IRAN

Post Reply
Joe McCarthy

#8026 Re: IRAN

Post by Joe McCarthy »

salik79 wrote:Da malo razbijemo predrasude o Iranu:

Iran danas ostvaruje znatan napredak u obrazovanju i znanosti, unatoč preko 30 godina međunarodnih sankcija, što je zaista podvig. Od pobjede Revolucije 1979. broj sveučilišne populacije je narastao sa 100,000 na čak 2 milijuna (prema podacima iz 2006). 70% studenata na polju znanosti i inženjerstva su žene. Nekoliko istraživanja potvrđuje kako je Iran danas zemlja s najbržim znanstvenim razvojem na cijelom svijetu. Veliki napredak je napravljen na polju aeronautike, svemirskog programa, nuklearnog razvoja, medicine, uključujući i istraživanja matičnih stanica, kao i kloniranje.

Ugledni list New Scientist potvrđuje kako je Iran postao svjetska "znanstvena velesila". U njihovom tekstu se ističe kako je broj objavljenih znanstvenih radova u Iranu, u periodu od 1996. do 2008., narastao za čak 18 puta - sa svega 736 objavljenih radova na čak 13,238.

Prema najnovijim podacima UNESCO-a o visokom obrazovanju, Iran u odnosu na ostale države svijeta kotira na sljedeći način:
- 6. po broju studenata (4,404.614); iza Kine, Indije, Amerike, Brazila i Indonezije.
- 5. po broju studentica (2,191.409); iza Kine, Amerike, Indije i Brazila.
- 5. po broju studenata znanstvenih studija (320.683); iza Amerike, Indonezije, Njemačke i Britanije.
- 2. po broju studentica znanstvenih studija (219.414); iza Amerike, slijedi Njemačka.
- 1. po broju studenata inženjerskih studija (1,599.329); slijede Amerika i J. Koreja.
- 1. po broju studentica inženjerskih studija (476.039), slijedi Amerika.

Iran je inace 19. zemlja po broju stanovnika. 1. Kina, 2. Indija, 3. EU 4. USA, 5. Indonezija, 6. Brazil
Nije to đabe Zemlja Arijevaca :D
jon_jovi

#8027 Re: IRAN

Post by jon_jovi »

Ekzekucije u Iranu.

Majid je bome imao guze.

http://tangsir2569.wordpress.com/irania ... avousifar/#

Malo novije.

http://iranhr.net/2012/06/images-of-teh ... ng-images/

Kupiš kokice i košpice i ideš da gledaš vješanje.

https://www.youtube.com/watch?v=mSoYTOEWJb8&hd=1
RahatHurmašica

#8028 Re: IRAN

Post by RahatHurmašica »

umjesto da se ugledaju na nas i puste ubice i silovatelje da slobodno hodaju i traže nove žrtve.
Challenger__

#8029 Re: IRAN

Post by Challenger__ »

Iran izvozi automobile na rusko tržište:

Image

izvor - Iran resumes auto exports to Russia
jon_jovi

#8030 Re: IRAN

Post by jon_jovi »

Image

Iranian presidential candidate Ali Akbar Velayati attends a press conference in Tehran, Iran, Monday, June 3, 2013. The 11th presidential election after Iran's 1979 Islamic Revolution will be held on June 14. NO . 83
krater

#8031 Re: IRAN

Post by krater »

MisaonaImenica wrote:
Black swan wrote:jedna od rijetkih normalnih država
kad naprave bombu bit će kompletirani i konačno slobodni

Amin.

Nadam se da ce napraviti bombu jer je to ocito jedini nacin da se osiguras od vojne invazije.

Inace imam veliki respekt pre Iranu i njegovom narodu :thumbup:
:thumbup:
flexibila

#8032 Re: IRAN

Post by flexibila »

MisaonaImenica wrote:

Amin.

Nadam se da ce napraviti bombu jer je to ocito jedini nacin da se osiguras od vojne invazije.

Treba otici i vidjeti, koliko god da kosta neces pozalit :thumbup: Iskustvo koje ni milon $ nemoze zamijeniti :thumbup:
salik79

#8033 Re: IRAN

Post by salik79 »

flexibila wrote:
MisaonaImenica wrote:

Amin.

Treba otici i vidjeti, koliko god da kosta neces pozalit :thumbup: Iskustvo koje ni milon $ nemoze zamijeniti :thumbup:
Upravo tako. Sve predrasude, suptilno i perfidno generacijama nametane kroz masmedije, se trenutacno raspline. :thumbup:
Avetinho

#8034 Re: IRAN

Post by Avetinho »

MisaonaImenica wrote:

Amin.

Cekaj ovako: ajatolasi se kunu alahom da ne prave bombu. Cijeli svijet, i ko je za njih i ko je protiv njih, zna da prave bombu. Cijeli svijet i ko je za njih i ko protiv njih misli da kad naprave bombu bice glavni jalijasi u komsiluku.

Nagradno pitanje: da li ce im svijet, narocito onaj protiv njih, dopustiti da naprave bombu?
flexibila

#8035 Re: IRAN

Post by flexibila »

@Salik79
Ako imas mogucnost odi u Iran neces se pokajati.
Iran ili Perzija je nesto neobjasnjivo da bi se uvjerio moras vidjeti i pogledati.
:thumbup: :thumbup:
Last edited by flexibila on 13/07/2014 16:31, edited 1 time in total.
flexibila

#8036 Re: IRAN

Post by flexibila »

Avetinho wrote:
MisaonaImenica wrote:

Amin.

Cekaj ovako: ajatolasi se kunu alahom da ne prave bombu. Cijeli svijet, i ko je za njih i ko je protiv njih, zna da prave bombu. Cijeli svijet i ko je za njih i ko protiv njih misli da kad naprave bombu bice glavni jalijasi u komsiluku.

Nagradno pitanje: da li ce im svijet, narocito onaj protiv njih, dopustiti da naprave bombu?
Nagradno pitanje glasi, " sta se podrazumijeva pod cijeli svijet" :?: i ko ga prdstavlja :?:
Avetinho

#8037 Re: IRAN

Post by Avetinho »

flexibila wrote:
Avetinho wrote:
MisaonaImenica wrote:

Amin.

Nagradno pitanje glasi, " sta se podrazumijeva pod cijeli svijet" :?: i ko ga prdstavlja :?:
Flexibla, vidim imas problema i sa citanje i s pisanjem.
Gdje si vidio u podebljanom tekstu "cijeli" svijet?
flexibila

#8038 Re: IRAN

Post by flexibila »

Avetinho wrote:
flexibila wrote:
Avetinho wrote: Cekaj ovako: ajatolasi se kunu alahom da ne prave bombu. Cijeli svijet, i ko je za njih i ko je protiv njih, zna da prave bombu. Cijeli svijet i ko je za njih i ko protiv njih misli da kad naprave bombu bice glavni jalijasi u komsiluku.

Flexibla, vidim imas problema i sa citanje i s pisanjem.
Gdje si vidio u podebljanom tekstu "cijeli" svijet?
@Avetinho
Jeli to po obicaju kad nema argumentacije onda se povlaci pitanje nepismenosti, rekoh ja tebi za Anstajina a ti postavljas :?:
De objasni :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
bogoljub

#8039 Re: IRAN

Post by bogoljub »

Avetinho wrote:
MisaonaImenica wrote:

Amin.

Ko da će oni svijet piati: ''Hej možemo li mi napraviti bombu, jednu malu, maljuhnu'', Ko god je napravio na svijetu tu bombu nije nikoga pitao, pa zašto bi i oni?
Ne pita ni njih svijet kad im uvodi sankcije, odnosno....hm Oni da hoće napraviti ne bi ih mogao niko u tome spriječiti.
Ali fino su im ljudi kazali: ''Mi ne pravimo, jer je tome prošao rok ili više nije to u modi, a da hoćemo niko nas ne bi mogao spriječiti u tome'' završen citat!
Avetinho

#8040 Re: IRAN

Post by Avetinho »

bogoljub wrote:
Avetinho wrote:
MisaonaImenica wrote:
Amin.

Ko da će oni svijet piati: ''Hej možemo li mi napraviti bombu, jednu malu, maljuhnu'', Ko god je napravio na svijetu tu bombu nije nikoga pitao, pa zašto bi i oni?
Ne pita ni njih svijet kad im uvodi sankcije, odnosno....hm Oni da hoće napraviti ne bi ih mogao niko u tome spriječiti.
Ali fino su im ljudi kazali: ''Mi ne pravimo, jer je tome prošao rok ili više nije to u modi, a da hoćemo niko nas ne bi mogao spriječiti u tome'' završen citat!
Znaci -- ne prave bombu. Propadose pusti snovi @Misaonoj Imenici i @Black Swanu.
bogoljub

#8041 Re: IRAN

Post by bogoljub »

Naravno da ne prave, 'ta će im? :D
mirsek

#8042 Re: IRAN

Post by mirsek »

Jebes taj svijet gdje je predvodnik super sila u kojoj je najjaci cionisticki lobi.

Bez atomske ti uvijek mogu prijetiti vojno.
Sa atomskom malo teze.

A Iran je vec toliko samodostatan da mu sankcije ne mogu dohakati.
Mogu ih samo usporiti u razvoju i malo vrsiti presiju.
Narod vrijedan divljenja, sta sve trpe 30 godina.

Nadam se da ce je napraviti. :thumbup:
Ili barem nesto slicno sto ce odvracati od vojnog napada na njih.
salik79

#8043 Re: IRAN

Post by salik79 »

mirsek wrote:Jebes taj svijet gdje je predvodnik super sila u kojoj je najjaci cionisticki lobi.

Sa atomskom malo teze.

Mala ispravka - 35 godina :) , od islamske revolucije pa naovamo.
_mufljuz_

#8044 Re: IRAN

Post by _mufljuz_ »

je l zajebano imat vizu iransku u pasosu ako si recimo u EU - je l im'o ko losa iskustva s tim npr? da je ganjao vizu zapadne zemlje a imao iransku u pasosu?

ja ozbiljno namjeravam kupiti sportturer i ganola na torasu do irana i nazad :mrgreen:
Avetinho

#8045 Re: IRAN

Post by Avetinho »

mirsek wrote:Jebes taj svijet gdje je predvodnik super sila u kojoj je najjaci cionisticki lobi.

Sa atomskom malo teze.

Znaci -- prave bombu. Propadose pusti snovi @Bogoljubu.
salik79

#8046 Re: IRAN

Post by salik79 »

_mufljuz_ wrote:je l zajebano imat vizu iransku u pasosu ako si recimo u EU - je l im'o ko losa iskustva s tim npr? da je ganjao vizu zapadne zemlje a imao iransku u pasosu?

ja ozbiljno namjeravam kupiti sportturer i ganola na torasu do irana i nazad :mrgreen:

Kompletna privredna delegacija S.R. Njemacke ima tu vizu u svom pasosu i, koliko sam upoznat, nikakvih problema nije imala. Mozda bi imali "izvjesnih problema" pri ulasku u SAD i cionisticki entitet, ali zaboli ih taki :D
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#8047 Re: IRAN

Post by UnscarD »

Avetinho wrote:

Sa atomskom malo teze.

Znaci -- prave bombu. Propadose pusti snovi @Bogoljubu.
Iran sa nuklearnom bombom je apsolutno neophodan radi stabilnosti bliskog Istoka. Situacija u kojoj samo jedan ima bombu, nikada nije dobra ...tako je bilo i kada je zahvaljuci dalekoseznoj viziji patriota kao sto su Klaus Fuchs, Theodore Hall , David Greenglass koji su neizmjerno doprinjeli razvoju prve bombe u SSSR (na zalost, uz neizbjezne nevine zrtve kakva su recimo bili bracni par Rosenberg koje su SAD pogubili) i uspostavi glabalne ravnoteze.
Tako je i u lokalnom sukobu gdje i Indija i Pakistan imaju bombu i naravno njihov sukob je samim tim ogranicen na lokalne carke i retoriku. Da nemaju bombe, do sada bi se poklali 10 puta.

Samo neko ko je potpuno neinformisan (odnosno ko je u BORG mentalitetu zapadnih izvora) moze smatrati da bi nuklearni Iran bio prijetnja a eto nuklearni Izrael nije. Drzava koja zvanicno ima opciju poznatu pod nazivom Samsonova Opcija koja u najkracim crtama glasi, da ako dodje do napada koji prijeti Izraelu, kao sto je Samson porusio hram u kojem je zivio i ubio sebe ali i sve oko sebe, tako ce i Izrael u slucaju prijetnje po njegov opstanak unistiti sebe i sve oko sebe ukljucujuci i zapadne gradove. Sa prijetnjom Samsonovom Opcijom se prvi put suocio Nixon koji je tokom rata 1973 godine u situaciji kada su Arapske snage zaprijetile Izrelu, poslao ultimatum ...ili ce USA uspostaviti vazdusni koridor i dostaviti Izraelu sve sto pozele ili ce trpiti posljedice. Vazdusni koridor je uspostavljen odmah.

Samo kompletan ludak moze izjaviti da ce gadjati svojim nukleranim raketama zapadne gradove ako se okrenu od Izraela, "ukljucujuci i Rim" ...kao sto je to Martin van Creveld, Izraelac i cionista i Izraelski vojni analiticar nedavno izjavio a samo jos veci ludak takvu drzavu sa takvim doktrinama moze smatrati garantom stabilnosti.

Kada vec nije moguce oduzeti Izraelu nuklerano oruzje, onda apsolutno treba uspostaviti ravnotezu i Iranu dati istu sansu.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#8048 Re: IRAN

Post by Truba »

meni nije jasno kako papistan može imati bombu a iran ne može u čemu je kvaka
i kako to da pakistan napravi bombu a iranu se otegnulo
ne da mi se guglati ako neko zna nek objasni
Avetinho

#8049 Re: IRAN

Post by Avetinho »

Black swan wrote:meni nije jasno kako papistan može imati bombu a iran ne može u čemu je kvaka
i kako to da pakistan napravi bombu a iranu se otegnulo
ne da mi se guglati ako neko zna nek objasni
Pamet? ;)
A i valja imat muda, pa i izabrati pravi politicki trenutak. Nije to sadaka, pa da im se eto hajde dadne.
Biene Maya

#8050 Re: IRAN

Post by Biene Maya »

flexibila wrote:@Salik79
Ako imas mogucnost odi u Iran neces se pokajati.
Iran ili Perzija je nesto neobjasnjivo da bi se uvjerio moras vidjeti i pogledati.
:thumbup: :thumbup:
Prava istina, bila sam dva puta. Ljepotu, ljubaznost, prijateljski odnos ne mozes uopce opisati. Mi smo za njih po tom pitanju nula. A sve ono sto zapadni mediji pumpaju i lazu ni traga. A mi nejmamo pojma, kako Iranski narod voli nas i nasu Bosnu. A na kraju krajeva, Iran je prvi koji nam je pomogao 1992. godine, samo su to Bosnje odmah zaboravili.
Post Reply