Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
Bosnolog

#8051 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Bosnolog »

zoom66 wrote:
Bosnolog wrote:Niko ne stavi listu sa prijedlozima gradova da se forumasi izjasne pa da objavimo nas komsijski prijedlog,.....evo jos jedan, neka se zove ISTOCNO JAJCE .
donje mekushje? :?
:D
DONJI KAKANJ,..... : :mrgreen:
1gorstak

#8052 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 1gorstak »

"Na pitanje nije li čudno da Dodik u pitanje dovodi srž Dejtonskog sporazuma, koji je garant postojanja Republike Srpske, gospodin Gregorian je odgovorio:

"Mislim da se morate osvrnuti na agendu SNSD-a, vladajuće stranke u Republici Srpskoj. Mi u međunarodnoj zajednici Republiku Srpsku ne smatramo problemom. Najviši svjetski zvaničnici, počevši od potpredsjednika SAD Josepha Bidena, do ministra vanjskih poslova Britanije Davida Millibanda, se slažu i stalno ponavljaju da je Republika Srpska dio Dejtona i da je međunarodna zajednica ni na koji način ne dovodi u pitanje. Međutim, sadašnja entitetska vlada, sa SNSD-om, je krenula konfrontacionim putem. Ja doista ne znam šta je njihov motiv, ali oni dovode u pitanje vlastitu egzistenciju ovakvim ponašanjem. I ako tako nastave, ja ne mogu predvidjeti posljedice, ali vam mogu reći da one sigurno neće biti pozitivne."

Glas Amerike

Srecna Nova godina Mile
felipe kajetano

#8053 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by felipe kajetano »

Hvala..@gorstak :lol:....imas mirovinu od mene :D ......bice ba gorstak ako Bog da sve u dure...mojne mi sa ba samo toliko sikirati..ode hercika boNa :-x ...otice i Lemi..pa cemo :wink: zivjeti
mO k3

#8054 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mO k3 »

Donja kljukuša....??
Dodikstan?=??
mO k3

#8055 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mO k3 »

felipe kajetano wrote:Hvala..@gorstak :lol:....imas mirovinu od mene :D ......bice ba gorstak ako Bog da sve u dure...mojne mi sa ba samo toliko sikirati..ode hercika boNa :-x ...otice i Lemi..pa cemo :wink: zivjeti
Felipe..... druze stari kako bi ti dao ime east rajvosa??? mali beograd????? :bih: :bih: :bih:
Bosnolog

#8056 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Bosnolog »

Evo jednog junackog imena::DURMITOROVO----/DUR-MI- TOR-O-VO/------------/DUR-MIT-OR-O-VO/ :mrgreen:

-Grad po istoimenoj crnogorkoj pecini ispod koje je sljegao zlocinac Dabic Durmitoras! a ime bi zadovoljilo sve zelje Dabica i Dode/DURanje zivljenja u nametnutoj BiH ,MItolomaniju,o neuspjehu ostvarenih zelja,.TOROvanje zivotni stil i VOlovanje valjda oranje ili korida/ a i guslarsko junacki se moze opjevati,....... :mrgreen: .

Image
Samo da znamo kako ce izgledati za nekoliko godina!!!! :mrgreen: :lol:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#8057 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by pici »

Bosnolog wrote:Evo jednog junackog imena::DURMITOROVO----/DUR-MI- TOR-O-VO/------------/DUR-MIT-OR-O-VO/ :mrgreen:

-Grad po istoimenoj crnogorkoj pecini ispod koje je sljegao zlocinac Dabic Durmitoras! a ime bi zadovoljilo sve zelje Dabica i Dode/DURanje zivljenja u nametnutoj BiH ,MItolomaniju,o neuspjehu ostvarenih zelja,.TOROvanje zivotni stil i VOlovanje valjda oranje ili korida/ a i guslarsko junacki se moze opjevati,....... :mrgreen: .

Image
Samo da znamo kako ce izgledati za nekoliko godina!!!! :mrgreen: :lol:
e a svega mi ja se stalno pito šHo su mu požutjeli brci ....kad ne pušHi :shock: a kasnije razotkriše i tu enigmu....od piše :mrgreen:
felipe kajetano

#8058 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by felipe kajetano »

Ženski Dr.Med wrote:
felipe kajetano wrote:Hvala..@gorstak :lol:....imas mirovinu od mene :D ......bice ba gorstak ako Bog da sve u dure...mojne mi sa ba samo toliko sikirati..ode hercika boNa :-x ...otice i Lemi..pa cemo :wink: zivjeti
Felipe..... druze stari kako bi ti dao ime east rajvosa??? mali beograd????? :bih: :bih: :bih:
Jezik pregrizo..dje mali :? AveTinjo pa jes vidio prostranstva...druga je stvar sto su tamo ljudi ekoloski saVjesni pa nece da ruse idilu zelenila...a svi kazu da ne vole tu boju...Stranka zelenih osvaja izbore..Eleza za gradonacelnika :razz:
detroit-mercy

#8059 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by detroit-mercy »

Ja mislim da bi najbolje bilo da ga nazovu "Istocni Teheran", since Rajvosa je u Referendumovom vokabularu Teharan.
mO k3

#8060 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mO k3 »

detroit-mercy wrote:Ja mislim da bi najbolje bilo da ga nazovu "Istocni Teheran", since Rajvosa je u Referendumovom vokabularu Teharan.
hajde da se kladimoo..,da ce ga nazvati dabicevo... ili nesto slicno ono cisto iz iinata!! ko smije da se kladi???
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#8061 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by pici »

ev extra projedlog....da se PC preimenuje u DODIGISTAN a glavni grad SLAVUJEVO :thumbup:
sheilak

#8062 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by sheilak »

Ženski Dr.Med wrote:
detroit-mercy wrote:Ja mislim da bi najbolje bilo da ga nazovu "Istocni Teheran", since Rajvosa je u Referendumovom vokabularu Teharan.
hajde da se kladimoo..,da ce ga nazvati dabicevo... ili nesto slicno ono cisto iz iinata!! ko smije da se kladi???
Ja tipujem na Krstanovo ili Milosevo ( posto je Obilicevo vec zauzeto), Todorovo ili Svetogorsko-nesto u tom fazonu. Nesto sto ce asocirati na uzvisenost ili borbenost :-D

Moj prijedlog: East Village
mO k3

#8063 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mO k3 »

sheilak wrote:
Ženski Dr.Med wrote:
Ja tipujem na Krstanovo ili Milosevo ( posto je Obilicevo vec zauzeto), Todorovo ili Svetogorsko-nesto u tom fazonu. Nesto sto ce asocirati na uzvisenost ili borbenost :-D

Moj prijedlog: East Village
:-) :-) :-) :-)
murgan

#8064 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by murgan »

Ženski Dr.Med wrote:
Istočno sandžak-selo :lol:
Maraschino

#8065 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino »

pici wrote:ev extra projedlog....da se PC preimenuje u DODIGISTAN a glavni grad SLAVUJEVO :thumbup:
a dje bi bilo Vasicevo... :-) :D
mO k3

#8066 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mO k3 »

Zapadni Beograd... :-)
sheilak

#8067 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by sheilak »

Maraschino wrote:
pici wrote:ev extra projedlog....da se PC preimenuje u DODIGISTAN a glavni grad SLAVUJEVO :thumbup:
Vasicevo moze biti evtl koja gradska cetvrt. A Slavujevo je bas onako lepo, poeticno, milo, cisto da ti dusa procveta.
:)
mO k3

#8068 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mO k3 »

sheilak wrote:
Maraschino wrote:
Vasicevo moze biti evtl koja gradska cetvrt. A Slavujevo je bas onako lepo, poeticno, milo, cisto da ti dusa procveta.
mora da zvuci Evropsko... :)
Maraschino

#8069 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino »

sheilak wrote:
Maraschino wrote:
eh, dodje mi suzu da pustim... :-? :roll: :-) :D
Bosnolog

#8070 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Bosnolog »

DODORENDUM se izgleda priprema a sa njim vjerovatno i DODOTRES!
Lipovac: Ministarstvo uprave već priprema zakon o referendumu u RS-u
14.01.2010. 19:32

Image

Već nekoliko dana u Ministarstvu uprave i lokalne samouprave RS-a intenzivno se radi na izradi novog zakona o referendumu u entitetu, potvrdio je resorni ministar Zoran Lipovac.

On je za banjalučku Alternativnu televiziju rekao da se prva verzija tog zakona očekuje do kraja ovog mjeseca ili početkom februara.

Kazao je i kako su svjesni da će bilo koje rješenje biti zaustavljeno u Vijeću naroda, pa se Vlada RS-a odlučila da piše zakon koji će proći na Ustavnom sudu RS-a.

„Imamo i najave u medijima da će Klub Bošnjaka u Vijeću naroda RS-a pokrenuti pitanje zaštite vitalnog nacionalnog interesa na zakon o referendumu, bez obzira šta u njemu pisalo. Mi moramo napraviti takav zakon koji će proći proceduru na Ustavnom sudu i stupiti na snagu", naveo je Lipovac.

Uvjeren je da će se, kaže, u tome i uspjeti. :lol: :lol: :lol:

Već pripremljen Nacrt zakona o referendumu i građanskim inicijativama u RS-u, prijedlog grupe poslanika Srpske demokratske stranke, naći će se na sjednici Narodne skupštine RS-a zakazanoj za 25. januar. :lol: :lol: :mrgreen: :thumbup: :bih:
zavrzlama

#8071 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by zavrzlama »

nekako mi se Mart poklapa sa sranjem na sjeveru Kosova i dodikovim referendumom..,,dodik radi iste stvari kao i milosevic 90-tih....stavlja sve medije pod svoju kontrolu(upad u Bijeljinsku televiziju)
hercegovac_pravi

#8072 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by hercegovac_pravi »

zavrzlama wrote:nekako mi se Mart poklapa sa sranjem na sjeveru Kosova i dodikovim referendumom..,,dodik radi iste stvari kao i milosevic 90-tih....stavlja sve medije pod svoju kontrolu(upad u Bijeljinsku televiziju)
što mi jedan prijatelj reče...šok terapija pred ulazak u NATO...to ti ga je to ..odprilike
kamen spoticanja

#8073 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by kamen spoticanja »

zavrzlama wrote:nekako mi se Mart poklapa sa sranjem na sjeveru Kosova i dodikovim referendumom..,,dodik radi iste stvari kao i milosevic 90-tih....stavlja sve medije pod svoju kontrolu(upad u Bijeljinsku televiziju)
jedva onda cekam mart...kad suma ozeleni...i sranje na kosovu...i medijska kontrola...i samo mu jos fali JNA :)
mislim samo JNA :)
inace dajem prijedlog da se novi grad zove dallton ili zavrzlama ili mozda bosnolog...ipak su zasluzili :D
go mile
Socijalista

#8074 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Socijalista »

sve nekako (s)pada u martu...
viva_castro

#8075 Novo ime "Istocnog Sarajeva"

Post by viva_castro »

Temu otvaram na inicijativu našeg dragog i nikad prevazidjenog, da ne kažem nenadhebivog, Milorada Dodika :D

Ova tema ne spada u Mile all about zato što se striktno radi o prijedlozima. Ionako zvuči kao skeč nadrealista, pa zašto da se ne poigramo :D

Hajde da vidimo kako bi to vi nazvali "Istočno Sarajevo".

Neki od prijedloga koji kolaju netom su:

"Istočno od raja"

"Istočno od raje"

"Bliski Istok"

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Locked