Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Suzie Q

#8051 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Suzie Q »

Ci-Nick wrote:Fino rečeno,..
Neka ide ko hoće ali ne treba niko praviti marketing za odlazak jer to nije dobro.
To je usluga vladajućim strukturama, podobnicima, glasačkoj mašineriji koja parazitira,.. jer BiH napuštaju uglavnom oni koji su bliži liberalima i ljevici.
I griješi onaj ko misli da se "oni" sekiraju,.. ako BiH napusti milion stanovnika oni će donijeti povoljan zakon za useljavanje novih poreskih obveznika, bez obzira da li će to biti kinezi, arapi ili neko treći.
Ne treba zaboraviti da je ova zemlja pogodna za život, da je klima, pitka voda, šume,.čine jednom od najatraktivnijih.
Zato neka svako ovdje uloži energiju koju bi uložio negdje van BiH i bit će zadovoljan rezultatom.
Ne znam otkud ti podatak da ljevica odlazi, mozda kod Bosnjaka. Osobno nikad nisam naginjala lijevo niti moji najblizi pa smo otisli. Kao i vecina Hrvata, pa vjerujem i Srba. Pa bh.ljevica i ne obiluje h/s clanovima, sto nikako ne moze biti reciprocno broju onih koji odlaze.

Prije bih rekla da odlaze ljudi koji su siti bilo kakve politike.
muha_sa

#8052 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

Suzie Q wrote:
Ci-Nick wrote:Fino rečeno,..
Neka ide ko hoće ali ne treba niko praviti marketing za odlazak jer to nije dobro.
To je usluga vladajućim strukturama, podobnicima, glasačkoj mašineriji koja parazitira,.. jer BiH napuštaju uglavnom oni koji su bliži liberalima i ljevici.
I griješi onaj ko misli da se "oni" sekiraju,.. ako BiH napusti milion stanovnika oni će donijeti povoljan zakon za useljavanje novih poreskih obveznika, bez obzira da li će to biti kinezi, arapi ili neko treći.
Ne treba zaboraviti da je ova zemlja pogodna za život, da je klima, pitka voda, šume,.čine jednom od najatraktivnijih.
Zato neka svako ovdje uloži energiju koju bi uložio negdje van BiH i bit će zadovoljan rezultatom.
Ne znam otkud ti podatak da ljevica odlazi, mozda kod Bosnjaka. Osobno nikad nisam naginjala lijevo niti moji najblizi pa smo otisli. Kao i vecina Hrvata, pa vjerujem i Srba. Pa bh.ljevica i ne obiluje h/s clanovima, sto nikako ne moze biti reciprocno broju onih koji odlaze.

Prije bih rekla da odlaze ljudi koji su siti bilo kakve politike.
:kiss:
muha_sa

#8053 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

e nek sam vas rašcero
HAVANA

#8054 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Meni je najdraze kad muha ide,i opisuje avion,let,gudise,babe one nake...Sav odusevljen,gudisima,parkovima,uredjenoscu... :-D Poslije 7 dana pocinju slikice ko mujicine,kafica,kolacici,cevapcici... :lol: 12 dan mrtav ozbiljan.Ma bjezi jebo ovo.Eto me brzo. :lol: Al dobar si ti,meni je punac pobjego kad je bio u posjeti.A stari od kuma otiso hljeb kupit,satro,sjeo na autobus i vratio se.Tek se iz sarajeva javio.Kaze volim ja vas sve,bio,vidio,eto vam mame gore,neka je jos... :lol:
muha_sa

#8055 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

:lol: :lol: :lol:
HAVANA

#8056 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

muha_sa wrote:e nek sam vas rašcero
Fakat,vazda sjebes ozbiljne teme. :oops:
mirsek

#8057 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mirsek »

HAVANA wrote:
Ih popust.Ti odma popust. :twisted: :lol:
:lol: biznismen pravi . Prije bi Havana za doplatu od 10% pozirao za sextaxu nego da daje popust za tu nevjestu.
HAVANA

#8058 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

mirsek wrote:
HAVANA wrote:
:lol: biznismen pravi . Prije bi Havana za doplatu od 10% pozirao za sextaxu nego da daje popust za tu nevjestu.
Za 10% bi se na haubi sliko.U vesu. :oops:
HAVANA

#8059 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Bjezi ba odo sta udat.Neozbiljni ste.
mirsek

#8060 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mirsek »

HAVANA wrote:
muha_sa wrote:e nek sam vas rašcero
Fakat,vazda sjebes ozbiljne teme. :oops:
Ovdje vec prcas raju, jbg ima tema stotine, medju njima i one koje su bas za neozbiljne i saljive diskusije. Ja ne pisem na temi na kojoj nemam nekog veceg interesa. Eno tema za povratak, ja tamo ne pisem, a ti bi tamo sa svojim postovima mozda vise ubo nego na ovoj.
pijo_zoljo

#8061 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by pijo_zoljo »

HAVANA wrote:
mirsek wrote:
HAVANA wrote:
Za 10% bi se na haubi sliko.U vesu. :oops:
a kolko je za keš
:lol: :lol:
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#8062 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by japin_mutapi »

insomnia78 wrote:
japin_mutapi wrote:al kad kaže treba jezik - pa normalno da treba šta je problem konkretno tu
i kaže mora se raditi - pa i idem da radim(i živim od tog rada)

ne kontam ove "argumente"
Pa ne uci se jezik bozijim davanjem niti su vecina koji ovdje pisu osamnaestogodisnjaci. Na zapad skoro pa samo mozes otici da bi radio jos ako imas porodicu i vec si u nekim srednjim godinama dok se izvuces iz pocetka, dok obezbjedis osnovno za porodicu, odradis pos’o eto te vec u godinama. De se uozbiljite.
pa sta predlazes
lmo
Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace

#8063 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by lmo »

HAVANA wrote:
lmo wrote:Preduslov.
Od 24 godine zabavljanja i braka,para imam nekih 18.Cak mi je i ljepse bilo prvih 6. Super je i sada ali da nemam ono sto imam,koji ce mi kurac pare? Mnogo je precih stvari od para.Pare su tu,zarade se i potrose...Druge stvari su mnogo vaznije.Da ne govorim kad te sta zigne...
de, nismo djeca.
pare su preduslov za sve... zdrav život, vezu, brak, porodicu, hobije...ništa od toga se ne može graditi bez novca.
da bi mogao uživati u životu i ljubavi moraš imati od čega i ščim, dakle preduslov mora biti zadovoljen da bi uopšte mogao razmatrati i ulagati u ostale segmente.
sve te druge stvari koje su važnije obezbjeđuješ parama.

beiha je izrazito toksično okruženje za život i bukvalno i u prenesenom smislu.
insomnia78

#8064 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

japin_mutapi wrote:
insomnia78 wrote:
japin_mutapi wrote:al kad kaže treba jezik - pa normalno da treba šta je problem konkretno tu
i kaže mora se raditi - pa i idem da radim(i živim od tog rada)

ne kontam ove "argumente"
Pa ne uci se jezik bozijim davanjem niti su vecina koji ovdje pisu osamnaestogodisnjaci. Na zapad skoro pa samo mozes otici da bi radio jos ako imas porodicu i vec si u nekim srednjim godinama dok se izvuces iz pocetka, dok obezbjedis osnovno za porodicu, odradis pos’o eto te vec u godinama. De se uozbiljite.
pa sta predlazes
Smanjite ribu
HAVANA

#8065 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

lmo wrote:
HAVANA wrote:
lmo wrote:Preduslov.
Od 24 godine zabavljanja i braka,para imam nekih 18.Cak mi je i ljepse bilo prvih 6. Super je i sada ali da nemam ono sto imam,koji ce mi kurac pare? Mnogo je precih stvari od para.Pare su tu,zarade se i potrose...Druge stvari su mnogo vaznije.Da ne govorim kad te sta zigne...
de, nismo djeca.
pare su preduslov za sve... zdrav život, vezu, brak, porodicu, hobije...ništa od toga se ne može graditi bez novca.
da bi mogao uživati u životu i ljubavi moraš imati od čega i ščim, dakle preduslov mora biti zadovoljen da bi uopšte mogao razmatrati i ulagati u ostale segmente.
sve te druge stvari koje su važnije obezbjeđuješ parama.

beiha je izrazito toksično okruženje za život i bukvalno i u prenesenom smislu.

Ok.Trazi onda nacin da ih zaradis.Ovde,vani,nebitno.Idi tamo gdje smatras da ti je bolje i da mozes bolje.
mirsek

#8066 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mirsek »

@Tekice,
Povecaj vidike i mogucnosti, ne ravnaj sve po sebi.
lmo
Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace

#8067 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by lmo »

HAVANA wrote:

Ok.Trazi onda nacin da ih zaradis.Ovde,vani,nebitno.Idi tamo gdje smatras da ti je bolje i da mozes bolje.

koliko je bilo do mene ja sam uradila. a nakarada od države truje li truje. neću da idem jer nemam para, a ni drugih uslova da odem.
željela bih samo da mi se rad vrednuje adekvatno i plati na vrijeme. školovala sam se za ono što volim, u čemu sam odlična i obavljam posao profesionalno ....a da je država kako treba, bila bih i zadovoljna.
Last edited by lmo on 15/03/2019 12:05, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#8068 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Tomahawk11 »

Mislim da svi mi malo komplikujemo, sve zavisno koliko je kome prag tolerancije odnosno debljina kože.
Kome ne valja, nek ide, sad koliko ne valja, to zavisi od ove prve rečenice.
Opet kome se ne ide, dobro mu, misli da mu je dobro....pa šta, neka ga.
Da nekog napadam što je otišao ili neće da ide, jašta ću.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#8069 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Jimmy McNulty »

Evo moja mati danas radi smjenu od 7 do 19h, a sutra noćna od 19h do 07h, njoj 62 godine, za platu od 900 maraka koja je ništavna. I mogu samo zamislit njenu reakciju da neko joj dođe nakon 12h noćne i kaže para ima, zaradi ih. Mora sebi opremu za posao kupovat, ni to ne može dobit od firme. Jedne jebene hatezejke i radno odijelo.
espn

#8070 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by espn »

Tomahawk11 wrote:Mislim da svi mi malo komplikujemo, sve zavisno koliko je kome prag tolerancije odnosno debljina kože.
Po nekim proračunima za 100 godina cijela će se Bosna iseliti.
stakasa

#8071 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by stakasa »

espn wrote:
Tomahawk11 wrote:Mislim da svi mi malo komplikujemo, sve zavisno koliko je kome prag tolerancije odnosno debljina kože.
:D
insomnia78

#8072 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

Jimmy McNulty wrote:Evo moja mati danas radi smjenu od 7 do 19h, a sutra noćna od 19h do 07h, njoj 62 godine, za platu od 900 maraka koja je ništavna. I mogu samo zamislit njenu reakciju da neko joj dođe nakon 12h noćne i kaže para ima, zaradi ih. Mora sebi opremu za posao kupovat, ni to ne može dobit od firme. Jedne jebene hatezejke i radno odijelo.
Pa sto ne studira nesto? Dva sata ucenja na maternjem jeziku sasvim dovoljno
Tomahawk11
Globalni moderator

#8073 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Tomahawk11 »

espn wrote:
Migracije stanovništva su uvijek bile dio svjetskih dešavanja.
Danas je to možda i najizraženije.
Nekad je bilo komplikovano uopšte dobaciti do tamo gdje si danas za nekoliko sati.

Tako da vrlo moguće da si u pravu, to da za 100 godina skoro pa neće biti ovih naroda na ovim prostorima.
Možda dođu neki pametniji, pa budu znali uživati u prirodnim bogatstvima i podneblju u kojem mi ne znamo.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#8074 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Jimmy McNulty »

insomnia78 wrote:
Jimmy McNulty wrote:Evo moja mati danas radi smjenu od 7 do 19h, a sutra noćna od 19h do 07h, njoj 62 godine, za platu od 900 maraka koja je ništavna. I mogu samo zamislit njenu reakciju da neko joj dođe nakon 12h noćne i kaže para ima, zaradi ih. Mora sebi opremu za posao kupovat, ni to ne može dobit od firme. Jedne jebene hatezejke i radno odijelo.
Pa sto ne studira nesto? Dva sata ucenja na maternjem jeziku sasvim dovoljno
Ma kaze mrsko joj, zao joj ne biti sa porodicom i djecom. Eto ti tu smetnju nemaš osim svaki drugi vikend. Koji je tvoj izgovor za nesposobnost Ševale?
sumirprimus

#8075 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by sumirprimus »

:roll:
Post Reply