Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
- Ne znam i ne interesuje me. Ova ojađena zemlja ima ZAKONE, ima nadleže SUDOVE, neka sudovi sprovode zakone, eto novca za obnovu, eto manje droge i čišća politička scena.
Ali, ako smo pi*ke (dame da oproste), onda neka se spava po šatorima dok se droga valja po gradovima.
[quote]Zenica: Otvoren Centar za registraciju evakuiranih građana
Datum objave:
20. 05. 2014. 16:57
Izvor: Fena
Obavještavaju se građani evakuirani sa područja ugroženih poplavama i klizištima, smješteni kod drugih lica na području općine Zenica (individualni smještaj), a koji se još nisu prijavili organizaciji Crvenog križa radi odgovarajuće pomoći, da se mogu prijaviti i evidentirati radi humanitarnih potreba u prostorije MZ Carina u zgradi Lamela ulaz do Crvenog križa.
Registraciju mogu izvršiti svaki dan u vremenu od 10,00 do 16,00 sati.
Apelujemo na stanovništvo s ugroženih područja da isključivo koriste flaširanu vodu, jer voda s lokalnih izvorišta predstavlja veliki rizik za pojavu zaraznih bolesti - kazala je za Agenciju FENA Selvedina Sarajlić - Spahić, direktorica Doma zdravlja Zenica.
Također je apelovala na stanovništvo da u gradskim područjima gdje je bio veliki priliv vode, obavezno prokuhavaju vodu prije upotrebe.
- U nekim područjima su se pojavili slučajevi enterokolitisa što može biti signal za pojavu hidričnih epidemija, mada to nije pouzdan indikator. Ali iz preventivnih razloga treba biti oprezan - upozorila je Selvedina Sarajlić - Spahić, direktorica Doma zdravlja Zenica.
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 20/05/2014 17:57, edited 1 time in total.
- Ne znam i ne interesuje me. Ova ojađena zemlja ima ZAKONE, ima nadleže SUDOVE, neka sudovi sprovode zakone, eto novca za obnovu, eto manje droge i čišća politička scena.
Ali, ako smo pi*ke (dame da oproste), onda neka se spava po šatorima dok se droga valja po gradovima.
Nemaš pojima kolike. Vidjet ćeš kad sve ovo bude juče.
Kuvajt: Za pomoć ugroženim područjima više od 150.000 KM
Datum objave:
20. 05. 2014. 17:07
Država Kuvajt uputila je iskreno saučešće Bosni i Hercegovini povodom katastrofalnih poplava koje su zadesile BiH, ljudskih i materijalnih gubitaka, te su i Vlada i građani Kuvajta izrazili svoju solidarnost sa građanima BiH.
Polazeći od svoje humane uloge, Država Kuvajt želi pružiti podršku i potporu BiH. Nasser Riden Thamer Al-Motairi, Ambasador Države Kuvajt u BiH, susreo se u odvojenim susretima sa Ministrom za ljudska prava i izbjeglice BiH Damirom Ljubićem, te Reisu-l-ulemom Islamske zajednice u BiH, Husein ef. Kavazovićem s ciljem razmatranja najnužnijih potreba u ugroženim područjima.
Kuvajtski komitet za pomoć i Međunarodna humanitarna organizacija El-Rahma odredile su kao prvu pomoć više od 150.000 KM za pomoć ugroženim područjima, te je danas prvi konvoj pomoći krenuo prema Maglaju.
Ambasador Al-Motairi je naglasio da će Komitet kuvajtsko-bosanskog prijateljstva izvršiti obnovu nekih od oštećenih objekata, te da postoji koordinacija između Ambasade i kuvajtskih biznismena u BiH radi pružanja pomoći nastradalim područjima novčano i materijalno, saopćeno je iz Ambasade Kuvajta u BiH.
emmir1 wrote:Kaže Vučić da je u Srbiji ubjedljivo najveća šteta od svih država u regiji???
Znam da im je nastradao Obrenovac oko 20 000 stanovnika gradić
Krupanj naselje od 4 000 stanovnika , te još nešto sela.
U Bosni Zavidovići , Maglaj , Doboj , Šamac , Bijeljina , Orašje , Odžak , Lukavac , Živinice , Brčko , Sanski Most ...veliki broj sela je poplavljen te od klizišta nastradalo veliki broj sela.
Meni se čini da je pa bar 2 puta Bosna više štete pretrpila
inače Vučić je ekstremno irintantan , nešto drami kada priča , pa fazon zastane 10-tak sekundi pa onda nastavi , tačno vidiš da glumata nešto
Po ovome ispade potopljen i Beograd , Niš , kompletna centralna Srbija.
Ja evo pratim situaciju , Obrenovac , Krupanj , nešto sela.
Kažu spašen je Šabac , Mitrovica.
Malo ga Vučić preuveličava
Obrenovac je administrativno dio Beograda. Sto se tice poplava u Srbiji osim gradova koje si ti nabrojao tu su Valjevo , Cacak , Kraljevo , Loznica, Bajina Basta , Jagodina , Gornji Milanovac , Svilajnac , Lucani , Ub, Ljig , Cuprija , Paracin i jos neka manja mjesta.
Challenger__ wrote:
Znam, znam... Zato i pišem ovo.
mogu se oduzeti milioni, eventualno koja desetina miliona... nazalost potrebno je nekoliko stotina vise...
tih para jednostavno nema u drzavi i s tim se valja pomiriti
Kuvajt: Za pomoć ugroženim područjima više od 150.000 KM
Datum objave:
20. 05. 2014. 17:07
Država Kuvajt uputila je iskreno saučešće Bosni i Hercegovini povodom katastrofalnih poplava koje su zadesile BiH, ljudskih i materijalnih gubitaka, te su i Vlada i građani Kuvajta izrazili svoju solidarnost sa građanima BiH.
Polazeći od svoje humane uloge, Država Kuvajt želi pružiti podršku i potporu BiH. Nasser Riden Thamer Al-Motairi, Ambasador Države Kuvajt u BiH, susreo se u odvojenim susretima sa Ministrom za ljudska prava i izbjeglice BiH Damirom Ljubićem, te Reisu-l-ulemom Islamske zajednice u BiH, Husein ef. Kavazovićem s ciljem razmatranja najnužnijih potreba u ugroženim područjima.
Kuvajtski komitet za pomoć i Međunarodna humanitarna organizacija El-Rahma odredile su kao prvu pomoć više od 150.000 KM za pomoć ugroženim područjima, te je danas prvi konvoj pomoći krenuo prema Maglaju.
Ambasador Al-Motairi je naglasio da će Komitet kuvajtsko-bosanskog prijateljstva izvršiti obnovu nekih od oštećenih objekata, te da postoji koordinacija između Ambasade i kuvajtskih biznismena u BiH radi pružanja pomoći nastradalim područjima novčano i materijalno, saopćeno je iz Ambasade Kuvajta u BiH.
Alfons Kauders wrote:mogu se oduzeti milioni, eventualno koja desetina miliona... nazalost potrebno je nekoliko stotina vise... tih para jednostavno nema u drzavi i s tim se valja pomiriti
Znaš li na koliko se procjenjuje imovina Keljmendija? Da, sud je nadležan za njega iako nije u BiH. A nadležan je i za one koji su mu omogućili da ovde valja drogu. A oni žive ovdje. Znaš li kolika je imovina tih političara? Znaš li koliko je "Keljmendija"? Shvataš li da bi pravosnažnu presudu po tom osnovu ispoštovale sve zemlje (i banke svijeta)?
Tuareg radi (2 sata) dok premijer obilazi, valjda je to lakše nego otvorit prozor ili skinut jaknu. Mogao je generator radit dva sata sa tom naftom.
kako raja sere, kad sjede i ne hodaju po terenu onda ih boli kura za narodom, kad izadju na teren da vide kako je nastradalim onda se opet sere.
Samo da nam je srati,srati i opet srati i tako iz dana u dan.
Za one koji vladaju Njemackim jezikom - isjecak iz danasnje stampe "Stuttgarter Zeitung".
Merkel sichert Unterstützung zu
Bundeskanzlerin Angela Merkel (CDU) sprach den Flutopfern in Bosnien-Herzegowina und Serbien ihre Anteilnahme aus. Den Familien der Opfer sicherte Merkel die Unterstützung Deutschlands und der EU zu, wie aus Kondolenztelegrammen hervorging, die das Presse- und Informationsamt am Montag veröffentlichte.
Das Technische Hilfswerk (THW) lässt in der serbischen Region Kolubara in der Nähe eines Tageabbaus für Kohle seit Sonntag Großpumpen laufen. Der Einsatz sei zunächst für zwei Wochen geplant, sagte THW-Sprecherin Georgia Pfleiderer.
Hilfsorganisationen riefen zu Spenden auf. Der britische Rocker Billy Idol kündigte an, einen Teil der Einnahmen seines Konzerts in Belgrad am 25. Juni einem Hilfsfonds spenden zu wollen. "Ich hoffe, damit einen kleinen Beitrag leisten zu können", twitterte der Musiker.
Erdrutsche zerstörten in Serbien und Bosnien bislang Hunderte Häuser. In Bosnien waren nach Angaben des Nachrichtenportals klix.ba am Montag noch Dutzende Straßen nicht zu passieren. In Tschechien und Polen dagegen entspannte sich die Lage.
kako raja sere, kad sjede i ne hodaju po terenu onda ih boli kura za narodom, kad izadju na teren da vide kako je nastradalim onda se opet sere.
Samo da nam je srati,srati i opet srati i tako iz dana u dan.[/quote]
Ovo barem sere čovjek koji je šest dana na terenu zadužen za snadbijevanje helikopterske jedinice i ima pravo da sere.
biscanka2 wrote:Za one koji vladaju Njemackim jezikom - isjecak iz danasnje stampe "Stuttgarter Zeitung".
Merkel sichert Unterstützung zu
Bundeskanzlerin Angela Merkel (CDU) sprach den Flutopfern in Bosnien-Herzegowina und Serbien ihre Anteilnahme aus. Den Familien der Opfer sicherte Merkel die Unterstützung Deutschlands und der EU zu, wie aus Kondolenztelegrammen hervorging, die das Presse- und Informationsamt am Montag veröffentlichte.
Das Technische Hilfswerk (THW) lässt in der serbischen Region Kolubara in der Nähe eines Tageabbaus für Kohle seit Sonntag Großpumpen laufen. Der Einsatz sei zunächst für zwei Wochen geplant, sagte THW-Sprecherin Georgia Pfleiderer.
Hilfsorganisationen riefen zu Spenden auf. Der britische Rocker Billy Idol kündigte an, einen Teil der Einnahmen seines Konzerts in Belgrad am 25. Juni einem Hilfsfonds spenden zu wollen. "Ich hoffe, damit einen kleinen Beitrag leisten zu können", twitterte der Musiker.
Erdrutsche zerstörten in Serbien und Bosnien bislang Hunderte Häuser. In Bosnien waren nach Angaben des Nachrichtenportals klix.ba am Montag noch Dutzende Straßen nicht zu passieren. In Tschechien und Polen dagegen entspannte sich die Lage.
od prilike ovako, merkel suosjeca sa narodima bosne i komsija nam, THW zadatak je planiran je dvije sedmice, organizacije pozivaju da se uplacuju novcana sredstva, ovaj rocker billy ce jedan dio uplatiti za zrtve poplave, klizista su na stotine kuca unistile, u cehi i poljskoj se situacija onako malo smirila...od prilike to je to!
ISPOVIJEST PRETUČENOG ZLATANA IZ MAGLAJA:...............
Ja bih se zahvalio ovim putem policiji iz Žepča i jučerašnjoj ekipi u Kantonalnoj bolnici u Zenici, jer bih umro da njih nije bilo. Pod hemoterapijom sam, meni je puk`o film, imam unuče tri godine, nemam vode, nemam osnovnih stvari, puk`o mi je film. Voda se zavrće, jednostavno nema vode, a kod njega gore ima hljeba pomemlio, ima 10 000 kanistara vode, hrane, sve je to on uštek`o gore.
Ja sam otišao, pobrali su me pokupili. Mnogo hvala dvojici policajaca iz Žepča, koji su mi pomogli. Mene su ovi drugi policajci prebili, šutali, zdrobili su me, a imam i ljekarske nalaze. Vezali su me, meni to pritišće tumor, kapilar. Meni ne treba lično, ja sam tražio i za narod. Ubili su i ženu, hemotoma ima po njoj, kakva je to policija udaraju narod koji nema hljeba da jede. Ja sam se javio i Crvenom krstu u Ženevi, doktorima, jer ja sam pod hemoterapijom. Ruke mi se bukvalno suše što su me vezali. U svakom slučau hvala puno ovom dvojici policajaca iz Žepča, koji su me spasili, njima sam puno zahvalan.
Ovo je Širanović drugi ne bi me cudilo da zatrazi azil nakon ovoga nakon lsika bmw-a i ostalih slika sa Fahrom onda ispade on je trazio pomoc za drugi narod