TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
PlusSA

#8051 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by PlusSA »

REDDEVILS wrote:CooK sad sam ja zvao servis i reklisu mi da je bila mrlja ili pozadinska prasina i da mi tv sutra salju kiuci na moje pitanje dali moze da mi potvrdi da je ta mrlja i prasina nestala on mi je rekao da na testnim slikama nista nisu primjetili :)

Nista od novog TV-a, ocekivana garancija :mrgreen:

Još kad mrlja bude tu ode i za prijevoz 60km :shock:
REDDEVILS

#8052 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by REDDEVILS »

PlusSA wrote:
REDDEVILS wrote:CooK sad sam ja zvao servis i reklisu mi da je bila mrlja ili pozadinska prasina i da mi tv sutra salju kiuci na moje pitanje dali moze da mi potvrdi da je ta mrlja i prasina nestala on mi je rekao da na testnim slikama nista nisu primjetili :)

Sad me zove ponovo nije moj tv u pitanju vec neki drugi :lol:
Naslovnica

#8053 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Naslovnica »

Poyy ljudi,
Potreban mi je za staricu majku jedan TV, onaj Samsung od prije 20tak godina je pri kraju.
Šta odabrati od ova 3?
Tu su negdje cijenom i karakteristikama (oko 350-400 KM).

https://www.ekupi.ba/AXEN-LED-televizor ... 81806.aspx

https://www.ekupi.ba/VIVAX-IMAGO-LED-TV ... 82334.aspx

https://www.ekupi.ba/TESLA-LED-televizo ... 94192.aspx

https://omega.ba/tv/tv/grundig-led-tv-3 ... 20-bm-1962

HVALA!!!
Last edited by Naslovnica on 27/12/2018 16:02, edited 1 time in total.
REDDEVILS

#8054 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by REDDEVILS »

REDDEVILS wrote:
PlusSA wrote:

Na mom tv nisu jos ni uradili dijagnostiku :-x
PlusSA

#8055 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by PlusSA »

Sumnjam da ces ove godine doci na red :thumbup:
REDDEVILS

#8056 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by REDDEVILS »

PlusSA wrote:Sumnjam da ces ove godine doci na red :thumbup:
Valjda ce sljedece,a ima i zakonski rok od 45 dana :)
PlusSA

#8057 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by PlusSA »

Gdje je servis Samsunga za ne daj Bože?
REDDEVILS

#8058 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by REDDEVILS »

PlusSA wrote:Gdje je servis Samsunga za ne daj Bože?
Ovdje pise i da su za smsung asc a zavisi mozda i gdje si tv kupio ja sam kupio tv u SD
http://www.asc.ba/
MTV

#8059 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by MTV »

Kimtec Vitez za skoro sve od Samsunga. I Agram ugl za mobitele.
PlusSA

#8060 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by PlusSA »

Ja sam prosle godine u Domodu pazario.
Ako zapne ne slao ga u Vitez.
CooK

#8061 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

REDDEVILS wrote:
REDDEVILS wrote:
Na mom tv nisu jos ni uradili dijagnostiku :-x
Zovi svaki dan i pravi im pritisak, inace ces ga dobiti kroz mjesec dana. Znaci svaki radni dan po jedan poziv. Prvih 7 dana budi ljubazan a ako se oduzi postavi se malo grublje i slozi neku fazon pricu da nisi kupio TV da ga ne gledas nego da ga gledas(ili nesto slicno, budi kreativan). :)
CooK

#8062 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

PlusSA wrote:Ja sam prosle godine u Domodu pazario.
Ako zapne ne slao ga u Vitez.
Nista ti ne saljes, ljudi ti posalju brzu postu na vrata a ti ga samo izneses ispred i kada ga poprave opet ti ga dostave brzom postom, sve besplatno.
CooK

#8063 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

Naslovnica wrote:Poyy ljudi,
Potreban mi je za staricu majku jedan TV, onaj Samsung od prije 20tak godina je pri kraju.
Šta odabrati od ova 3?
Tu su negdje cijenom i karakteristikama (oko 350-400 KM).

https://www.ekupi.ba/AXEN-LED-televizor ... 81806.aspx

https://www.ekupi.ba/VIVAX-IMAGO-LED-TV ... 82334.aspx

https://www.ekupi.ba/TESLA-LED-televizo ... 94192.aspx

https://omega.ba/tv/tv/grundig-led-tv-3 ... 20-bm-1962

HVALA!!!
Grundig.
REDDEVILS

#8064 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by REDDEVILS »

Ok, CooK nego ovaj danas mi rece da kad urade dijagnostiku trebaju slikati taj piksel ili sta vec poslati Sony predstavnistvu i tek onda cekati odg. hoculi dobiti zamjenski tv ili ne :?
photo&video

#8065 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by photo&video »

99.9% sam odlucio da uzmem upravo taj model. Medjutim, zbog ovakve "usluge" servisa vracam se opet na LG. Bar su korektni po svakom pitanju bar prema meni sta god je bilo u pitanju.
To sto su dosli poslije pola 5 je isto tako sumnjivo jer im tada zavrsava radno vrijeme. To je serviser uzeo privatno 60 markica za usluge prevoza. Takodjer, isto mislim da ovo nije mrtvi pixel. Slican problem mi je imao drug jer je jace pritisnuo panel kad ga je stavljao na zid. Isto Sony i nisu mu uvazili garanciju.
REDDEVILS

#8066 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by REDDEVILS »

photo&video wrote:99.9% sam odlucio da uzmem upravo taj model. Medjutim, zbog ovakve "usluge" servisa vracam se opet na LG. Bar su korektni po svakom pitanju bar prema meni sta god je bilo u pitanju.
To sto su dosli poslije pola 5 je isto tako sumnjivo jer im tada zavrsava radno vrijeme. To je serviser uzeo privatno 60 markica za usluge prevoza. Takodjer, isto mislim da ovo nije mrtvi pixel. Slican problem mi je imao drug jer je jace pritisnuo panel kad ga je stavljao na zid. Isto Sony i nisu mu uvazili garanciju.

Kod mene TV stoji na postolju, a ni jednom nisam pritisnuo jače panel inače ovaj piksel se nalazi desetak centa iznad slova S SONY
PlusSA

#8067 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by PlusSA »

Smislit ce Sony nesto da garanciju naplate još i prijevoz taman da zaokruže cjelinu :-x
CooK

#8068 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

photo&video wrote:99.9% sam odlucio da uzmem upravo taj model. Medjutim, zbog ovakve "usluge" servisa vracam se opet na LG. Bar su korektni po svakom pitanju bar prema meni sta god je bilo u pitanju.
Ne moze jace pritisnuti ovako malu povrsinu, nisu u njega prsti cackalice.
CooK

#8069 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

PlusSA wrote:Smislit ce Sony nesto da garanciju naplate još i prijevoz taman da zaokruže cjelinu :-x
U sklopu garancije nema naplacivanja, mogu samo uvaziti garanciju za neki problem ili ne uvaziti. E sad sto je ovaj servis klosarski i sto radnici u njemu pokusavaju izvuci kesh je prica za sebe ali mu ne mogu naplatiti nista osim prevoza.
REDDEVILS

#8070 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by REDDEVILS »

Taj piksel je mal i ne primjeti se sa vece udaljenosti vec ja koristim i kompijuter i PS4 Pro pa se s malog razmaka vidi i tacno me je u oci udarao, sve sam radio po propisima koje je Sony u garanciji naveo od postavljanja tv-a iz kutije itd...ali je se piksel sam od sebe pojavio
channel10

#8071 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by channel10 »

Da li je moguće da se tim nekim pritiskom rukom na.ekran nesto poremeti i da ti se uništi ekran?
zippoo87

#8072 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zippoo87 »

jedno pitanje
nije TV u pitanju ali jeste monitor (sto je haman pa isto)
sutra mi treba doci monitor koji sam kupio i hocu da ga isprobam prije placanja,a obzirom da je niska temperatura i da kurirske sluzbe kada dovuku robu,roba bude ledena a prostorija gdje cu ga probati ce biti na nekoj sobnoj temperaturi,20ak stepeni...a necu moci cekati da se monitor zagrije na tu unutarnju temperaturu
ja monitor moram probati,da vidim da li sve radi kako je navedeno i ako bude radilo,placam ga kuriru...e sada me zanima,da li mu moze naskoditi tih par minuta,dok ga upalim i probam...sa niske temperature na visoku...jer nece me kurir cekati par sati da isprobavam
ovo pitam,jer sam nakon duze potrage i ganjanja sto nasih radnji,dobavljaca,ganjanja modela,od svega odustao i samo se iznervirao i nasao na piku monitor,ali bez garancije
pa ne bih da ga ostetim
znam da na ovo mnogi ne paze i niko i ne obraca paznju,ali stvarno su sada velike razlike u vanjskoj temperaturi i unutrasnjoj
hvala
amar1994

#8073 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by amar1994 »

channel10 wrote:Da li je moguće da se tim nekim pritiskom rukom na.ekran nesto poremeti i da ti se uništi ekran?
ne moguce,ja sam pritiskao raznorazne monitore i televizore,znas kolika sila treba na jednom mjestu i to da je dugo dugo pritisnuto da se razlije ovako :-)

fabricka greska ocigledno,koja se u pocetku nije vidjela,ili je u transportu ostecen..
PlusSA

#8074 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by PlusSA »

Mogu misliti kako to naši bacaju u transportu i cuvaju.
Ispade nemoguca misija veci ekran sacuvati do postavljanja na zid.

Ja nisam mogao 55" ubaciti u auto svoje, kaze lik izvadi iz kutije i moci ce :lol:

Ima i kod mene manja parnica doduse vidi se jedva kad se priblizis TV-u dok je ugašen naravno. Sumnjam da sam ja ekran ogrebao al eto halalio sam im :thumbup:
ado_sar

#8075 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by ado_sar »

Poloze televizore i tako ih voze u gepeku. Siguran sam da ih bacaju kao lubenice kad kupci ne gledaju
Post Reply