Sebija All about

Post Reply
Bluemore

#8051 Re: Sebija All about

Post by Bluemore »

Styling wrote:
Banksy wrote:
Styling wrote:
Slazem se da prije Sebije nije bilo nista ni bolje ni gore nego sada za njenog vakta...
Sve i da je ''isto'', ako rastjeraš 50 vrhunskih, predratnih ljekara, a njih zamjeniš tek svršenim studentima poslijeratnih univerziteta, teško da je zdravstvena usluga ostala ista.
I to je tacno. :thumbup:

Prije par dana je moja poznanica, koja je inace doktorica na Kosevu, imala operaciju zuci i radili je njene kolege, laparaskopski. Od rutinske operacije zahvat izasao na 4 sata, zakomplikovalo se, jos stanje nije stabilno...borba je.
Ma Nema veze ako klimaju glavom odlicni su
Heroina je to sa dobrim vezama zavodi „red“
Filter

#8052 Re: Sebija All about

Post by Filter »

Banksy wrote: U BiH i Sarajevu, dijagnostika je uvijek bila najslabija karika, a sad je govoto nepostojeća. Iz okruženja, niz je urnebesnih situacija koje su pukom srećom i snalažljivošću rodbine i okoline završile pozitivnim ishodom, ali ne bih iznosila bilo čije privatne priče. Dijagnostika, 0 bodova.
dijagnostika seki ne moze ici na dusu, to je pokopala druga pametnica. a sa njom niko ne zeli da se petlja, pa cak ni sebija
scarface32

#8053 Re: Sebija All about

Post by scarface32 »

dulekrele wrote:
Dozer wrote:Nekoliko zadnjih slucajeva...
Tetka prije neki dan otisla na kontrolni CT abdomena (operisan rak debelog crijeva), a CT je cekala mjesec i po, i na nalazu joj za zadebljanje koje su vidjeli napisali "recidiv". Hirurg, koji je operisao, kad je vidio nalaz, a radi se o poznatom hirurgu, jednom od rijetkih koji je jos gore, nije mogao vjerovati i prokomentarisao je nalaz rijecima "koji idiot je ovo napisao...". Zadebljanje je zapravo nekakav prsten koji je on stavio da spoji crijeva, a ni biopsija nije pokazala nista. :roll:
Prije toga, a nakon operacije, zeni su preventivno ukljucili prejak citostatik i preveliku dozu istog, pa je vec nakon prve terapije pala na postelju (iako se potpuno bila oporavila nakon operacije, hodala, jela, sve normala). To je pravdano "alergijom na te citostatike" (naravno, nikome nije palo na pamet da uradi analizu njenog isjecka na taj citostatik, a imaju uredjaj za to). U kolicima je primljena na oporavak, onda u kolicima nakon 8 dana i otpustena na kucno lijecenje, uz napomenu na OP da se otpsta kao oporavljen pacijent. U tom momentu je imala tesku hipokalijemiju i hipokalcijemiju. Na kraju je, nakon par dana kucnog oporavka u Tuzli, zavrsila na UKCT kao hitan slucaj, ni ziva ni mrtva, s upitnom vjerovatnocom oporavka. Tamo su je ljudi ipak digli, i nakon 7 dana je izasla na svojim nogama.

Punac od jarana imao operaciju debelog crijeva i jetre (rak takodjer), pa hemo i zracenja, nakon cega je dobio jos dvije metastaze. Presao na THC ulje i nakon 2-3 mjeseca otisao na kontrolu u Gorazdu. Snimili ga 2x, pa onda poslali na UKC da ga i ovdje snime (mislili da im je crkao aparat tamo). Ni na jednim snimku nije imao nista. Ali, uredno su mu prepisali "preventivne" hemoterapije, iako su covjeku svi nalazi u srednjim vrijednostima. I sopaju ga na UKC-u hemoterapijama vec mjesecima, a nijedna biopsija nije pokazala recidiv nigdje. Na kraju mu neka doktorica u Gorazdu rekla da ne ide vise na te HT. On uredno i dalje sopa THC, i nalazi su mu i dalje k'o kod djeteta, ali ovi ovdje ne odustaju. Trenutno je u Svedskoj,kod zeta i cerke, i tamo su ga odveli doktorima. Ljudi ne mogu da vjeruju sta mu je sve ovdje radjeno i kako... :roll:

Staru su mi primili na KUM u fazi infarkta, dovela je hitna oko 22:00. Uradili EKG, dali infuziju i neke injekcije, i onda je oko 23:00 poslali da sjedi i ceka nalaze - u hodniku/cekaonici KUM-a. Sjedila u kolicima, jedva disala, znojila se (iako je propuh), plave usne, bol u prsima... 2 ili 3x ulazim tamo i uljudno pitam do kada ce cekati i sta se dalje radi, i svaki put dobijem odgovor da se cekaju nalazi. Oko 23:45 mi pukne film, udjem i vrisnem, tu vjerovatno skontaju da ce neko popusit', i odmah je vozilom salju na trecu internu. Tamo je primaju, popunjavam gomilu nekakvih papira s nebuloznim pitanjima o vjeroispovijesti, nacionalnosti, itd. (i svo vijeme se pitam za sta sluzi informaticki sistem...), i neka doktorica u 00:10 mi saopstava da stara hitno ide na operaciju, ugradnju stenta jer je vec satima u infarktu i da je odavno trebala biti na stolu. Kateterizacija odradjena za nekih 45 min., sve ok, :thumbup:, i smjestena na intenzivnu trece interne, a meni neki doktor u 01:00 ujutro daje papiric (ne recept) s nazivom tableta koje treba da kupim i donesem. Ode 30 KM. Nema veze. Ona, usput receno, lezi ispod krova koji prokisnjava, a pored kreveta se na podu vidi gomilica nakupljene sedre (na tom mjestu treba da bude jos 1 krevet), sto znaci da taj krov prokisnjava vec duze vrijeme. :roll:
Nedavno imala nekakvo gusenje, opet hitna, dali joj neke dvije injekcije, opet je voze na KUM. Tamo EKG, infuzija s nekim injekcijama, malo dosla sebi, ali niko ne govori uzrok gusenja. Salju je odatle na DIP, pulmologija i internisticki ultrazvuk. Tamo cekamo skoro 2h, prvo oko 45 min. dok je dosla doktorica na UZ, a onda jos oko 1h dok je dosla na red. Nakon UZ-a koji nije pokazao nista, salju je u kardiolosko savjetovaliste. Pulmologa nije ni vidjela, niti joj je iko uradio RTG pluca. Iz savjetovalista izlazi, a da i dalje nema pojma sta je uzrokovalo gusenje. Tu dobija papire da se javi svojoj doktorici radi uputnica za pulmologa u njenom DZ.

Ovo je sve u zadnjih 6-7 mjeseci. Ima jos gomila, ali besmisleno je. Da mi neko ne spocitava Sanku, Aganovica, SDP i ostale budalastine, nije ni kod njih bilo puno bolje. Meni su 2014. 4 dana uspostavljali dijagnozu, koju mi je na kraju uspostavio poznati urolog, sad u penziji, a radilo se o perforaciji slijepog crijeva. Puklo prije 4 dana, i takav sam hodao svo to vrijeme, za koje me pregledalo bukvalno 5 abdomenalnih hirurga, 2 druga urologa, 5x su mi vadili krv jer su svaki put nesto zaboravili, 2x ultrazvuk (i niko nije vidio nista cudno, poput gute oko slijepog crijeva recimo, sto je bio odgovor mog imunosnog sistema na to puknuce, pa je uspjesno ucahurio i lokalizovao sve to), 2x RTG (ni na tome niko nista cudno nie vidio)... Peti dan sam konacno zavrsio na stolu. Nakon operacije, hirurg koji me radio mi je rekao da sam 1 od 1.000.000 koji prezivi takvu situaciju. Tada sam, dok sam lezao, imao priliku gledati i slusati te hirurge kako se svadjaju oko toga ko ce koga operisati, ko je koliko operisao, itd., a jedan medju njima, arapskog porijekla koliko sam skontao, gurao se k'o na pijaci "dajte tog meni, ja cu tog, ja cu tu". Odron...

Dakle, sve je to u par deka, i onda, i danas. Ovo sad je na tapeti samo radi toga sto Sebija spada u kategoriju ego manijaka, koji moraju dokazati svoju superiornost (cujem od onihi koji je poznaju cijeli zivot da je takva bila i kao dijete), pri cemu zapravo nije superiorna ni u cemu i samo galamom, dktaturom i vriskom pokusava sebe nametnuti kao nekakvu ober zvjerku. A, zapravo, radi se o nekome vrlo skromnih kapaciteta svake vrste, a njeno ponasanje to i potvdjuje, jer se tako ponasaju upravo oni koji time pokusavaju sakriti svoju nesigurnost i nesposobnost. Ovo moze potvrditi svaki psiholog.

Od mene toliko na ovoj temi. Bar dok ona opet ne izadje u javnost s novim glupostima i lazima. Enjoy.
Ovaj Dozerov post pokazuje svu bijedu i uspjesnost nase vrle direktorice. Sve havalospijevi koje pokusavate da provucete kroz vasu ogavnu pricu se svode na ove stvari koje su redovne na Kosevu.
Upravo mi stari vratio sa pregleda u nasoj najboljoj klinici. Narucen u 8 sati , upravo dosao kuci.Plus parking 14 maraka. Njegov komentar je bolje ne ici na preglede pa nek zivi dokle moze. Pisam se ja Sebiji na strucnost i menadjerluk.
DaffyDuck

#8054 Re: Sebija All about

Post by DaffyDuck »

Filter wrote:
Banksy wrote: U BiH i Sarajevu, dijagnostika je uvijek bila najslabija karika, a sad je govoto nepostojeća. Iz okruženja, niz je urnebesnih situacija koje su pukom srećom i snalažljivošću rodbine i okoline završile pozitivnim ishodom, ali ne bih iznosila bilo čije privatne priče. Dijagnostika, 0 bodova.
dijagnostika seki ne moze ici na dusu, to je pokopala druga pametnica. a sa njom niko ne zeli da se petlja, pa cak ni sebija
ko?
Banksy

#8055 Re: Sebija All about

Post by Banksy »

Filter wrote:
Ne govorim o njoj lično,

ako rastjeraš 50 vrhunskih, predratnih ljekara, a njih zamjeniš tek svršenim studentima poslijeratnih univerziteta, teško da je zdravstvena usluga ostala ista.
Dozer

#8056 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

Najnoviji primjer vrhunske usluge i funkcionisanja svega na UKCS.
Prijateljev otac imao infarkt prije 3 dana, zavrsio na UKCS. Operacija jos nije uradjena jer im ne radi neki uredjaj kojim to treba snimiti. U medjuvremenu covjek naprasno ni sina vise ne prepoznaje, pa ovaj misli da je imao i mozdani. Ali, to niko od doktora nije potvrdio.
Elem, covjek gore lezi treci dan, i to je to. Samo lezi.
Thorgerson

#8057 Re: Sebija All about

Post by Thorgerson »

Ja samo znam jedno.

Ovi doktori koji su gore bili, ma sta god da su radili, znali su svoj posao. Trebalo se pametnije to uraditi. Porazgovarati s tim ljudima, pa napraviti nekki bezbolniji prelaz.

Pa ne mogu ti novi doktori covjece nauciti sve odjednom. Zanci treba sad proci 1000 pogresnih dijagnoza i boga pitaj cega (jer nemaju od koga da uce) pa da nas krenu lijeciti.

Mada moje misljenje je da se to sve radi planski. Isto kao sto je njen muz zajedno sa ostlaom bratijom iz SDA ranije i sada radio na unistavanju drzavnih firmi --->> ciji biznisi se odjednom nastavljaju veoma uspjesno u privatnim rukama (Hidrogradnja, Energopetrol --> ANS drive, Euroasfalt, Hifa).

E to se sada radi sa KCUS-om. Dakle, uporedo sa odlaskom tih doktora, niču nove privatne klinike po gradu. Prije su to bili mali poslvoni prostorcici, pa i neke male zgradice, sad to ide vec ozbiljnije, pa eno kod Avaza se pravi citava privatna bolnica. I bice jos toga.

I zdravlje ce biti privatizovano. Tj. vec jeste. Ljudi sa iole normalnim primanjima nalaze vade po privatnim labaratorijama, idu kod privatnika stomatologa, ginekologa, radiologa itd itd.

Na KCUS-u ce na kraju ostati buranija, sitna na kojoj ce se novopeceni doktori vjezbati i to je to. Da bi i oni na kraju kads e izvjezbaju na pokusnim kunicima otisli dal u Njemacku dal u privatnu kliniku.
ultima_palabra

#8058 Re: Sebija All about

Post by ultima_palabra »

Thorgerson wrote:Ja samo znam jedno.

Ovi doktori koji su gore bili, ma sta god da su radili, znali su svoj posao. Trebalo se pametnije to uraditi. Porazgovarati s tim ljudima, pa napraviti nekki bezbolniji prelaz.

Pa ne mogu ti novi doktori covjece nauciti sve odjednom. Zanci treba sad proci 1000 pogresnih dijagnoza i boga pitaj cega (jer nemaju od koga da uce) pa da nas krenu lijeciti.

Mada moje misljenje je da se to sve radi planski. Isto kao sto je njen muz zajedno sa ostlaom bratijom iz SDA ranije i sada radio na unistavanju drzavnih firmi --->> ciji biznisi se odjednom nastavljaju veoma uspjesno u privatnim rukama (Hidrogradnja, Energopetrol --> ANS drive, Euroasfalt, Hifa).

E to se sada radi sa KCUS-om. Dakle, uporedo sa odlaskom tih doktora, niču nove privatne klinike po gradu. Prije su to bili mali poslvoni prostorcici, pa i neke male zgradice, sad to ide vec ozbiljnije, pa eno kod Avaza se pravi citava privatna bolnica. I bice jos toga.

I zdravlje ce biti privatizovano. Tj. vec jeste. Ljudi sa iole normalnim primanjima nalaze vade po privatnim labaratorijama, idu kod privatnika stomatologa, ginekologa, radiologa itd itd.

Na KCUS-u ce na kraju ostati buranija, sitna na kojoj ce se novopeceni doktori vjezbati i to je to. Da bi i oni na kraju kads e izvjezbaju na pokusnim kunicima otisli dal u Njemacku dal u privatnu kliniku.
Ali će doprinosi redovno kapati. Plaćat ćeš i tamo i ovamo.
Bluemore

#8059 Re: Sebija All about

Post by Bluemore »

Panto su ti uspjesni menadZeri
Thorgerson

#8060 Re: Sebija All about

Post by Thorgerson »

ultima_palabra wrote: Ali će doprinosi redovno kapati. Plaćat ćeš i tamo i ovamo.
Grijesis.

Ogadit ce ti ovo javno zdravstvo. Tj. vec su ga ogadili i 90% ljudi bi sad potpisalo da doprinosi za zdravstvo idu na platu. I da sami sebi placaju. Sto zivotno osiguranje (sto dosta ljudi vec i radi), sto privatno lijecenje.

Ali neka, mogu oni njega jos ogadit. I onda ce se objerucke prihvatit da se zdravstvo placa. Pa ako si bolestan, najebo si. Ako nisi, tvoja sreca. Uostalom, zar nije tako i sada? Onako barem ces imati vecu platu za jel 17% sto nije malo.

Tako da ce se uokviriti ta slika.

Imat ces nekakv UKCS za lijecenje kako rekoh buranije, nezaposlenih i ko ne moze privatno. Stanje ce bit 10x gore nego sad. Ono doktori ce se malo vjezbati gore...igrati se.

I imat ces ultra moderne privatne klinike gdje ces masno placati lijecenje i to je to.

Mislim sa trenutnom situacijom idemo ka tome. Naravno, moze se i to promjeniti. Ali kako ce se promjeniti ako ja sa djetetom odem u Dom zdravlja, tretira ga ko pašće. Drsko. Nikakve igracke, nicega...a pricamo o pedijatriji. Sve namrsteno, strogo, ne do bog da se nasali malo s djetetom. Odem privatniku, sve dijametralno suprotno. A o Jezeru i pedijatriji ne do bog nikome gore da zaglavi sa djetetom. Nehumaniji odnos sam samo vidjao u onim Nat Geo emisijama Banged up abroad.
DaffyDuck

#8061 Re: Sebija All about

Post by DaffyDuck »

Dozer wrote:Najnoviji primjer vrhunske usluge i funkcionisanja svega na UKCS.
Prijateljev otac imao infarkt prije 3 dana, zavrsio na UKCS. Operacija jos nije uradjena jer im ne radi neki uredjaj kojim to treba snimiti. U medjuvremenu covjek naprasno ni sina vise ne prepoznaje, pa ovaj misli da je imao i mozdani. Ali, to niko od doktora nije potvrdio.
:shock: :shock: :shock:

Paa sta ti prijatelj poduzima, ceka? Telefon i live prenos iz bolnice ako ne moze doktor dok se gospoda ne sjete da je neciji zivot u pitanju :twisted:
dulekrele

#8062 Re: Sebija All about

Post by dulekrele »

DaffyDuck wrote:
Filter wrote:
Nego kome ide na dusu. jel ona rastjerala doktore ili ja. moze imati najbolju opremu na dunjaluku ali djaba kad nema doktora koji ce procitati to i dati dijagnozu. poserem joj se na kliniku i na nju.
Dozer

#8063 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

DaffyDuck wrote:

Paa sta ti prijatelj poduzima, ceka? Telefon i live prenos iz bolnice ako ne moze doktor dok se gospoda ne sjete da je neciji zivot u pitanju :twisted:
I...? Sta onda? To nece pomoci starom...
A, mozda se radi i o mjerama stednje i cuvarnju materijalnih resursa...cemu lijeciti nekoga od 83 godine, zar ne...
Dozer

#8064 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

Da nam ova tema ne pobjegne u zaborav, jer to niposto ne zasluzuje.

Cisto da se malo updatujemo st(r)anjem na KCUS ovih dana...

Pored nevjerovatne kolicine pogrensih dijagnoza za koje ovih dana cuje, sad (opet) vise nema reagensa cak ni za nalaze onkoloskih pacijenata. Uredno ih salju u privatne laboratorije, pa da onda traze povrat od ZZO.

Sebija ce sad reci:" Malo nam kasne tenderske procedure".
A ja kazem - A, ciji su posao tenderi, draga menadzerko...? Jesi li, kao "vrhunski menadzer", ikad cula za nesto sto se u menadzmentu i ekonomiji zove "Upravljanje zalihama"?

Naravno, mediji o ovome sute k'o zaliveni, ne pada im na pamet da se pocnu malo baviti nezavisnim novinarstvom, pa da na vrlo lagan nacin razotkriju svu nebulozu "usteda" od 80 miliona KM na UKCS u zadnje dvije godine...

A usteda je vrlo jednostavno uradjena - nista se nije nabavljalo, ljudi se slali u privatne laboratorije da rade nalaze (a to se radi i sada, ovog momenta, cemu sam licno jutros bio svjedok), ZZO to onda refundirao direktno ljudima (iako su ljudi to vec platili kroz ZO koje se otima u enormnim iznosima od plata), i tu se onda nakupilo 80 miliona POVRATA pacijentima po osnovu radjenja analiza koje KCUS nije mogao uraditi jer - nije imao cime, tj. nije imao reagense za te analize (ovo je zvanicni podatak ZZO).

Postavlja se jos jedno pitanje - kome je, na koji nacin i kakve onda UKCS "odradio" stotine hiljada laboratorijskih analiza o kojima Sebija prica...? A naplatio ih je od ZZO sigurno... Treba tu malo ukrstiti podatke UKCS i ZZO.
Eto, za sve one koji i dalje tvrde kako na UKCS sve funkcionise perfektno i kako "ima svega"... Ubleha, samo takva...
klixoris

#8065 Re: Sebija All about

Post by klixoris »

Isto je i u domovima zdravlja... Prosle sedmice mi mati nesto nije bila dobro, odemo u Vrazovu, doceka nas neki doktor vehabija... Poslao je u prizemlje da izvadi CRP nalaz i kaze "eto, ako stignete izvaditi nalaz do dzume :shock: , mozda stignemo da utvrdimo sta vam je"... :shock: :shock: :shock:
Znaci, poslije dzume gospodina nema i mozes umrijeti...
Sisli u laboratoriju, ljudi blijedo gledaju njegovu uputnicu za nalaze i ko iz topa: "A sto vas je doktor poslao ? Mi ne mozemo uraditi ove nalaze, vec duze vrijeme nemamo reagensa..." Izvinjavaju se ljudi, vidi se da im je jako neugodno... Pitam ih sta cemo sada ? Kaze: "mozete privatno" i daje mi papiric na kojem je vec napisano ime najblize privatne laboratorije - Prolab, kod Doma sindikata... I onda patnja do Prolaba i nazad, napominjem da mi je mati cijelo vrijeme toliko slaba da je na granici svijesti i takvu je bukvalno nosim tamo-vamo. Nalazi naravno nisu bili gotovi prije dzume, doktor naravno otisao na druzenje sa Bogom... Spasila nas ljubazna teta sa kartoteke koja nas je na kraju preko reda uvela kod doktorice koja mi je mater konacno normalno pregledala i propisala terapiju...
Ja sam onako ters covjek i u drugim okolnostima bi im najradije svima redom glave porazbijao, ali si u tim situacijama jednostavno nemocan i moras ih trpiti u nadi da ce ti ipak nekako pomoci i spasiti zivot...
DaffyDuck

#8066 Re: Sebija All about

Post by DaffyDuck »

Dozer wrote:
DaffyDuck wrote:

I...? Sta onda? To nece pomoci starom...
A, mozda se radi i o mjerama stednje i cuvarnju materijalnih resursa...cemu lijeciti nekoga od 83 godine, zar ne...
Pa u dogovoru s FadilJom planski rasterecuju penzioni fond?
Nece pomoci nikome ni savijanje leđa. To nas je ovdje i dovelo...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#8067 Re: Sebija All about

Post by pici »

Image
Blixen

#8068 Re: Sebija All about

Post by Blixen »

DaffyDuck wrote:
Filter wrote:
ko?
ko je ta sa kojom se niko ne petlja?
Bluemore

#8069 Re: Sebija All about

Post by Bluemore »

Dozer

#8070 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

Sebija tvrdi da ce ljudi strajkovati ako se Dizdarevic vrati, a ljudi koji rade na toj klinici kazu ovako (licno pricao s 5-6 njih koje poznajem) - "Ma jebe mi se hoce li se iko vratiti ili nece, ja imam svoje zivotne probleme, obaveze, djecu i kredite. Pusti tu budalu sta lupeta po medijima."
mayab

#8071 Re: Sebija All about

Post by mayab »

klixoris wrote:Isto je i u domovima zdravlja... Prosle sedmice mi mati nesto nije bila dobro, odemo u Vrazovu, doceka nas neki doktor vehabija... Poslao je u prizemlje da izvadi CRP nalaz i kaze "eto, ako stignete izvaditi nalaz do dzume :shock: , mozda stignemo da utvrdimo sta vam je"... :shock: :shock: :shock:
Sisli u laboratoriju, ljudi blijedo gledaju njegovu uputnicu za nalaze i ko iz topa: "A sto vas je doktor poslao ? Mi ne mozemo uraditi ove nalaze, vec duze vrijeme nemamo reagensa..." Izvinjavaju se ljudi, vidi se da im je jako neugodno... Pitam ih sta cemo sada ? Kaze: "mozete privatno" i daje mi papiric na kojem je vec napisano ime najblize privatne laboratorije - Prolab, kod Doma sindikata... I onda patnja do Prolaba i nazad, napominjem da mi je mati cijelo vrijeme toliko slaba da je na granici svijesti i takvu je bukvalno nosim tamo-vamo. Nalazi naravno nisu bili gotovi prije dzume, doktor naravno otisao na druzenje sa Bogom... Spasila nas ljubazna teta sa kartoteke koja nas je na kraju preko reda uvela kod doktorice koja mi je mater konacno normalno pregledala i propisala terapiju...
Ja sam onako ters covjek i u drugim okolnostima bi im najradije svima redom glave porazbijao, ali si u tim situacijama jednostavno nemocan i moras ih trpiti u nadi da ce ti ipak nekako pomoci i spasiti zivot...
Jebote, taj šupak od doktora se moli Bogu, a tako bezosjećajno i bezobrazno radi??
Zna li on kojem se on Bogu uopće moli, smrad primitivni! :run:
klixoris

#8072 Re: Sebija All about

Post by klixoris »

mayab wrote:
klixoris wrote:Isto je i u domovima zdravlja... Prosle sedmice mi mati nesto nije bila dobro, odemo u Vrazovu, doceka nas neki doktor vehabija... Poslao je u prizemlje da izvadi CRP nalaz i kaze "eto, ako stignete izvaditi nalaz do dzume :shock: , mozda stignemo da utvrdimo sta vam je"... :shock: :shock: :shock:
Jebote, taj šupak od doktora se moli Bogu, a tako bezosjećajno i bezobrazno radi??
Pa to su ti danasnji "m'umini"... Obicno nastaju u nargilhanama i onda evoluiraju kroz SDA sistem u klasicnu stoku... Fuj !
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#8073 Re: Sebija All about

Post by Chmoljo »

Thorgerson wrote: Mislim sa trenutnom situacijom idemo ka tome. Naravno, moze se i to promjeniti. Ali kako ce se promjeniti ako ja sa djetetom odem u Dom zdravlja, tretira ga ko pašće. Drsko. Nikakve igracke, nicega...a pricamo o pedijatriji. Sve namrsteno, strogo, ne do bog da se nasali malo s djetetom. Odem privatniku, sve dijametralno suprotno. A o Jezeru i pedijatriji ne do bog nikome gore da zaglavi sa djetetom. Nehumaniji odnos sam samo vidjao u onim Nat Geo emisijama Banged up abroad.
da... tipa drskih odgovora "sestara": šta se sad derete, a znale ste se jebati...
spreca

#8074 Re: Sebija All about

Post by spreca »

klixoris wrote:
mayab wrote:
Pa to su ti danasnji "m'umini"... Obicno nastaju u nargilhanama i onda evoluiraju kroz SDA sistem u klasicnu stoku... Fuj !
Oni se samo mole SDA bogu
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#8075 Re: Sebija All about

Post by pici »

Chmoljo wrote:
Thorgerson wrote: Mislim sa trenutnom situacijom idemo ka tome. Naravno, moze se i to promjeniti. Ali kako ce se promjeniti ako ja sa djetetom odem u Dom zdravlja, tretira ga ko pašće. Drsko. Nikakve igracke, nicega...a pricamo o pedijatriji. Sve namrsteno, strogo, ne do bog da se nasali malo s djetetom. Odem privatniku, sve dijametralno suprotno. A o Jezeru i pedijatriji ne do bog nikome gore da zaglavi sa djetetom. Nehumaniji odnos sam samo vidjao u onim Nat Geo emisijama Banged up abroad.
da... tipa drskih odgovora "sestara": šta se sad derete, a znale ste se jebati...
valla u pravu su kad se jebale slatko im bilo
Post Reply