Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Pedja Kojovic

#8051 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

vjecitistudent

Naravno da se tema ne gasi niti ja imam namjeru procjenjivati ko je ovdje zato sto je placen ili nema sta da radi na poslu. Ja se trudim da odgovorim na svako pitanje koje je vezano za Nasu stranku i to ce tako biti i dalje.

p.k.
Pedja Kojovic

#8052 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

sancho de sancho

Zaista mi je promaklo vase pitanje, a odgovor je da ne znam, ali cu probati saznati.

p.k.
VjecitiStudent

#8053 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

Pedja Kojovic wrote:vjecitistudent

Naravno da se tema ne gasi niti ja imam namjeru procjenjivati ko je ovdje zato sto je placen ili nema sta da radi na poslu. Ja se trudim da odgovorim na svako pitanje koje je vezano za Nasu stranku i to ce tako biti i dalje.

p.k.
Bice zaista da su svi oni koji postavljaju jednostavna pitanja o elementarnim principima politickog morala neciji placenici.
seln

#8054 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by seln »

VjecitiStudent wrote:

p.k.
Bice zaista da su svi oni koji postavljaju jednostavna pitanja o elementarnim principima politickog morala neciji placenici.
Vjeciti, ne dipr...to niko nije ni rekao niti implicirao.
volant

#8055 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by volant »

lazni moralisti... pedja & co, samo nastavite. :thumbup:
Pedja Kojovic

#8056 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

banksy

Nadam se da vam ne moram ponovo obrazlagati ranije izjave u kojima sam rekao da su u ideoloskom smislu SDA i SBB, barem za nas, iste/slicne stranke.
SDA je uspostavila sadasnji sistem ( i niko kao oni ga ne zna zloupotrijebiti) iz kojeg su oni i kao stranku i kao pojedinci profitirali.Svaki pokusaj reforme sistema je bio "udar na njihov kucni budzet".
Cak je i pokusaj unutrasnje reforme SDA propao iz istih razloga.

Mislim da sam nas stav o sadasnjoj situaciji najkonciznije prezentirao u ovoj izjavi:

" Izlazak SDA iz vlasti je, po nama, jedan od najvaznijih, pozitivnih, politickih dogadjaja od zavrsetka rata.
SBB je, kao i SBiH, nastao, daljnim, frakcionisanjem SDA i rezultat je neuspjelog pokusaja gospodina Tihica da stranku reformise, da popravi brod na pucini. O kojoj se ideoloskoj frakciji ovaj put radi vidjecemo.
Lakoca sa kojom je SDP zakopao ratnu sjekiru sa SBB-om i intenzitet sa kojim bivseg koalicionog partnera zasipa optuzbama i uvredama putem medija ovih dana je, skoro pa, degutantan.
SDP je agresivnim obracunom na ljevici pred prosle izbore, prije svega Nasom strankom, i ulaskom u politicki prostor etnickih stranaka sebe doveo u situacijiu da u vlasti sjedi s drustvom kojeg bi se svaki posteni socijaldemokrata trebao stidjeti. Ukoliko SDP trazi partnere za korjenite promjene u nasoj zemlji, a ne saucesnike, koji ce sistem koji ne funkcionise pokusati popraviti u svoju korist, onda je za njih dugorocni izlaz iz sadasnje situacije u povratku na principe koje proklamuju u svojim stranackim dokumentima i aktivnom jacanju lijevog, gradjanskog, bloka."

p.k.
Sancho_de_Sancho

#8057 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Sancho_de_Sancho »

Pedja Kojovic wrote:sancho de sancho

Zaista mi je promaklo vase pitanje, a odgovor je da ne znam, ali cu probati saznati.

p.k.
Ok. kao predsjednik predsjedništva "Naše stranke" saznajte koliko vam stranka ima članova pošto neznate napamet :-) pa mi javite kada saznate ... :-)
kix.ba

#8058 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by kix.ba »

VjecitiStudent wrote:

p.k.
Ili plaćenici ili smo dokoni na poslu.

Ko drugi bi još danas od jedne, kako ono bi, socijal-liberalne stranke, očekivao da se drže sopstvenih, naširoko reklamiranih "principa", navodnog razloga sopstvenog bitisanja?

A vidi zida...
volant

#8059 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by volant »

kix ohani ziv bio. ako ti se ne svidja ns i sta ljudi rade a ti fino produzi i brckaj se u govnima kojima smo zatrpani upravo zbog onih, kako ono bi, socijaldemokrata.
kix.ba

#8060 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by kix.ba »

Ne ližem se ja sa njima, nego NS.

Da se razumijemo još po jednom pitanju, ukoliko je ikako moguće: savjete onih koje Peđa dosta precizno i tačno ranije svede pod stokholmski sindrom (mada se to u njegovoj verziji za razliku od moje nije odnosilo i na glasače NS u koje i ti očito spadaš) zaista ne trebam. Hvala na uloženom trudu.
maher

#8061 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by maher »

postovani pedja,
zanima me vase misljenje, kao zastupnika kantonalne skupstine, o po meni neprimjerenom nacinu pravljenje fajronta na festivalskom trgu i okolini (ponedjeljak uvece) ... kada je kolona policajaca sa dzipovima i automobilima mnogobrojnim gostima stavila do znanja da je njihov izlazak zavrsen...
zanima me po cijem je nalogu provedena ta demonstracija sile odnosno da li su istu stvar mogle napraviti inspekcijske sluzbe, a ne policija...
moram priznati da osjecaj nije bio ni malo ugodan, i da se atmosfera od festivalske pretvorila u atmosferu racije nekog totalitarnog rezima...
ako je razlog ovakvog nastupa policije gasenje muzike poslije 12 sati...onda su ipak malo pretjerali...
ako ima jos nekih razloga volio bih znati koji su...
mislim da bi se nasa stranka, kao stranka koja se naziva liberalnom, trebala oglasiti o ovom slucaju...
Banksy

#8062 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Banksy »

Pedja Kojovic wrote:banksy

Nadam se da vam ne moram ponovo obrazlagati ranije izjave u kojima sam rekao da su u ideoloskom smislu SDA i SBB, barem za nas, iste/slicne stranke.
SDA je uspostavila sadasnji sistem ( i niko kao oni ga ne zna zloupotrijebiti) iz kojeg su oni i kao stranku i kao pojedinci profitirali.Svaki pokusaj reforme sistema je bio "udar na njihov kucni budzet".
Cak je i pokusaj unutrasnje reforme SDA propao iz istih razloga.

Mislim da sam nas stav o sadasnjoj situaciji najkonciznije prezentirao u ovoj izjavi:

" Izlazak SDA iz vlasti je, po nama, jedan od najvaznijih, pozitivnih, politickih dogadjaja od zavrsetka rata.
SBB je, kao i SBiH, nastao, daljnim, frakcionisanjem SDA i rezultat je neuspjelog pokusaja gospodina Tihica da stranku reformise, da popravi brod na pucini. O kojoj se ideoloskoj frakciji ovaj put radi vidjecemo.
Lakoca sa kojom je SDP zakopao ratnu sjekiru sa SBB-om i intenzitet sa kojim bivseg koalicionog partnera zasipa optuzbama i uvredama putem medija ovih dana je, skoro pa, degutantan.
SDP je agresivnim obracunom na ljevici pred prosle izbore, prije svega Nasom strankom, i ulaskom u politicki prostor etnickih stranaka sebe doveo u situacijiu da u vlasti sjedi s drustvom kojeg bi se svaki posteni socijaldemokrata trebao stidjeti. Ukoliko SDP trazi partnere za korjenite promjene u nasoj zemlji, a ne saucesnike, koji ce sistem koji ne funkcionise pokusati popraviti u svoju korist, onda je za njih dugorocni izlaz iz sadasnje situacije u povratku na principe koje proklamuju u svojim stranackim dokumentima i aktivnom jacanju lijevog, gradjanskog, bloka."

p.k.
Hvala na trudu, ali ja uopće nisam pitala za mišljenje o strankama SDA i SDP, već me zanimao vaš odnos prema SBB.

Jedine rečenice koje sam iščitala u tvom odgovoru, a tiču se njih, je:

u ideoloskom smislu SDA i SBB, barem za nas, iste/slicne stranke.
SBB je nastao, daljnim, frakcionisanjem SDA i rezultat je neuspjelog pokusaja gospodina Tihica da stranku reformise, da popravi brod na pucini. O kojoj se ideoloskoj frakciji ovaj put radi vidjecemo.

Prvo, netačno, uopće nije nastala tako niti ima ikakve veze s SDA,
a drugo, vidjećemo (???) je neozbiljan i neprihvatljiv odgovor na sasvim konkretno pitanje.

Ono što mi nije jasno je kako i na koji način si došao do zaključka da ipak i uprkos tome što u ideoloskom smislu SDA i SBB, barem za nas, iste/slicne stranke.

SBB može učiniti puno više nego SDA u rješavanju etnički neutralnih problema.

Iz dosadasnjeg rada sa njihovim poslanicima u kantonu i u Domu naroda ja sam stekao utisak da je mogucnost za promjene na ekonomskom i socijalnom planu s njima (SBB) puno veca nego sa SDA.

Da pojasnim i pitam ponovo, konkretno.

Šta su to oni učinili, koja su to njihova djela, koje riječi, koji ljudi, koji politički koncept i orijentacija, na osnovu kojih si zaključio ovo iznad? Koji je to novi kvalitet koji oni nose?

Ili ne moraš, ako ti je lijeno.
I izostanak ili izbjegavanje odgovora je odgovor.
Pedja Kojovic

#8063 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

maher

Ne znam nista o tom dogadjaju.
Ako imate neki link na vijest, stavite na forum.

p.k.
ferdinand2012

#8064 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ferdinand2012 »

Pedja, ko su kandidati za nacelnika i nosioci listi u sarajevskim opcinama?

Hvala
VjecitiStudent

#8065 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote: ...

Ono što mi nije jasno je kako i na koji način si došao do zaključka da ipak i uprkos tome što u ideoloskom smislu SDA i SBB, barem za nas, iste/slicne stranke.

...

Da pojasnim i pitam ponovo, konkretno.

Šta su to oni učinili, koja su to njihova djela, koje riječi, koji ljudi, koji politički koncept i orijentacija, na osnovu kojih si zaključio ovo iznad? Koji je to novi kvalitet koji oni nose?[/b]

Ili ne moraš, ako ti je lijeno.
I izostanak ili izbjegavanje odgovora je odgovor.
Jos cekas odgovor?
Odrasla si, obrazovana, informisana zena - bilo bi arogantno od NS da ti odgovaraju .... :D
Banksy

#8066 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote: Jos cekas odgovor?
Odrasla si, obrazovana, informisana zena - bilo bi arogantno od NS da ti odgovaraju .... :D
apsolutno, apsolutno :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#8067 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Kako sujeta radi uh uh.... :D
ultima_palabra

#8068 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ultima_palabra »

Ako HSP ne bude imao listu u Sarajevu, glasaću za vas :D
Pedja Kojovic

#8069 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

ultima palabra

To je neobican politicki afinitet.
(Ali, u forumskum svijetu je, mozda, sve moguce).

Ja se, ipak, nadam da ce HSP, vas prvi izbor, imati svoju listu.
Svaki glasac treba da ima priliku da na izborima svoj glas da stranci koja mu je
ideoloski, ili na neki drugi nacin, najbliza.

p.k.
ultima_palabra

#8070 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ultima_palabra »

Peđa,

To je moj poluozbiljni pokušaj seciranja situacije na našoj političkoj sceni :) Moj odgoj i stavovi su na potpuno suprotnom polu od onoga što je background HSP-a... a opet imam osjećaj da su se čelnici te stranke pokazali najviše obraza tokom ove dvije godine vršenja vlasti i u ovoj parlamentarnoj krizi. Znači, sve stranke koje su dosada bile na vlasti su uspjele da postignu da nam HSP ne djeluje više tako strašno... što je prije par godina bilo, jelte, nezamislivo.

Zahvaljujući umnogome i tvome radu, mislim da se NS nametnula kao relevantna alternativa... ali ako nas i vi razočarate stvarno ću glasati za HSP :D
Pedja Kojovic

#8071 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

ultima palabra

Nadam se da necemo i nadam se da obojica na nekim buducim izborima necemo morati, glasajuci za manje zlo,
glasati za "HSP-ove raznih boja".
(Samo je kod Dantea izlaz iz pakla na samom njegovom dnu).

p.k.
nosara

#8072 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by nosara »

Pedja Kojovic wrote:ultima palabra

Nadam se da necemo i nadam se da obojica na nekim buducim izborima necemo morati, glasajuci za manje zlo,
glasati za "HSP-ove raznih boja".
(Samo je kod Dantea izlaz iz pakla na samom njegovom dnu).

p.k.
A sta, hsp je "na samom dnu"...? Ne ni slucajno vladajuci sdp i njegovi sateliti, koji iz principa ne podrzavaju ono za sta su netom prije glasali...? :-)
veleno

#8073 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by veleno »

Na samom političkom dnu Federacije je HDZ.Niko ne može biti gori od te naci-krimogene stranke koja baštini ustaštvo i pri tome ima ogromnu hipoteku zločina u prošlom ratu,HSP takođe ali ni približno koliko HDZ.
Pedja Kojovic

#8074 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

nosara

Svako gradi svoj pakao.
U mom, fasizam (kao i hvalisanje istim), kao najuzasnija ideoloska mora, prirodno tezi samom dnu.

Naravno, poredak je, i treba da bude, subjektivan.
Ja ne samo da mogu zamislim, nego sam svakodnevno okruzen i komuniciram sa ljudima koji smatraju da
"SDP i njegovi sateliti..." zasluzuju mjesto u devetom krugu.

p.k.
volant

#8075 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by volant »

Lud i ponosan wrote:
veleno wrote:Na samom političkom dnu Federacije je HDZ.Niko ne može biti gori od te naci-krimogene stranke koja baštini ustaštvo i pri tome ima ogromnu hipoteku zločina u prošlom ratu,HSP takođe ali ni približno koliko HDZ.
Pliva u mulju zajedno sa SDA, sve su to ista vanago (nek' mi oproste siroke narodne mase na izrazu).
:thumbup:
Locked