Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
SSemir

#8026 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by SSemir »

eh pa, javne medijske servise svi placamo pretplatu kako bi ti javni medijski servisi obavjestavali javnost o bitnim stvarima, pa izmedju ostalog i zatvarenje gradskih cesta. a to sto neko ne gleda, eh u tom slucaju, sami su sebi krivi.
ne znam sta su ljudi ocekivali, od kuce do kuce da neko ide i da im govori kako ce cesta biti zatvorena
ultima_palabra

#8027 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by ultima_palabra »

SSemir wrote:eh pa, javne medijske servise svi placamo pretplatu kako bi ti javni medijski servisi obavjestavali javnost o bitnim stvarima, pa izmedju ostalog i zatvarenje gradskih cesta. a to sto neko ne gleda, eh u tom slucaju, sami su sebi krivi.
ne znam sta su ljudi ocekivali, od kuce do kuce da neko ide i da im govori kako ce cesta biti zatvorena
Pa evo ti nađi članak od 1-25. novembra 2015., koji govori o zatvaranju.
karanana

#8028 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by karanana »

ja sam cuo nesto o nekom zatvaranju mosta. ali veze nisam imao da se radi o ovom dijelu koji spaja stup i rajlovac. konto sam da je neki zeljeznicki most u pitanju ili neki most na nekoj sporednoj cestici koji je nebitan.
da budem iskren ljudi, ja uopste nisam ni skontao da je ono ondje most. nikad ga nisam s donje strane ni gledao pa sam kontao da je to jednostavno neko uzvisenje/brdasce na cesti.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#8029 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by _BataZiv_0809 »

Dobro ba, de mi recite kad idem suprotnim smijerom, dakle od Fabrike duhana preko S.Zajke do Josanice, je li guzva. Sipam na Petrolu, pa eto :stidljiva:
Ned071

#8030 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Ned071 »

_BataZiv_0809 wrote:Dobro ba, de mi recite kad idem suprotnim smijerom, dakle od Fabrike duhana preko S.Zajke do Josanice, je li guzva. Sipam na Petrolu, pa eto :stidljiva:
nije. ide se sporije ali bez problema... a ako ces vec na petrol idi na onaj na ulazu u vogoscu. lakse ti je sa AC
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#8031 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by _BataZiv_0809 »

Ned071 wrote:
nije. ide se sporije ali bez problema... a ako ces vec na petrol idi na onaj na ulazu u vogoscu. lakse ti je sa AC
Nema plin :run:
damirc_sa

#8032 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by damirc_sa »

Danas sam prosao obilaznicom i zaista je extra urađena i za par minuta sam stigao od Vogosce do Supa. Jedino sto mi je zapalo za oci jeste to sto sam uz samu bankinu na autoputu primjetio pse, dakle o ovome se mora povesti racuna kako i na koji nacin se psi provuku i dodju do autoputa. Svi znamo da se na autoputu vozi brze i ne daj boze da nekome pas izleti na cestu to moze biti zaista pogubno
morti

#8033 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by morti »

ultima_palabra wrote:
SSemir wrote:eh pa, javne medijske servise svi placamo pretplatu kako bi ti javni medijski servisi obavjestavali javnost o bitnim stvarima, pa izmedju ostalog i zatvarenje gradskih cesta. a to sto neko ne gleda, eh u tom slucaju, sami su sebi krivi.
Pa evo ti nađi članak od 1-25. novembra 2015., koji govori o zatvaranju.
Zamalo, ev 31. oktobar :D

http://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajevs ... /151029068
Astrix

#8034 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Astrix »

bach wrote:Da su i najavili da će zatvoriti most, kojeg je usput trebalo zatvoriti još 1997 i davno napraviti novi, da li bi na bilo kakav način spriječilo sadašanje gužve i kolone?

Zapravo, ovdje nije uopste problem sto su taj most zatvorili nego je problem kruzni u BP koji vec kasni i koji vec jako dugo pravi probleme i zastoje, a ovo sa mostom je samo slag na tortu.
ing-ecc

#8035 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by ing-ecc »

_BataZiv_0809 wrote:Dobro ba, de mi recite kad idem suprotnim smijerom, dakle od Fabrike duhana preko S.Zajke do Josanice, je li guzva. Sipam na Petrolu, pa eto :stidljiva:
Imas li plin na novoj Petrol-ovoj benzinskoj na Stupu? I moze li ti se kako ta pumpa uklopiti u tvoju rutu kojom prolazis?
Better Man

#8036 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Better Man »

Ova zaobilaznica je genijalna. Večeras je isprobao. Stigao kući za sekundu. Nema gužvi, stajanja u koloni i vožnje mic po mic.
drug_profi

#8037 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by drug_profi »

Kako je ujutro za Vogoscu sa te strane od Semizovca. Ima li guzve ne ulazu u Vogoscu, da promijenim rutu da ne idem kroz grad??
jao_situacije

#8038 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by jao_situacije »

Astrix wrote:
bach wrote:Da su i najavili da će zatvoriti most, kojeg je usput trebalo zatvoriti još 1997 i davno napraviti novi, da li bi na bilo kakav način spriječilo sadašanje gužve i kolone?

Zapravo, ovdje nije uopste problem sto su taj most zatvorili nego je problem kruzni u BP koji vec kasni i koji vec jako dugo pravi probleme i zastoje, a ovo sa mostom je samo slag na tortu.
a za to je kriv vodovod nesposobni koji nema cijevi
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#8039 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by _BataZiv_0809 »

ing-ecc wrote:
Imas li plin na novoj Petrol-ovoj benzinskoj na Stupu? I moze li ti se kako ta pumpa uklopiti u tvoju rutu kojom prolazis?
E nemam pojma drugar, provjerit cu, hvala na preporuci. Inace veceras sam isao u Zenicu preko zaobilaznice, u principu, valja se samo iz grada izvuci i to je to, brzo sam stigao, nema sta.
Grof

#8040 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Grof »

damirc_sa wrote:Danas sam prosao obilaznicom i zaista je extra urađena i za par minuta sam stigao od Vogosce do Supa. Jedino sto mi je zapalo za oci jeste to sto sam uz samu bankinu na autoputu primjetio pse, dakle o ovome se mora povesti racuna kako i na koji nacin se psi provuku i dodju do autoputa. Svi znamo da se na autoputu vozi brze i ne daj boze da nekome pas izleti na cestu to moze biti zaista pogubno
Ovakve stvari je uvijek dobro prijaviti na besplatan broj autocesta FBiH 0800 20306

Nedavno sam na obilaznici vidio povećeg mrtvog psa i to u voznoj traci. Nazvao sam ih i rekli su da odmah šalju vozilo na taj dio.
ultima_palabra

#8041 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by ultima_palabra »

Oko TE Kakanj ima zivotinja na putu koliko hoces... ja sam jednom udario macku, sreca bila je malena.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#8042 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by un1ted »

Narvno da ce slati vozilo odmah, jer bilo kakva steta koja nastane od zivotinja na auto putu se moze dobro naplatiti :)

Ima li guzvi kroz rajlovac danas i juce?
Forumerrer

#8043 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Forumerrer »

Sta reci, svi smo mi neinformisani...
"Nažalost, ni mi u Općini nismo bili obaviješteni da će se ova obustava desiti u četvrtak, tako da nismo imali prostora da obavijestimo građane pa je taj dan ujutro nastupila paraliza saobraćaja i veliki broj građana je kasnio na posao. Jučer je situacija bila nešto bolja jer su građani koristili više alternativnih pravaca ali je to i dalje nezadovoljavajuće", smatra načelnik Efendić.
I zajebite vise pricu da je najavljeno jer NIJE NAJAVLJENO. Informacija treba biti precizna i jasno objavljena, a ne tipa kada otvorimo ovo zatvorit cemo ono...
StupskaBitanga

#8044 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by StupskaBitanga »

a kada će pusitii rasvjetu kod Wise jer ovdje je mrkli mrak?
Ned071

#8045 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Ned071 »

Forumerrer wrote:Sta reci, svi smo mi neinformisani...
"Nažalost, ni mi u Općini nismo bili obaviješteni da će se ova obustava desiti u četvrtak, tako da nismo imali prostora da obavijestimo građane pa je taj dan ujutro nastupila paraliza saobraćaja i veliki broj građana je kasnio na posao. Jučer je situacija bila nešto bolja jer su građani koristili više alternativnih pravaca ali je to i dalje nezadovoljavajuće", smatra načelnik Efendić.
I zajebite vise pricu da je najavljeno jer NIJE NAJAVLJENO. Informacija treba biti precizna i jasno objavljena, a ne tipa kada otvorimo ovo zatvorit cemo ono...
Tako je... Kao sto rekoh prvi dan. Nenajavlheno zatvaranje i radovi na kruznom toku BP su uzrokovali kaos...
Astrix

#8046 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Astrix »

Pa dobro, hocemo li sad danima sjediti ovdje i plakati zato sto nisu najavili?! Nas narod samo to zna, sjedi i plakaj, nemoj nista raditi. Eno vec sutradan nije bilo guzve i kraj price...
Better Man

#8047 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Better Man »

Najavljeno jeste bilo, a sad što je naš svijet polupismen i što ne prati vijesti i servisne informacije sam je sebi kriv. Pogotovo me čudi to od načelnika jedne općine (mada mislim da laže da nije znao). Kako sam ja znao da će tad biti zatvorena ta dionica ako po vama nisu najavili. Danas s parkinga u Merkatoru na Socijalnom sam sprašio glavnom cestom do Stupa, pa se isključio prema Vizi i onda uključio na zaobilaznicu i pravac autoputem kući u Visoko. Vrijeme za koje sam stigao kući laganom vožnjom bilo je tačno 28 minuta. Dakle iz garaže Merkatora u svoju garažu kući za 28 minuta. Tu treba uzeti u obzir da sam od Mekatora do Stupa stao na 4-5 semafora zbog crvenog i da sam na jednom se malo duže zadržao zbog udesa naprijed i plus zaustavljanje na ulazu u Visoko na semaforu. Da sam išao kući pored željezniče stanice transferzalom, pa na Koševsko brdo i dalje pored Bara na Vogošču i autoput, trebalo bi mi da dođem kući 35 do 40 minuta pri idealnim uslovima. Zaista ekstra stvar i uštediš na vremenu i gorivu.
simonese

#8048 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by simonese »

Better Man wrote:Najavljeno jeste bilo, a sad što je naš svijet polupismen i što ne prati vijesti i servisne informacije sam je sebi kriv. Pogotovo me čudi to od načelnika jedne općine (mada mislim da laže da nije znao). Kako sam ja znao da će tad biti zatvorena ta dionica ako po vama nisu najavili. Danas s parkinga u Merkatoru na Socijalnom sam sprašio glavnom cestom do Stupa, pa se isključio prema Vizi i onda uključio na zaobilaznicu i pravac autoputem kući u Visoko. Vrijeme za koje sam stigao kući laganom vožnjom bilo je tačno 28 minuta. Dakle iz garaže Merkatora u svoju garažu kući za 28 minuta. Tu treba uzeti u obzir da sam od Mekatora do Stupa stao na 4-5 semafora zbog crvenog i da sam na jednom se malo duže zadržao zbog udesa naprijed i plus zaustavljanje na ulazu u Visoko na semaforu. Da sam išao kući pored željezniče stanice transferzalom, pa na Koševsko brdo i dalje pored Bara na Vogošču i autoput, trebalo bi mi da dođem kući 35 do 40 minuta pri idealnim uslovima. Zaista ekstra stvar i uštediš na vremenu i gorivu.
:thumbup: kad je neko normalan
Ned071

#8049 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Ned071 »

Better Man wrote:Najavljeno jeste bilo, a sad što je naš svijet polupismen i što ne prati vijesti i servisne informacije sam je sebi kriv. Pogotovo me čudi to od načelnika jedne općine (mada mislim da laže da nije znao). Kako sam ja znao da će tad biti zatvorena ta dionica ako po vama nisu najavili. Danas s parkinga u Merkatoru na Socijalnom sam sprašio glavnom cestom do Stupa, pa se isključio prema Vizi i onda uključio na zaobilaznicu i pravac autoputem kući u Visoko. Vrijeme za koje sam stigao kući laganom vožnjom bilo je tačno 28 minuta. Dakle iz garaže Merkatora u svoju garažu kući za 28 minuta. Tu treba uzeti u obzir da sam od Mekatora do Stupa stao na 4-5 semafora zbog crvenog i da sam na jednom se malo duže zadržao zbog udesa naprijed i plus zaustavljanje na ulazu u Visoko na semaforu. Da sam išao kući pored željezniče stanice transferzalom, pa na Koševsko brdo i dalje pored Bara na Vogošču i autoput, trebalo bi mi da dođem kući 35 do 40 minuta pri idealnim uslovima. Zaista ekstra stvar i uštediš na vremenu i gorivu.
Drago mi je za tebe. I tvog tatu. Nazalost ja ne zivim u visokom. Meni od petrola do stupa juce trebalo 40 minuta. Jebat me kad sam polupismen
Better Man

#8050 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Better Man »

Ned071 wrote: Drago mi je za tebe. I tvog tatu. Nazalost ja ne zivim u visokom. Meni od petrola do stupa juce trebalo 40 minuta. Jebat me kad sam polupismen
Ne znam kave veze ima moj tata, jer njega nisam spominjao. Nemoj me pogrešno shvatiti, ako si bio na Petrolu u Briješću, onda ti je bilo bolje sprašiti do Vogošćanske petlje i na zaobilaznicu, jer bi došao za upola manje vremena, bez obzira što je duža ruta. Nije vožnja samo sjesti i upaliti auto i vozi. Treba malo i pratiti vijesti i servisne informacije da znaš stanje u saobraćaju i na cestama, da li je negdje zatvorena saobraćajnica ili možda neki udes, pa da ideš alternativnim pravcem.
Post Reply