Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Ricken

#80426 Re: Premijer liga BiH

Post by Ricken »

Tomahawk11 wrote:
Ricken wrote:
Velkoski wrote:Ako sam dobro pročitao negdje tvrde da su uplatili 30.3. što je bila SUBOTA. Banke ne rade subotom jabote :mrgreen:
Ko kaže? Radi banka, ne radi UPP.
Što će reći da uplata nije mogla proći.
Kako je onda to validno kao moment uplate?

OK, uzima se prvi sljedeći radni dan.
Ja kako shvatih, problem je sa greškom u broju računa, pa se to ponovo plaćalo, dakle u aprilu.
Ako je tako, ne možeš se vaditi sa tom uplatnicom na kojoj je pogrešan račun.
To ne znam, moguće da je bila greška, ako je uplatnica ponovo pravljena u aprilu, onda je stvar jasna, rok probijen.

Ja sam samo replicirao na neka ovde slobodnija tumačenja, a samo činjenično stanje ne znam.
sumirprimus

#80427 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

Logicno bi bilo da su taj papir pokazali na presu. Da su ga imali.
Znaci zajebali su al ne znju kako da se izvuku sad
Ricken

#80428 Re: Premijer liga BiH

Post by Ricken »

made_in_sarajevo wrote:Ja eto svi budale. Sto onda MUP trazi od firmi uplatnice za registraciju vozila samo i jedino i samo sa pecatom banke kao ovjeru da su pare skinute sa racuna. Cuj ako imaju uplatnicu nije do njih, jok do moje nane je. Nisam jednom izvisio za registraciju auta kad me zakaci vikend,a sve radi pecata da su pare skinute. Cuj dovoljna je uplatnica samo,a jebo uplatu hahaha. Pa uz jednog covjeka ta uplatnica bi po vama bila validna,a petrovic da dobije cunu da izbije oci.

Hahaha cuj uplatnica je dovoljna, nista ja cu firmama od kojij kupujem materijal reci ja imam uplatnicu, dajte materijal,a pare ce biti al nikad, ali vjerujte mi ja jmam uplatnicu hahaha. Jos 5 dana se ceka uplata, pa jel preko Havaja isla uplata

Caooo zeljoooo, caoooo
Ti vidim friško iz cirkusa.
sumirprimus

#80429 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

U cemu jeproblem crno na bijelo pokazat papir? I zavrsit pricu?
Love opet ispod zita :mrgreen:
Ricken

#80430 Re: Premijer liga BiH

Post by Ricken »

sumirprimus wrote:Logicno bi bilo da su taj papir pokazali na presu. Da su ga imali.
Znaci zajebali su al ne znju kako da se izvuku sad
Pa nije logično jer su savez i klub potpisali ugovor o povjerljivosti podataka koji obavezuje obe strane.

Mene čudi samo da su uopšte press organizovali dok se ne završi.

Tako da je vjerovatno riječ o nekom pokušaju ubleharenja vlastitih navijača.
sumirprimus

#80431 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

Show us the uplatnicu :lol:
Joj povjerljivost daj ba iskreno vjerujes li u to al iskreno :lol:
Ricken

#80432 Re: Premijer liga BiH

Post by Ricken »

sumirprimus wrote:Show us the uplatnicu :lol:
Joj povjerljivost daj ba iskreno vjerujes li u to al iskreno :lol:
Nemam šta vjerovat, imaš ugovor na stranici saveza. Ja uplatnice nemam, nije kod mene. :D
made_in_sarajevo

#80433 Re: Premijer liga BiH

Post by made_in_sarajevo »

Ricken wrote:
made_in_sarajevo wrote:Ja eto svi budale. Sto onda MUP trazi od firmi uplatnice za registraciju vozila samo i jedino i samo sa pecatom banke kao ovjeru da su pare skinute sa racuna. Cuj ako imaju uplatnicu nije do njih, jok do moje nane je. Nisam jednom izvisio za registraciju auta kad me zakaci vikend,a sve radi pecata da su pare skinute. Cuj dovoljna je uplatnica samo,a jebo uplatu hahaha. Pa uz jednog covjeka ta uplatnica bi po vama bila validna,a petrovic da dobije cunu da izbije oci.

Hahaha cuj uplatnica je dovoljna, nista ja cu firmama od kojij kupujem materijal reci ja imam uplatnicu, dajte materijal,a pare ce biti al nikad, ali vjerujte mi ja jmam uplatnicu hahaha. Jos 5 dana se ceka uplata, pa jel preko Havaja isla uplata

Caooo zeljoooo, caoooo
Daj upoznaj me sa tim tvojim ljudima da i ja uzmem boga oca na uplatnicu,a pare pa kad prodju haj ba. Usput de me upoznaj i da auto preko firme registrujem na isti nacin. uplatnica ( bez isplacenih para) i nijet su najbitniji.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#80434 Re: Premijer liga BiH

Post by Velkoski »

Kada se kaže da banke ne rade subotom onda se jasno misli da uplata vikendom nema (možeš ti platiti i u nedjelju navečer putem interneta, ali jasno je da nije to to). Još Slavkec nije Bosanac tako da njemu novac putuje i duže. Bolje je pitanje zašto je neko čekao SUBOTU, ako je ovo uopšte tačno?
Ricken

#80435 Re: Premijer liga BiH

Post by Ricken »

made_in_sarajevo wrote:
Ricken wrote:

Caooo zeljoooo, caoooo
Daj upoznaj me sa tim tvojim ljudima da i ja uzmem boga oca na uplatnicu,a pare pa kad prodju haj ba. Usput de me upoznaj i da auto preko firme registrujem na isti nacin. uplatnica ( bez isplacenih para) i nijet su najbitniji.
:D :D :D Kakav cirkusant majko draga.

De se ti prvo informiši šta znači uplatnica, potpisana ovjerena pečatom banke i potpisana od strane nalagodavca.
Ricken

#80436 Re: Premijer liga BiH

Post by Ricken »

Velkoski wrote:Kada se kaže da banke ne rade subotom onda se jasno misli da uplata vikendom nema (možeš ti platiti i u nedjelju navečer putem interneta, ali jasno je da nije to to). Još Slavkec nije Bosanac tako da njemu novac putuje i duže. Bolje je pitanje zašto je neko čekao SUBOTU, ako je ovo uopšte tačno?

Uplata ima samo se provedu na izvodu prvi radni dan. Postavlja se pitanje šta se smatra datumom transakcije, datum naloga ili datum namire. Prema pravilima saveza moraju uzeti u obzir sve relevantne činjenice, što je i citirano. Pravinik nisam ja pisao.
Slavko je ne bitan.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#80437 Re: Premijer liga BiH

Post by Velkoski »

Stoga i ovo u zagradi. Kad god sam do sada nešto plaćao, ako je to bilo vikendom onda sam jednostavno mogao čekati i ponedjeljak. Petak je već druga priča. Dakle, zašto subota??????? :mrgreen:
Nadzorna_ploca

#80438 Re: Premijer liga BiH

Post by Nadzorna_ploca »

Pa ako je datum na uplatnici referenta i on odgovara datumu za izvrsenje obaveze onda ok.
Sve drugo mi je smijesno i neozbiljno. A smijesno je i da su to radili zadnji jebeni dan, klosarluk level maksimum.
HowForWhom

#80439 Re: Premijer liga BiH

Post by HowForWhom »

Banka ti moze ovjeriti uplatnicu, ti s tom uplatnicom mozes otici i pokazati je prodavcu. Niko normlan ti na osnovu uplatnice (osim ako bas ne postoji veliko povjerenje) nece izdati robu jer ovjerena upkatnica ne znaci da ti imas novca na racunu.

Novac na racunu je jedino relevatan.

Cak ako uplacujes na drugi racun (internet bankarstvo) koji nije racun banke (odnosno fizicko je lice) internet bankarstvo to prebaci za naredni dan.

Neki dan mi se desilo
mosa rajvosa

#80440 Re: Premijer liga BiH

Post by mosa rajvosa »

Ama ljudi dragi sta Vam je :D
Ako platis dugovanja do 31.03. ili potpises reprograme dobit ces licencu,ako to ne uradis dobit ces k.urac, kratko i jasno.
Zeljeznicar ce izgleda dobiti ovo drugo :D
Ricken

#80441 Re: Premijer liga BiH

Post by Ricken »

Velkoski wrote:Stoga i ovo u zagradi. Kad god sam do sada nešto plaćao, ako je to bilo vikendom onda sam jednostavno mogao čekati i ponedjeljak. Petak je već druga priča. Dakle, zašto subota??????? :mrgreen:
Pa kako dade nalog junače, kad si prije pola sata tvrdio da banke subotom ne rade.

Đe je bolan isto, ako nalog daš u subotu, UPP proknjiži u ponedeljak, a ako daš nalog u ponedeljak poslije 14 sati, nalog se proknjiži u utorak.

Petak je ista priča, ako se nalog da poslije 14:01 sati dokad radii UPP. Ide knjiženje u ponedeljak. Eto te ko Grašo, njemu je zapelo za utorak, tebi za subotu.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#80442 Re: Premijer liga BiH

Post by plain vanilla »

Radiosarajevo.ba: Gospodine Selimović, krenut ćemo odmah u "glavu" s pitanjima - Imamo informaciju da je Amar Osim ponovo tužio Fudbalski klub Željezničar za 400.000 KM. Možete li nam potvrditi?

SELIMOVIĆ: Da, istina je... Imate tačnu informaciju. Klub je nedavno dobio zahtjev za isplatu od 400.000 KM od gospodina Amara Osima na ime tužbe. 
:jbt:
Ricken

#80443 Re: Premijer liga BiH

Post by Ricken »

Pitar_na_motoru wrote:Banka ti moze ovjeriti uplatnicu, ti s tom uplatnicom mozes otici i pokazati je prodavcu. Niko normlan ti na osnovu uplatnice (osim ako bas ne postoji veliko povjerenje) nece izdati robu jer ovjerena upkatnica ne znaci da ti imas novca na racunu.

Cak ako uplacujes na drugi racun (internet bankarstvo) koji nije racun banke (odnosno fizicko je lice) internet bankarstvo to prebaci za naredni dan.

Neki dan mi se desilo
Kako će ti banka ovjerit nalog ako nemaš sredstva na računu u trenutku davanja naloga? Fino piše u zakonu o UPP da banka ne smije izvršit nalog ako na računu nema sredstava ili su ista rezervisana.
Last edited by Ricken on 13/05/2019 18:29, edited 1 time in total.
Nadzorna_ploca

#80444 Re: Premijer liga BiH

Post by Nadzorna_ploca »

Gospodar familije. :mrgreen:
Nadzorna_ploca

#80445 Re: Premijer liga BiH

Post by Nadzorna_ploca »

Ricken wrote:
Pitar_na_motoru wrote:Banka ti moze ovjeriti uplatnicu, ti s tom uplatnicom mozes otici i pokazati je prodavcu. Niko normlan ti na osnovu uplatnice (osim ako bas ne postoji veliko povjerenje) nece izdati robu jer ovjerena upkatnica ne znaci da ti imas novca na racunu.

Neki dan mi se desilo
Kako će ti banka ovjerit nalog ako nemaš sredstva na računu u trenutku davanja naloga?
Zezas se da ga ovo pitas. :D
Ricken

#80446 Re: Premijer liga BiH

Post by Ricken »

Nadzorna_ploca wrote:
Ricken wrote:

Neki dan mi se desilo
Kako će ti banka ovjerit nalog ako nemaš sredstva na računu u trenutku davanja naloga?
Zezas se da ga ovo pitas. :D
Jok ja jer nije po zakonu o UPP.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#80447 Re: Premijer liga BiH

Post by Velkoski »

Pa što bih čekao poslije dva? Radi Internet bankarstvo 24/7 :mrgreen:
HowForWhom

#80448 Re: Premijer liga BiH

Post by HowForWhom »

Ricken wrote:

Neki dan mi se desilo
Kako će ti banka ovjerit nalog ako nemaš sredstva na računu u trenutku davanja naloga? Fino piše u zakonu o UPP da banka ne smije izvršit nalog ako na računu nema sredstava ili su ista rezervisana.
Jedno je izvrsiti nalog, a drugo udarit pecat na uplatnicu
Ricken

#80449 Re: Premijer liga BiH

Post by Ricken »

Velkoski wrote:Pa što bih čekao poslije dva? Radi Internet bankarstvo 24/7 :mrgreen:
Pa što bi čekao ponedeljak,kad možeš dat nalog u subotu? :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#80450 Re: Premijer liga BiH

Post by plain vanilla »

Nadzorna_ploca wrote:Gospodar familije. :mrgreen:
Grobar familije
Ja bih njega otjerala iz kluba da ne trepnem
Koji uhljup, Tito dragi
Locked