Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
REDDEVILS wrote:CooK sad sam ja zvao servis i reklisu mi da je bila mrlja ili pozadinska prasina i da mi tv sutra salju kiuci na moje pitanje dali moze da mi potvrdi da je ta mrlja i prasina nestala on mi je rekao da na testnim slikama nista nisu primjetili
REDDEVILS wrote:CooK sad sam ja zvao servis i reklisu mi da je bila mrlja ili pozadinska prasina i da mi tv sutra salju kiuci na moje pitanje dali moze da mi potvrdi da je ta mrlja i prasina nestala on mi je rekao da na testnim slikama nista nisu primjetili
Nista od novog TV-a, ocekivana garancija
Još kad mrlja bude tu ode i za prijevoz 60km
Sad me zove ponovo nije moj tv u pitanju vec neki drugi
Poyy ljudi,
Potreban mi je za staricu majku jedan TV, onaj Samsung od prije 20tak godina je pri kraju.
Šta odabrati od ova 3?
Tu su negdje cijenom i karakteristikama (oko 350-400 KM).
Nista od novog TV-a, ocekivana garancija
Još kad mrlja bude tu ode i za prijevoz 60km
Na mom tv nisu jos ni uradili dijagnostiku
Zovi svaki dan i pravi im pritisak, inace ces ga dobiti kroz mjesec dana. Znaci svaki radni dan po jedan poziv. Prvih 7 dana budi ljubazan a ako se oduzi postavi se malo grublje i slozi neku fazon pricu da nisi kupio TV da ga ne gledas nego da ga gledas(ili nesto slicno, budi kreativan).
Naslovnica wrote:Poyy ljudi,
Potreban mi je za staricu majku jedan TV, onaj Samsung od prije 20tak godina je pri kraju.
Šta odabrati od ova 3?
Tu su negdje cijenom i karakteristikama (oko 350-400 KM).
Ok, CooK nego ovaj danas mi rece da kad urade dijagnostiku trebaju slikati taj piksel ili sta vec poslati Sony predstavnistvu i tek onda cekati odg. hoculi dobiti zamjenski tv ili ne
99.9% sam odlucio da uzmem upravo taj model. Medjutim, zbog ovakve "usluge" servisa vracam se opet na LG. Bar su korektni po svakom pitanju bar prema meni sta god je bilo u pitanju.
To sto su dosli poslije pola 5 je isto tako sumnjivo jer im tada zavrsava radno vrijeme. To je serviser uzeo privatno 60 markica za usluge prevoza. Takodjer, isto mislim da ovo nije mrtvi pixel. Slican problem mi je imao drug jer je jace pritisnuo panel kad ga je stavljao na zid. Isto Sony i nisu mu uvazili garanciju.
photo&video wrote:99.9% sam odlucio da uzmem upravo taj model. Medjutim, zbog ovakve "usluge" servisa vracam se opet na LG. Bar su korektni po svakom pitanju bar prema meni sta god je bilo u pitanju.
To sto su dosli poslije pola 5 je isto tako sumnjivo jer im tada zavrsava radno vrijeme. To je serviser uzeo privatno 60 markica za usluge prevoza. Takodjer, isto mislim da ovo nije mrtvi pixel. Slican problem mi je imao drug jer je jace pritisnuo panel kad ga je stavljao na zid. Isto Sony i nisu mu uvazili garanciju.
Kod mene TV stoji na postolju, a ni jednom nisam pritisnuo jače panel inače ovaj piksel se nalazi desetak centa iznad slova S SONY
photo&video wrote:99.9% sam odlucio da uzmem upravo taj model. Medjutim, zbog ovakve "usluge" servisa vracam se opet na LG. Bar su korektni po svakom pitanju bar prema meni sta god je bilo u pitanju.
Ne moze jace pritisnuti ovako malu povrsinu, nisu u njega prsti cackalice.
PlusSA wrote:Smislit ce Sony nesto da garanciju naplate još i prijevoz taman da zaokruže cjelinu
U sklopu garancije nema naplacivanja, mogu samo uvaziti garanciju za neki problem ili ne uvaziti. E sad sto je ovaj servis klosarski i sto radnici u njemu pokusavaju izvuci kesh je prica za sebe ali mu ne mogu naplatiti nista osim prevoza.
Taj piksel je mal i ne primjeti se sa vece udaljenosti vec ja koristim i kompijuter i PS4 Pro pa se s malog razmaka vidi i tacno me je u oci udarao, sve sam radio po propisima koje je Sony u garanciji naveo od postavljanja tv-a iz kutije itd...ali je se piksel sam od sebe pojavio
jedno pitanje
nije TV u pitanju ali jeste monitor (sto je haman pa isto)
sutra mi treba doci monitor koji sam kupio i hocu da ga isprobam prije placanja,a obzirom da je niska temperatura i da kurirske sluzbe kada dovuku robu,roba bude ledena a prostorija gdje cu ga probati ce biti na nekoj sobnoj temperaturi,20ak stepeni...a necu moci cekati da se monitor zagrije na tu unutarnju temperaturu
ja monitor moram probati,da vidim da li sve radi kako je navedeno i ako bude radilo,placam ga kuriru...e sada me zanima,da li mu moze naskoditi tih par minuta,dok ga upalim i probam...sa niske temperature na visoku...jer nece me kurir cekati par sati da isprobavam
ovo pitam,jer sam nakon duze potrage i ganjanja sto nasih radnji,dobavljaca,ganjanja modela,od svega odustao i samo se iznervirao i nasao na piku monitor,ali bez garancije
pa ne bih da ga ostetim
znam da na ovo mnogi ne paze i niko i ne obraca paznju,ali stvarno su sada velike razlike u vanjskoj temperaturi i unutrasnjoj
hvala
channel10 wrote:Da li je moguće da se tim nekim pritiskom rukom na.ekran nesto poremeti i da ti se uništi ekran?
ne moguce,ja sam pritiskao raznorazne monitore i televizore,znas kolika sila treba na jednom mjestu i to da je dugo dugo pritisnuto da se razlije ovako
fabricka greska ocigledno,koja se u pocetku nije vidjela,ili je u transportu ostecen..