Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Tomahawk11
Globalni moderator

#80401 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

made_in_sarajevo wrote:
Tomahawk11 wrote:Čitam iz Želje prijete tužbom Prvostepenoj, ali ne mogu da nađem podatak je li ili nije uplaćen na vrijeme dug Slavki Petroviću :?
Valjda trebaš imati dokumentaciju kojom možeš prijetiti?
oni sami izjavili uplatili dan prije roka,a 5-6 dana poslije toga iz banke im javili da ne valja racun i kao radi toga njih uefa mrzi. mi svi glupi i ne znamo kako to funkcionise sa bankama i sad ce hin ovaj politicar sve tuziti. prvo ce uzet pare za stadion (koji su sami napravili od svojih para, ne uefa,savez,drzava) pa ce hin onda sve tuziti :lol:

jebo majku ovi gori od blekica ublehasa :lol:
Ja skontah da oni krive savez za nešto, sad ne znam zašta.
Brane se stanjem na računu u momentu isticanja roka.
Tomahawk11
Globalni moderator

#80402 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

plain vanilla wrote:
Tomahawk11 wrote:Čitam iz Želje prijete tužbom Prvostepenoj, ali ne mogu da nađem podatak je li ili nije uplaćen na vrijeme dug Slavki Petroviću :?
Valjda trebaš imati dokumentaciju kojom možeš prijetiti?
Nije uplacen na vrijeme jer je kao doslo do greske u banci

http://sportske.ba/sa-grbavice-stizu-te ... enciranje/
I ko im je to ''sredio''?
Neko iz saveza ima ljude u banci, pa ih zajebali?

Meni je ovdje stvar jasna, međutim vidjećemo šta će drugostepena.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#80403 Re: Premijer liga BiH

Post by plain vanilla »

Pa kao imali su lovu taj dan, a valjda su prilozili dokaze da su uplatili ranije, ali uplata nije prosla. Tako bar ja skontah.
I zato se ljute, sto im to nisu uvazili. Imali nijet da uplate.
made_in_sarajevo

#80404 Re: Premijer liga BiH

Post by made_in_sarajevo »

njihovi pojedini sami kazu da je ovo ubleha teska, ova prica njihova. ko je ikad 2x usao u banku zna da je nemoguce da banka 5-7 dana suti na neku gresku. reci ce odma prilikom uplate na salter, nazvat ce neko i reci alo majmune ne moze ovo ovako, doci ce sms poruka i pisat ce "jeste vi normalni caca vas jebo, ispravite ovo". imali pare, imali od decembra fore i sad im banka, savez i uefa kriva :lol: . cuj lafo sve cemo ih tuziti, mi smo zrtve, slat cemo snimke gresaka na utakmicama :lol: :lol: :lol:

posto niko od njih nije rekao koja ih je to banka zajebala, koji sluzbenik ih je zajebo, onda je ocigledno suplja prica. kontali naguziti petrovica (opet kako sam cuo od malo bliskih klubu) ustvari ga zabili sami sebi. svaki bi ih klub pozelio imati u upravi :lol:

mislim da je i blekica stid ovih ublehasa :mrgreen:
Last edited by made_in_sarajevo on 13/05/2019 16:21, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#80405 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

Real je zakasnio par minuta za de Geu, pa im nije uvaženo.
Pika se samo papir sa transakcijom kad je prošlo.
U ovom slučaju, validan je izvod iz banke Petrovića.
Ako piše da je novac na računu poslije datuma naznačenog za uplatu, svaki pokušaj diskreditacije je suvišan.
Nije tu više sporan ni savez ni prvostepena ni drugostepena.
Ako su ovi iz UEFA-e naložili striktno kako mora, nema tu prostora za ustupke.
Tomahawk11
Globalni moderator

#80406 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

made_in_sarajevo wrote:njihovi pojedini sami kazu da je ovo ubleha teska, ova prica njihova. ko je ikad 2x usao u banku zna da je nemoguce da banka 5-7 dana suti na neku gresku. reci ce odma prilikom uplate na salter, nazvat ce neko i reci alo majmune ne moze ovo ovako, doci ce sms poruka i pisat ce "jeste vi normalni caca vas jebo, ispravite ovo". imali pare, imali od decembra fore i sad im banka, savez i uefa kriva :lol: . cuj lafo sve cemo ih tuziti, mi smo zrtve, slat cemo snimke gresaka na utakmicama :lol: :lol: :lol:

Ne znam kako plaćaju, da li pišu virmane ili je neko izvršio uplatu elektronskim putem.
Ako je ovo prvo, onda bi reakcija bila na licu mjesta.
Ako je drugo, u roku od 48 h se vraća novac na račun platioca u slučaju da nije u redu račun na koji se plaća.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#80407 Re: Premijer liga BiH

Post by plain vanilla »

Ma hajde, kad je u pitanju sudjenje, kod nas moze svakako. Isto kao i kaznjavanje klubova, nikakva pravila se ne postuju. E sad smo odjednom legitimni.
Trebaju poslati uefi snimke.sudjenja na nasim utakmicama, pa ni nogometni savez ne bi licencu dobio.
Ljudi platili, daj im licencu i cao.
Tomahawk11
Globalni moderator

#80408 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

plain vanilla wrote:Ma hajde, kad je u pitanju sudjenje, kod nas moze svakako. Isto kao i kaznjavanje klubova, nikakva pravila se ne postuju. E sad smo odjednom legitimni.
Trebaju poslati uefi snimke.sudjenja na nasim utakmicama, pa ni nogometni savez ne bi licencu dobio.
Ljudi platili, daj im licencu i cao.
Pa ovi iz saveza bi vjerovatno i dali, sad samo ne znam da li smiju upravo zbog eventualnih sankcija od UEFE.
Onda će najebati i savez i Željo.
Doduše, ne znam kako stoji ova linija što zastupa Radnik.
made_in_sarajevo

#80409 Re: Premijer liga BiH

Tomahawk11 wrote:
made_in_sarajevo wrote:njihovi pojedini sami kazu da je ovo ubleha teska, ova prica njihova. ko je ikad 2x usao u banku zna da je nemoguce da banka 5-7 dana suti na neku gresku. reci ce odma prilikom uplate na salter, nazvat ce neko i reci alo majmune ne moze ovo ovako, doci ce sms poruka i pisat ce "jeste vi normalni caca vas jebo, ispravite ovo". imali pare, imali od decembra fore i sad im banka, savez i uefa kriva :lol: . cuj lafo sve cemo ih tuziti, mi smo zrtve, slat cemo snimke gresaka na utakmicama :lol: :lol: :lol:

Ne znam kako plaćaju, da li pišu virmane ili je neko izvršio uplatu elektronskim putem.
Ako je ovo prvo, onda bi reakcija bila na licu mjesta.
Ako je drugo, u roku od 48 h se vraća novac na račun platioca u slučaju da nije u redu račun na koji se plaća.
ma svaka firma u ovom slucaju klub ima nekog svog u banci. ne treba se ni 48h cekati da se sazna za tu gresku,a ne 5 dana koliko su vec rekli. cirkusanti 1/1 :lol:

sva ova njihova je prica kmeeeee uzeli mi igracku, kmeeee mi veliki, kmeeee nas se uefa boji, kmeeee kome smeta jaki zeljo, kmeeee. evo mjesec dana traje ova prica i ni jednom i niko od njih nije iznio dokaz koji ce potvrditi njihovu pricu.
sumirprimus

#80410 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

Nije mi jasno ovo nikako. Imaju li oni dokaz uplate do tog dana? Koga briga koliko ba imas na racunu znaci ne vjerujem cak i za standard kokuruz lige :-)
Sta su cekali do zadnjeg dana ondA?
Kako niko nije provjerio, nevjerovatno
Logovan

#80411 Re: Premijer liga BiH

Post by Logovan »

avetinja wrote:
Logovan wrote:Nikad dosta opreza. :thumbup: Nema zajebavanja, zalijetanja.
U redu, vjerujem da igrači znaju šta im znače sljedeće dvije utakmice, ali to je već završena priča. Zvijezda će primiti tri komada. Možda u Gabeli i Širokom bude kladioničarski rezultat, iks i kec, recimo.
Samo neka igraju kao što su igrali veći dio sezone i zabit ćemo makar 2, 3 gola. :thumbup:
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#80412 Re: Premijer liga BiH

Post by izvrsni direktor »

Ja koliko skonta ovi iz zelje traze da ih se izbaci i iz premier ligi. Kaze, ako nam ne daju licencu za evropu onda nam ne bi trebali ni za premier ligu dati
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#80413 Re: Premijer liga BiH

Post by Velkoski »

Ako sam dobro pročitao negdje tvrde da su uplatili 30.3. što je bila SUBOTA. Banke ne rade subotom jabote :mrgreen:
Ricken

#80414 Re: Premijer liga BiH

Post by Ricken »

Tomahawk11 wrote: U ovom slučaju, validan je izvod iz banke Petrovića.
Malo te pravilnik demantuje, jer komisija ne ispituje dokumentaciju koju dostavlja Petrović, nego dokumentaciju koju dostavlja klub.

Između ostalog obaveze komisije su:

e) Pregledati sve ili odabrane bankovne izvještaje kao dokaze o isplatama (koje dostavlja klub).

f) Ukoliko je to slučaj: pregledati dokumenate, uključujući sporazume dogovore s relevantnim uposlenikom(cima) i/ili korespondenciju s nadležnim tijelom kao podrška gornjim izjavama d(i) i d(ii) (opet samo one koje dostavlja klub).

Petrović nije strana upravnog postupka, pa nije bitno kad je njemu leglo, nego kada je izvršena isplata.

Kada je izvršena, to ne znam, pa ne bih dalje.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#80415 Re: Premijer liga BiH

Post by izvrsni direktor »

Velkoski wrote:Ako sam dobro pročitao negdje tvrde da su uplatili 30.3. što je bila SUBOTA. Banke ne rade subotom jabote :mrgreen:
Who cares?pravilo je d se mora uplatiti u martu. Koga brig sto je neko glup i nije skontao da jevikend neradni?
Svi govorili kako su u realu amateri i glupani sto su 2 minute zakasili, a zelji kriv savez i neprijatelji.
Jedno je svijet a drugo je bih :-)
Ricken

#80416 Re: Premijer liga BiH

Post by Ricken »

Velkoski wrote:Ako sam dobro pročitao negdje tvrde da su uplatili 30.3. što je bila SUBOTA. Banke ne rade subotom jabote :mrgreen:
Ko kaže? Radi banka, ne radi UPP.
Ricken

#80417 Re: Premijer liga BiH

Post by Ricken »

izvrsni direktor wrote:
Who cares?pravilo je d se mora uplatiti u martu. Koga brig sto je neko glup i nije skontao da jevikend neradni?
Svi govorili kako su u realu amateri i glupani sto su 2 minute zakasili, a zelji kriv savez i neprijatelji.
Jedno je svijet a drugo je bih :-)
Zakon o upravnom postupku je jasan,kada rok pada na neradni dan, on se pomjera na prvi radni dan. Prema pravilima UEFE lokalna regulativa je iznad pravila UEFA.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#80418 Re: Premijer liga BiH

Post by sime_cipol »

Ako Zeljo ima uplatnicu na kojoj pise 31.03.2019 u 23:59h dakle 1' pred istekom roka, tu je sve cisto. Kad su pare legle Petroviću, nije do Zelje. E sad je pitanje, imaju li oni takav papir :D
sumirprimus

#80419 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

Ma ovo je siljak zajebo 1.01 e sad jel namjerno il nenamjerno njihov problem.
Uglavnom zajeb je ravan kokuruz ligzi
sumirprimus

#80420 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

Kad odvedose kostica bez papira na pripreme a lik jos igro za nas :-) :lol:
I tad su govorili bice bice
Logovan

#80421 Re: Premijer liga BiH

Post by Logovan »

sime_cipol wrote:Ako Zeljo ima uplatnicu na kojoj pise 31.03.2019 u 23:59h dakle 1' pred istekom roka, tu je sve cisto. Kad su pare legle Petroviću, nije do Zelje. E sad je pitanje, imaju li oni takav papir :D
To im je najbolji dokaz da su uplatili, odnosno da nije do njih. Ako imaju uplatnicu, onda neka je pokažu, a ne da se gađaju riječima. :-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#80422 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

Ricken wrote:
Ko kaže? Radi banka, ne radi UPP.
Što će reći da uplata nije mogla proći.
Kako je onda to validno kao moment uplate?

OK, uzima se prvi sljedeći radni dan.
Ja kako shvatih, problem je sa greškom u broju računa, pa se to ponovo plaćalo, dakle u aprilu.
Ako je tako, ne možeš se vaditi sa tom uplatnicom na kojoj je pogrešan račun.
made_in_sarajevo

#80423 Re: Premijer liga BiH

Ja eto svi budale. Sto onda MUP trazi od firmi uplatnice za registraciju vozila samo i jedino i samo sa pecatom banke kao ovjeru da su pare skinute sa racuna. Cuj ako imaju uplatnicu nije do njih, jok do moje nane je. Nisam jednom izvisio za registraciju auta kad me zakaci vikend,a sve radi pecata da su pare skinute. Cuj dovoljna je uplatnica samo,a jebo uplatu hahaha. Pa uz jednog covjeka ta uplatnica bi po vama bila validna,a petrovic da dobije cunu da izbije oci.

Hahaha cuj uplatnica je dovoljna, nista ja cu firmama od kojij kupujem materijal reci ja imam uplatnicu, dajte materijal,a pare ce biti al nikad, ali vjerujte mi ja jmam uplatnicu hahaha. Jos 5 dana se ceka uplata, pa jel preko Havaja isla uplata

Caooo zeljoooo, caoooo
phillie

#80424 Re: Premijer liga BiH

Post by phillie »

Tomahawk11 wrote:Ugovori se moraju poštovati.
Obje strane imaju i obaveze i prava.
Ne ispuniš obavezu, a koristio si prava prema ugovoru, zna se.
Plaćaš obavezu sudski, na sve to idu dodatni troškovi, zatezna kamata (zavisno koliko je dug star), sudski, advokatski troškovi.
Ne treba se onda čuditi kako je 10-ak hiljada poraslo na 40-ak.
To je i normalnim zemljama, gdje stranke u ugovoru imaju ciste namjere, odnosno ne idu svjesno u prevaru, praveci stetan ugovor po jednu stranku.
Al eto i to nije problem. Problem je sto se taj dug pojavljuje upravo sad, a ne npr 2016 kad je bila presuda, pa cak ni prosle godine, kada su se javljali i Kunto i Panto po pare. Pitanje je samo koliko jos ovakvih ugovora imaju dusmani u steku i koliko ce se jos ko okoristiti.....Ma muka mi je vise od nas samih. Aydin kakav god da je, nama na ruke ne moze politi...fuj.
Company85

#80425 Re: Premijer liga BiH

Post by Company85 »

Ja bih samo da podrzim ovog Ustamujica, samo naprijed sa tuzbama :mrgreen:
Locked