FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
5 0 5
#8051 Re: FC Barcelona
Ako negog zanima, Kashiwa je uzela Monterrey na penale i igra polufinale sa Sanotosom
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#8052 Re: FC Barcelona
meni ovo SP za klubove nekako nategnuto i totalno neinteresantno.
-
5 0 5
#8053 Re: FC Barcelona
Pa eto, Kashiwa, Monterrey, Al-Sadd, Esperance... Sve ti govori. Jedini vrijedni klubovi ovdje su Santos i Barcelona. Dobro, nek' se samo igra.odesveuhonduras wrote:meni ovo SP za klubove nekako nategnuto i totalno neinteresantno.
Gledao sam utakmicu Kas-Mon. 1:1 120min. Golovi pali u 5 minuta, cini mi se. Penali ko penali. Nista spektakularno.
-
Baudelaire
#8054 Re: FC Barcelona
Meni je na ovom prvenstvu smiješno što ga sve ekipe osim evropskog prvaka preozbiljno shvataju. Mislim, Barcelona mlatnula Real sinoć i sad treba da se motiviše da igra protiv nekakvih šabana japanskih da igra.
-
5 0 5
#8055 Re: FC Barcelona
@Baudelaire:
Titula svjetskog prvaka je dovoljna motivacija, ne? A da bi igrali protiv japanaca, moraju prvo pobjediti Al-Sadd,
dok Japanci moraju pobjediti Santos. 
Titula svjetskog prvaka je dovoljna motivacija, ne? A da bi igrali protiv japanaca, moraju prvo pobjediti Al-Sadd,
-
Baudelaire
#8056 Re: FC Barcelona
Ma pusti tu titulu, to je smiješno takmičenje samo po sebi. Izgubila je ovo Barcelona 2006, izgubio je i Liverpool godinu prije, pa to nije bacilo nikakvu mrlju na njihove titule koje su osvojili u Ligi prvaka. Ovi kontinentalni prvaci izvan Evrope se maksimalno našpanuju, evropske ekipe znaju i drugi tim izvesti.505sCrtom wrote:@Baudelaire:
Titula svjetskog prvaka je dovoljna motivacija, ne? A da bi igrali protiv japanaca, moraju prvo pobjediti Al-Sadd,dok Japanci moraju pobjediti Santos.
- ascari
#8057 Re: FC Barcelona
Pretpostavimo da je krenuo na loptu (polozaj noge), pretpostavimo i brzu reakciju Inieste, ali zar je to razlog da ovo prodje bez zutog?!

- Distortion
#8058 Re: FC Barcelona
Bilo je opet startova za zatvora a to cine jer su bili nemocni...
-
LSD
#8059 Re: FC Barcelona
Iako je El Clasico završen, o njemu će se, sasvim sigurno, pričati još dugo. Na svu sreću, nećemo govoriti o pogreškama sudaca i nesportskom ponašanju, već o nadmoći Barcelone u odnosu na Real, Messija u odnosu na Ronalda.
U ovom članku Vam donosimo nekoliko zanimljivih podataka o El Clasicima.
- Alves i Messi su jedina dva igrača Barcelone koja su uvijek bila u početnoj postavi otkako je na klupi Josep Guardiola.
- Od 14 igrača Barcelone koji su igrali u sinoćnjem El Clasicu, 9 ih je iz domaće škole fudbala. U Madridu, samo jedan.
- Barça je prekinula Realov pobjednički niz od 15 utakmica, 10 u La Ligi i 5 u Ligi prvaka. Također, ovo je prvi poraz Mourinhove ekipe na domaćem terenu.
- S Guardiolom na klupi, Barcelona nikada nije poražena na Bernabeu. U šest gostovanja na ovom stadionu zabilježili su 4 pobjede (3 u La Ligi i 1 u Ligi prvaka) i 2 remija.
- U 26 utakmica u ovoj sezoni Guardiola nikada nije koristio isti početni sastav. Početni sastav u El Clasicu je bio potpuno novi.
- Barça je loptu u nogama imala 67.5%. Tako je Pepova ekipa još jednom imala posjed lopte veći od vječitih rivala.
- Xavi je sinoć odigrao 600. utakmicu za Barcelonu, a Marcela je "natjerao" da loptu pošalje u vlastitu mrežu.
- Alexis i Cesc, dva ovoljetna pojačanja, su bili u početnoj postavi i obojica su postigli pogodak.
- Pique i Puyol su odigrali 55 ligaških utakmica zajedno i Barça nikada nije izgubila. Ostvarila je 46 pobjeda i 9 neriješenih rezultata.
- Puyol je sinoć oduzeo 14 lopti, a nije izgubio niti jednu. Napravio je jedan prekršaj, te je jednom bio fauliran.
nevjerovatan je ovaj Puyol...a ne tako davno su ga mnogi forumski strucnjaci otpisivali u staro gvožđe.
U ovom članku Vam donosimo nekoliko zanimljivih podataka o El Clasicima.
- Alves i Messi su jedina dva igrača Barcelone koja su uvijek bila u početnoj postavi otkako je na klupi Josep Guardiola.
- Od 14 igrača Barcelone koji su igrali u sinoćnjem El Clasicu, 9 ih je iz domaće škole fudbala. U Madridu, samo jedan.
- Barça je prekinula Realov pobjednički niz od 15 utakmica, 10 u La Ligi i 5 u Ligi prvaka. Također, ovo je prvi poraz Mourinhove ekipe na domaćem terenu.
- S Guardiolom na klupi, Barcelona nikada nije poražena na Bernabeu. U šest gostovanja na ovom stadionu zabilježili su 4 pobjede (3 u La Ligi i 1 u Ligi prvaka) i 2 remija.
- U 26 utakmica u ovoj sezoni Guardiola nikada nije koristio isti početni sastav. Početni sastav u El Clasicu je bio potpuno novi.
- Barça je loptu u nogama imala 67.5%. Tako je Pepova ekipa još jednom imala posjed lopte veći od vječitih rivala.
- Xavi je sinoć odigrao 600. utakmicu za Barcelonu, a Marcela je "natjerao" da loptu pošalje u vlastitu mrežu.
- Alexis i Cesc, dva ovoljetna pojačanja, su bili u početnoj postavi i obojica su postigli pogodak.
- Pique i Puyol su odigrali 55 ligaških utakmica zajedno i Barça nikada nije izgubila. Ostvarila je 46 pobjeda i 9 neriješenih rezultata.
- Puyol je sinoć oduzeo 14 lopti, a nije izgubio niti jednu. Napravio je jedan prekršaj, te je jednom bio fauliran.
- Luigi
#8060 Re: FC Barcelona
Kad neko zna - zna, i u prvom finalu protiv Manchestera je spako'vo Kristinu u džep.
Nego, koji je ovo karton za Messija?
Nego, koji je ovo karton za Messija?
- darius_maximus
#8061 Re: FC Barcelona
Drugi, ovaj jedan protiv Reala i drugi protiv drugog Reala, Real Sociedada... 
-
LSD
#8062 Re: FC Barcelona
00:48
Ne mogu da vjerujem da je Valdes ovako kretenski pogriješio i poklonio loptu Di Mariji pred sopstvenim 16-ercom
Ovako ni Famos sebi ne bi dozvolio da primi gol u 20 sekundi.
-
5 0 5
#8063 Re: FC Barcelona
Na barcinoj stranici Xavi je upisan kao strijelac. Ne znam kako je zvanicno.LSD wrote: - Xavi je sinoć odigrao 600. utakmicu za Barcelonu, a Marcela je "natjerao" da loptu pošalje u vlastitu mrežu.
- Luigi
#8064 Re: FC Barcelona
Hvala, sad sam baš maksuz provjerio jer sam bio ubijeđen da je imao 3-4. Očito sam mu ih ja dodao negdje usput.darius_maximus wrote:Drugi, ovaj jedan protiv Reala i drugi protiv drugog Reala, Real Sociedada...
- BHF_Manijak
#8065 Re: FC Barcelona
Po nekim pravilima gol bi trebao biti pripisan Marcelu kao autogol jer je promjenio u potpunosti smjer lopte i tako uticao na krajnji ishod akcije, dok recimo odbice odnosno lopte koje samo onako usput pogode odbrambenog igraca do gola i zavrse u golu bivaju pripisane napadacima, medjutim ovdje je jasno ko dan "sta bi bilo da je Marcelon nije skreno"...
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#8066 Re: FC Barcelona
Mislim da je gol pripisan Xavi-u, a ne bi trebao biti, ovo je čist autogol
-
juventus
#8067 Re: FC Barcelona
Jel' se vi to stvarno zamarate tim kome je gol pripisan?
-
sumirprimus
#8068 Re: FC Barcelona
a,nije ni to,nego,LSD wrote:
00:48
Ne mogu da vjerujem da je Valdes ovako kretenski pogriješio i poklonio loptu Di Mariji pred sopstvenim 16-ercom![]()
nevjerovatna glupost i ležernost
![]()
plus što je Real imao nenormalne sreće kod odbijanja lopte, prvo se odbije direktno Ozilu na nogu koji šutira, pa onda se odbija tacno na volej Benzemi koji sa 5 metara nije mogao mašiti...e jbg
![]()
![]()
Ovako ni Famos sebi ne bi dozvolio da primi gol u 20 sekundi.
- mrtva kokoš
#8069 Re: FC Barcelona
ma sta 2 puta, citavu utakmicu je imao rizicna dodavanja, ja se ne sjecam da je ijednu loptu izbio a da nije po zemlji osim onih sto je ispucav`o iz ruku. hoce mi nesto biti kad dodje lopta do njega. fakat mi nisu jasni ovi golmani, citav zivot brane a ne znaju izbiti loptu... 
- odesveuhonduras
#8070 Re: FC Barcelona
znaju oni ispucati loptu ali na treningu, kad ih niko ne napada.
Valdes je očito, u toj prvoj minuti, premro od straha i jednostavno se isključio. Nije on onda ispucavao loptu, on ju je pokušao dodati svom igraču ali u tom trenutku isključenja jednostavno nije vidio Ozila, totalni blackout.. tako nastaje i većina sudara u prometu, ljudi jednostavno na trenutak prestanu razmišljati i u tom trenutku dođe do fatalne greške.
Slične situacije kasnije su rezultat te pogreške i još veće panike koja bi nastajala zbog tog iskustva.
Sve u svemu, užasna utakmica Valdesa, sreća pa ga izvukoše ostali igrači pa će se te greškoe brzo zaboraviti
Valdes je očito, u toj prvoj minuti, premro od straha i jednostavno se isključio. Nije on onda ispucavao loptu, on ju je pokušao dodati svom igraču ali u tom trenutku isključenja jednostavno nije vidio Ozila, totalni blackout.. tako nastaje i većina sudara u prometu, ljudi jednostavno na trenutak prestanu razmišljati i u tom trenutku dođe do fatalne greške.
Slične situacije kasnije su rezultat te pogreške i još veće panike koja bi nastajala zbog tog iskustva.
Sve u svemu, užasna utakmica Valdesa, sreća pa ga izvukoše ostali igrači pa će se te greškoe brzo zaboraviti
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#8071 Re: FC Barcelona
Valdes mi je uvijek bio najslabija karika u Barci, ali u zadnjih 10 godina pokušavali su sa par golmana dovođenih sa strane i niko ga nije uspio izbaciti...tako šta je tu je...ali da ne bi njega El Clasico ne bi imao trunke napetosti
Za onaj drugi gol, barem tokom prenosa, upisan je kao autogol Marcela.
- ultima_palabra
#8072 Re: FC Barcelona
http://www.zonalmarking.net/2011/11/25/ ... tribution/odesveuhonduras wrote:znaju oni ispucati loptu ali na treningu, kad ih niko ne napada.
To je dio njihove igre, rijetki su golmani koji bi mogli ispoštovati tu taktiku. U slučaju Valdesa, on je nešto ispod nivoa vrhunskih golmana u onom standardnom golmanskom poslu... ali nadoknađuje to pravovremenim izlascima i tačnim dodavanjima. Naravno da tu dođe i do grešaka, ali na duge staze plusevi su veći od minusa
-
LSD
#8073 Re: FC Barcelona
Ma Barca još od vremena Zubizarete nije imala normalnog golmana i to mjesto je tradicionalno najslabija karika.JoseMujica wrote:Valdes mi je uvijek bio najslabija karika u Barci, ali u zadnjih 10 godina pokušavali su sa par golmana dovođenih sa strane i niko ga nije uspio izbaciti...tako šta je tu je...ali da ne bi njega El Clasico ne bi imao trunke napetosti![]()
Sjecate li se kad Baho uzviknu "Ne Hespu !!
-
sumirprimus
#8074 Re: FC Barcelona
stante ljudi,toĆka ba... 
pa kolko su golova primili u primeri,kolko kod kuce?
kolko znam skoro bi neki home record,...
pa valjda ima nesto i do golmana,..
ima i on kikseva,al kad vagas sto rece ultima, daleko je on od onog bahinog ne hespu,ne hespu...
pa kolko su golova primili u primeri,kolko kod kuce?
kolko znam skoro bi neki home record,...
pa valjda ima nesto i do golmana,..
ima i on kikseva,al kad vagas sto rece ultima, daleko je on od onog bahinog ne hespu,ne hespu...
-
missko
#8075 Re: FC Barcelona
Hahahhaa ko se ne bi toga sjecao. Imal iko video isjecakLSD wrote:Ma Barca još od vremena Zubizarete nije imala normalnog golmana i to mjesto je tradicionalno najslabija karika.JoseMujica wrote:Valdes mi je uvijek bio najslabija karika u Barci, ali u zadnjih 10 godina pokušavali su sa par golmana dovođenih sa strane i niko ga nije uspio izbaciti...tako šta je tu je...ali da ne bi njega El Clasico ne bi imao trunke napetosti![]()
Sjecate li se kad Baho uzviknu "Ne Hespu !!![]()
![]()