Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
madner

#8026 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by madner »

Tipican primjer, pozitivno misljenje se automatski racionalizira.

Nije moguce da nije sve crno, jer je postojala emotivna veza.
kix.ba

#8027 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by kix.ba »

Madnere, smiješan si. Peđa i ti branite ono što ni Nikšić ne pokušava, već nam se svima smije u lice.
rendam

#8028 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by rendam »

kix.ba wrote:Madnere, smiješan si.
x
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#8029 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Banksy wrote:
madner wrote:Poenta je da bivsi clanovi i glasaci SDP-a ne podnose bas najbolje pozitivno misljenje o istom.
Znam da si advokat SDP-a, ali novost mi je ta uloga i na ovoj temi.
Pričekajmo zvaničnog predstavnika.
Ti i se vec javno i deklarisala, eto bas maloprije, da neces glasati za NS i na drugoj se temi raspitivala ko su kandidati SDU-a. Ne vidim potrebu onda seciranja svake rijeci na ovoj temi.
Ocito si vise priklonjena opciji koja je iskljucivo i samo pljuvacki i antiprotivno orjentisana prema svemu i svakome ko dolazi iz SDP-a, tako da si se eto nasla u toj prici i politikanstvu koje SDU propagira.

NS je drugi tip stranke. Sve ono sto se smatra pozitivnim podrzat ce se, pa taman doslo i od SDA i SDPa..a moze i od fahrinih, bitna je poenta i djela pojedinih poteza i politika a ne to od koga dolaze.

Pljuvanje i cipelarenje SDp kadra, politike i sl. samo zato sto dolazi od njih je na drugoj temi :

:arrow: Pljuni SDP i budi uvijek protiv njega, i na tome zasnivaj svoj politicki "program" :D :thumbup:
Banksy

#8030 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Banksy »

madner wrote:Tipican primjer, pozitivno misljenje se automatski racionalizira.

Nije moguce da nije sve crno, jer je postojala emotivna veza.
Pozitivno mišljenje bi trebalo biti racionalno argumentirano. Ako nije, temelji se na iracionalnom i emotivnom, što je u političkom smislu, na ovoj temi, sasvim irelevantno.
madner

#8031 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by madner »

Ja ne branim postupak, ja tvrdim da je moguce diferencirati. Ako ja imam 100 dobrih postova i jedan los, to znaci da je normalno da je misljenje pretezno pozitivno.

Ako je Niksic (a jeste) uradio i neke pozitivne stvari, sta je problem da se i to prizna? Nije NS podrzao imenovanje, nije Pedja o istom govorio pozitivno. :roll:
kix.ba

#8032 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by kix.ba »

Hajde da onda zabranimo ovim što neće glasati za SDA da se tamo javljaju, isto i za SNSD, Dodika, SBB itd.

Ljudska glupost očito nema granica.
Banksy

#8033 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Banksy »

-LIBERO- wrote:
Ne znam šta bih ti rekla ...
Obično ne pričam o forumašima, već o temi.
Ako ti je zanimljivo, slobodno, samo nastavi ... Sam.
veljaca

#8034 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by veljaca »

-LIBERO- wrote:
Banksy wrote:
madner wrote:Poenta je da bivsi clanovi i glasaci SDP-a ne podnose bas najbolje pozitivno misljenje o istom.
Znam da si advokat SDP-a, ali novost mi je ta uloga i na ovoj temi.
Pričekajmo zvaničnog predstavnika.
Ti i se vec javno i deklarisala, eto bas maloprije, da neces glasati za NS i na drugoj se temi raspitivala ko su kandidati SDU-a. Ne vidim potrebu onda seciranja svake rijeci na ovoj temi.
Ocito si vise priklonjena opciji koja je iskljucivo i samo pljuvacki i antiprotivno orjentisana prema svemu i svakome ko dolazi iz SDP-a, tako da si se eto nasla u toj prici i politikanstvu koje SDU propagira.

NS je drugi tip stranke. Sve ono sto se smatra pozitivnim podrzat ce se, pa taman doslo i od SDA i SDPa..a moze i od fahrinih, bitna je poenta i djela pojedinih poteza i politika a ne to od koga dolaze.

Pljuvanje i cipelarenje SDp kadra, politike i sl. samo zato sto dolazi od njih je na drugoj temi :

:arrow: Pljuni SDP i budi uvijek protiv njega, i na tome zasnivaj svoj politicki "program" :D :thumbup:
Nisi Pedja, ali moze i on a i ti , da ako je moguce pojasnite ovo povecano .... Kako si napisao ( sve sto se smatra pozitivnim ) - ko odlucuje sta je pozitivno i da li je uvijek ta odluka ispravna ? Na primjeru formiranja nove Vlade KS, ta odluka ( a o tome sam i diskutovao sa Pedjom ) nije bas pozitivna .... ( ovo je moje misljenje ) ....

Veljaca s.r.
dzeno123

#8035 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by dzeno123 »

Pa SBB je cak mozda i gora varijanta od SDA, vecinom su to prelivode koje su presle iz SBiH, SDA, BPS...O strucnosti njihovih kadrova je suvisno i govoriti, sa ulice fataju ljude za liste. Strah me je zamisliti na sta ce to sve liciti ukoliko na predstojecim izborima ostvare neke znacajnije rezultate.

Sto se tice Nase Stranke opcenito na izborima, nazalost, ma koliko god Pedju i par osoba iz NS cijenio i postovao smatram da ce dozivjeti jos veci krah nego na proslim izborima sa izuzetkom u Sarajevu. Mislim da ce se velika bitka u kantonu voditi izmedju SDU i NS zato sto su ideoloski bliske, ali zbog bliskosti NS-SDP u kantonalnoj skupstini, po mom nekom skromnom misljenju to ce presuditi i narod ce biti naklonjeniji SDU. Mnogi nisu upoznati sa radom NS van KS a on je porazavajuci. Ne bi bilo mozda lose da se nakon izbora opredjele da djeluju kao Istarski liberali samo u jednoj regiji i da tu usmjere svu svoju energiju. :thumbup:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#8036 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Banksy wrote:
-LIBERO- wrote:
Ne znam šta bih ti rekla ...
Obično ne pričam o forumašima, već o temi.
Ako ti je zanimljivo, slobodno, samo nastavi ... Sam.
Ni ja ne pricam o tebi kao individui i forumasici. Ja sam se osvrnuo na tvoju politicku logiku koju zastupas, i samim tim moj osvrt je sasvim legitiman, ako cemo vec pricati i diskutovati. Razlika je velika. :thumbup:
ko odlucuje sta je pozitivno i da li je uvijek ta odluka ispravna ? Na primjeru formiranja nove Vlade KS, ta odluka ( a o tome sam i diskutovao sa Pedjom ) nije bas pozitivna .... ( ovo je moje misljenje ) ....
Upravo si sam sebi odgovorio :D . Tvoje legitimno pravo je da mislis da ta odluka o podrsci u KS nije pozitivna. Ja evo mslim da je jako pozitivna (u datim okolnostima i zadatim mogucnostima). Znaci svak ima svoj politicki stav i neku politicku matricu po kojoj se ravna i uspostavlja vrijednosti.
NS je, preko DT. i PK. podrzala formiranje nove Vlade u KS, bas zbog tih zadatih opcija i mogucnosti u datim okolnostima. Jer postavilo se protu pitanje. Sta je alternativa?? SDA i SBB, ako bi se oni uopste mogli dogovoriti, a moguce da i bi.

Ja necu dalje, Pedja izvinjavam se na uplitanju u "tvoju" temu :mrgreen: , ali na neke stvari i (po meni ) devijantne politicke stavove, svakako sam morao odgovoriti.

Svako dobro :thumbup:
Last edited by -LIBERO- on 11/07/2012 11:56, edited 1 time in total.
kix.ba

#8037 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by kix.ba »

Očito je krajnje vrijeme za promjenu loga NS. Predlažem ovo, da ne izmišljate ponovo toplu vodu:

Image
seln

#8038 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by seln »

dzeno123 wrote:P

Sto se tice Nase Stranke opcenito na izborima, nazalost, ma koliko god Pedju i par osoba iz NS cijenio i postovao smatram da ce dozivjeti jos veci krah nego na proslim izborima sa izuzetkom u Sarajevu.
Veci krah od onog koji je dozivjela LSD? :wink:
seln

#8039 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by seln »

Bez namjere da impliciram kako su sve partije iste, vec godinama mislim da BiH problem(i) nije u partijama, vec u biracima. Neki su pseci odani i trpe sve. Neki su totalno nezainteresovani, sve dok kafa kosta 1 KM.
A neki su toliko ufurani i uvjereni u vlastitu pamet, da bi i bogu znali udijeliti savjet, a hljeba nemaju.
Tako i sa ovom temom: jos juce u stavu adoracije, danas razvlace NS i Kojovica po blatu. Vjerovatno jer nisu zadovoljili njihove visoke prohtjeve glede i u svezi demokracije (gdje li su se navikli na istu, boga ti?)
Ako nesto ne podnosim, onda dokone salonske revolucionare. Nemate posao? Mijenjajte svijet!
Ne ide vas studij? Mijenjajte svijet!
dzeno123

#8040 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by dzeno123 »

seln wrote:

Sto se tice Nase Stranke opcenito na izborima, nazalost, ma koliko god Pedju i par osoba iz NS cijenio i postovao smatram da ce dozivjeti jos veci krah nego na proslim izborima sa izuzetkom u Sarajevu.
Zivi bili pa vidjeli, NS je bila pozitivan sok i mogli su puno bolje proci na izborima da su znali iskoristiti potencijal. Omalozavanje "LSD-a" kako ti kazes je opet neargumentovano. Stavi na papir zastupnike na svim nivoima "LSD-a" i NS, nije tu neka velika razlika a sredstva sa kojim su raspolagale te dvije stranke se u mnogome na strani NS.
seln

#8041 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by seln »

dzeno123 wrote:
seln wrote:

Zivi bili pa vidjeli, NS je bila pozitivan sok i mogli su puno bolje proci na izborima da su znali iskoristiti potencijal. Omalozavanje "LSD-a" kako ti kazes je opet neargumentovano. Stavi na papir zastupnike na svim nivoima "LSD-a" i NS, nije tu neka velika razlika a sredstva sa kojim su raspolagale te dvije stranke se u mnogome na strani NS.
LSD je do sada potrosila toliko novca i toliko prominentnih da su mogli nanovo formirati republikansku partiju.
Ili se varamo da su vec bili u vladi?
dzeno123

#8042 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by dzeno123 »

seln wrote:LSD je do sada potrosila toliko novca i toliko prominentnih da su mogli nanovo formirati republikansku partiju.
Od alijanse LDS nije bila u vladi a i tad se nije dugo zadrzala u istoj.
madner

#8043 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by madner »

Hvaliti se rezultatom koji je LDS postigla i reci da ste relativno bolji od NS-a je porazvajuce. Osim ako vam je cilj ostati na toj kvoti.
seln

#8044 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by seln »

dzeno123 wrote:
seln wrote:LSD je do sada potrosila toliko novca i toliko prominentnih da su mogli nanovo formirati republikansku partiju.
Od alijanse LDS nije bila u vladi a i tad se nije dugo zadrzala u istoj.
Zadrzala se koliko i Alijansa i primala je iz budzetske kase.
NS nikad nije bila u vladi. I nije sprzila toliko ljudi.
kix.ba

#8045 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by kix.ba »

Tužna je i ova tema, ali makar pokazuje zašto nam je ovako. Pozicija, opozicija, ovo ono, je preslikano glasačko nazovi tijelo. A stvar je vrlo jednostavna, u BIH jednostavno ne postoje stranke i partije. Bliže smo strankama i partijama bili 1991. nego danas, što je porazno.

Postoje primitivne interesne grupe koje sebi na raznorazne načine tepaju i, dok su u povremenim nazovi koalicijama, formalno ili ne, razmjenjuju komplimente po principu "ja tebi serdare, ti meni vojvodo, a oboje znamo koja smo govna". Elem, bolje nismo ni zaslužili.
Pedja Kojovic

#8046 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

kix.ba

Da ne pisem ponovo kopiram jedan raniji odgovor.

Odrastao ste, obrazovan, informisan covjek - bilo bi arogantno od mene da vam ja sugerisem sta cete vi zakljuciti iz nase korenspodencije. Ja iznosim stavove Nase stranke (i ponekad svoje, u prvom licu jednine) i tako vam omogucujem da formirate stav baziran na cinjenicama, da iz njih izvedete zakljucke i, konacno, odluku na izborima.
Nas, u principu, i zanimaju glasaci koji su taj mentalni proces u stanju izvesti samostalno.

p.k.
seln

#8047 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by seln »

Pedja Kojovic wrote:tako vam omogucujem da formirate stav baziran na cinjenicama, da iz njih izvedete zakljucke i, konacno, odluku na izborima.
Nas, u principu, i zanimaju glasaci koji su taj mentalni proces u stanju izvesti samostalno.

p.k.
Ok, to su 0,05%. Odakle vam onih ostalih 1,12% glasova?
VjecitiStudent

#8048 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

Pedja Kojovic wrote:kix.ba

Da ne pisem ponovo kopiram jedan raniji odgovor.

Odrastao ste, obrazovan, informisan covjek - bilo bi arogantno od mene da vam ja sugerisem sta cete vi zakljuciti iz nase korenspodencije. Ja iznosim stavove Nase stranke (i ponekad svoje, u prvom licu jednine) i tako vam omogucujem da formirate stav baziran na cinjenicama, da iz njih izvedete zakljucke i, konacno, odluku na izborima.

p.k.
Da li to znaci da se ova tema, nakon 327 ispisanih stranica, zatvara?
Ili ce odgovore ubuduce dobijati samo oni za koje se procijeni da su jos uvijek 'nesamostalni'?
Sancho_de_Sancho

#8049 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Sancho_de_Sancho »

Fino sam postavio pitanje, a odgovora nigdje toliko o "Našoj stranci" :-)
Banksy

#8050 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Banksy »

Banksy wrote:Ova izjava o Nikšiću je toliko neočekivana, toliko šokantna i skandalozna da je ne vrijedi ponovo komentirati. Ako je to stav cijele stranke, zaključak o vašem odnosu prema SDP-u se sam nameće i vrlo ga je lako iščitati.

Ipak, ono što mene i dalje zanima je odnos prema SBB-u:
Pedja Kojovic wrote:
banksy

Mislim da interpretacije mojih izjava na koje se pozivate nisu precizne.(I prije i poslije citiranih rekao sam recenice koje preciznije objasnjavju nas odnos prema SDP-ovom novom koalicionom partneru.
Najkraca, ali dovoljno precizna je ona koja kaze, da je SBB modernija verzija SDA, ali sa istim/slicnim ideoloskim i moralnim "falinkama".
To mi je jasno.
Ono što mi nije jasno je kako i na koji način si došao do zaključka da ipak i uprkos tome:

... SBB može učiniti puno više nego SDA u rješavanju etnički neutralnih problema.
Iz dosadasnjeg rada sa njihovim poslanicima u kantonu i u Domu naroda ja sam stekao utisak da je mogucnost za promjene na ekonomskom i socijalnom planu s njima (SBB) puno veca nego sa SDA.

Da pojasnim i pitam ponovo, konkretno.
Šta su to oni učinili, koja su to njihova djela, koje riječi, koji ljudi, koji politički koncept i orijentacija, na osnovu kojih si zaključio ovo iznad? Koji je to novi kvalitet koji oni nose?
Locked