FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
5 0 5

#8051 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Ako negog zanima, Kashiwa je uzela Monterrey na penale i igra polufinale sa Sanotosom
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#8052 Re: FC Barcelona

Post by odesveuhonduras »

meni ovo SP za klubove nekako nategnuto i totalno neinteresantno.
5 0 5

#8053 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

odesveuhonduras wrote:meni ovo SP za klubove nekako nategnuto i totalno neinteresantno.
Pa eto, Kashiwa, Monterrey, Al-Sadd, Esperance... Sve ti govori. Jedini vrijedni klubovi ovdje su Santos i Barcelona. Dobro, nek' se samo igra.
Gledao sam utakmicu Kas-Mon. 1:1 120min. Golovi pali u 5 minuta, cini mi se. Penali ko penali. Nista spektakularno.
Baudelaire

#8054 Re: FC Barcelona

Post by Baudelaire »

Meni je na ovom prvenstvu smiješno što ga sve ekipe osim evropskog prvaka preozbiljno shvataju. Mislim, Barcelona mlatnula Real sinoć i sad treba da se motiviše da igra protiv nekakvih šabana japanskih da igra.
5 0 5

#8055 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

@Baudelaire:

Titula svjetskog prvaka je dovoljna motivacija, ne? A da bi igrali protiv japanaca, moraju prvo pobjediti Al-Sadd, :D dok Japanci moraju pobjediti Santos. :?
Baudelaire

#8056 Re: FC Barcelona

Post by Baudelaire »

505sCrtom wrote:@Baudelaire:

Titula svjetskog prvaka je dovoljna motivacija, ne? A da bi igrali protiv japanaca, moraju prvo pobjediti Al-Sadd, :D dok Japanci moraju pobjediti Santos. :?
Ma pusti tu titulu, to je smiješno takmičenje samo po sebi. Izgubila je ovo Barcelona 2006, izgubio je i Liverpool godinu prije, pa to nije bacilo nikakvu mrlju na njihove titule koje su osvojili u Ligi prvaka. Ovi kontinentalni prvaci izvan Evrope se maksimalno našpanuju, evropske ekipe znaju i drugi tim izvesti.
ascari

#8057 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

Pretpostavimo da je krenuo na loptu (polozaj noge), pretpostavimo i brzu reakciju Inieste, ali zar je to razlog da ovo prodje bez zutog?!
Image
Distortion

#8058 Re: FC Barcelona

Post by Distortion »

Bilo je opet startova za zatvora a to cine jer su bili nemocni...
LSD

#8059 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Iako je El Clasico završen, o njemu će se, sasvim sigurno, pričati još dugo. Na svu sreću, nećemo govoriti o pogreškama sudaca i nesportskom ponašanju, već o nadmoći Barcelone u odnosu na Real, Messija u odnosu na Ronalda.

U ovom članku Vam donosimo nekoliko zanimljivih podataka o El Clasicima.

- Alves i Messi su jedina dva igrača Barcelone koja su uvijek bila u početnoj postavi otkako je na klupi Josep Guardiola.

- Od 14 igrača Barcelone koji su igrali u sinoćnjem El Clasicu, 9 ih je iz domaće škole fudbala. U Madridu, samo jedan.

- Barça je prekinula Realov pobjednički niz od 15 utakmica, 10 u La Ligi i 5 u Ligi prvaka. Također, ovo je prvi poraz Mourinhove ekipe na domaćem terenu.

- S Guardiolom na klupi, Barcelona nikada nije poražena na Bernabeu. U šest gostovanja na ovom stadionu zabilježili su 4 pobjede (3 u La Ligi i 1 u Ligi prvaka) i 2 remija.

- U 26 utakmica u ovoj sezoni Guardiola nikada nije koristio isti početni sastav. Početni sastav u El Clasicu je bio potpuno novi.

- Barça je loptu u nogama imala 67.5%. Tako je Pepova ekipa još jednom imala posjed lopte veći od vječitih rivala.

- Xavi je sinoć odigrao 600. utakmicu za Barcelonu, a Marcela je "natjerao" da loptu pošalje u vlastitu mrežu.

- Alexis i Cesc, dva ovoljetna pojačanja, su bili u početnoj postavi i obojica su postigli pogodak.

- Pique i Puyol su odigrali 55 ligaških utakmica zajedno i Barça nikada nije izgubila. Ostvarila je 46 pobjeda i 9 neriješenih rezultata.

- Puyol je sinoć oduzeo 14 lopti, a nije izgubio niti jednu. Napravio je jedan prekršaj, te je jednom bio fauliran.

:shock: :shock: nevjerovatan je ovaj Puyol...a ne tako davno su ga mnogi forumski strucnjaci otpisivali u staro gvožđe.
Luigi

#8060 Re: FC Barcelona

Post by Luigi »

Kad neko zna - zna, i u prvom finalu protiv Manchestera je spako'vo Kristinu u džep.

Nego, koji je ovo karton za Messija?
darius_maximus

#8061 Re: FC Barcelona

Post by darius_maximus »

Drugi, ovaj jedan protiv Reala i drugi protiv drugog Reala, Real Sociedada... :D
LSD

#8062 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

00:48

Ne mogu da vjerujem da je Valdes ovako kretenski pogriješio i poklonio loptu Di Mariji pred sopstvenim 16-ercom :shock: :shock: nevjerovatna glupost i ležernost :shock: :o plus što je Real imao nenormalne sreće kod odbijanja lopte, prvo se odbije direktno Ozilu na nogu koji šutira, pa onda se odbija tacno na volej Benzemi koji sa 5 metara nije mogao mašiti...e jbg :lol: :lol:
Ovako ni Famos sebi ne bi dozvolio da primi gol u 20 sekundi.
5 0 5

#8063 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

LSD wrote: - Xavi je sinoć odigrao 600. utakmicu za Barcelonu, a Marcela je "natjerao" da loptu pošalje u vlastitu mrežu.
Na barcinoj stranici Xavi je upisan kao strijelac. Ne znam kako je zvanicno.
Luigi

#8064 Re: FC Barcelona

Post by Luigi »

darius_maximus wrote:Drugi, ovaj jedan protiv Reala i drugi protiv drugog Reala, Real Sociedada... :D
Hvala, sad sam baš maksuz provjerio jer sam bio ubijeđen da je imao 3-4. Očito sam mu ih ja dodao negdje usput. :)
BHF_Manijak

#8065 Re: FC Barcelona

Post by BHF_Manijak »

Po nekim pravilima gol bi trebao biti pripisan Marcelu kao autogol jer je promjenio u potpunosti smjer lopte i tako uticao na krajnji ishod akcije, dok recimo odbice odnosno lopte koje samo onako usput pogode odbrambenog igraca do gola i zavrse u golu bivaju pripisane napadacima, medjutim ovdje je jasno ko dan "sta bi bilo da je Marcelon nije skreno"...
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#8066 Re: FC Barcelona

Mislim da je gol pripisan Xavi-u, a ne bi trebao biti, ovo je čist autogol
juventus

#8067 Re: FC Barcelona

Post by juventus »

Jel' se vi to stvarno zamarate tim kome je gol pripisan?
sumirprimus

#8068 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

LSD wrote:
00:48

Ne mogu da vjerujem da je Valdes ovako kretenski pogriješio i poklonio loptu Di Mariji pred sopstvenim 16-ercom :shock: :shock: nevjerovatna glupost i ležernost :shock: :o plus što je Real imao nenormalne sreće kod odbijanja lopte, prvo se odbije direktno Ozilu na nogu koji šutira, pa onda se odbija tacno na volej Benzemi koji sa 5 metara nije mogao mašiti...e jbg :lol: :lol:
Ovako ni Famos sebi ne bi dozvolio da primi gol u 20 sekundi.
a,nije ni to,nego, :), problem sto je bar jos dvaput valdez istu stvar uradio,isto ko da na minut dva odluta,sta li vec.. :roll:
mrtva kokoš

#8069 Re: FC Barcelona

Post by mrtva kokoš »

ma sta 2 puta, citavu utakmicu je imao rizicna dodavanja, ja se ne sjecam da je ijednu loptu izbio a da nije po zemlji osim onih sto je ispucav`o iz ruku. hoce mi nesto biti kad dodje lopta do njega. fakat mi nisu jasni ovi golmani, citav zivot brane a ne znaju izbiti loptu... :-)
odesveuhonduras

#8070 Re: FC Barcelona

znaju oni ispucati loptu ali na treningu, kad ih niko ne napada.

Valdes je očito, u toj prvoj minuti, premro od straha i jednostavno se isključio. Nije on onda ispucavao loptu, on ju je pokušao dodati svom igraču ali u tom trenutku isključenja jednostavno nije vidio Ozila, totalni blackout.. tako nastaje i većina sudara u prometu, ljudi jednostavno na trenutak prestanu razmišljati i u tom trenutku dođe do fatalne greške.

Slične situacije kasnije su rezultat te pogreške i još veće panike koja bi nastajala zbog tog iskustva.

Sve u svemu, užasna utakmica Valdesa, sreća pa ga izvukoše ostali igrači pa će se te greškoe brzo zaboraviti
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#8071 Re: FC Barcelona

Post by JoseMujica »

Valdes mi je uvijek bio najslabija karika u Barci, ali u zadnjih 10 godina pokušavali su sa par golmana dovođenih sa strane i niko ga nije uspio izbaciti...tako šta je tu je...ali da ne bi njega El Clasico ne bi imao trunke napetosti :D

Za onaj drugi gol, barem tokom prenosa, upisan je kao autogol Marcela.
ultima_palabra

#8072 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

odesveuhonduras wrote:znaju oni ispucati loptu ali na treningu, kad ih niko ne napada.

Valdes je očito, u toj prvoj minuti, premro od straha i jednostavno se isključio. Nije on onda ispucavao loptu, on ju je pokušao dodati svom igraču ali u tom trenutku isključenja jednostavno nije vidio Ozila, totalni blackout.. tako nastaje i većina sudara u prometu, ljudi jednostavno na trenutak prestanu razmišljati i u tom trenutku dođe do fatalne greške.

Slične situacije kasnije su rezultat te pogreške i još veće panike koja bi nastajala zbog tog iskustva.

Sve u svemu, užasna utakmica Valdesa, sreća pa ga izvukoše ostali igrači pa će se te greškoe brzo zaboraviti
http://www.zonalmarking.net/2011/11/25/ ... tribution/
To je dio njihove igre, rijetki su golmani koji bi mogli ispoštovati tu taktiku. U slučaju Valdesa, on je nešto ispod nivoa vrhunskih golmana u onom standardnom golmanskom poslu... ali nadoknađuje to pravovremenim izlascima i tačnim dodavanjima. Naravno da tu dođe i do grešaka, ali na duge staze plusevi su veći od minusa ;-)
LSD

#8073 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

JoseMujica wrote:Valdes mi je uvijek bio najslabija karika u Barci, ali u zadnjih 10 godina pokušavali su sa par golmana dovođenih sa strane i niko ga nije uspio izbaciti...tako šta je tu je...ali da ne bi njega El Clasico ne bi imao trunke napetosti :D

Ma Barca još od vremena Zubizarete nije imala normalnog golmana i to mjesto je tradicionalno najslabija karika.

Sjecate li se kad Baho uzviknu "Ne Hespu !! :lol: :lol: :lol:
sumirprimus

#8074 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

stante ljudi,toĆka ba... :)
pa kolko su golova primili u primeri,kolko kod kuce?
kolko znam skoro bi neki home record,...
pa valjda ima nesto i do golmana,..
ima i on kikseva,al kad vagas sto rece ultima, daleko je on od onog bahinog ne hespu,ne hespu...
missko

#8075 Re: FC Barcelona

Post by missko »

LSD wrote:
JoseMujica wrote:Valdes mi je uvijek bio najslabija karika u Barci, ali u zadnjih 10 godina pokušavali su sa par golmana dovođenih sa strane i niko ga nije uspio izbaciti...tako šta je tu je...ali da ne bi njega El Clasico ne bi imao trunke napetosti :D

Ma Barca još od vremena Zubizarete nije imala normalnog golmana i to mjesto je tradicionalno najslabija karika.

Sjecate li se kad Baho uzviknu "Ne Hespu !! :lol: :lol: :lol:
Hahahhaa ko se ne bi toga sjecao. Imal iko video isjecak :D :D :D :D :D
Post Reply