Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Org

#8051 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Org »

Better Man wrote:
Ned071 wrote: Drago mi je za tebe. I tvog tatu. Nazalost ja ne zivim u visokom. Meni od petrola do stupa juce trebalo 40 minuta. Jebat me kad sam polupismen
Ne znam kave veze ima moj tata, jer njega nisam spominjao. Nemoj me pogrešno shvatiti, ako si bio na Petrolu u Briješću, onda ti je bilo bolje sprašiti do Vogošćanske petlje i na zaobilaznicu, jer bi došao za upola manje vremena, bez obzira što je duža ruta. Nije vožnja samo sjesti i upaliti auto i vozi. Treba malo i pratiti vijesti i servisne informacije da znaš stanje u saobraćaju i na cestama, da li je negdje zatvorena saobraćajnica ili možda neki udes, pa da ideš alternativnim pravcem.
Nije ni tebi lako s nama, polupismenim bosnjama.
Ti si više za nekog "evropskijeg" društva.
Ned071

#8052 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Ned071 »

Better Man wrote:
Ned071 wrote: Drago mi je za tebe. I tvog tatu. Nazalost ja ne zivim u visokom. Meni od petrola do stupa juce trebalo 40 minuta. Jebat me kad sam polupismen
Ne znam kave veze ima moj tata, jer njega nisam spominjao. Nemoj me pogrešno shvatiti, ako si bio na Petrolu u Briješću, onda ti je bilo bolje sprašiti do Vogošćanske petlje i na zaobilaznicu, jer bi došao za upola manje vremena, bez obzira što je duža ruta. Nije vožnja samo sjesti i upaliti auto i vozi. Treba malo i pratiti vijesti i servisne informacije da znaš stanje u saobraćaju i na cestama, da li je negdje zatvorena saobraćajnica ili možda neki udes, pa da ideš alternativnim pravcem.
To i jest bilo na krivoglavce pa na ac... 38 minuta... Zaboli me koliko visocanima treba
jao_situacije

#8053 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by jao_situacije »

pa evo koliko god su ceste fbih zasrale efendić je omogućio neku alternativnu cestu
drug_profi

#8054 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by drug_profi »

Ja koliko znam blo je najavljeno da ce cim puste ovaj tranzit, zatvoriti most. A meni ta ceste ne treba nikako pa sam opet upratio da se nece moci prolaziti.
Glavni problem je kruzni u BP.
starii

#8055 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by starii »

mozel se sad doci do gaspromove pumpe na stupu s obzirom na ovo sranje na stupu sto su napravili?
problemnatravunu

#8056 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by problemnatravunu »

starii wrote:mozel se sad doci do gaspromove pumpe na stupu s obzirom na ovo sranje na stupu sto su napravili?
:?: :-)
Iz grada normalno kao i prije, a ako si u Rajlovcu onda preko obilaznice, stime da se moraš praktično vožnjom na stupskoj petlji po zakonu vratiti nazad do pumpe
Ci-Nick

#8057 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Ci-Nick »

finansiranje rješeno, samo još da se izgradi.
VjecitiStudent

#8058 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by VjecitiStudent »

Better Man wrote:Ova zaobilaznica je genijalna. Večeras je isprobao. Stigao kući za sekundu. Nema gužvi, stajanja u koloni i vožnje mic po mic.
Još da je ta genijala na vrijeme završena, 2009. godine, kako je bilo prvobitno planirano, koliko bi uštedio vremena, živaca, novca, ...
VjecitiStudent

#8059 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by VjecitiStudent »

Grof wrote:
damirc_sa wrote:Danas sam prosao obilaznicom i zaista je extra urađena i za par minuta sam stigao od Vogosce do Supa. Jedino sto mi je zapalo za oci jeste to sto sam uz samu bankinu na autoputu primjetio pse, dakle o ovome se mora povesti racuna kako i na koji nacin se psi provuku i dodju do autoputa. Svi znamo da se na autoputu vozi brze i ne daj boze da nekome pas izleti na cestu to moze biti zaista pogubno
Ovakve stvari je uvijek dobro prijaviti na besplatan broj autocesta FBiH 0800 20306

Nedavno sam na obilaznici vidio povećeg mrtvog psa i to u voznoj traci. Nazvao sam ih i rekli su da odmah šalju vozilo na taj dio.
Ko održava zaobilaznicu, autoceste ili ceste FBIH?
tec

#8060 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by tec »

morti wrote:
ultima_palabra wrote:
SSemir wrote:eh pa, javne medijske servise svi placamo pretplatu kako bi ti javni medijski servisi obavjestavali javnost o bitnim stvarima, pa izmedju ostalog i zatvarenje gradskih cesta. a to sto neko ne gleda, eh u tom slucaju, sami su sebi krivi.
ne znam sta su ljudi ocekivali, od kuce do kuce da neko ide i da im govori kako ce cesta biti zatvorena
Pa evo ti nađi članak od 1-25. novembra 2015., koji govori o zatvaranju.
Zamalo, ev 31. oktobar :D

http://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajevs ... /151029068
17.11
Za Dan državnosti BiH Sarajevo se spaja na autoput! - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/205658/za-dan ... hMZ4i.dpuf
Trenutno se izvode radovi na završnoj fazi uređenja kosina i humuziranju, kao i završni radovi na postavljanju ograde vijadukta Briješće i izrada hidroizolacije na konstrukciji drugog dijela vijadukta Briješće. Navedena dionica je u velikoj mjeri završena. Svi radovi bi trebali biti gotovi za nekoliko dana , osim mosta preko željezničke pruge na magistralnoj cesti M17, koji će se nakon preusmjerenja saobraćaja početi rušiti i graditi novi. Puštanjem u promet LOT-a 2a Sarajevske zaobilaznice u funkciju se stavlja 3,5 kilometara autoceste sa dva velika objekta, a to su najveća do sada izgrađena petlja na koridoru 5c -Butila, i najduži do sada izgrađen vijaduk u Briješću, dužine 750 metara zajedno sa kružnim tokom.
veliki_ah

#8061 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by veliki_ah »

ultima_palabra wrote:Oko TE Kakanj ima zivotinja na putu koliko hoces... ja sam jednom udario macku, sreca bila je malena.
I meni je tu nešto jednom podletilo pod točkove.. Mrak je bio, pa nisam ni skontao šta je.. Ali mogla je biti manja mačka ili nešto slično..
shake69

#8062 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by shake69 »

Ima li habera za Karaulu?
simonese

#8063 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by simonese »

shake69 wrote:Ima li habera za Karaulu?
ima,snijeg do koljena :D
shake69

#8064 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by shake69 »

simonese wrote:
To znamo, i neka ga, ali jedva čekam da izbjegnemo onu sumnjivu jagnjetinu iz brvnara na Karauli. Ako ne niknu negdje pored tunela na novoj trasi! :-)
Last edited by shake69 on 30/11/2015 17:51, edited 1 time in total.
Ned071

#8065 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Ned071 »

Haos na kruznom u Krivoglavcima... Oko pet kolona skoro do reljeva
simonese

#8066 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by simonese »

shake69 wrote:
simonese wrote:
To znamo, i neka ga, ali jedva čekam da izbjegnemo onu sumnjivu jagnjetinu iz brvnara na Karauli. Ako ne niknu negdje pored tunela na novoj trasi! :-)
:lol: kaze lik da su vec dogovorili nove lokacije oko tunela
Kio

#8067 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Kio »

Sarajevo -Mostar (2h vrijeme putovanja)
Prosle sedmice sam isao iz Sarajeva- prema Mostaru preko nove dionice tj ukljucenje preko Stupa. Od Alipasinog polja, do skoro centra Mostara u jednom pravcu 2h voznje. Kada se uzme u obzir snijeg i otezano kretanje na dionici Sarajevo- Konjic, te bura u Mostaru. Bez kamiona i bolje uslove mislim da se moze stici 1h 40minuta. Nisam neki rejser :roll: :mrgreen:

Mislim da od ukljucenja na Stupu pa do izlaza sa Autoputa u Tarcinu imate negdje oko cca. 29 km autoputa, km manje ili vise.

Trebao bi ovaj vikend do Zenice, pa javim vrijeme :evil: :mrgreen:
dadoka84

#8068 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by dadoka84 »

Standardno vrijeme sarajevo-mostar je oko 1h 40min il mrvicu manje. Barem je meni tako. Sa auto cestom mozda malo i brze, ali naravno u ljetnim mjesecima.
shake69

#8069 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by shake69 »

Kio wrote:Sarajevo -Mostar (2h vrijeme putovanja)
Prosle sedmice sam isao iz Sarajeva- prema Mostaru preko nove dionice tj ukljucenje preko Stupa. Od Alipasinog polja, do skoro centra Mostara u jednom pravcu 2h voznje. Kada se uzme u obzir snijeg i otezano kretanje na dionici Sarajevo- Konjic, te bura u Mostaru. Bez kamiona i bolje uslove mislim da se moze stici 1h 40minuta. Nisam neki rejser :roll: :mrgreen:

Mislim da od ukljucenja na Stupu pa do izlaza sa Autoputa u Tarcinu imate negdje oko cca. 29 km autoputa, km manje ili vise.

Zar nije manje od 29 km? Pa od Josanice do Tarcina je 20 km!
Better Man

#8070 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Better Man »

shake69 wrote:
Kio wrote:Sarajevo -Mostar (2h vrijeme putovanja)

Zar nije manje od 29 km? Pa od Josanice do Tarcina je 20 km!
Koliko je meni poznato ima više od 20 KM od Jošanice do Tarčina. Mislim da ima oko 32 kilometra.
shake69

#8071 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by shake69 »

Nešto mi to puno, Better Man, ali možda sam se i malo zabrojao! :)
ultima_palabra

#8072 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by ultima_palabra »

Od naplatnih kad izađeš sa Vlakova do Tarčina ima 18 kilometara.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#8073 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by _BataZiv_0809 »

Gledam nesto putokaze na ovoj zaobilaznici i vidim da na prekrizenom putokazu za pravo pise "centar i pofalici". Kuda ce ta cesta ici?
muha_sa

#8074 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by muha_sa »

_BataZiv_0809 wrote:Gledam nesto putokaze na ovoj zaobilaznici i vidim da na prekrizenom putokazu za pravo pise "centar i pofalici". Kuda ce ta cesta ici?
nekad se planiralo a i pocela izgradnja pa stala :-) Drinskom ulicom pa iznad mljekare i željesnicke stanice i vjerovatno spoj sa tunelima
Ajatolah_

#8075 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Ajatolah_ »

A koji je sad zapravo optimalni put kad se dolazi sa sjevera na, recimo, Pofaliće...? Na zaobilaznicu pa na stupsku petlju pa glavnom džadom, ili na zaobilaznicu pa gore na Safeta Zajke do Fabrike duhana, ili starim putem preko Rajlovca,... ili čak preko Vogošće?
Inače dolazim Centrotransovim autobusima, i samo jednom je išao na zaobilaznicu i tad je upao u gužvu, poslije toga uvijek starim putem na Rajlovac, kao da zaobilaznice i nema... A jedan drugi prijevoznik je u jutarnjim linijama znao ulaziti preko Vogošće, valjda da izbjegne gužve, doduše nisam se s njima dugo vozio.
Post Reply