ja sam slično reagovao, čak pitao (pričaju mi kasnije) dobro vam ovo, ima li ovog još
Popularne stvari koje ne kontam
- mad_max_ba
#8051 Re: Popularne stvari koje ne kontam
jbga
ja sam slično reagovao, čak pitao (pričaju mi kasnije) dobro vam ovo, ima li ovog još

- Drvosjeca iz Dejcica
#8052 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ne znam vala, ja sam par puta imao neke manje hirurške zahvate, lokalna anestezija, i nikad nisam ovako reagovao.wewa wrote:ne znam pouzdano, ali nagadjam da se jednostavno radi o brojnosti uzorka - jer poznajem ljude koji su slicno reagovali na anesteziju u nasim klinikamaDrvosjeca iz Dejcica wrote:Ja ne kontam šta ovim Amerikancima daju za anesteziju pa budu ovako nadrogirani, čak i djeci?![]()
Kakva je ovo furka?
![]()
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#8053 Re: Popularne stvari koje ne kontam
totalna anestezija je vrh, treba na ono otić' jednom u par mjeseci rekreativno 
- Drvosjeca iz Dejcica
#8054 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Velkoski wrote:totalna anestezija je vrh, treba na ono otić' jednom u par mjeseci rekreativno
- wewa
#8055 Re: Popularne stvari koje ne kontam
ja sam imala i lokalnu i totalnu anesteziju, vise puta, ali sam ocito dosadna po prirodi
kazu ljudi da svasta ispricaju ovima sto se nadju u blizini
kazu ljudi da svasta ispricaju ovima sto se nadju u blizini
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#8056 Re: Popularne stvari koje ne kontam
ma ne sjećam se jesam li ljepše spav'o u životu
a i buđenje je odlično, pola sata ne znaš gdje si, lupaš i tako 
- wewa
#8057 Re: Popularne stvari koje ne kontam
bjezi ba. probudim se jos intubirana, a ne mogu da progovorim. 
- Cherry-Cherry
#8058 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ne kontam one seoske đilkoše, što hodaju ulicom kao da su oslobodili Sarajevo. To se razmaše, pukne te u rame, pa još ako ima cigaru gledaj gdje ćeš se skloniti. A uz sve to još i glasno priča na telefon 
- Cherry-Cherry
#8059 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ne kontam nevaspitanu djecu, odnosno roditelje te djece što puštaju, da drugima skaču po glavi. Kaže, dijete mi je inteligentno i kreativno. Nije nego je nevaspitano. Skače oko stolova, prevrne ti sok u krilo, valja se po tržnom centru, skiči... A nije u pitanju malo dijete od 3 godine, nego klipan od 12. A mater sjedi i drnda po telefonu, boli je...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#8060 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Vode djecu tamo dje se njima ide, a ne gdje je podesno za djecu. Misle valjda da su modni dodatak
Neki dan u Vatri u SCC, guzvara, zadimljeno, a zenska sa onim ogromnim kolicima i pravo u guzvu medju stolove
Jos sve koluta ocima 
Neki dan u Vatri u SCC, guzvara, zadimljeno, a zenska sa onim ogromnim kolicima i pravo u guzvu medju stolove
- Cherry-Cherry
#8061 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ne kontam ni malu djecu na svadbama. Djevojčica od pet godina je na jednoj svadbi toliko smetala, da je pokvarila sve... Vukla mladu za haljinu, otimala cvijeće, petljala se da ona uhvati bidermajer, smetala kad su mladenci rezali tortu, htjela prvi ples s njima da pleše... A ponosna mater kaže: vidi mi je, zvijezda večeri, neka mlada ide kući... Ja da sam bila mlada, tako bih je elegantno opalila nogom, ne bi niko ni skontao od vjenčanice...
- Secer_033
#8062 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Tu mamu treba zajedno sa kcerkom zakljucati u spajz. Bila sam na vjencanima gdje su se djeca igrala zajedno u cosku, nikome nisu smetali, plesali i bile zvijezde veceri dok nisu zaspali za stolom.
-
Klitemnestraaa
#8063 Re: Popularne stvari koje ne kontam
meteorit135531 wrote:Ne kontam onu našu famoznu : "Nigdje nema rahatluka ko u Bosni. Mogu li staviti tri upitnika ovdje ???
O kakvom rahatluku govorimo ovdje ? Eto još jedan upitnik..
Ovo mi nikad neće biti sasvim jasno.. jeste li primijetili u vozilima Grasa koliko nas narod voli da priča? Ne poštuju ljudi tuđi mir ni privatnost... zato postoje slušalice , brate. Ali primjetio sam.. meni je mučno ući u tramvaj, trolu ili kombi.. hajde za školarce i razumijem, to je balavurdija. Nije mi zamjeriti.. ali ima i onih srednjovjecnih ljudi koji se razmasu riječima i jezikom , i ako kojim slučajem zaboravim slušalice, onda moram prisiljen okolnostima da slušam tuđi razgovor.. ono sto ne želim slušati.. razna imena , razne situacije.. meni to lično jako smeta , iritantno je.. kao da se netko namjerno trudi da te ometa , jer naši ljudi ne poštuju zajednički prostor. Tramvaj nije kafana, tramvaj je prijevozno sredstvo . Služi da odeš od točke A do točke B. Ljudi , poštujte tuđi prostor i ne zagađujte okolinu svojim suvišnim riječima.. ne želimo slušati vaše žalopojke ili ne duhovite pokušaje da budete humoristični u tramvaju prepunom ljudi... za to imate zajedničke prostorije sto se zovu kafane. Za sve postoji prozor i vrijeme.. kad si u Rimu , ponašaj se kao Rimljanin
A da ne govorim o onim srednjoškolcima sto puštaju Cecine hitove u pozadini tramvaja.. koja bruka i neviđena sramota..
Jbg, fali nam malo opće kulture.. u avionu na liniji Frankfurt Beč , mir i tišina. Ljudi čitaju novine, neki gledaju filmove , ili čitaju knjigu.. postuje se taj neki normativ da se postuje pravo na mir svake osobe .
na letu Beč Sarajevo, od silne buke , dreke, komesanja i nekakvog jadnog cirkuzanja, čovjek je bas poželio da izađe malo vani na 15 km, da odmori mozak..
Ima nešto u tom bosanskom mentalitetu i divljastvu i (ne)kulturi. ima ima , sigurno ima. Sad sam se poFalio da sam letio avijionom, jel da ?
+1
Obozavam tvoje postove, presmijesni!
Danas otisla do doma da kazem da se iseljavam, pita me salterusa zasto? Rekoh, ma privatni razlozi.
Kaze pa jesi li ista polozila, rekoh ma jesam, ali sam trenutno prinudjena ici kuci.
Kaze pa sto?
- Cherry-Cherry
#8064 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ne kontam, što se moram naručiti ko doktora opšte prakse mjesec dana ranije, kao da sam ja vidovita baba Vanga i znam, kada ću biti bolesna.
- pustopoljina
#8065 Re: Popularne stvari koje ne kontam
pa sarajevo bas jeste jeruzalem, jer ako bolje pogledas- ni jeruzalem danas nije taj mitski jeruzalemmeteorit135531 wrote:Ne kontam onu krilaticu kojom se ponosimo i koju često čujemo i ponavljamo:
Sarajevo = evropski Jeruzalem. Sarajevo spoj istoka i zapada.. Sarajevo miks kultura i razlicitosti.
Sarajevo je multietican grad gdje su sve nacionalnosti i vjeroispovijesti dobrodošle. Mi lokalni mislimo da je Sarajevo rupa od grada i vukojebina. I da je poprilicno jednolican i depresivan
Uredu , moglo bi se reći da imamo džamiju , pravoslavnu crkvu , katedralu i sinagogu u krugu od 100 metara.
Ali Sarajevo nije multietican grad. Sarajevo nije evropski Jeruzalem. Ostale su zgrade i ostaci prošlih sistema , ali taj miks ljudi i kulturalnosti u gradu gdje je 98 % ljudi iste nacionalnosti i vjeroispovjesti ne pije vode. Nema različitosti. Toga jednostavno nema. Nema ljudi, da bi ta prica držala vodu. Ta prica je dobra za prodavati turistima. Nista vise. A nije točno ni da je Sarajevo jedinstven grad.. kad u političko pravnom smislu postoje dva Sarajeva sa jasno definisanim granicama i nadležnostima. Kao i dvije Koreje.
Jedan Berlin je multietican. Beč je multietican. London je multietican. New York je multietican. (Grad u kojem zvanicno zive sve nacionalnosti svijeta )
Sarajevo to svakako nije. Možda bismo to željeli biti.. Možda se tješimo i ponosimo time da jesmo , ali nismo. A pored toga , zar treba naglašavati da smo grad gdje su sve nacionalisti i vjeroispovijesti dobrodošle ? To se valjda podrazumijeva. Zamišljam da negdje u modernom svijetu postoji grad gdje bi postajala neka uredba da je zabranjen dolazak određenim nacionalnostima? Ili ljudima određene vjere ? U svaki normalni grad su svi ljudi dobrodošli.. logično, zar ne ?
Pored toga , i dalje ne kontam zašto je Sarajevo toliko prljav i zapušten grad. Na svakom koraku opusci, zvake, kese, kartoni ... gusimo se u vlastitom smeću..
Treba gledati realnosti u oči.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#8066 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ah kad cujes zvona sa crkve na M. Dvoru i ezan sa Magribije u isto vrijeme 
- Njanjavi
#8067 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ako je sarajvo po tome evropski jeruzalem, onda je zenica kingston il najmanje montego bay, jerbo na svakom koraku mirise vutra 
- Cherry-Cherry
#8068 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Nije fazon imati crkve i džamije, već da neko i ide u njih.
- Logovan
#8069 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ko ti je kriv što nisi.Cherry-Cherry wrote:Ne kontam, što se moram naručiti ko doktora opšte prakse mjesec dana ranije, kao da sam ja vidovita baba Vanga i znam, kada ću biti bolesna.
- Cherry-Cherry
#8070 Re: Popularne stvari koje ne kontam
JbgLogovan wrote:Ko ti je kriv što nisi.Cherry-Cherry wrote:Ne kontam, što se moram naručiti ko doktora opšte prakse mjesec dana ranije, kao da sam ja vidovita baba Vanga i znam, kada ću biti bolesna.
Kad smo već kod vidovitosti, ne kontam zašto ljudi plaćaju gatarama hiljade maraka.
- Logovan
#8071 Re: Popularne stvari koje ne kontam
+1Cherry-Cherry wrote: Kad smo već kod vidovitosti, ne kontam zašto ljudi plaćaju gatarama hiljade maraka.
A i ne kontam one što nabijaju račune na pozive idiotima tipa Milan Tarot.
- Njanjavi
#8072 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Pa da im kazu buducnost aman, logicnoCherry-Cherry wrote:JbgLogovan wrote:Ko ti je kriv što nisi.Cherry-Cherry wrote:Ne kontam, što se moram naručiti ko doktora opšte prakse mjesec dana ranije, kao da sam ja vidovita baba Vanga i znam, kada ću biti bolesna.![]()
Kad smo već kod vidovitosti, ne kontam zašto ljudi plaćaju gatarama hiljade maraka.
- O'zone
- Globalni moderator
#8073 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Još samo zid prema I.Sarajevu i pravi Jeruzalempustopoljina wrote:pa sarajevo bas jeste jeruzalem, jer ako bolje pogledas- ni jeruzalem danas nije taj mitski jeruzalemmeteorit135531 wrote:Ne kontam onu krilaticu kojom se ponosimo i koju često čujemo i ponavljamo:
Sarajevo = evropski Jeruzalem. Sarajevo spoj istoka i zapada.. Sarajevo miks kultura i razlicitosti.
Sarajevo je multietican grad gdje su sve nacionalnosti i vjeroispovijesti dobrodošle. Mi lokalni mislimo da je Sarajevo rupa od grada i vukojebina. I da je poprilicno jednolican i depresivan
Uredu , moglo bi se reći da imamo džamiju , pravoslavnu crkvu , katedralu i sinagogu u krugu od 100 metara.
Ali Sarajevo nije multietican grad. Sarajevo nije evropski Jeruzalem. Ostale su zgrade i ostaci prošlih sistema , ali taj miks ljudi i kulturalnosti u gradu gdje je 98 % ljudi iste nacionalnosti i vjeroispovjesti ne pije vode. Nema različitosti. Toga jednostavno nema. Nema ljudi, da bi ta prica držala vodu. Ta prica je dobra za prodavati turistima. Nista vise. A nije točno ni da je Sarajevo jedinstven grad.. kad u političko pravnom smislu postoje dva Sarajeva sa jasno definisanim granicama i nadležnostima. Kao i dvije Koreje.
Jedan Berlin je multietican. Beč je multietican. London je multietican. New York je multietican. (Grad u kojem zvanicno zive sve nacionalnosti svijeta )
Sarajevo to svakako nije. Možda bismo to željeli biti.. Možda se tješimo i ponosimo time da jesmo , ali nismo. A pored toga , zar treba naglašavati da smo grad gdje su sve nacionalisti i vjeroispovijesti dobrodošle ? To se valjda podrazumijeva. Zamišljam da negdje u modernom svijetu postoji grad gdje bi postajala neka uredba da je zabranjen dolazak određenim nacionalnostima? Ili ljudima određene vjere ? U svaki normalni grad su svi ljudi dobrodošli.. logično, zar ne ?
Pored toga , i dalje ne kontam zašto je Sarajevo toliko prljav i zapušten grad. Na svakom koraku opusci, zvake, kese, kartoni ... gusimo se u vlastitom smeću..
Treba gledati realnosti u oči.
- Russki
#8074 Re: Popularne stvari koje ne kontam
meteorit135531 wrote:Ne kontam onu našu famoznu : "Nigdje nema rahatluka ko u Bosni. Mogu li staviti tri upitnika ovdje ???
O kakvom rahatluku govorimo ovdje ? Eto još jedan upitnik..
Ovo mi nikad neće biti sasvim jasno.. jeste li primijetili u vozilima Grasa koliko nas narod voli da priča? Ne poštuju ljudi tuđi mir ni privatnost... zato postoje slušalice , brate. Ali primjetio sam.. meni je mučno ući u tramvaj, trolu ili kombi.. hajde za školarce i razumijem, to je balavurdija. Nije mi zamjeriti.. ali ima i onih srednjovjecnih ljudi koji se razmasu riječima i jezikom , i ako kojim slučajem zaboravim slušalice, onda moram prisiljen okolnostima da slušam tuđi razgovor.. ono sto ne želim slušati.. razna imena , razne situacije.. meni to lično jako smeta , iritantno je.. kao da se netko namjerno trudi da te ometa , jer naši ljudi ne poštuju zajednički prostor. Tramvaj nije kafana, tramvaj je prijevozno sredstvo . Služi da odeš od točke A do točke B. Ljudi , poštujte tuđi prostor i ne zagađujte okolinu svojim suvišnim riječima.. ne želimo slušati vaše žalopojke ili ne duhovite pokušaje da budete humoristični u tramvaju prepunom ljudi... za to imate zajedničke prostorije sto se zovu kafane. Za sve postoji prozor i vrijeme.. kad si u Rimu , ponašaj se kao Rimljanin
A da ne govorim o onim srednjoškolcima sto puštaju Cecine hitove u pozadini tramvaja.. koja bruka i neviđena sramota..
Jbg, fali nam malo opće kulture.. u avionu na liniji Frankfurt Beč , mir i tišina. Ljudi čitaju novine, neki gledaju filmove , ili čitaju knjigu.. postuje se taj neki normativ da se postuje pravo na mir svake osobe .
na letu Beč Sarajevo, od silne buke , dreke, komesanja i nekakvog jadnog cirkuzanja, čovjek je bas poželio da izađe malo vani na 15 km, da odmori mozak..
Ima nešto u tom bosanskom mentalitetu i divljastvu i (ne)kulturi. ima ima , sigurno ima. Sad sam se poFalio da sam letio avijionom, jel da ?
ni ja to nisam nikad kontao, pokusavao sam isto ovako da kazem nesto, ali sam eventualno prestao jer vidim da ne pije vode
meni je rahat svugdje u svijetu ako se ja dobro osjecam i imam ono sto mi treba pa bio to Sarajevo, Beč ili Moskva
čak sam se rahatnije osjecao u Finskoj nego ovdje u vlastitom gradu ..
kad smo kod tog divljastva, sjecam se jednom..smjestam se u svoje sjedalo aviona koje leti iz Stocka za Sarajevo..200 balkanaca unutra, to je krkljanac, metež..avion samo sto nije poletio..oni jadni stjuardi lete da zavezu pojas pojedincima..to se dere, urliče, dobacuju osoblju...tačno me nekad bude stid odakle sam
osudite koliko hocete, ali realno..malo je vecih divljaka i primitivaca kad govorimo o socijalnim interakcijama i situacijama od balkanjerosa
Last edited by Russki on 28/02/2017 18:24, edited 1 time in total.
- medvjed23
#8075 Re: Popularne stvari koje ne kontam
ne kontam vala ove "introvertne".. ne vole pričati, ne vole kad im neko priča, ne vole slušati šta drugi pričaju, općenito ne vole ljude ni obraćanja među ljudima.. kao.. al zato imaju potrebu da se putem foruma i blogova obraćaju desetinama, stotinama ili čak hiljadama ljudi, vičući: vidite mene, ja sam introvertan, ja sam samotnjak, ja sam tako kul, alternativan, poseban, mimo svijeta!
"introvertne" ne kontam, a introvertne kontam..
"introvertne" ne kontam, a introvertne kontam..