:
avetinja

#80531 Re: FK Željezničar

Post by avetinja »

Pitanje za one koji tvrde da nismo krivi za nedobijanje licence: Zašto je Šiljak suspendovan?
Ono je bila tragikomedija. Prvo Selimović kaže kako će sve biti u redu. Na prvostepenoj ostanemo bez licence. Zatim suspenduju Šiljka, a usput kažu kako nije greška kluba i da će sve biti u redu na drugostepenoj. Što si ga džaba suspendovao? Na drugostepenoj nam odbiju žalbu.
Ricken

#80532 Re: FK Željezničar

Post by Ricken »

vryzas wrote:
nosara wrote:
vryzas wrote: Kakve veze ima bivsa uprava? FIFA usvojila tuzbu pocetkom oktobra, bivsa uprava otisla sredinom decembra.
okt 3, 2018

Zanimljiva vijest stiže iz sjedišta Međunarodne nogometne federacije. Naime, kako saznaje SCsport.ba, FIFA je usvojila tužbu Slavka Petrovića protiv Fudbalskog kluba Željezničar na iznos od 39.000 KM sa kamatama.

Rok za isplatu je 30 dana od danas.

:oops:
ja, i?
Zanimljivo, UEFA je u svojim pravilnicima jasno naznačila da je 31. mart krajnji rok vezan za finansije.
https://faktor.ba/vijest/licence-za-evr ... isi-/38250

http://sportklub.rs/Fudbal/Fudbal-ostal ... stale.html
Prema UEFA pravilniku, prema bivišim uposlenicima roke za izmirenje niej 31.3. nego rok iz presude.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: 508 SW

#80533 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

Svejedno vise ko je kriv, jer svi imaju dio odgovornosti, evrope vidjeti necemo, kao ni 500 000 od iste.
Charuga
Globalni moderator

#80534 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

wewa

#80535 Re: FK Željezničar

Post by wewa »

Na slici su?
avetinja

#80536 Re: FK Željezničar

Post by avetinja »

Ne znam šta će nam ovaj pored Fejzića i Kjosevskog.
jug21

#80537 Re: FK Željezničar

Post by jug21 »

avetinja wrote:Ne znam šta će nam ovaj pored Fejzića i Kjosevskog.
Zato što jednom ističe ugovor a drugog će nabit nogom,a Filip je Gušina želja.
ultima_palabra

#80538 Re: FK Željezničar

Post by ultima_palabra »

Ne zajebajite se sa uvodjenjem Muje u klub, odvest cete klub u nestanak. Ko god gura tu opciju, ruka mu se osusila. Mujo i Mujici su gori od kuge :!:
wewa

#80539 Re: FK Željezničar

Post by wewa »

Prosto ne mogu da vjerujem da je nekome to palo na pamet. Pa bolje pet sezona kantonalne lige nego njima u ruke.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: 508 SW

#80540 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

Kako jedan uvazeni kolega kaze, gdje udje Mujo i njegovi skakavci, tu vise ni trava ne raste :lol:
RasAlGhul

#80541 Re: FK Željezničar

Post by RasAlGhul »

Pa je li potpisao ovaj ili je svratio na slatku :lol:
ellaxaz

#80542 Re: FK Željezničar

Post by ellaxaz »

Ostalo je samo ime.
Charuga
Globalni moderator

#80543 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

Joj crnjaka jebote, i onda meni kažu da sam pesimista ... :mrgreen:
5korpus

#80544 Re: FK Željezničar

Post by 5korpus »

Naprava upolje
Raigor Stonehoof

#80545 Re: FK Željezničar

Post by Raigor Stonehoof »

Imam iskustvo nekih poslovnih pregovora sa njima od prije 7-8 godina... da ne detaljisem, niko sretniji od mene ako uloze u Zelju :D :D
s3d4m

#80546 Re: FK Željezničar

Post by s3d4m »

AMARE ODLAZI !!!
UPRAVA NAPOLJE !!!
jug21

#80547 Re: FK Željezničar

Post by jug21 »

ultima_palabra wrote:Ne zajebajite se sa uvodjenjem Muje u klub, odvest cete klub u nestanak. Ko god gura tu opciju, ruka mu se osusila. Mujo i Mujici su gori od kuge :!:
Šta znači ući u klub?
Jel znači da Sarajevska pivara ne može biti sponzor?
Yebo 500.000 km,npr.
I otkud priča o privatizaciji kad ne postoji zakon o sportu.
Ko baca te ublehe?
Ma samo naprijed Željo moj!
nosara

#80548 Re: FK Željezničar

Post by nosara »

Sta konkretno diskvalifikuje nekog potencijalnog ulagaca u FKZ? Bilo kojeg. Dakle hoce neko da pod nekim uslovima ulozi novac u Zelju i mi mu kazemo "Ej, rodjace, ne moze zbog toga i toga, zao nam je". Sta je to "nesto"?

Da ovaj Mujo ili kako se zove, ponudi godisnje neku cifru, a za uzvrat trazi sjever ili istok na koristenje, koga briga ko je i sta je ako se to isplati.

Vec neki aranzmani koji bi ukljucivali prodaju-predaju dijela grunta za ozbiljniju lovu, to vec zahtijeva malo pazljiviju analizu, ali opet, koga briga o kome se radi ako ce platiti i ako ce to FKZ podici na visi nivo?
BHF_Manijak

#80549 Re: FK Željezničar

Post by BHF_Manijak »

nosara wrote:Sta konkretno diskvalifikuje nekog potencijalnog ulagaca u FKZ? Bilo kojeg. Dakle hoce neko da pod nekim uslovima ulozi novac u Zelju i mi mu kazemo "Ej, rodjace, ne moze zbog toga i toga, zao nam je". Sta je to "nesto"?

Da ovaj Mujo ili kako se zove, ponudi godisnje neku cifru, a za uzvrat trazi sjever ili istok na koristenje, koga briga ko je i sta je ako se to isplati.

Vec neki aranzmani koji bi ukljucivali prodaju-predaju dijela grunta za ozbiljniju lovu, to vec zahtijeva malo pazljiviju analizu, ali opet, koga briga o kome se radi ako ce platiti i ako ce to FKZ podici na visi nivo?
Pa valjda to sto je svako jebenu firmu unistio sto je u njoj bio, valjda je dovoljno kao "referenca"?! Ili mislis da je to takva seoska varalica koja ce tek eto onako dati svoje pare i "nista da ne radi"? Pa nije lud.

Daleko kuca takvom zlotvoru od nase bila! Zujo je za njega Perez, kud ces dalje.

Inace genijalno razmisljanje, "koga briga sta je i ko je, ako se isplati", bas ce nam se isplatit ako takav kreten, sa takvom historijom unistavanja firmi, udje u klub.
Hebali smo nanu naninu ako ce nas na visi nivo podizati Mujo Selimovic... Blago tebi ako te nije briga ko ulazi u klub. :-)

Da su prosli se "ponudili" Selimovicu, mislim da bi citavu plejadu uvreda sastavio kako nas daju u ruke takvoj varalici, kako unistavaju klub, gase ga i slicno...
One si proziv´o, a nazalost nista bolje ne postupas, na mrtvo ime svaki kretenski potez ovih mazluma branis. Oni ukivali hadzi Misketa, ti ove. Ne vodi nikud ni jedno ni drugo.
Baza1987

#80550 Re: FK Željezničar

Post by Baza1987 »

Otkud Adilovic na ovoj slici? Kad je ovo slikano?
Post Reply