Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
plain vanilla wrote:
Znam, ono sto ste vi Slobodi, Zrinjskom i Slogi u posljednje vrijeme?
Nisam siguran da poznajete format takmicenja BHT PL....
To se persiramo?
Vi izgubite od Zrinjskog kuci, i onda cekate da ih mi pobijedimo u gostima?
Mi goska nismo mogli dobiti, ne kontate da ste statisticka greska. Gol vam je dao lik koji nikome nje dao gol ove sezone, a igrao svaku utakmicu.
Ali de placite, vec sam navikla
Ima meme, dzeko i 105. dan nije bio ofsajd, e takav mi treba za vas, uplakani
NIsam Boga mi ja uplakan, mozes provjeriti odmah sam cestitao na postenoj pobjedi.
Nego me nervira sto eto kad vec pricamo spominjete samo zadnju utakmicu (od 9 bodova medjusobno, mi uzeli 6).
A VI zbog ovoga Celikovca...
Last edited by Pitar sa Kariba on 13/05/2019 00:25, edited 1 time in total.
Pitar sa Kariba wrote:NIsam Boga mi ja uplakan, mozes provjeriti odmah sam cestitao na postenoj pobjedi.
Nego me nervira sto eto kad vec pricamo spominjete samo zadnju utakmicu (od 9 bodova medjusobno, mi uzeli 6).
A VI zbog ovoga Celikovca...
Ja uopste ne spominjem tu utakmicu, ta utakmica je pluskvamperfekt. I da, mi samo jednu od tri dobili
Jel ti znas da mi nismo ove godine nijednom dobili Zelju? A mescini da svi drugi jesu i oni nesto prigovaraju
Cirkus, pa et
plain vanilla wrote:
Znam, ono sto ste vi Slobodi, Zrinjskom i Slogi u posljednje vrijeme?
Nisam siguran da poznajete format takmicenja BHT PL....
To se persiramo?
Vi izgubite od Zrinjskog kuci, i onda cekate da ih mi pobijedimo u gostima? Mi goska nismo mogli dobiti, ne kontate da ste statisticka greska. Gol vam je dao lik koji nikome nje dao gol ove sezone, a igrao svaku utakmicu.
Ali de placite, vec sam navikla
Ima meme, dzeko i 105. dan nije bio ofsajd, e takav mi treba za vas, uplakani
Opet oni o pobjedama i porazima, a to uopšte nije poenta. Poenta je odnos Slobode prema utakmicama protiv sarajevskih klubova s jedne i protiv ostalih sa druge strane. Pobijediti Sarajevo ili Želju je vrhunsko dostignuće i najvažnija utakmica u sezoni. Tu se zapinje i gine za pobjedu, a sa tribina u vrhuncu zanosa skandira "Zrinjski, Zrinjski". Igrači na poseban način proslavljaju tu pobjedu. Poslije toga se igraju revijalne utakmice sa puno manje žara. Nema tog velikog motiva da se zapne protiv, recimo, trostrukog šampiona. Ma ne! Ta borbenost, požrtvovanost, do zadnje kapi znoja i krvi je rezervisana samo za sarajevske klubove. Niko ne kaže da Sloboda treba da pobijedi, ali tada se i ne zalaže jer "nemamo energije. Iscrpljeni smo utakmicom protiv Sarajeva!" Naravno da si iscrpljen i bez energije kada tu utakmicu igraš kao da je posljednja, pa onda emotivno i fizički ispražnjen, bez motiva jer je cilj za ovu sezonu ostvaren (pobjeda protiv Sarajeva) skineš gaće Zrinjskom. Ne radi se o pobjedi ili porazu. Radi se o odnosu i pristupu. Zašto je to tako i da li je u pitanju kompleks spram glavnog grada znaju bolje igrači i navijači Slobode. A nama takav odnos govori o statusu našeg kluba jer mora biti da nešto vrijediš kada je nekom najveći uspjeh u sezoni da pobijedi tebe dok je tebi to samo još jedna utakmica u sezoni kojoj pristupaš kao i svakoj drugoj. A pobjede i porazi su sastavni dio igre. Nekada igraš dobro pa izgubiš, nekada loše pa pobijediš, ali zalažeš se samo kada ti je stalo.
mirza_15 wrote:Opet oni o pobjedama i porazima, a to uopšte nije poenta. Poenta je odnos Slobode prema utakmicama protiv sarajevskih klubova s jedne i protiv ostalih sa druge strane. Pobijediti Sarajevo ili Želju je vrhunsko dostignuće i najvažnija utakmica u sezoni. Tu se zapinje i gine za pobjedu, a sa tribina u vrhuncu zanosa skandira "Zrinjski, Zrinjski". Igrači na poseban način proslavljaju tu pobjedu. Poslije toga se igraju revijalne utakmice sa puno manje žara. Nema tog velikog motiva da se zapne protiv, recimo, trostrukog šampiona. Ma ne! Ta borbenost, požrtvovanost, do zadnje kapi znoja i krvi je rezervisana samo za sarajevske klubove. Niko ne kaže da Sloboda treba da pobijedi, ali tada se i ne zalaže jer "nemamo energije. Iscrpljeni smo utakmicom protiv Sarajeva!" Naravno da si iscrpljen i bez energije kada tu utakmicu igraš kao da je posljednja, pa onda emotivno i fizički ispražnjen, bez motiva jer je cilj za ovu sezonu ostvaren (pobjeda protiv Sarajeva) skineš gaće Zrinjskom. Ne radi se o pobjedi ili porazu. Radi se o odnosu i pristupu. Zašto je to tako i da li je u pitanju kompleks spram glavnog grada znaju bolje igrači i navijači Slobode. A nama takav odnos govori o statusu našeg kluba jer mora biti da nešto vrijediš kada je nekom najveći uspjeh u sezoni da pobijedi tebe dok je tebi to samo još jedna utakmica u sezoni kojoj pristupaš kao i svakoj drugoj. A pobjede i porazi su sastavni dio igre. Nekada igraš dobro pa izgubiš, nekada loše pa pobijediš, ali zalažeš se samo kada ti je stalo.
jedino s vama sa i zelj jos i eventualno s velezom da ove starije bar podsjeti na nekadasnju ligu i utakmice..