GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sema911s

#8026 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by sema911s »

Alfons Kauders wrote:
kokuz_sa wrote:Image

grasomlat
posto vladi ovi ultimatumi idu od ruke ko kim jong unu, ja predlazem novo... pomalo radikalno rjesenje...

fino proglasimo otvorenu sezonu lova na grasovce, vladu i skupstinu, tuzilastvo i sve ostale povezane s ovim sranjem

ko nista ne poduzme u roku od 24 sata dolazi na listu za odstrijel... prodajemo aranzmane lovcima sirom svijeta, dobro za turizam i deficit... i lagano, redom... skupstina ne uradi nista, fino ih pofatamo, istovarimo negdje na planini, a okolo lovci s onim topovima za lov na nilske konje i slonove... pa ko ziv ko mrtav...

taman kraj sezone, mogli bi dobiti dobre cijene s hotelima na bjelasnici i jahorini... i tako redom, svaki dan nova grupica... iz grasa bi se zacas izdvojilo makar 1500 ljudi koji bi nastavili da rade... a ove ostale koji i organizuju ova dogadjanja naroda naknadno mozemo preparirati - da njihove glavushe opominju ostale

doduse, sad kad malo bolje skontam... za vladu i tuzilastvo vjerovatno i ne moramo traziti strane turiste - pobio bi ih nas narod, zaduzivali bi se ljudi u mikrokredinim organizacijama ako treba, posudjivali bi za taj merak
jok ba prljat ruke,. nego ih dovest u kakav kamenolom, nesto ono otvoreni kop., i razvrstat po stranackoj pripadnosti,.i onda ko sto su oni nas 92, nagovorili da se medjusobno tucemo,.tako i mi njima obecamo koja stranka pobjedi pusticemo ih u vlast,., al dat obecanje u njihov stilu,. i kada se medjusobno poubijaju zatrpat zemljom i napravit par pomirenja i sjeanja,. da se neke buduce generacije nebi opet sta kurcile,. da znaju sta ih ceka,.,.
fixer

#8027 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by fixer »

Innovation wrote:
hhaarree wrote: Postao/la hhaarree dana 09/04/2013 12:59

fixer je napisao/la:Ako bi ikad volio da navijacke grupe reaguju to je sad. :D Kad su mogli na svjeze ofarbanu fasadu, mogli bi i sad.

hajmo ih javno pozvat i da im reknemo da ih podrzavamo sta god da urade :oops: :lol: :mrgreen:
Bujrum, ima Opcina Centar love u budzetu da obnovi svoj objekat, kao i onda kad su razbijali stakla. :mrgreen:
Ovdje samo sila pomaze. Jbg, kad su institucije za q. Nazalost.
djes_ba

#8028 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by djes_ba »

banka_problem wrote:Može li taj video?
imas ga dvije tri stranice ranije
uzas sad su i javno pokazali kolika su govna cast izuzecima ali ovo je uzas
a ova zena??? jb kocijase koliko psuje
vidi se pravo gradsko djete stara sarajevska porodica od 2001............
sema911s

#8029 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by sema911s »

Cyrax wrote:
obelix1 wrote:
On jedini "moralan i pametan" taj vozač je šupak jer je izdao svoje kolegice i kolege.To je onaj šljam koji nas uvjek vuče na dno, jado da bis dodvorio nekome povalio bi sve oko sebe.
Tebi i ovoj sorti sa klipa nije jasno da zivite u GRADU. Civilizacija je ovo ne uga buga plemenska zajednica.
Prilagodi se gradu grasovac, prilagodi.
kako da se prilagodi kada mu je mozak velicine bakterije,. i samo ima zapisano ukradi, slazi, i za svoje ahbabe
azurna_obala

#8030 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by azurna_obala »

obelix1 wrote:
ma ja sigurno sam Grasovac, to je jedino oravdanje za male mozgove što neko nemisli kao oni.Stanje u Grasu je odraz stanja u cijeloj državi samo što Grasovci imaju muda a ostali nemaju.
Male mozgove imaju oni koji su u GRAS-u, i oni koji ih podržavaju...
imaju m**a za nezakonski štrajk, za to baš moraš imati veeeeeeeeelikaaaa m**a, a mozak kao grašak :thumbup:
Last edited by azurna_obala on 09/04/2013 14:07, edited 1 time in total.
hhaarree

#8031 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hhaarree »

Innovation wrote:
hhaarree wrote: Postao/la hhaarree dana 09/04/2013 12:59

fixer je napisao/la:Ako bi ikad volio da navijacke grupe reaguju to je sad. :D Kad su mogli na svjeze ofarbanu fasadu, mogli bi i sad.

hajmo ih javno pozvat i da im reknemo da ih podrzavamo sta god da urade :oops: :lol: :mrgreen:
Bujrum, ima Opcina Centar love u budzetu da obnovi svoj objekat, kao i onda kad su razbijali stakla. :mrgreen:
jok to, samo nek nadju ono dvoje kloceva i nek im otpjevaju koju navijacku :oops: ako im ostane daha nek odu u krug grasa da i njima zapjevaju :lol: :mrgreen:
hhaarree

#8032 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hhaarree »

joj obeliksa, tacno zbog nekih ljudi vidim da je sve ovo zasluzeno i da i ne zasluzujemo bolje, pojacajte malo temperaturu zaba se navikla
mali_balon

#8033 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by mali_balon »

Cyrax wrote:
obelix1 wrote:
On jedini "moralan i pametan" taj vozač je šupak jer je izdao svoje kolegice i kolege.To je onaj šljam koji nas uvjek vuče na dno, jado da bis dodvorio nekome povalio bi sve oko sebe.
Tebi i ovoj sorti sa klipa nije jasno da zivite u GRADU. Civilizacija je ovo ne uga buga plemenska zajednica.

Neradnik

#8034 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Neradnik »

evo proradise trajvani
Nisrin

#8035 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Nisrin »

Dr. Kuca wrote:
Nije sam Himzanija, ima on svoje "ljude" koji dodju na poso samo u ovim situacijama, inace ne rade a uredno im se vode sati ko da su bili. Ovako prebiju jednog i ostali se usute. Vidi se da nikad u Gras krocila nisi :D

Ma, NAZALOOOOST, jesam krocila u GRAS kad sam radila jednu istrazivacku pricu za koju su i prijetili i svasta nesto, jer su revizorski izvjestaji bas bili NELOGICNI sa cinjenicnim stanjem kakvim ga prezentuju direktori, radnici i ona vasa ofirna Samira Kadic, PR GRASa hahaha

Dno dna! Himzanija, pijanica THE BOSS hahaha Na sta ste spali!
hhaarree

#8036 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hhaarree »

Gospodin_bez_kravate wrote:evo proradise trajvani
jel furas :zoka:
obelix1

#8037 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by obelix1 »

Cyrax wrote:
obelix1 wrote:
da živimo u gradu gdje sirotinje, penzionera koji rove po kontejnerima, gdje se mladi ljudi hrane u merhametovim kuhinjama, gdje je svaki drugi stanovnik nezaposlen, gdje svaki treći radi na crno, DA živimo u gradu gdje trudnice nedobijaju porodiljnu naknadu
bubi_mama

#8038 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by bubi_mama »

Meni "ovo" plavo sto izgleda kao zena lici na onu revizorku kabadahiju. Jednom je napala zenu u tramvaju koja nije imala kartu. To je bilo strasno za gledati. Bog te dokle ide nihov javasluk, i onda kazu kako smo mi gradjani dno dna jer ih ne podrzavamo. Pa ne bi bila uz njih i takve kad bi mi zadnje u zivotu bilo.
Neradnik

#8039 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Neradnik »

hhaarree wrote:
Gospodin_bez_kravate wrote:evo proradise trajvani
jel furas :zoka:
banka_problem

#8040 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by banka_problem »

djes_ba wrote:
banka_problem wrote:Može li taj video?
imas ga dvije tri stranice ranije
uzas sad su i javno pokazali kolika su govna cast izuzecima ali ovo je uzas
a ova zena??? jb kocijase koliko psuje
vidi se pravo gradsko djete stara sarajevska porodica od 2001............
Nigdje ga. Banuo sam, jesu li mlatili vozača, ili? Aha, čitam gore, obratno. Snimak je na Youtube, ili?
Last edited by banka_problem on 09/04/2013 14:17, edited 1 time in total.
hhaarree

#8041 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hhaarree »

obelix1 wrote:
Cyrax wrote:
obelix1 wrote:
da živimo u gradu gdje sirotinje, penzionera koji rove po kontejnerima, gdje se mladi ljudi hrane u merhametovim kuhinjama, gdje je svaki drugi stanovnik nezaposlen, gdje svaki treći radi na crno, DA živimo u gradu gdje trudnice nedobijaju porodiljnu naknadu
da i zato cemo se ponasat ko da zivimo na selu, blokirat grad 10 dana i pozivat se na zakon "ako nisi uz raju picka si taman da ides sebi na stetu" :thumbup: neka neka, sve po zaslugama
obelix1

#8042 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by obelix1 »

hhaarree wrote:joj obeliksa, tacno zbog nekih ljudi vidim da je sve ovo zasluzeno i da i ne zasluzujemo bolje, pojacajte malo temperaturu zaba se navikla
Nego šta nego je zasluženo, šta misliš da je vic o glupom Bosancu bezveze
kamen spoticanja

#8043 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by kamen spoticanja »

Anarhijaaaaaa all over bascarsija :D
ja da imam benzinsku pumpu podigao bi sad cijenu dizela na 6 KM...ha ja...da se okoristim dok himzanija uvodi red u kantonu :D
Neradnik

#8044 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Neradnik »

trajvan kreno ma nije kreno :D
banka_problem

#8045 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by banka_problem »

Svašta!!!
hhaarree

#8046 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hhaarree »

obelix1 wrote:
hhaarree wrote:joj obeliksa, tacno zbog nekih ljudi vidim da je sve ovo zasluzeno i da i ne zasluzujemo bolje, pojacajte malo temperaturu zaba se navikla
Nego šta nego je zasluženo, šta misliš da je vic o glupom Bosancu bezveze
joj sad bi ti nesto reko al opomenut sam da biram rijeci :lol: u glavnom procitaj vic pa pogledaj u neku reflektujucu povrsinu
svjezi_ustipak

#8047 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by svjezi_ustipak »

Da ne budu ljudi u informativnoj blokadi. Prilog sa sopurce.ba :

Za sve probleme u GRAS-u ministar optužuje uposlene, s druge strane, radnici za svoje i probleme u ovom preduzeću, optužuju Vladu KS i resornog ministra Jusufa Bubicu.

"GRAS je firma Kantona Sarajevo, nije naša. Mi svaku put moramo štrajkati da bi dobili plate. Oni nama prijete da će nas zatvoriti, pa eto nek nas vode gdje god hoće. Nemamo voznog parka, nemamo ništa, mi smo imali preko sto vozila sad nemamo ni 40. To je Kanton kriv. Tražimo zdravstvene knjižice da se ovjere, tražimo platu i tražimo vozila da imamo čime voziti ljude. Obećali su nam sve na prošlom štrajku i ništa nisu uradili. Ja imam 35 godina radnog staža, a knjižicu ne mogu da ovjerim", izjavio je Begić Hakija, vozač autobusa.

Na ministrovu konstataciju da radnici nisu ni zaradili plate, dobili smo jednoglasan odgovor.

"Kako može reći da nismo zaradili platu, a svaki dan radimo? Je l' on zaradio platu? To je jedna obična pijanica. On je na sinoćnjem sastanku ustao, uhvatio se za međunožje i rekao 'boli me ona stvar za GRAS'".

Uprkos tome što je ministar Bubica rekao da će plate biti isplaćene u toku dana, radnici tvrde da će najvjerovatnije nastaviti sa štrajkom.

"Oni će nama danas isplatiti platu, ali šta ćemo sutra? U 15 godina promijenilo se osam direktora, svaki obećava, ali niko ništa ne ispunjava. Adis Šehić nas je jedini pomakao s mrtve tačke, ali oni su ga odmah smijenili. Gume nam nabavio, platu isplatio, struju platio, knjižice ovjerili...", tvrdi Hakija Begić, međutim, odakle je novac dolazio samo kad je Šehić bio direktor, Begić ne zna.

Resorni ministra tvrdi da u GRAS-u ima od 500 do 700 radnika viška, međutim, radnici se ne slažu.

"Možda ima višak radnika, ali u administraciji, a te ljude su oni doveli. Neka ih dovode, ali neka nama daju platu", kaže Begić.

"Ja u ovoj firmi radim 15 godina, imam porodicu, ljudi me znaju kao dobrog vozača tramvaja... Liječimo se kunicom, bokvicom, kao da smo partizani, ovo je van svake pameti, ne možemo se pregledati, zube popraviti, ne možemo ništa. Ja imam samo dobre namjere. Neka nadležni riješe ovaj problem, mi smo svi oboljeli, neka riješe šta bilo pa da više znamo na čemu smo, pa makar to bio i stečaj", ističe Muhamed Svraka, vozač tramvaja, koji tvrdi da ni jedna stranka ne stoji iza okupljanja radnika i obustave saobraćaja.

"Ja pozivam sve stranke da dođu, pozivam članove Predsjedništva BiH, gradonačelnika, ovo je sramota. Mene duša boli, ja sam se borio za ovaj grad i na šta smo sad spali, mene je sramota zbog ovoga", kaže Svraka.

"Sramota je što se ovo dešava u jednom velegradu, ali mi ne pravimo ovo. Oni žele napraviti robovlasničko društvo pa će tražiti od nas da platimo što uopšte stojimo ovdje. Građani su najmanje krivi, ja se stidim zbog cijele ove situacije, ali političari su ti koji presvlače dresove, a nisu mogli sjesti i dogovoriti se. Niko me ne može ubjediti da nema izlaza", izjavio je jedan od radnika.

Cijena mjesečne karte za prevoz se povećala, gradski saobraćaj se ne odvija po redu vožnje, a radnici tvrde da nemaju čime da voze.

"Plata nije jedini problem, mi tražimo dovoljan broj vozila. Tražit ćemo da se sistemski riješi problem GRAS-a. Stečaj nije rješenje, mi tvrdimo da ova firma može biti ogledalo grada, ali nekom nije stalo da to bude tako. Sve poslijeratne vlade su radile na tome da se ova firma uništi. Nedostatak novca je problem KS, nije naš, ako je Vlada dozvolila da se neko za sedam maraka vozi koliko hoće puta, normalno da ne možemo zaraditi. Vlada nije napravila ambijent u kojem bi firma zaradila i građani bili zadovoljni. Da 300.000 ljudi koje mi dnevno prevezemo plati kartu po cijeni od pola marke, mi bi bili respektabilna firma", izjavio je Amir Muminović, zamjenik predsjednika Sindikata GRAS-a komunalne privrede.

U poslovnoj zgradi GRAS-a struja je isključena u četvrtak, i to zbog dugovanja od 2.740.000 KM. Osim toga, preduzeće ima i velika dugovanja prema dobavljačima, a posljednja plata koju su radnici dobili bila je ona za januar 2013. godine. Zbog svega toga, ni jedno vozilo GRAS-a danas se saobraća. S druge strane, građani najviše krive radnike ovog preduzeća i tvrde da se prema popunjenosti parkinga ispred Olimpijskog bazena Otoka može pretpostaviti da će u GRAS-u biti štrajk jer radnici dolaze privatnim automobilima, koje parkiraju na spomenutom parkingu, kako bi štrajkali.

Hm, bas Bubica djeluje kao neko ko bi uradio sa hvatanjem za prepone i sl. Nego, stecaj i jeste rjesenje. Malo svi na ulicu pa ce se vratiti samo normalni. Stoka neradnicka.
bogumila

#8048 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by bogumila »

[quote="obelix1]
da živimo u gradu gdje sirotinje, penzionera koji rove po kontejnerima, gdje se mladi ljudi hrane u merhametovim kuhinjama, gdje je svaki drugi stanovnik nezaposlen, gdje svaki treći radi na crno, DA živimo u gradu gdje trudnice nedobijaju porodiljnu naknadu[/quote]

dok recimo u new yorku niko ne rovi po kontejnerima, nema sive ekonomije ni soup kitchens, svi su prijavljeni na sve, posebno recimo crnci i latinosi.

i vlast i bogatasi su im super, nikad ne bi recimo srusili finansijsko poslovanje cijele planete, ukljucujuci svoju zemlju, pa onda natjerali svoje porodilje i mlade ljude iz kontejnera da plate kroz porez to sto su oni na wall street-u prokockali, pa onda uzeli i iz tog poreza bonuse od po 10 miliona.

samo je kod nas sve naopako, u pravu si.
obelix1

#8049 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by obelix1 »

kamen spoticanja wrote:Anarhijaaaaaa all over bascarsija :D
ja da imam benzinsku pumpu podigao bi sad cijenu dizela na 6 KM...ha ja...da se okoristim dok himzanija uvodi red u kantonu :D

Ja da imam autobus platio bi Ministru Bubici da Gras nikad ne proradi.
drndalo

#8050 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by drndalo »

Nisrin wrote: da njih 10 izadju i kazu da ih Himzanija drzi kao taoce preko politike SDPa, vjerujem da bi Himzanija za to odgovarao :S
Nego imamo li mi neke dokaze ili indicije da je Himzanija SDPovac ? Ne znam da je tako visoko dogurao...
Post Reply