Toto wrote:nije mogo svak u Kumrovcu studiratosa wrote:
kako samo izabra beograd za mjesto studija, kraj sarajeva.....
Dešavanja u Srbiji
- jutarnji
#8051 Re: Desavanja u Srbiji
-
kost_u_grlu
#8052 Re: Desavanja u Srbiji
Vidi se da si beogradski djakBosnolog wrote:Hebiga OSA sticajem okolnosti,......Sudbina je tako htjela,otac dugo radio vani u Svabiji moga sam priustiti a ipak je Beograd bio glavni grad te nesretne i tragicne Yuge i imao svoju cijenu,....Ne zalim sto sam proveo te godine u Beogradu bilo je i lijepih dana provedenih po Begisu,Novom Sadu i CG i Jadranu ,.....Ali Sve je Slobo upropastio kao i mnoge stvari,....Stekao sam dosta prijatelja iz tih studentski dana,...sa nekima i danas odrzavam vezu mada su neki otisli iz nje iako su rodeni tamo a neke je i Milosevic zatvarao jer nisu htjeli ici na Kosovo da ratuju
,....putovalao se tada i ljepo provodilo ali je to sve poslije izgubilo svoje cari ruznim dogadajima od velikosrpskog zla koje je stiglo iz tog istog Beograda u moju BiH .....kao i Tvoju Hrvatsku,......
Doce bolja vremna, jednog dana bolji i normalniji ljudi nakon svega pa i u toj prokletoj Srbiji,.barem se nadam,........
Ucio si od najboljih, nije bilo bolje skole sovinizma nego kad si je ti ucio, matrica je ostala ista, samo si promenio stranu
Bosade, dodji malo da evociras stare uspomene, da se prosetas Knezom, prvo je "palata Albanija" da te podseti ko ti je prijatelj, onda sve globalisticke prodavnice da vidis kako nas je iskvario kapitalizam... na sredini ulice da mirno stanes, salutiras svim sadasnjim i bivsim generalima SANU koji se kriju iza debelih zidova Akademije. Malo dalje je centrala Draskovicevog SPO-a, tu vec ne vredi da se zadrzavas ako si obrijan
Na kraju ulice ulazis na Kalemegdan, tu si vec svoj, 400 godina su komandovale Age, gledali Savu i mrsku Ugarsku... ako zelis da se uveris kako Balkan izgleda danas spustis se na dno tvrdjava, u beogradski Zoo
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#8053 Re: Desavanja u Srbiji
A sto si "zaboravio" srpskog konja - taman je na pola puta..kost_u_grlu wrote:
Bosade, dodji malo da evociras stare uspomene, da se prosetas Knezom, prvo je "palata Albanija" da te podseti ko ti je prijatelj, onda sve globalisticke prodavnice da vidis kako nas je iskvario kapitalizam... na sredini ulice da mirno stanes, salutiras svim sadasnjim i bivsim generalima SANU koji se kriju iza debelih zidova Akademije. Malo dalje je centrala Draskovicevog SPO-a, tu vec ne vredi da se zadrzavas ako si obrijan![]()
Na kraju ulice ulazis na Kalemegdan, tu si vec svoj, 400 godina su komandovale Age, gledali Savu i mrsku Ugarsku... ako zelis da se uveris kako Balkan izgleda danas spustis se na dno tvrdjava, u beogradski Zoo
Pa Zelen venac
A sto ne rece da su ameri - odmah uz slavnu SANU kakademiju- napravili onu McDonalds cevabzinicu. Koja je to osuda za srpske akademike kad im ispod prozora zavonja americki hamburger, umjesto srpske pljeskavice. Kazu da pola SANUA ima rak na debelom crijevu, od mrskog mirisa americkih pljeskavica.
Jel istina da su mostarski Srbi trazili da se Mostarska petlja preimenuje u Perisicevu petlju. Toliko im je zapetljo sivot u Mostaru- pa onda pobjego na celu "slavne" vojse- da danas u Mostaru od Srba ima samo bista Alekse Santica kojeg su Bosnjaci izvukli iz Neretve i vratili je u Aleksin park.
I de mi reci kakva je ovo "bruka" od slike Skadarlije iz 19 stoljeca na wikipediji. Na sred Skadarlije neki Bosnjo kaHvedzija sa fesom - a Skadarlija u sred Beograda

- osa
#8054 Re: Desavanja u Srbiji
čudni su putevi gospodnji, kažu, ali ipak mi sami najviše utičemo na njih i njihov smjer, kriv je slobo, nije da nije, ali da je baš kriv za sve, isto tako nije, ima tu za "svakog od nas dio", mislim krivice.Bosnolog wrote:Hebiga OSA sticajem okolnosti,......Sudbina je tako htjela,otac dugo radio vani u Svabiji moga sam priustiti a ipak je Beograd bio glavni grad te nesretne i tragicne Yuge i imao svoju cijenu,....Ne zalim sto sam proveo te godine u Beogradu bilo je i lijepih dana provedenih po Begisu,Novom Sadu i CG i Jadranu ,.....Ali Sve je Slobo upropastio kao i mnoge stvari,....Stekao sam dosta prijatelja iz tih studentski dana,...sa nekima i danas odrzavam vezu mada su neki otisli iz nje iako su rodeni tamo a neke je i Milosevic zatvarao jer nisu htjeli ici na Kosovo da ratuju
,....putovalao se tada i ljepo provodilo ali je to sve poslije izgubilo svoje cari ruznim dogadajima od velikosrpskog zla koje je stiglo iz tog istog Beograda u moju BiH .....kao i Tvoju Hrvatsku,......
Doce bolja vremna, jednog dana bolji i normalniji ljudi nakon svega pa i u toj prokletoj Srbiji,.barem se nadam,........
-
kost_u_grlu
#8055 Re: Desavanja u Srbiji
Tole, promasio si pricu, ja sam opisao samo Knez Mihajlovu, sa produzetkom na Kalemegdan, "konj", spomenik Knez Mihajlu na konju(bez kape, sto se tad smatralo kao najveca uvreda, hteli su da sklone spomenik tadasnji beogradjani) je na Trgu Republike. Zeleni Venac nije blizu toga, a Mc Donalds je na Terazijama, nije blizu SANU, akademici klopaju u Skadarliji, i "Klubu Knjizevnika", pre ce biti da su rakcine dobili od spricera i rakija
Beograd u 19. veku nije bio veliki grad, Kalemegdan, Dorcol, pa do Terazija, do 1868 Kalemegdanom su upravljali Turci, i dobar deo zitelja Dorcola su bili njihove porodice, bilo je i dosta dzamija koje su posle srusene. Dvor Obrenovica je bio na Topcideru, par kilometara dalje... To je bio granicni grad koji je bio stalno napadan i tek posle odlaska Turaka dobija svoju ekspanziju.
http://media.photobucket.com/image/sebi ... C00027.jpg
Jel ti je ovo poznato, sebilj u Skadarliji, simbol prijateljstva Beograda i Sarajeva
Beograd u 19. veku nije bio veliki grad, Kalemegdan, Dorcol, pa do Terazija, do 1868 Kalemegdanom su upravljali Turci, i dobar deo zitelja Dorcola su bili njihove porodice, bilo je i dosta dzamija koje su posle srusene. Dvor Obrenovica je bio na Topcideru, par kilometara dalje... To je bio granicni grad koji je bio stalno napadan i tek posle odlaska Turaka dobija svoju ekspanziju.
Jel ti je ovo poznato, sebilj u Skadarliji, simbol prijateljstva Beograda i Sarajeva
-
dallton
#8057 Re: Desavanja u Srbiji
4SI - Nedolazak Borisa Tadića na konferenciju o zapadnom Balkanu, održanoj prošlog vikenda na Brdu kod Kranja, još jednom je Srbiju istaklo na međunarodnom planu kao neposlušnog regionalnog siledžiju, piše britanski Economist.
Problem za srbijanskog premijera je bio visoki profil summita u Sloveniji. Da je došao na konferenciju Srbi kod kuće, ističe britanski magazin, vidjeli bi da sjedi za "malim stolom" sa kosovskim premijerom Hashimom Thachiem, što bi značilo da su jednaki. Zbog toga je Tadić odlučio da izbjegne sastanak kod Kranja.Međutim, piše Economist, Tadić je na Brdu kod Kranja dobio bitku, ali je na dobrom putu da izgubi rat.
Slovenija, kao organizator propalog sastanak, mogla bi se osvetiti Beogradu usporavanjem procesa njegove integracije u EU. U junu održat će se EU summit o Balkanu u Sarajevu, i službeni Bruxelles već je počeo pritisak na države regije da poboljšaju svoje međusobne odnose.
Ako Srbija i dalje ostane tvrdoglava posljedice po nju mogle bi biti teške. Već je davno izgubila Kosovo, a mogla bi, zaključuje Economist, izgubiti i članstvo u EU.
-
kost_u_grlu
#8058 Re: Desavanja u Srbiji
dallton wrote:4SI - Nedolazak Borisa Tadića na konferenciju o zapadnom Balkanu, održanoj prošlog vikenda na Brdu kod Kranja, još jednom je Srbiju istaklo na međunarodnom planu kao neposlušnog regionalnog siledžiju, piše britanski Economist.
Problem za srbijanskog premijera je bio visoki profil summita u Sloveniji. Da je došao na konferenciju Srbi kod kuće, ističe britanski magazin, vidjeli bi da sjedi za "malim stolom" sa kosovskim premijerom Hashimom Thachiem, što bi značilo da su jednaki. Zbog toga je Tadić odlučio da izbjegne sastanak kod Kranja.Međutim, piše Economist, Tadić je na Brdu kod Kranja dobio bitku, ali je na dobrom putu da izgubi rat.
Slovenija, kao organizator propalog sastanak, mogla bi se osvetiti Beogradu usporavanjem procesa njegove integracije u EU. U junu održat će se EU summit o Balkanu u Sarajevu, i službeni Bruxelles već je počeo pritisak na države regije da poboljšaju svoje međusobne odnose.
Ako Srbija i dalje ostane tvrdoglava posljedice po nju mogle bi biti teške. Već je davno izgubila Kosovo, a mogla bi, zaključuje Economist, izgubiti i članstvo u EU.
-
zavrzlama
#8059 Re: Desavanja u Srbiji
pa tadic sve i radi da srbija ne ide u EU ....odes u EU automatski priznajes Kosovo,odrices se podjele BIH,onemogucujes rusko vojno prisustvo u srbiji i pravis gradjanski rat u samoj srbiji,jer se izdalo strateski cilj...dallton wrote:4SI - Nedolazak Borisa Tadića na konferenciju o zapadnom Balkanu, održanoj prošlog vikenda na Brdu kod Kranja, još jednom je Srbiju istaklo na međunarodnom planu kao neposlušnog regionalnog siledžiju, piše britanski Economist.
Tadiceva prica o EU je imala za cilj da se presvuce radikalima zmijska kosuljica(SRS/SNS),zavara proevropski dio srpskog naroda i pomogne u ocuvanju malog ausvica i neometa put u secesiju...
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#8060 Re: Desavanja u Srbiji
Koliko si ti produzio do Kalemegdana toliko sam i ja produzio do Zelenog vjenca brat bratu 100 meteri. Od Ruskog Cara i Kobilicevog Vijenca u Knez Mihajlovoj do Srpskog Konjakost_u_grlu wrote:Tole, promasio si pricu, ja sam opisao samo Knez Mihajlovu, sa produzetkom na Kalemegdan, "konj", spomenik Knez Mihajlu na konju(bez kape, sto se tad smatralo kao najveca uvreda, hteli su da sklone spomenik tadasnji beogradjani) je na Trgu Republike. Zeleni Venac nije blizu toga, a Mc Donalds je na Terazijama, nije blizu SANU, akademici klopaju u Skadarliji, i "Klubu Knjizevnika", pre ce biti da su rakcine dobili od spricera i rakija![]()
Sto se Mc Donaldsa tice nisam siguran. Ja samo znam za onaj prvi, a nisam vise siguran gdje je bio, jer sam samo jednom svratio i nikad vise. Ja te americke spalcine nisam ni tada jeo. To je bila najveca hereza: pored Ruskog cara i restorancica Mala Moskva jest americke splacine
Beogradski Sebilj je negdje na dnu, tj. od one vasingtonove strane.
- Bosnolog
#8061 Re: Desavanja u Srbiji
Toto wrote:A sto si "zaboravio" srpskog konja - taman je na pola puta..kost_u_grlu wrote:
Bosade, dodji malo da evociras stare uspomene, da se prosetas Knezom, prvo je "palata Albanija" da te podseti ko ti je prijatelj, onda sve globalisticke prodavnice da vidis kako nas je iskvario kapitalizam... na sredini ulice da mirno stanes, salutiras svim sadasnjim i bivsim generalima SANU koji se kriju iza debelih zidova Akademije. Malo dalje je centrala Draskovicevog SPO-a, tu vec ne vredi da se zadrzavas ako si obrijan![]()
Pa Zelen venac; onim SS iz srpskog sarajeva se okrenu usta naopako kad vide zeleni trotoar, a u sred Beograda sandzaklije ofarble centar Beograda u zeleno....
A sto ne rece da su ameri - odmah uz slavnu SANU kakademiju- napravili onu McDonalds cevabzinicu. Koja je to osuda za srpske akademike kad im ispod prozora zavonja americki hamburger, umjesto srpske pljeskavice. Kazu da pola SANUA ima rak na debelom crijevu, od mrskog mirisa americkih pljeskavica.
Jel istina da su mostarski Srbi trazili da se Mostarska petlja preimenuje u Perisicevu petlju. Toliko im je zapetljo sivot u Mostaru- pa onda pobjego na celu "slavne" vojse- da danas u Mostaru od Srba ima samo bista Alekse Santica kojeg su Bosnjaci izvukli iz Neretve i vratili je u Aleksin park.
I de mi reci kakva je ovo "bruka" od slike Skadarlije iz 19 stoljeca na wikipediji. Na sred Skadarlije neki Bosnjo kaHvedzija sa fesom - a Skadarlija u sred Beograda.
Bravo Toto podsjeiti ih da je Beograd bio visevjekovna Turska odskocna uzdanica otomanske imperije,nekada je imao vise od cetrdeset dzamija kao i Uzice i drugi gradovi uze i sire otomanske Srbije ,sada je ostala samo jednau Beogradu Bajraktarli dzamija,kao i ona u NIsu pa su i njih velikosrpski fasisti/pardon /mitoljubivi andeli spalili po uzoru na one sto su rusili i palili po BIH kao i katolicke bogomolje i nikako da ih obnove,.toliko o Beogradu i njegovoj gostoprimnljivosti ,koji je bio i ostao najveci izvor zla,nesreca,tragedija i ljudske patnje svih ovih godina......
Ovi sto nas pozivaju u Beograd poput Bore /riblje kosti/S,...dok istovremeno zele i sanjau nestanak BiH su malo arogantni i cinicni,.Beograd je odavno izgubio sve ono sto je nekada bio nakon svih ovih godina zla i zlih ljudi,.....isti je postao grad krvavih ulica ,mracne duse kao i zlocinaca koji su na svojoj obuci i rukama donijeli nevinu bosnjacku, hrvatsku i albansku krv kao posljedica koljacko pljackarskih pohoda po regiji ,.. za mene dolazak u isti bi bila uvreda za sve one nevine njihove zrtve a hodati po tim ulicama Bsograda i Srbije bi bilo ponizno i uvredljivo,.....Ipak cu cekati neka bolja vremena da bolji ljudi operu dusu Beogradu i Srbiji kao i te ulice.Kada ce se to desiti ovisi prije svega o Srbiji i Beogradu ??????,..Ovim sto znam i pratim ,mogu s pravom reci da nisam optimista a cini mi se da je to jos uvijek daleko,jer se Srbija nije promijenila a sto pokazuje svakodnevno,samo su se promijenili izvodaci iste zle ideologije.
One normalne i cestite su progonili kao izdajnike,mnoge su pocistili pa cak i u krecane bacali.Duboko je Beograd potonuo da bi se mogao tek tako lahko vratiti bez da se sam ne suoci sa svojim zlom koji je ostao i dalje rasadnik i izvor svih nesreca regije a posebno moje dromovine,......
Mnogi nekadasnji prijatelji iz studentskih dana su otisli iz te iste zle Srbije iako su tamo rodeni i odrasli.Oni sto su ostali stide se svoje zemlje i svog naroda zbog svega sto su uradili drugima,....A oni koji su bili na liniji velikosrpstva mene odavno vec ne interesuju,i njima samo mogu poruciti neka se nastave gusiti u toj bari ustjale proslosti punoj korkodila sa sve manje hrane ......
-
kost_u_grlu
#8062 Re: Desavanja u Srbiji
Nije lose, ali treba ipak da obnovis znanje, lapi tokom vremenaToto wrote:
Koliko si ti produzio do Kalemegdana toliko sam i ja produzio do Zelenog vjenca brat bratu 100 meteri. Od Ruskog Cara i Kobilicevog Vijenca u Knez Mihajlovoj do Srpskog Konjaje 50 metara. Konj se vidi sa Knez Mihajlove. Bijase nekad dobra slasticarna pred Konjem. Tako da ja -za stranca i skoro 20 godina- nisam ni mrve promasio.
Sto se Mc Donaldsa tice nisam siguran. Ja samo znam za onaj prvi, a nisam vise siguran gdje je bio, jer sam samo jednom svratio i nikad vise. Ja te americke spalcine nisam ni tada jeo. To je bila najveca hereza: pored Ruskog cara i restorancica Mala Moskva jest americke splacine.
Beogradski Sebilj je negdje na dnu, tj. od one vasingtonove strane.
-
kost_u_grlu
#8063 Re: Desavanja u Srbiji
Bole, pusti price, ipak si ti beogradski djak, nemoj da se lirasFo, tanka je granica izmedju ljubavi i mrznjeBosnolog wrote:
Ovi sto nas pozivaju u Beograd poput Bore /riblje kosti/S,...dok istovremeno zele i sanjau nestanak BiH su malo arogantni i cinicni,.Beograd je odavno izgubio sve ono sto je nekada bio nakon svih ovih godina zla i zlih ljudi,....
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
-
kost_u_grlu
#8065 Re: Desavanja u Srbiji
Pici, sto si na kraj srca, u pitanju je sjajan film koji se snima, u filmu selektora Juge glumi Ciro Blazevic
http://www.blic.rs/Zabava/Vesti/181936/ ... tridesetih
Svaka cast Bjeli sto se odlucio na ovo, posle "Vratice se rode" sprema jos jedan odlican projekat.
Bes sve te evropske plakate ako zaboravis svoju istoriju, a Boris je pre par dana od Nemaca dobio mnogo znacajniju nagradu, ovde je dosao da opali par fotki samo
Svaka cast Bjeli sto se odlucio na ovo, posle "Vratice se rode" sprema jos jedan odlican projekat.
Bes sve te evropske plakate ako zaboravis svoju istoriju, a Boris je pre par dana od Nemaca dobio mnogo znacajniju nagradu, ovde je dosao da opali par fotki samo
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#8066 Re: Desavanja u Srbiji
kost_u_grlu wrote:Pici, sto si na kraj srca, u pitanju je sjajan film koji se snima, u filmu selektora Juge glumi Ciro Blazevic![]()
Ma jok.BA ne aludiram uopšte na Bjelu i njegov projekat....Bjela je

-
kost_u_grlu
#8067 Re: Desavanja u Srbiji
Misko je krupna riba, ne samo u Srbiji, nego u celoj regiji, on i Todoric vedre i oblace balkanskom privredom.
Mutan je to tip, licno imam averziju prema Delti, nije mi palo na pamet da odem u njegov Delta City, monopolise trziste maloprodaje, ima pipke u raznim grana privrede, jak je u CG, Bosni, pokusava da otkupi Merkator...
Sta raditi sa njim...tesko je odmeriti, ako bi ga ugasio ostavio bi bez posla desetine hiljada radnika, ako bi ga pustio da divlja kupio bi pola drzave...najbolje je ograniciti mu moc, ukinuti monopol koji ima i svesti to u normalne okvire.
Dobar je sa svim politicarima, retko ko ga uopste napada, u normalnim zemljama jaki privrednici koriste politicare samo kako bi im rasirili prostor za investicije, kako domace, tako i strane...na Balkanu nista nije normalno, svaka zemlja ima par ovakvih njuski koji su zasticeni kao beli medvedi, cak i Slovenci koji su miljama presisali nase standarde muku muce sa tajkunima.
Mutan je to tip, licno imam averziju prema Delti, nije mi palo na pamet da odem u njegov Delta City, monopolise trziste maloprodaje, ima pipke u raznim grana privrede, jak je u CG, Bosni, pokusava da otkupi Merkator...
Sta raditi sa njim...tesko je odmeriti, ako bi ga ugasio ostavio bi bez posla desetine hiljada radnika, ako bi ga pustio da divlja kupio bi pola drzave...najbolje je ograniciti mu moc, ukinuti monopol koji ima i svesti to u normalne okvire.
Dobar je sa svim politicarima, retko ko ga uopste napada, u normalnim zemljama jaki privrednici koriste politicare samo kako bi im rasirili prostor za investicije, kako domace, tako i strane...na Balkanu nista nije normalno, svaka zemlja ima par ovakvih njuski koji su zasticeni kao beli medvedi, cak i Slovenci koji su miljama presisali nase standarde muku muce sa tajkunima.
- BiH-x
#8068 Re: Desavanja u Srbiji
"Srbija je regionalni nasilnik"
To što se srbijanski predsjednik nije pojavio na regionalnoj konferenciji ponovno je Srbiju predstavilo kao zemlju koja se ponaša kao regionalni nasilnik, piše Economist.
List ističe kako Tadić nije došao samo da srbijanska javnost ne bi vidjela da sjedi za istim stolom s kosovskim predsjednikom Hashimom Tachijem. List dalje ocjenjuje kako se nedolaskom Srbija zamjerila Sloveniji kao organizatoru konferencije te da bi se Slovenija mogla revanširati Srbiji tako što bi joj mogla otežavati put ka evropskim integracijama.
Ma koliko se Srbija trudila da bude suprotno, Kosovo je za nju definitivno izgubljeno, a ovakvim bi ponašanjem mogla ostati i bez članstva u EU, piše Economist.
To što se srbijanski predsjednik nije pojavio na regionalnoj konferenciji ponovno je Srbiju predstavilo kao zemlju koja se ponaša kao regionalni nasilnik, piše Economist.
List ističe kako Tadić nije došao samo da srbijanska javnost ne bi vidjela da sjedi za istim stolom s kosovskim predsjednikom Hashimom Tachijem. List dalje ocjenjuje kako se nedolaskom Srbija zamjerila Sloveniji kao organizatoru konferencije te da bi se Slovenija mogla revanširati Srbiji tako što bi joj mogla otežavati put ka evropskim integracijama.
Ma koliko se Srbija trudila da bude suprotno, Kosovo je za nju definitivno izgubljeno, a ovakvim bi ponašanjem mogla ostati i bez članstva u EU, piše Economist.
-
dallton
#8069 Re: Desavanja u Srbiji
clanak je pogresno koncipiran, tj pisu ga previse normalni ljudi da bi opisali situaciju kako treba..prvo srpska politika voli kad joj se tepa da je nasilnik, jer to cini da se osjeca bitno jer voli biti nasilnik u svojoj maloj kafanici na balkanu, nego raditi u eu - problem je sto narod u srbiji gubi entuzijazam za takvu politiku rapidno, a sve i da ga nadje na drugoj strani su skroz zahebani likovi na sve strane oko srbije...odgovor na ovo ponasanje ce prvo dobiti srbi na kosovu, a valjda treba i tadica napucati da se sto vise u strahu dodvorava svim cetnicima oko sebe...BiH-x wrote:"Srbija je regionalni nasilnik"
-
kost_u_grlu
#8070 Re: Desavanja u Srbiji
To su gluposti, pored Srbije taj sastanak je urusila volja Spanaca i dobrog dela EU da to ni ne uspe, niko od zvanicnika EU nije dosao, predsednik EU Rompej je otkazao dolazak, Spanija kao predsedavajuci EU isto, Josipovic takodje. Opsta ocena je da je skup totalno propao, a posto mnogi ovde tvrde da Srbija ne predstavlja vise nista na Balkanu, zasto bi skup bio ocenjen kao promasaj zato sto ne ucestvuje "nevazna drzava"?!BiH-x wrote:"Srbija je regionalni nasilnik"
Spanci imaju svoj plan regionalne konferencije na leto u Sarajevu, ne pada im na pamet da pustaju Slovence da se predstavljaju kao gazde ovog regiona.
Slovenija je vec gurnula prst u oko priznanjem Kosova, misle da oni imaju pravo da se svadjaju sa Hrvatima oko par cisterni mora a da Srbija mirno gleda kako joj oduzimaju zemlju velicine pola Slovenije...
Nece Slovenija nista blokirati Srbiju, ovde sa uspehom rade mnoge njihove firme i nece da seku granu na kojoj sede...ali ce ubuduce shvatiti da nikog ne mogu da vuku za nos, da ako hoce da se druze sa Kosovom, nek to rade u 4 oka, sve buduce ovakve konferencije ce biti osudjene na propast. Spanci su vec najavili da pojavljivanje Kosova ce biti moguce samo u formatu UNMIK-Kosovo, jer drzava Kosovo nije priznata od strane UN.
Kao odgovor na ove novine mogu postaviti i ovo:
http://www.blic.rs/Vesti/Politika/18202 ... liki-igrac
Kao sto neko u ekonomistu lobira za jednu stranu tako Karl Bildt, jedan od najuticajnijih ljudi EU lobira za drugu stanu, i po tome se vidi kako ne postoji koherentna politika prema ovom pitanju.
- bingov buraz
#8071 Re: Desavanja u Srbiji
Kako uzeti za ozbiljno covjeka koji spava sa ovim cudomkost_u_grlu wrote:
http://www.blic.rs/Vesti/Politika/18202 ... liki-igrac
Kao sto neko u ekonomistu lobira za jednu stranu tako Karl Bildt, jedan od najuticajnijih ljudi EU lobira za drugu stanu, i po tome se vidi kako ne postoji koherentna politika prema ovom pitanju.

-
dallton
#8072 Re: Desavanja u Srbiji
ma bilt je pravi svedski sindrom, srecom napenaljen je pri zadnjem dolasku u butmir ...
- kiky
#8073 Re: Desavanja u Srbiji
sastanak na brdu kod kranja je bio uspješan ...
došao je ko je trebao i svi predsjednici vlada zapadnog balkana su bili tamo ...
ništa se nije urušilo, sve je teklo ko podmazano ...
zašto bi dolazili predstavnici eu ... to je sastanak zemalja regiona ...
hrvatska je podijelila prevode dokumentacije što je bio baš lijep dobrosusjedski gest ...
špiro je sjedio pored premijera kosova i napustio salu kad je ovaj imao izlaganje ... ( ja sam mislio da če napravit neku veču sramotu. dobro je prošlo ) ...
hvala tadiću što nije došao i pokvario tako dobru atmosferu ...
i tako srbiji nije mjesto među zemljama zapadnog balkana ...
došao je ko je trebao i svi predsjednici vlada zapadnog balkana su bili tamo ...
hrvatska je podijelila prevode dokumentacije što je bio baš lijep dobrosusjedski gest ...
špiro je sjedio pored premijera kosova i napustio salu kad je ovaj imao izlaganje ... ( ja sam mislio da če napravit neku veču sramotu. dobro je prošlo ) ...
- Bosnolog
#8074 Re: Desavanja u Srbiji
Bilt je oduvijek bio i ostao velikosrpski tariguz on je nastavio podrzavati zemlju zla nakon sto je koljac Mihajlovic ubio Svedsku ministarku vlade prije par godina u robnoj kuci,.......onako junacki poznatim cetnickim stilom ,...hladnim oruzjem iz blizine kada se zrtva najmanje nada,javno u sred dana pred svima da monstrum izgleda sto munstruoznijie,......ugledaju se na svog heroja /teroristu/Gavrila Principa, ubistvom Ferdnanda i njegove trudne zene,..onda teroiste proglase junake i budu ponosni sto su izazvali rat svijetskih razmjera,kao na Mladica,Karadzica,Arkana i druge genocidne dvonoge stakore kojim se klanjanju.
Karl Bilt je Svedska i Evropska sramota ali eto ima i Srbija svoje lobiste poput Karl Bilta na koga su ponosni jer im je posjecivao i izdejstvovao prijevremeno oslobadanej genocdne babe Bilje,zasluzno su im zahvalni sljedbenici iste ideologije zla koji ima svoje pristalice i na ovom forumu,......
Karl Bilt je Svedska i Evropska sramota ali eto ima i Srbija svoje lobiste poput Karl Bilta na koga su ponosni jer im je posjecivao i izdejstvovao prijevremeno oslobadanej genocdne babe Bilje,zasluzno su im zahvalni sljedbenici iste ideologije zla koji ima svoje pristalice i na ovom forumu,......
- Tijana_NS
#8075 Re: Desavanja u Srbiji
Slovenački mediji: EU kriva za neuspeh skupa na Brdu kod Kranjakiky wrote:sastanak na brdu kod kranja je bio uspješan ...
Blic - Nedelja, 21. mart 2010. 12:50
Slovenački mediji su danas ocenili da regionalna konferencija na Brdu kod Kranja, na koju predsednik Srbije Boris Tadić nije došao zbog nepoštovanja odluka Ujedinjenih nacija, nije bila neuspeh organizatora već Evropske unije (EU). Jadranka Kosor, Borut Pahor i Lamberto Zanijer
Srbija je tražila da predstavnici privremenih institucija iz Prištine mogu biti prisutni na jučerašnjem skupu samo u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN, odnosno kao Kosovo-UNMIK, što organizatori - Slovenija i Hrvatska - nisu prihvatili.
"Konferencije se nećemo sećati ni po čemu jer je Slovenija postavila previsok cilj - dovesti za isti sto predstavnike Kosova i Srbije, a to nije uspelo, pa je time propala i sama ideja tog skupa", ocenio je u komentaru za Slovenačku televiziju novinar Edo Žitnik, nekadašnji dopisnik iz Brisela.
Kako je prenela hrvatska novinska agencija Hina, Žitnik smatra da je slovenački premijer Borut Pahor "zaboravio da do proboja u takvim stvarima ne dolazi pukim slučajem, a na cedilu ga je pred samu konferenciju ostavila i Europska unija jer je samo ona mogla Tadiću dati ponudu koju ne bi mogao odbiti".
Prema slovenačkom novinaru, visoki evropski predstavnici nisu došli na konferenciju pošto će uskoro, mada u drugom formatu, biti održana slična konferencija, koju priprema Španija, predsedavajuća EU.
"Obe konferencije na istu temu ne mogu biti uspešne, (već) samo jedna", rekao je Žitnik i dodao da je slovenačka diplomatija, prilikom organizovanja konferencije, trebalo da deluje diskretnije, a ne "medijskom diplomatijom" da postavlja visoke ciljeve koji na kraju nisu ispunjeni.
"To je bila gorka lekcija za Sloveniju", ocenio je Žitnik.
Glavni slovenački dnevnik "Delo" je pak ukazalo na velike napore koje je Pahor uložio u bezuspešan pokušaj da na regionalnu konferenciju dovede Tadića i podsetilo da je slovenački premijer za krnji sastav neformalnog sastanka okrivio EU, a ne predsednika Srbije.
Pahor je za Tadićev nedolazak pokazao mnogo razumevanja, rekavši da su mu i dalje otvorena vrata za učešće u takvoj inicijativi, ali je napomenuo da je konferencija bila propuštena prilika za Europu, navodi "Delo".
Dnevnik je preneo i Pahorovo upozorenje da je i sama Evropa podeljena kad je reč o Kosovu i Metohiju, jer neke članice EU nisu priznale jednostrano proglašenu nezavisnost pokrajine, kao što, takođe, postoje podele kada je reč o stavu pojedinih članica Unije prema proširenju na zapadni Balkan. To je Evropa koju poznajemo iz sličnih situacija u prošlosti, kada nije umela da prepozna "prelomne trenutke" za ceo region niti da oceni kakve šanse region pruža Evropi, ocenjuje "Delo".
Pahor je u subotu, posle konferencije, rekao da Evropu treba upozoriti kako se ne bi dogodilo da takve prilike za region propadnu jer ih je EU podcenila.
I zapadni mediji konstatuju da je Konferencija o Zapadnom Balkanu, pokazala da duboke podele iz prošlosti nisu prevaziđene. Iako je nacionalizam, koji je doveo do etničkih ratova, oslabio, u regionu i dalje postoje mnogi sporovi, budući da većina država ima bilateralne pogranične i ekonomske probleme, naveo je Rojters.
Tanjug