Sarajevo Construction

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
biggrin

#8051 Re: Sarajevo Construction

Post by biggrin »

Thorgerson wrote:
DaffyDuck wrote: HM nece na zadnji sprat. Oni su trazili prostor prvog sprata gdje je Vapiano, a onda se Vapianu nudilo da predje na taj sprat gdje su bili expres restorani na 4tom. Vapiano, naravno, nije pristao.
Hehe. Koji giganti.

Tesko onda da ce u Sarajevu igdje naci takav prostor. Jer sigurno im treba velika kvadratura, a prvi sprat i prizemlje...ne vidim gdje to mogu dobiti. Eventualno mozda po onim Robotima...al cisto sumnjam da im to odgovara.
o tome ti cijelo vrijeme i govorim 8-) a realno, iako su solidna i cjenovno dostupna marka, nije da takvih fali po gradu
DaffyDuck

#8052 Re: Sarajevo Construction

Post by DaffyDuck »

Thorgerson wrote:
DaffyDuck wrote: HM nece na zadnji sprat. Oni su trazili prostor prvog sprata gdje je Vapiano, a onda se Vapianu nudilo da predje na taj sprat gdje su bili expres restorani na 4tom. Vapiano, naravno, nije pristao.
Hehe. Koji giganti.

Tesko onda da ce u Sarajevu igdje naci takav prostor. Jer sigurno im treba velika kvadratura, a prvi sprat i prizemlje...ne vidim gdje to mogu dobiti. Eventualno mozda po onim Robotima...al cisto sumnjam da im to odgovara.
Giganti svakako jesu, i oni postavljaju uslove jer samo svojim imenom dovlace mase u trzni centar u kojem se nalaze.
Opet, postoji mogućnost otvaranja radnje negdje u centru mimo trznog centra.
Npr. radnja na 4-5 spratova (kompletna zgrada). Recimo ona sto je Dzeko kupio pa zjapi prazna :lol:
thekupus

#8053 Re: Sarajevo Construction

Post by thekupus »

H&M u Titovoj bi bio strašan. A ja sam ga nekako vidio tamo negdje oko trga Oslobođenja, gdje se na vrijeme uvalio Benetton. Odlična lokacija.
DaffyDuck

#8054 Re: Sarajevo Construction

Post by DaffyDuck »

Gledaj, i zgrada Svjetlosti je idealna za preurediti za shopping centar... Samo tamo ko zna koliko sad ima vlasnika :roll:
Gray

#8055 Re: Sarajevo Construction

Post by Gray »

Mene čudi waikiki, da drži dvije velike radnje u ALTI i u SCC, tamo bi mogao HM, umjesto Waikikija u Alti
thekupus

#8056 Re: Sarajevo Construction

Post by thekupus »

Gray wrote:Mene čudi waikiki, da drži dvije velike radnje u ALTI i u SCC, tamo bi mogao HM, umjesto Waikikija u Alti
Otprilike jednak kvalitet odjeće, a cijene u HM bi bile puno veće, samo zato što je brend.
drug_profi

#8057 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

waikiki radi ko sat. vazda red na kasi.
I ne diraj mi waikiki, preporodio sam se kako su dosli.
Gray

#8058 Re: Sarajevo Construction

Post by Gray »

thekupus wrote:
Gray wrote:Mene čudi waikiki, da drži dvije velike radnje u ALTI i u SCC, tamo bi mogao HM, umjesto Waikikija u Alti
Otprilike jednak kvalitet odjeće, a cijene u HM bi bile puno veće, samo zato što je brend.
Ne govorim o tome, nego da mi je neobično da imaju dvije velike radnje tako blizu jedna druge.
thekupus

#8059 Re: Sarajevo Construction

Post by thekupus »

Gray wrote:
thekupus wrote:
Ne govorim o tome, nego da mi je neobično da imaju dvije velike radnje tako blizu jedna druge.
Pa ta činjenica da su jako, jako jeftini to objašnjava :)
biggrin

#8060 Re: Sarajevo Construction

Post by biggrin »

s obzirom da tako egzistiraju vec godinama, evidentno je da im se isplati, tako da tu "hljeba" za h&m nema. nema vala ni u ferhadiji, jedino ne znam kakva je sad situacija kod stare lokacije benetona kod vječne vatre. tamo su se nešto iseljavali/useljavali, pa ne upratih jel se iko stabilizovao na tom mjestu. ostalo puno...možda u prostor imperijala :D
karanana

#8061 Re: Sarajevo Construction

Post by karanana »

ona lokacija benetona kod vjecne vatre bi bila super za H&M samo je mozda ipak zericu mala za njih, a mozda i nije.
znam da su neke banke razmatrale tu lokaciju, ne znam sta je na kraju ispalo ali isto znam da je stari vlasnik sportine ili sta je vec bilo unutra ostavio stotine hiljada maraka dugova i opstina je od pojednih interesanata trazila da oni izmire dugove i onda da udju u prostor uz nesto manju kiriju po m2. losa racunica za potencijalne zakupce.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#8062 Re: Sarajevo Construction

Post by mk ultra »

Da su htjeli da dođu našli bi oni lokaciju
biggrin

#8063 Re: Sarajevo Construction

Post by biggrin »

mk ultra wrote:Da su htjeli da dođu našli bi oni lokaciju
htjeli su. hoce i dalje. jos uvijek traze, al slabo im ide
thekupus

#8064 Re: Sarajevo Construction

Post by thekupus »

Nije to tako jednostavno - hoće, neće. U vremenu kad planiraju minimizirati troškove u cijelom svijetu ukidajući veliki broj radnji i fokusirajući se na online prodaju, da bi otvorili radnju u siromašnoj zemlji kao što je naša, troškovi im moraju biti mali, a lokacija odlična.
animus

#8065 Re: Sarajevo Construction

Post by animus »

Meni pada na pamet samo importane. Bila bi obostrana korist. Lindex podici na drugi sprat i svi zadovoljni
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#8066 Re: Sarajevo Construction

Post by mk ultra »

Pa do prije godinu imali su u Meandru citavo prizemlje u komadu bez ijedne pregrade :mrgreen:
Nedoumica

#8067 Re: Sarajevo Construction

Post by Nedoumica »

Eno villa park tamsn :lol:
Thorgerson

#8068 Re: Sarajevo Construction

Post by Thorgerson »

Pa po kojoj logici bi htjeli u BL a ne u Sarajevo koje je vece trziste, i sa vecom kupovnom moci?

Doci ce i ovdje, ali takvi brendovi ne mogu uzeti eto bilo koji prostor i tu se smjesiti. Fazon je kad se jednom smjeste, to je to. Nece se sad seljakati tamo-vamo.

I sama evo cinjenica da pricamo o tome da pretjeranog prostora bas i nema, automatski negira cinjenicu da imamo eto kao previse trznih centara. Vidimo da i Alta, i BBI, i SCC rade odlicno.
Gray

#8069 Re: Sarajevo Construction

Post by Gray »

Thorgerson wrote:
Pa po kojoj logici bi htjeli u BL a ne u Sarajevo koje je vece trziste, i sa vecom kupovnom moci?

Doci ce i ovdje, ali takvi brendovi ne mogu uzeti eto bilo koji prostor i tu se smjesiti. Fazon je kad se jednom smjeste, to je to. Nece se sad seljakati tamo-vamo.

I sama evo cinjenica da pricamo o tome da pretjeranog prostora bas i nema, automatski negira cinjenicu da imamo eto kao previse trznih centara. Vidimo da i Alta, i BBI, i SCC rade odlicno.

Tako je, oni imaju tačno određene standarde i uslove šta hoće od prostora, obično je to da je na bar dva sprata, da je ulaz na prizemlju ili na prvom spratu, da ima toliko i toliko kvadrata, itd, a to sada teško mogu naći u sarajevu. ALTA bi trebala uraditi sve što je moguće da ih dovede, ako treba rasčistiti one male radnje na prizemlju i na prvom spratu, ponuditi im nešto drugo za manje pare, dati im neki poticaj da se isele, jer ako dovedu HM to je to, HM, Deichmann i newYorker ti osiguravaju da će centar uvijek biti pun.
biggrin

#8070 Re: Sarajevo Construction

Post by biggrin »

Gray wrote:
Thorgerson wrote:

Tako je, oni imaju tačno određene standarde i uslove šta hoće od prostora, obično je to da je na bar dva sprata, da je ulaz na prizemlju ili na prvom spratu, da ima toliko i toliko kvadrata, itd, a to sada teško mogu naći u sarajevu. ALTA bi trebala uraditi sve što je moguće da ih dovede, ako treba rasčistiti one male radnje na prizemlju i na prvom spratu, ponuditi im nešto drugo za manje pare, dati im neki poticaj da se isele, jer ako dovedu HM to je to, HM, Deichmann i newYorker ti osiguravaju da će centar uvijek biti pun.
zalibo Altu za njih jer vec imaju newyorkera i waikiki koji u principu cilja na istu populaciju, a vjerovatno imaju bolje ugovore sa njima nego što bi imali sa h&m-om
al-em

#8071 Re: Sarajevo Construction

Post by al-em »

Vapiano se zatvara, eto im sansa da upadnu na tu lokaciju.
Gray

#8072 Re: Sarajevo Construction

Post by Gray »

biggrin wrote:
Gray wrote:
Thorgerson wrote:

zalibo Altu za njih jer vec imaju newyorkera i waikiki koji u principu cilja na istu populaciju, a vjerovatno imaju bolje ugovore sa njima nego što bi imali sa h&m-om
Nije bitno što ciljaju na istu populaciju, ne mogu se porediti kao brendovi
biggrin

#8073 Re: Sarajevo Construction

Post by biggrin »

ok, jeste poznatiji brand, ali s obzirom na trenutnu posjecenost Alte, ne mislim da im to igra bitnu ulogu...a ima i neka neprovjerena prica da su ih otkantali
black

#8074 Re: Sarajevo Construction

Post by black »

al-em wrote:Vapiano se zatvara, eto im sansa da upadnu na tu lokaciju.
sto se zatvara ? cesto sjedim i koliko vidim fino rade
Thorgerson

#8075 Re: Sarajevo Construction

Post by Thorgerson »

black wrote:
al-em wrote:Vapiano se zatvara, eto im sansa da upadnu na tu lokaciju.
sto se zatvara ? cesto sjedim i koliko vidim fino rade
Ne znam kako rade, ja ponekad sjednem..onako. Nije bas da je neka guzva.

Realno, tesko je uspjeti sa pastom od 13-14 KM.
Post Reply