FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#80401 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

Kaze i drugi su mijenjali kao mi. Jesu paša, ali drugi uzese titule i kupove, a mi mudo Marjanovo :-)
Najskuplji Kup u istoriji lige. Potrošenih 5 trenera, 100 igraca, 10 mil KM za jedan Kup :roll:
JOINT_1921
Vozim: odlično

#80402 Re: FK Željezničar

Post by JOINT_1921 »

sime_cipol wrote:Amar moze sta hoce, rezultati o njemu govore. Misimović ne može i zato je otjeran.
Ok, eto nek govore. Prati sada Radnik u Evropi... Osvojili smo kup, 2 puta bili na korak od titule, uprava kriva jer smo izgubili u Krupi, na Kosevu, 3 3 sa Zrinjskim, sve uprava kriva ili bezmudasi od igraca koji su se usrali prvog mjesta ali sve zbog cinjenice da nisu bili duze na okupu i nisu imali potrebno samopouzdanje. Falilo je kontinuiteta svakako, sto dobijemo sa Amarom jer njega ne moze niko otjerati jer dovede svoje ljude sa kojima onda i odere klub momacki jbg. Obrne se nekog kesa svakako, pa se traze kamate, pa uzme pare od transfera, pa opet tuzi za kamate, ne placa ugovore, porez, duzni poreskoj (rekli su da ce objaviti koliko tacno do 31.03. evo jos cekamo) 2 miliona, stadion se raspao, srusio se zapad, propao istok, korov, suma, evropske tekme na Kosevu, itd. itd.
sime_cipol

#80403 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

Tako je :bih:
Zaboravio si spomenuti Amarove titule, slobodno izbaci to iz sebe :izet:
Plavo-bijeli

#80404 Re: FK Željezničar

Post by Plavo-bijeli »

Vi koji ste tjerali prethodne, bez kvalitetne zamjene, a navijali za sadašnje, kako vas nije barem sada malo stid?? Barem sada nemojte pametovati. Čuj onaj govori za Misimovića kvazi milioner :lol: Ba kako vas nije stid pričati o nekim titulama kad se zna kako su nam titule otimali i kad se zna kako su drugi završavali te iste titule? Šta hoćete vi u stvari da dokažete? Da je ova uprava koju je Amar odabrao u stvari ipak dobra?
Željezničar

#80405 Re: FK Željezničar

Post by Željezničar »

I jedni i drugi ste dodijali i bogu i narodu. Ovaj klub je veći od svih nedaća, preživio je svašta a taman da bude u trećoj lizi ja ću navijati za njega. U jeku euforije oko gradnje sam pitao šta je dao Misimović iz džepa - nije ništa. Amar nam je donio tolike radosti i mislim da treba odraditi jednu čitavu sezonu. S druge strane pitari cvjetaju a ja mislim kad je dušmanima toliko drago koliko smo onda mi klub za respekt. Ovo oko licence treba prevazići gospodski i idemo dalje. Toliko od mene. Mi smo željini željo je naš.
LSD

#80406 Re: FK Željezničar

Post by LSD »

Svega se nakotilo na ovoj temi, kojekakvi likovi placenici piskaraju na veliko, a nikakvih sankcija.
Samo gledam kakve pizdarije se pišu i kako se ofirno pokušava opravdati faraonska uprava koja je strovalila klub u velike gubitke.
sime_cipol

#80407 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

Željezničar wrote:I jedni i drugi ste dodijali i bogu i narodu. Ovaj klub je veći od svih nedaća, preživio je svašta a taman da bude u trećoj lizi ja ću navijati za njega. U jeku euforije oko gradnje sam pitao šta je dao Misimović iz džepa - nije ništa. Amar nam je donio tolike radosti i mislim da treba odraditi jednu čitavu sezonu. S druge strane pitari cvjetaju a ja mislim kad je dušmanima toliko drago koliko smo onda mi klub za respekt. Ovo oko licence treba prevazići gospodski i idemo dalje. Toliko od mene. Mi smo željini željo je naš.
:thumbup:
ultima_palabra

#80408 Re: FK Željezničar

Post by ultima_palabra »

JOINT_1921 wrote:
sime_cipol wrote:Amar moze sta hoce, rezultati o njemu govore. Misimović ne može i zato je otjeran.
Ok, eto nek govore. Prati sada Radnik u Evropi... Osvojili smo kup, 2 puta bili na korak od titule, uprava kriva jer smo izgubili u Krupi, na Kosevu, 3 3 sa Zrinjskim, sve uprava kriva ili bezmudasi od igraca koji su se usrali prvog mjesta ali sve zbog cinjenice da nisu bili duze na okupu i nisu imali potrebno samopouzdanje. Falilo je kontinuiteta svakako, sto dobijemo sa Amarom jer njega ne moze niko otjerati jer dovede svoje ljude sa kojima onda i odere klub momacki jbg. Obrne se nekog kesa svakako, pa se traze kamate, pa uzme pare od transfera, pa opet tuzi za kamate, ne placa ugovore, porez, duzni poreskoj (rekli su da ce objaviti koliko tacno do 31.03. evo jos cekamo) 2 miliona, stadion se raspao, srusio se zapad, propao istok, korov, suma, evropske tekme na Kosevu, itd. itd.
Cuj odere klub, svako ko je poslovao s klubom moze biti samo donji. Klub nije samoodrziv finansijski, i potrebno su mu posudbe da prezivi... to su radili i Faruk i Amar i Senad i sada Badzak.

Nema tu prostora da se neko okoristi. Jedino ona gatnitura koja je bila kad se igralo sa Newcastleom, tad se pokralo.
JOINT_1921

#80409 Re: FK Željezničar

Post by JOINT_1921 »

Ali imas zato stvari koje moras raditi da bi TEZIO ka samoodrzivosti i ko kaze da ne moze biti samoodrziv, pa nije bocanje, igramo najpopularniji sport na svijetu gdje se obrcu ogromne pare. ULOZI pa ces dobiti, ako ulozis 6 miliona KM U stadion, za 5 godina ces od toga imati 20 miliona AKO si pametan pa razvijas, ulazes... Velik broj nerazumnih postupaka bilo je zbog pritiska navijaca i to se nije smjelo dopustiti.

Licno mislim da je gubitak tih nekih 1.000.000 KM pickin dim za ozbiljan kolektiv kakav je Zeljo i da bi to trebale biti smijesne cifre, koje mi moramo sami sebi zaradjivati. Najvecu stetu vidim u gubitku koeficijenta, gdje ga pusimo narednih 5 godina kao nenosioci kad nas pocnu bubati u prvom pretkolu.
JoeyTribbiani

#80410 Re: FK Željezničar

Post by JoeyTribbiani »

Plavo-bijeli wrote:Vi koji ste tjerali prethodne, bez kvalitetne zamjene, a navijali za sadašnje, kako vas nije barem sada malo stid?? Barem sada nemojte pametovati. Čuj onaj govori za Misimovića kvazi milioner :lol: Ba kako vas nije stid pričati o nekim titulama kad se zna kako su nam titule otimali i kad se zna kako su drugi završavali te iste titule? Šta hoćete vi u stvari da dokažete? Da je ova uprava koju je Amar odabrao u stvari ipak dobra?
Sto niste platili Slavki ono sto ste mu obecali pa onda otisli?
JOINT_1921

#80411 Re: FK Željezničar

Post by JOINT_1921 »

Dobio je presudu po tuzbi prije 4 5 mjeseci, na skupstini je spominjan taj dug mislim. Pricamo ba o 20.000 KM, kako jadno i presmijesno...
Plavo-bijeli

#80412 Re: FK Željezničar

Post by Plavo-bijeli »

Pa logično da bi platili da su ostali, kao i što su sve drugo riješavali. Da nisu morali plaćati i riješavati dugove od prethodnih i ovo bi na vrijeme riješili. Papak od trenera nije ni zaslužio da mu se na vrijeme plati, a to što su ovi nesposobni bili pa nisu mogli naa vrijeme uplatiti siću kao što je 20k, to je druga stvar.
sime_cipol

#80413 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

JOINT_1921 wrote:Ali imas zato stvari koje moras raditi da bi TEZIO ka samoodrzivosti i ko kaze da ne moze biti samoodrziv, pa nije bocanje, igramo najpopularniji sport na svijetu gdje se obrcu ogromne pare. ULOZI pa ces dobiti, ako ulozis 6 miliona KM U stadion, za 5 godina ces od toga imati 20 miliona AKO si pametan pa razvijas, ulazes... Velik broj nerazumnih postupaka bilo je zbog pritiska navijaca i to se nije smjelo dopustiti.

Licno mislim da je gubitak tih nekih 1.000.000 KM pickin dim za ozbiljan kolektiv kakav je Zeljo i da bi to trebale biti smijesne cifre, koje mi moramo sami sebi zaradjivati. Najvecu stetu vidim u gubitku koeficijenta, gdje ga pusimo narednih 5 godina kao nenosioci kad nas pocnu bubati u prvom pretkolu.
Evo vidiš da moze i normalno da se diskutuje.
Iskreno mislim, ako nam o nekoj daljnoj sudbini kluba ulogu igra 500k ili milion, neka ga odmah gase. Po meni, prevelika se drama pravi od neizlaska u Evropu. Nismo izašli ni 2016, pa sta, nikome se glava nije skidala niti se tjerao.
Iduće godine nam se brise koeficijent od Ferenca i Standarda, a imamo dvije godine bez evrope. Nema sanse da budemo nosioci ni u prvom kolu, koje se može proci, ali teško.
Krivi su svi, od Amara, Senada, Mirse, Vukotica, nas navijača, svi snosimo dio krivice za sve u i oko kluba
JoeyTribbiani

#80414 Re: FK Željezničar

Post by JoeyTribbiani »

23 juli 2017 - 23 decembar 2018
Niste mogli da skontate 20 milja za godinu I po. Sta imas cekat presudu koju qrac kad si mu ih obecao? Kad si mangup, zavrsi to odmah. I da, pisam vam se na druga mjesta, trebalo vas je otjerat protiv Krupe kad vas je pratilo 1000 ljudi na gostovanju u pizdicima na Vrbasu.

Nek se I ovi sadasnji presaberu, pokupe prnje svi koji nista nisu uradili pola godine. Rampa I njima I vama.
RasAlGhul

#80415 Re: FK Željezničar

Post by RasAlGhul »

Mi smo pičke, zato nam se ovo dešava, hej bolan, pitar i četnici sa Sokoca i Kalinovika nam sudbinu određuju, samo neka jebu, kad smo pičke, tako nam i treba, treba još jače
sime_cipol

#80416 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

JoeyTribbiani wrote:23 juli 2017 - 23 decembar 2018
Niste mogli da skontate 20 milja za godinu I po. Sta imas cekat presudu koju qrac kad si mu ih obecao? Kad si mangup, zavrsi to odmah. I da, pisam vam se na druga mjesta, trebalo vas je otjerat protiv Krupe kad vas je pratilo 1000 ljudi na gostovanju u pizdicima na Vrbasu.

Nek se I ovi sadasnji presaberu, pokupe prnje svi koji nista nisu uradili pola godine. Rampa I njima I vama.
Nisu mu ih obecali, nego na papir stavili :roll:
Mutivoda

#80417 Re: FK Željezničar

Post by Mutivoda »

samo se treba dijeliti i navijati za pojedince :thumbup:

nek je napokon kraj ovoj sezoni.
tuga.
a krivi su svi vala. :zjev:

bit ce bolje.
Zeljo <3
Kinaski

#80418 Re: FK Željezničar

Post by Kinaski »

RasAlGhul wrote:Ne znam zašto Manijaci šute, valjda sutra bude saopštenje kluba, jednostavno četnici i ustaše i onaj pitar balija su nas povalili sa glasanjem 5-1 bilo. Ne dati nijednoj selekciji da trenera niti igra na Grbavici. Šiljku otkaz dati i tužiti ga lagano za pola miliona maraka minimum za nesvjestan rad. Bože sačuvaj u kakvoj mi zemlji živimo, da nam pitar balija, ustaše i četnici sudbinu određuju.

A gledam pitari, fukare, robija, to sve ujedinjeno što licencu nismo dobili :lol:

Treba Gredića u klub vratiti pod hitno
Cega se lik dosjetio, e hoces im i nauditi i do sada je repka igrala bez Grbavice
Nikako da shvatite, i savez radi po uefinim pravilima, niko nas nije zakin'o osim ljudi koji vode klub
Ako postoje propisi i zakoni i ako ti nalozeno da izvrsis uplatu do tog i tog datuma onda ti niko nije kriv sto si nesposoban
Leopard_SA

#80419 Re: FK Željezničar

Post by Leopard_SA »

Kinaski wrote:
RasAlGhul wrote:Ne znam zašto Manijaci šute, valjda sutra bude saopštenje kluba, jednostavno četnici i ustaše i onaj pitar balija su nas povalili sa glasanjem 5-1 bilo. Ne dati nijednoj selekciji da trenera niti igra na Grbavici. Šiljku otkaz dati i tužiti ga lagano za pola miliona maraka minimum za nesvjestan rad. Bože sačuvaj u kakvoj mi zemlji živimo, da nam pitar balija, ustaše i četnici sudbinu određuju.

A gledam pitari, fukare, robija, to sve ujedinjeno što licencu nismo dobili :lol:

Treba Gredića u klub vratiti pod hitno
Cega se lik dosjetio, e hoces im i nauditi i do sada je repka igrala bez Grbavice
Nikako da shvatite, i savez radi po uefinim pravilima, niko nas nije zakin'o osim ljudi koji vode klub
Ako postoje propisi i zakoni i ako ti nalozeno da izvrsis uplatu do tog i tog datuma onda ti niko nije kriv sto si nesposoban
Jel moze samo jedno pitanje?
Ne provociram nego me samo interesuje.
Sta zelite postici sa eventualnim neigranjem reprezentacije na Grbavici. Pored Grbavice, imamo Bilino polje kojem je prosla suspenzija i tamo bi reprezentacija mogla igrati, a kako stvari stoje i Koševo ce uskoro biti spremno za odogravanje tih utakmica.
Ono sto zelim da kazem je da bi tim potezom samo naudili sami sebi. Savez je ulozio pare u teren i jos neke radove na stadionu Grbavica i sigurno ne bi dobro proslo po vas da to uradite.
Vjerovatno bi bili pod stalnom kontrolom i iz saveza bi pratili svaki vas potez i cekali priliku da vas kazne.
Znamo da i nama i vama svaku utakmicu pisu kaznu zbog propusta u organizaciji. Mislim da bi vam zbog 1 baklje tada dolazile kazne od 10000 km i vise jer im se moze
hatemondays

#80420 Re: FK Željezničar

Post by hatemondays »

RasAlGhul wrote:Mi smo pičke, zato nam se ovo dešava, hej bolan, pitar i četnici sa Sokoca i Kalinovika nam sudbinu određuju, samo neka jebu, kad smo pičke, tako nam i treba, treba još jače
Nek ih nek uzivaju, Zeljo je prosao puno veca govna od ovih u kojima smo sada. Ispado je Zeljo u drugu ligu pa eno Zelje i bice Zelje i bice Zelje dok je nas. Iskreno boli me taki za Evropu, ako moramo nazor i onda bolje odmoriti , isplatiti onog celavog i pustiti sve niz vodu.
Sjetim se ono kad izbacise Juve u drugu ligu, mrljavi klubovi cvjetali, rugali se ismijavali eno cijelu dekadu Juventus ne vadi chunu iz svih ovih zahebanih klubova.
Imam osjecaj da je vrijeme za novu generaciju ljudi u klubu i oko njega, jos uvijek ima tu ublehasha (takvo nam je drustvo sta se moze), i Amaru treba dati ovu jos jednu sansu i adio, ako treba sve ispocetka neka bude ali kako valja. Ova bagra iz saveza jos malo ovo para sto im je ostalo od Brazila ce potrositi i onda nek igraju policajaca. Gdje je onaj Zmaj sto nam je davao 9 komada u supku gdje su i nastali, eno Zelje jos treci, cetrvti, deseti nije vazno ipak je to tradicija 98 godina a jos se kotrljamo....
ellaxaz

#80421 Re: FK Željezničar

Post by ellaxaz »

Svaki trener koji bi, nakon svega, "doveo/vratio" Stanića u klub, bio bi popljuvan i otjeran gore od Čapljića, Krčmarevića itd...
Avant

#80422 Re: FK Željezničar

Post by Avant »

Kriva je politika, savez, uprava, menadzer, trener, 54 delegata i naravno 3.371.914 biraca. Obzirom da je Klub doborvoljna, nevladina, nepoliticka i neprofitna sportska organizacija za fudbalski sport, osnovan 4 maja. 1921... u skladu sa Statutom direktor Kluba je inokosni poslovodni organ.

Valjda je sada svima jasno ako mislimo velikog Reala da pobjedimo na penale; da uz Osima, trebamo pokusavati vratiti Gredica i Misimovica, odnosno imenovati direktora i izabrati predsjednika upravnog odbora al' najmanje od 11 clanova, te za sefa omladinskog pogona postaviti Starovlaha. Mi smo Željini, Željo je naš!
ultima_palabra

#80423 Re: FK Željezničar

Post by ultima_palabra »

ellaxaz wrote:Svaki trener koji bi, nakon svega, "doveo/vratio" Stanića u klub, bio bi popljuvan i otjeran gore od Čapljića, Krčmarevića itd...
Nakon cega? Treba popljuvati one koji su ga sikanirali zbog Projica i Mehremica. Ovu polusezonu odradio dobro.
ellaxaz

#80424 Re: FK Željezničar

Post by ellaxaz »

:thumbup: :lol:
al_akhisari

#80425 Re: FK Željezničar

Post by al_akhisari »

:-) kakva tuga, jad, čemer i amaterizam u i oko kluba
Post Reply