Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Telemach

#80501 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

_BataZiv_0809 wrote:
Telemach wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Je li vam stigao racun za decembar na email?

Obicno dodje oko šestog ili sedmog u mjesecu, a evo danas 27-mi a nema mi računa :-? Na koji email da urgiram da posalju?
Zdravo _BataZiv_080,
Račun smo Vam ponovo poslali na mail.
Hvala puno, maloprije sam odgovorio na email :)
:thumbup:
Stari kenjac

#80502 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Stari kenjac »

Telemah,
poslao sam vam ovdje pp, a kako mi je inbox pun ne mogu otvoriti poruku. neda mi ni stare poruke obrisati???
crnivrag

#80503 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Stari kenjac wrote:Telemah,
poslao sam vam ovdje pp, a kako mi je inbox pun ne mogu otvoriti poruku. neda mi ni stare poruke obrisati???
Nakon što obrišeš poruku (označavanjem svih poruka koje želiš obrisati, a onda na dnu izabrati iz padajućeg menija delete selected i ići na ok), možeš povući poruke na čekanju klikom na release on hold messages pri vrhu.
Stari kenjac

#80504 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Stari kenjac »

crnivrag wrote:
Nakon što obrišeš poruku (označavanjem svih poruka koje želiš obrisati, a onda na dnu izabrati iz padajućeg menija delete selected i ići na ok), možeš povući poruke na čekanju klikom na release on hold messages pri vrhu.
ma Bogme sam pokusao, eli se ne da.??? probacu opet. Hvala.
REDDEVILS

#80505 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by REDDEVILS »

Sad su ne zvali iz Telemach-a i od prvog postajem korisnik Eon Full Tv Paketa na drugoj mrezi s potpisom na dvije godine i prvi sest mjeseci 9.90 KM a onda kasnije 29.90 KM
PS
Zasad sam uzeo bez eon boxa i koristicu Eon Aplikaciju za smart tv koja uredno radi na mom 55XF9005 :)
Nivelacija

#80506 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Nivelacija »

Mozes li majstore iz Telemacha malo objasniti nama laicima sta je EON, koje su prednosti itd,opcenito?

I kada prelazimo na EON dolazi li ekipa mjenjati resivere itd?

Moze li ikakvih informacija u iduca 4 dana moram odluciti?

HVALA.

Ima li popusta za nas dugotrajne korisnike tj koji smo pretplatnici od prvog dana telemacha u BiH.
crnivrag

#80507 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

REDDEVILS wrote:Sad su ne zvali iz Telemach-a i od prvog postajem korisnik Eon Full Tv Paketa na drugoj mrezi s potpisom na dvije godine i prvi sest mjeseci 9.90 KM a onda kasnije 29.90 KM
PS
Zasad sam uzeo bez eon boxa i koristicu Eon Aplikaciju za smart tv koja uredno radi na mom 55XF9005 :)
:dance: :dance: :dance: :dance: :dance:
crnivrag

#80508 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Nivelacija wrote:Mozes li majstore iz Telemacha malo objasniti nama laicima sta je EON, koje su prednosti itd,opcenito?

HVALA.

Ima li popusta za nas dugotrajne korisnike tj koji smo pretplatnici od prvog dana telemacha u BiH.
EON je platforma putem koje je moguće pratiti sve kanale iz Telemach ponude putem posebnog EON box-a, te EON web, mobilne i smart TV aplikacije, a nudi mogućnost vraćanja sadržaja na svim kanalima 7 dana unazad, napredni EPG sa detaljnim opisom sadržaja i sličicama, te videoteku sa preko 12500 naslova.

Ako pređeš na neki od EON paketa, ostvaruješ mogućnost da zadržiš postojeće pakete kanala (ako uzimaš EON paket u koji je uključen neki manji paket kanala), a tehničari ti donesu box na adresu i isti postave i aktiviraju.
tap3ah75

#80509 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tap3ah75 »

Jim Smorrison wrote:
Telemach wrote:
mayab wrote:Pitanje za Telemach: sad negdje u februaru mi ističe taj dvogodisnji ugovor, da li je moguće da ja sljedećeg dana uzmem potpuno novi neki EON paket, sa uslovima i pogodnostima za novu musteriju?
Jer, zvali su me iz telemacha i pričali smo o produzenju, ali ne vidim neke pogodnosti u tome sta su mi nudili, glavno je da su mi htjeli uvaliti neki skuplji mjesecni paket EONa (skuplji nego sad trio grande), a vamo vidim kad novi korisnik uzme taj paket prvu godinu placa samo onih 32,90KM, a meni to niko ne ponudi.... :zoka:
Zdravo mayab,
Vaša Ugovorna obaveza ističe 22.02. tekuće godine.
Neposredno pred istek, kolege iz sektora za posebnu brigu o korisnicima će Vas kontaktirati.
;)
Nisam siguran da je to pravilo. Meni nekad ovih dana ističe ili je istekao ugovor, a niko me nije kontaktirao.
Pošto imam Telemach u dva stana, zvali su me jednom za taj drugi stan da mi ponude EON i nisu mi ponudili ništa atraktivno. Ne nadam se puno ni ovdje.
Razmišljam o opciji da probam Logosoft jednu godinu pa ako mi se ne svidi da se vratim kao novi korisnik. Svakako mi je fiksni telefon suvišan, televizija mi nije toliko važna, a jedino mi je internet stavka koja odlučuje.
Ovo ovdje kao na pijaci.
Telemach

#80510 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Tražili smo Vam kontakt broj i korisničke podatke u prethodnom porukama :)
Telemach

#80511 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Nivelacija wrote:Mozes li majstore iz Telemacha malo objasniti nama laicima sta je EON, koje su prednosti itd,opcenito?

HVALA.

Zdravo Nivelacija,
Rado ćemo Vas pozvati i detaljno upoznati s ponudom i pogodnostima, dovoljno je da nam se javite u pp ;)
REDDEVILS

#80512 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by REDDEVILS »

crnivrag wrote:
REDDEVILS wrote:Sad su ne zvali iz Telemach-a i od prvog postajem korisnik Eon Full Tv Paketa na drugoj mrezi s potpisom na dvije godine i prvi sest mjeseci 9.90 KM a onda kasnije 29.90 KM
PS
Sad sam imao poziv od Telemach-a poslace mi postom ugovor koji cu ja potpisati, e sad me zanima kad dobijem ugovor na dvije godine sto sam potpisao dali cu morati praviti novi profil na moj telemach ili ce mi ugovor biti prikacen na ovaj koji trenutno koristim za triaal period :)
Telemach

#80513 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

REDDEVILS wrote:
crnivrag wrote:
PS
Sad sam imao poziv od Telemach-a poslace mi postom ugovor koji cu ja potpisati, e sad me zanima kad dobijem ugovor na dvije godine sto sam potpisao dali cu morati praviti novi profil na moj telemach ili ce mi ugovor biti prikacen na ovaj koji trenutno koristim za triaal period :)
@REDDEVILS
Drago nam je da što ste se odlučili za naše usluge, dobrodošli :)
Bit će neophodno da se ponovno registrujete na portal Moj Telemach sa novim brojem Ugovora. Free trial nalog će Vam isteći nakon 15 dana korištenja.
immortalwmostar

#80514 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by immortalwmostar »

Moze li se ako sam na TGF paketu dobiti trail od smart Eon app?
shiljak

#80515 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shiljak »

Zna li neko ima li se kupiti daljinski za tv box da radi na eon? Ili možda telemach da nam proda samo daljinski? :D
DON_eARL

#80516 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

immortalwmostar wrote:Moze li se ako sam na TGF paketu dobiti trail od smart Eon app?
Imaš link par stranica ranije, a možeš napisati i na Google Eon Free Trial... :)
tnt-tunja

#80517 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tnt-tunja »

@Telemach poslao sma vam privatnu poruku, moze li odgovor?
odmor

#80518 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

Ramsey8 wrote:Moze li se od total tv oprema vratiti u bilo koju poslovnicu telemacha?
Moze. Ciko ti u poslovnici isprinta potvrdu i navede sta si sve vratio (resiver, karticu, antenu, sta li vec) i udari pecat. :D
Potvrdu zadrzi da imas ako te budu tuzili :-D
Ja sam isto vratio i sve je OK.
probook

#80519 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

Daje li (prodaje li) ko eon smart tv app? :D da vidim kako to cudo radi
immortalwmostar

#80520 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by immortalwmostar »

DON_eARL wrote:
immortalwmostar wrote:Moze li se ako sam na TGF paketu dobiti trail od smart Eon app?
Imaš link par stranica ranije, a možeš napisati i na Google Eon Free Trial... :)
Zahvaljujem,rijeseno!
Samso

#80521 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Samso »

probook wrote:Daje li (prodaje li) ko eon smart tv app? :D da vidim kako to cudo radi
Imas i to u sklopu 15-dnevnog eon triala.

https://telemach.ba/oec/eon/free-trial/5091
crnivrag

#80522 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Telemach wrote:
Upomoć!

Kanal "HTV Oscar" (032) je razvučen po dužini, pa se jedva vidi pola logotipa.

Inače je kanal u normalnom izdanju kad se vrati unazad :-)

Edit: Do mene je :pisnuo:

Box mi se prebacio na automatski prikaz slike, i čim su se pojavile crne linije sa strane, on odmah odrezao sliku.

Kad sam postavio na podešavanje "Uklopi u ekran", slika se normalno prikazala :pisnuo:
Last edited by crnivrag on 28/01/2019 18:38, edited 1 time in total.
Samso

#80523 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Samso »

crnivrag wrote:
Telemach wrote:
Upomoć!

Kanal "HTV Oscar" (032) je razvučen po dužini, pa se jedva vidi pola logotipa.

Inače je kanal u normalnom izdanju kad se vrati unazad :-)
Inace je i zvuk na tom kanalu neuravnotezen. Ne gledam taj kanal ali kad slucajno prebacim sokiram se jer je zvuk prejak u odnosu na ostale kanale.
MTV

#80524 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Mislim da tom kanalu slijedi scenario TV Mostar i TV Istocno Sarajevo.
crnivrag

#80525 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

MTV wrote:Mislim da tom kanalu slijedi scenario TV Mostar i TV Istocno Sarajevo.
Zaboravio si preminuli Behar TV :)
Locked