Aham, hvala bratesarajlija_11 wrote: to ne treba royalu već za ebay i paypal ako se ne varam, pošiljka se prati preko tracking numbera (TN) kad dobiješ kod od prodavača kucaš ga na web stranice za praćenje pošiljki tipa 17track.net i to je to.
Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
- Salah ad-Din
#8051 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
-
alentje
#8052 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Svi zadnjih dana govore kako im stizu paketi iz 2014 i Januara i Februara ove godine, meni nista i ja se cudim. Kad je jutros navalilo ama bas sve stiglo odjednom, javlja i komsinica isto za danas. Valjda zato sto je vecina iz Sarajeva a sve ide prvo iz sarajeva pa za banja luku.
- seoBIH
#8053 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Vracas novac jer si dobio artika. Logično zar ne? Ti vratis selleru, a on AKO JE DOBIO OSIGURANJE vraca novac posti i jedan MINUS za BIH se briše sa listelos_trip wrote:I šta kad se javi ebay-u da se vrši povrat,čekaš potvrdu od njih ili ?seoBIH wrote:
Ja sam fino rekao da se treba ebay kontaktirati i javiti da je vracen novac selleru, ali me neki napadose ovdje da to ne treba i da te nece banovati, pa se ja ušutih dok ne dođe prvi banovani. Ne kažem da si to ti, ali eto jedne potvrde.
Nakon SVAKOG vraćanja novca EBAY se mora kontaktirati kako bi zabilješku vraćanja novca na tvoj račun UKLONILI.
Zašto vraćamo novac ako je naplaćeno osiguranje?
Kako god, siguran sam da barem 90% onih koji su dobili artikle sa zakasnjenjem NECE vratiti novac.
- nadžak
#8054 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ma kod mene u Zenicu još nema. MI smo haman poslije tek. Ako idu po abecedi načekaću se.alentje wrote:Svi zadnjih dana govore kako im stizu paketi iz 2014 i Januara i Februara ove godine, meni nista i ja se cudim. Kad je jutros navalilo ama bas sve stiglo odjednom, javlja i komsinica isto za danas. Valjda zato sto je vecina iz Sarajeva a sve ide prvo iz sarajeva pa za banja luku.
-
goibos
#8055 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
vidim svi se javljate da vam masivno dolaze stare pošiljke.
Meni su došle dvije iz januara i februara, ali čekam još nekih 7 koje su naručene u tom periodu. nadat se da će doći.
Obzirom da sam dobio refund za ove iteme, kontaktirao sam prodavače i vratio im pare. Obavijestio sam i Ebay preko supporta da sam dobio iteme i vratio pare i evo odgovora od Ebaya

Meni su došle dvije iz januara i februara, ali čekam još nekih 7 koje su naručene u tom periodu. nadat se da će doći.
Obzirom da sam dobio refund za ove iteme, kontaktirao sam prodavače i vratio im pare. Obavijestio sam i Ebay preko supporta da sam dobio iteme i vratio pare i evo odgovora od Ebaya

-
The BEN10
#8056 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
@goibos, svaka ti časti svima onima koji će vratiti novce za iteme koji naknadno stignu! 
-
hali gali halid
#8057 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
To da obavijestim ebay da sam opet platio selleru je ovaj link na prethodnoj stranici?
- druzeljubiva
#8058 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
meni je dosla vecina stvari koje su kasnile .. juce mi je dosla posiljka koju sam narucila 6.05.2015. iz Kine (znaci za 15 dana) i to mi daje nadu da se mozda sve normalizovalo
cekam jos 4 stvari iz januara-februara
refund sam trazila samo za dvije posiljke koje su bile skuplje, a za ove jeftinije nisam ni trazila povrat i sad mi je lakse zbog toga jer se ne moram peglati oko vracanja novca
jedna posiljka, za koju sam trazila povrat novca, je dosla i uredno sam im vratila novac .. prodavac sretan
moram postaviti i dokaz da ne bude kasnije da nisam vratila

nisam obavjestila ebay o tome da sam vratila novac .. mislila sam ako vec kontaktiram sa prodavacem preko ebay-a da nije potrebno, ali mozda i ne bi bilo lose da se javimo i obavjestimo da smo vratili novac .. ja odoh pisati ebay-u
cekam jos 4 stvari iz januara-februara
refund sam trazila samo za dvije posiljke koje su bile skuplje, a za ove jeftinije nisam ni trazila povrat i sad mi je lakse zbog toga jer se ne moram peglati oko vracanja novca
jedna posiljka, za koju sam trazila povrat novca, je dosla i uredno sam im vratila novac .. prodavac sretan
moram postaviti i dokaz da ne bude kasnije da nisam vratila

nisam obavjestila ebay o tome da sam vratila novac .. mislila sam ako vec kontaktiram sa prodavacem preko ebay-a da nije potrebno, ali mozda i ne bi bilo lose da se javimo i obavjestimo da smo vratili novac .. ja odoh pisati ebay-u
-
RLewis
#8059 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Jel se to mogu nadati jesenskim jaknama iz novembra, 
-
los_trip
#8060 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Koje podatke dajete ebey-u u kojoj formi
Vas mail/usarnamr
ID broj item
ID transakcije povrata novca
Njegov mail/usarnamr
Kolicina-valuta novca ?
Nek neko zalijepi screenshot poruke
Vas mail/usarnamr
ID broj item
ID transakcije povrata novca
Njegov mail/usarnamr
Kolicina-valuta novca ?
Nek neko zalijepi screenshot poruke
-
sarajlija_11
#8061 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Hi ebay service,
I want to inform you I just repay to seller for item i bought item 04 Mart this year, after that he refunded me money this is transaction id of that transaction (Unique Transaction ID # xxxxxxxxxxxxx) today i repay full price of item and this is transaction id (Unique Transaction ID # xxxxxxxxxxxxxx)
If there is any problems, please note me. Thank you.
evo upravo ja otkucao valjda bude dovoljno...
I want to inform you I just repay to seller for item i bought item 04 Mart this year, after that he refunded me money this is transaction id of that transaction (Unique Transaction ID # xxxxxxxxxxxxx) today i repay full price of item and this is transaction id (Unique Transaction ID # xxxxxxxxxxxxxx)
If there is any problems, please note me. Thank you.
evo upravo ja otkucao valjda bude dovoljno...
- vedo_dz
#8062 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Imali neko provjerenu informaciju dali dolaze stavri iz Hong Kong-a ako bi sad narucio
-
zippoo87
#8063 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
evo i kod mene slatka...dosao mi paket narucen polovinom aprila 
a onaj drugi,koji je narucen polovinom marta ni pojma...iako sam dobio refund za njega...sve se nadam da ce mi doci,pa da ljudima vratim novac...jer bi i ja mogoa na ovome zaraditi koju KM
a onaj drugi,koji je narucen polovinom marta ni pojma...iako sam dobio refund za njega...sve se nadam da ce mi doci,pa da ljudima vratim novac...jer bi i ja mogoa na ovome zaraditi koju KM
- Queen_of_hearts
#8064 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ovo od 22.4 iz Bugarske,uslo u BiH

-
iz zadnje klupe
#8065 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Da li se neko usudio da narući nešto iz Kine ( ne Hongkonga) zadnjih mjesec dana i da mu je došlo?
Mene seller uvjerava da je on kontaktirao Chinapost i da tvrde da vrše isporuku za BIH,
PS: meni od 6 paketa naručenih u periodu februar-april dosao tek jedan neki dan iz februara ( ona famozni bugarski ), valjda ce i ovih pet proguliti
Mene seller uvjerava da je on kontaktirao Chinapost i da tvrde da vrše isporuku za BIH,
PS: meni od 6 paketa naručenih u periodu februar-april dosao tek jedan neki dan iz februara ( ona famozni bugarski ), valjda ce i ovih pet proguliti
-
kazo
#8066 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Narucio s banggoda prije mjesec i jos nije stiglo :/ znam da su neki pisali da su cekali po 2 sedmicr da im stigne. Nisam valjda toliki peh da nece doci ? 
-
hladan.preminger
#8067 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
I ja sam covjeku platio 30$ za neka led svjetla sto mi je vratio pare a ona stigla nakon 6 mjeseci.
Ljudi su pravo iznenađeni kad im se obratis da platis nesto su oni halalili vec davno. Mozda misle da smo mi neka tunguzija.

Ljudi su pravo iznenađeni kad im se obratis da platis nesto su oni halalili vec davno. Mozda misle da smo mi neka tunguzija.
- seoBIH
#8068 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ne znam sta ti nije jasno? Honkong NIJE CHINAPOST. Postoji vise kurirskih sluzbi u kini, a među kojima je HK I CH post.iz zadnje klupe wrote:Da li se neko usudio da narući nešto iz Kine ( ne Hongkonga) zadnjih mjesec dana i da mu je došlo?
-
Allcho
#8069 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Narucivao sam ja, naruceno 5.5., stiglo 20.5., preko ChinaPost-aiz zadnje klupe wrote:Da li se neko usudio da narući nešto iz Kine ( ne Hongkonga) zadnjih mjesec dana i da mu je došlo?
- pepeljara
#8070 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Meni dva nisu stigla ev 50+ dana
-
igorr
#8071 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ja isto naručio sa banggoda Apr/27/2015 i još nije stiglo.kazo wrote:Narucio s banggoda prije mjesec i jos nije stiglo :/ znam da su neki pisali da su cekali po 2 sedmicr da im stigne. Nisam valjda toliki peh da nece doci ?
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#8072 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
očepila je Bugarska 
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#8073 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Code: Select all
Destination Country - Cache Time:2015-05-25 18:37 - Go to official website
2015-05-25 17:44
BOSNIA AND HERZEGOVINA, BASJJA-SARAJEVO 71003, Otprema pošiljke u uvozu prema:
2015-05-25 16:03
BOSNIA AND HERZEGOVINA, BASJJA-SARAJEVO 71003, Prispijeće shipments in the alternative Mail-IMPORT
Origin Country - Cache Time:2015-05-25 18:37 - Go to official website
2015-05-23 11:18
Beijing shipped
2015-05-22 00:29
Beijing airport terminal, left hand navigation
2015-05-22 00:23
Beijing airport terminal, arrival
2015-05-21 18:12
Exchange Bureau in Beijing has been sent
2015-05-19 21:58
Exchange Bureau in Beijing has been opened
2015-05-17 14:44
Exchange Bureau in Hangzhou, sealing (National Council)
2015-05-17 09:37
Exchange Bureau in Hangzhou, has been opened
2015-05-16 21:56
International Business Council Hangzhou City, away, the next stop "Center of Hangzhou"
2015-05-16 14:38
Hangzhou's International Business Council
2015-05-16 14:37
Hangzhou's International Business Council, has received send-
iz zadnje klupe
#8074 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Zaj... i Fedex i DHL, Chinapost rulesevo sa banggood-a ..dva dana Peking- Sarajevo..koga oni zjbvj...
Inače, kad ste najbrže dobili poštu kad niste očekivali ?
Ja iz Japana, prvo poštarina bila 10 dolara, pa mi se seller izvinjava jer za BIH može poslati samo običnom poštom, pa mi je vratio 5 dolara.
I za 5 dolara manja kutija sa carinskim zadržavanjem i otvaranjem u SA Iz Japana za BIH došla za 7 dana !!!
Japanski narode, dubok naklon do poda
-
iz zadnje klupe
#8075 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Evo još par prijatnih, i ne baš takvih, iznenađenja:
1 Australija, redovnom poštom-11 dana (mada po mom poimanju geografije očekivanje bilo bar mjesec dana, jedino bi Čile i Grenland uzeo u razmatranje kao udaljenije)
2. Rumunija i Bugarska, bivše komšije i nesuđena braćo, možete vi i bolje
3. Germany, 5 ojra-7 dana, pouzdani švabo, snažna i moćna ko Angela Merkel Deutsche post, mada je zadnja pošiljka big fail-25 dana, ko zna, možda je i nju s putanje skrenuo nesretni bugarski projektil
4. Amerika, prevrtljivo, , isto platiš, a može 12 dana al' može i 45
5. Fedex i DHL, ni neprijatelju ne bi preporučio, tastaturu tretiraju ko Iphone6 i shodno tome carine, a za čaj od kamilice odobrenje za uvoz, te fito dozvolu ne stariju od 10 dana isključivo od certificirane labaratorije iz BIH
6. UK- sve im je skuplje, al' po navici ideš tamo jer je veći izbor nego na ebay.de ili ebay.it a uz to ne dati se provlačiti ove nijemce i italijane kroz google translate
7. i na kraju Kinezi-šta reći, kakvu posluku porati?
PS: Arape još nisam testirao
1 Australija, redovnom poštom-11 dana (mada po mom poimanju geografije očekivanje bilo bar mjesec dana, jedino bi Čile i Grenland uzeo u razmatranje kao udaljenije)
2. Rumunija i Bugarska, bivše komšije i nesuđena braćo, možete vi i bolje
3. Germany, 5 ojra-7 dana, pouzdani švabo, snažna i moćna ko Angela Merkel Deutsche post, mada je zadnja pošiljka big fail-25 dana, ko zna, možda je i nju s putanje skrenuo nesretni bugarski projektil
4. Amerika, prevrtljivo, , isto platiš, a može 12 dana al' može i 45
5. Fedex i DHL, ni neprijatelju ne bi preporučio, tastaturu tretiraju ko Iphone6 i shodno tome carine, a za čaj od kamilice odobrenje za uvoz, te fito dozvolu ne stariju od 10 dana isključivo od certificirane labaratorije iz BIH
6. UK- sve im je skuplje, al' po navici ideš tamo jer je veći izbor nego na ebay.de ili ebay.it a uz to ne dati se provlačiti ove nijemce i italijane kroz google translate
7. i na kraju Kinezi-šta reći, kakvu posluku porati?
PS: Arape još nisam testirao