Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti

Post Reply
relativno84

#8026 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by relativno84 »

Cossack wrote:Ne branim nikoga ali se nadam da će ljudi shvatiti da Ministarstvo sigurnosti BiH nema nikakve veze sa kantonalnim i federalnim nivoom koje je nažalost u potpunosti zakazalo! :( Pojedinci se pod hitno moraju upoznati sa zakonima i podzakonskim aktima.
Ima li bar onda s drzavnim institucijama il je zgrada Predsjedništva isto kantonalni nivo :-) Sto se ljudi mogu provaljivati samo da bi opravdali svoje idole :oops:
dzema

#8027 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by dzema »

evo i kako je bilo u štabu sbb-a nakon protesta...

Styling

#8028 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by Styling »

Ministar bezbjednosti koji nema nikakve veze sa bezbjednošću u zemlji. :roll: :shock:
Država

#8029 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by Država »

dzema wrote:evo i kako je bilo u štabu sbb-a nakon protesta...

:lol:
nikad_vise

#8030 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by nikad_vise »

Samo naprijed ministre! :D
Covjek se dokazao kao sposoban samim tim sto je izgradio najveci novinski sistem u drzavi a od kada je sjeo na mjesto ministra sigurnosti takodje je radio sasvim dobar posao.Stvarno mi je pomalo zao gledati pojedine clanove crvenog i zelenog staba kako nastoje nezadovoljstvo naroda sa korumpiranom vlascu prikazati kao toboze neku zavjeru.Iskreno se nadam da ce i dokumenti koje je predao Kebo o ubistvima poceti da rasvjetljavaju drzavnu mafiju.Gledati Zlatka kako skoro kroz plac odrzava konferenciju,neprocjenjivo :bih:

Proteste je podrzao kao sto ih podrzava i 80% naroda u ovoj drzavi.Proteste su podrzali i recimo nacelnik opstine Gracanica,ako se ne varam i nacelnik Opstine Tuzla kao i mnogi drugi ljudi sirom BiH medju kojima su i razni profesori sa fakulteta,analiticari i ostali.Vjerovatno su svi oni ukljuceni u neku teoriji zavjera sa Fahrudinom.Isto tako su proteste podrzali i vecina stranih medija kao i eminentnih licnosti kao sto je Kacin recimo.

Nakon ulaska u politiku je prao i SDP i SDA,ulijetale su inspekcije u avaz,radjene su revizije ali pusiona.Nemaju mu nista naci jer da imaju davno bi oni njega sjebali.Ostaje im samo da preko nekih samoprozvanih prdonja pametuju o Keljmendiju,KOS-u i slicnim glupostima.

Tesko je ovih dana u taborima,sprema se metla,a nije svejedno nakon toliko godina.Lijepo se zivjelo,kralo,narod zavaravao ali vise nece moci.Ostale su jos samo floskule o drzavnom udaru i slicno ali ne jos dugo. :metlasmajli

p.s.zamisli dijelili protestantima spid..Spid kad hoces zavrsiti uredno za 20 maraka ne mozes naci kako treba a ne da neko 12 kila iznese na ulicu i dijeli,koje nebuloze..to pricu jos samo puse u crveno zelenom taboru :D Za razliku od ovakvih jada koji ovo plasiraju po medijima,Fahrudin je izasao u javnost i rekao svoje misljenje.Fahrudin nije lagao i vadio se na ovakve stvari kao nesposobnjakovici koji su spali na to da se moraju vaditi na arhiv,spid i slicne zalosne i tuzne floskule :sax:
underwater

#8031 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by underwater »

Kratki mi se toliko gadi da mi se gadi i pisati na ovoj temi ...
relativno84

#8032 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by relativno84 »

nikad_vise wrote:Samo naprijed ministre! :D
Covjek se dokazao kao sposoban samim tim sto je izgradio najveci novinski sistem u drzavi a od kada je sjeo na mjesto ministra sigurnosti takodje je radio sasvim dobar posao.Stvarno mi je pomalo zao gledati pojedine clanove crvenog i zelenog staba kako nastoje nezadovoljstvo naroda sa korumpiranom vlascu prikazati kao toboze neku zavjeru.Iskreno se nadam da ce i dokumenti koje je predao Kebo o ubistvima poceti da rasvjetljavaju drzavnu mafiju.Gledati Zlatka kako skoro kroz plac odrzava konferenciju,neprocjenjivo :bih:

Proteste je podrzao kao sto ih podrzava i 80% naroda u ovoj drzavi.Proteste su podrzali i recimo nacelnik opstine Gracanica,ako se ne varam i nacelnik Opstine Tuzla kao i mnogi drugi ljudi sirom BiH medju kojima su i razni profesori sa fakulteta,analiticari i ostali.Vjerovatno su svi oni ukljuceni u neku teoriji zavjera sa Fahrudinom.Isto tako su proteste podrzali i vecina stranih medija kao i eminentnih licnosti kao sto je Kacin recimo.

Nakon ulaska u politiku je prao i SDP i SDA,ulijetale su inspekcije u avaz,radjene su revizije ali pusiona.Nemaju mu nista naci jer da imaju davno bi oni njega sjebali.Ostaje im samo da preko nekih samoprozvanih prdonja pametuju o Keljmendiju,KOS-u i slicnim glupostima.

Tesko je ovih dana u taborima,sprema se metla,a nije svejedno nakon toliko godina.Lijepo se zivjelo,kralo,narod zavaravao ali vise nece moci.Ostale su jos samo floskule o drzavnom udaru i slicno ali ne jos dugo. :metlasmajli

p.s.zamisli dijelili protestantima spid..Spid kad hoces zavrsiti uredno za 20 maraka ne mozes naci kako treba a ne da neko 12 kila iznese na ulicu i dijeli,koje nebuloze..to pricu jos samo puse u crveno zelenom taboru :D Za razliku od ovakvih jada koji ovo plasiraju po medijima,Fahrudin je izasao u javnost i rekao svoje misljenje.Fahrudin nije lagao i vadio se na ovakve stvari kao nesposobnjakovici koji su spali na to da se moraju vaditi na arhiv,spid i slicne zalosne i tuzne floskule :sax:
Image
brucos7

#8033 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by brucos7 »

nikad_vise wrote:Samo naprijed ministre! :D

Sta ima F. Mandal, napise li se sta?
zeljeznicar1921

#8034 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by zeljeznicar1921 »

...
Last edited by zeljeznicar1921 on 09/05/2021 10:27, edited 1 time in total.
glockov kolac

#8035 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by glockov kolac »

Najbolji su ovi paćenici koji Fahraa na forumu oslovljavaju sa "gdin. Radončić." Ako ono dođe na vlast odavde treba bježati... S druge strane, umjernost, pogotovo slikarstvo, možda konačno počnu cvjetati. Ipak je Fahro nastavnik likovne kulture, duša istančana...
omega369

#8036 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by omega369 »

ma jad je on obicni. sad mu odgovara situacija i ne huska policiju na narod. sutra, da je iko protiv njega angazovao bi 5000 drotova sa pjesmom. njegova stranka je cisto leglo neuhljebljenih sda-ovaca i zabihovaca, samo cekaju svoju priliku
onako

#8037 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by onako »

Puno satih citah temu o Radoncicu....Moze li mi neko reci al ukretko sazeto sta osim pisanja volim ili ne volim i epiteta dobar ili los konkretno argumentovano ocijeni njegove poteze...ne lokalisticki, niti partijski, nit po narudbi da je dobar il narudbi da je los, vec moze li iko na ovoj teni sublimirati i izanalizirati njegove poteze i postupke u politickom kontekstu....
Jer iz procitanog se sve moze vidjeti osim konkretne ocjenne njega u politickom smislu...
Ko me zna i pratio je moje pisanje zna da ozbiljno pisem, pitam i dajem opservacije....Sad me ovo istinski interesuje...
tik_tak

#8038 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by tik_tak »

relativno84 wrote:
Cossack wrote:Ne branim nikoga ali se nadam da će ljudi shvatiti da Ministarstvo sigurnosti BiH nema nikakve veze sa kantonalnim i federalnim nivoom koje je nažalost u potpunosti zakazalo! :( Pojedinci se pod hitno moraju upoznati sa zakonima i podzakonskim aktima.
Ima li bar onda s drzavnim institucijama il je zgrada Predsjedništva isto kantonalni nivo :-) Sto se ljudi mogu provaljivati samo da bi opravdali svoje idole :oops:
ima jer je Direkcija njemu nadlezna ali samo vi iz SDA/SDP tabora se pravite ludi pa necete da vidite jasnu sliku a to je da Direkcija nema mogucnosti da se odbrani od demonstranata ali zato sve policijske strukture u zemlji MORAJU saradjivati sa istom. specijalna policija MUP KS i SIPA su morale osigurati objekat.

znam da ispada da ga branim ali kada vidim zelene i crvene kako zajednicki pljuju faraona u ime svojih vodja koji 20 godina sjede i kradu znam da "valja" ako nista da njih podj.ebava

Sent from my iPhone5 using Tapatalk
Styling

#8039 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by Styling »

tik_tak wrote:
relativno84 wrote:
ima jer je Direkcija njemu nadlezna ali samo vi iz SDA/SDP tabora se pravite ludi pa necete da vidite jasnu sliku a to je da Direkcija nema mogucnosti da se odbrani od demonstranata ali zato sve policijske strukture u zemlji MORAJU saradjivati sa istom. specijalna policija MUP KS i SIPA su morale osigurati objekat.

znam da ispada da ga branim ali kada vidim zelene i crvene kako zajednicki pljuju faraona u ime svojih vodja koji 20 godina sjede i kradu znam da "valja" ako nista da njih podj.ebava

Pa SIPA je pod njegovom kontrolom. Sto ih ne posla da zastite Predsjednistvo?
ultima_palabra

#8040 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by ultima_palabra »

Znamo svi ko je Fahro, ali u ovom periodu može odigrati pozitivnu ulogu... ako su ga Ameri ucijenili i odredili da bude pesnica antikorupcijskog vala u državi, onda su SDA-SDP perjanice jebale ježa u leđa :evil:
palermo

#8041 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by palermo »

ultima_palabra wrote:Znamo svi ko je Fahro, ali u ovom periodu može odigrati pozitivnu ulogu... ako su ga Ameri ucijenili i odredili da bude pesnica antikorupcijskog vala u državi, onda su SDA-SDP perjanice jebale ježa u leđa :evil:
Pa amerikanci su podržavali i Osamu bin Ladena.

To je jednostavno pitanje ličnog morala da li može pristati na Fahru kao vođu. . Ja ne mogu. Ako budem morao, stisnut ću zube, i gledati makar kćerku da izvučem iz zemlje u kojoj g. Radoničić određuje sistem vrijednosti.
relativno84

#8042 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by relativno84 »

tik_tak wrote:
relativno84 wrote:

Kao prvo nit sam zelen jos manje crven, prvi mi prodali grad drugi me izbacili na ulicu, i ne branim njih nego mi je cudno da neki politicar ima toliko licemjerstva da govori kako su neki losi a eto on je spas :-)

A dok su zeleni i crveni 20 godina krali sta je faraon radio? Druzio se "poslovno" s poznatim preduzetnicima s Kosova :D a ne treba zaboraviti da u tih 20god je s vremena na vrijeme davao podrsku malo Tihicu, malo Harisu, a nekad i Zlatku.

Na kraju je odlucio da sam zastiti svoj "biznis" ulaskom u politiku, jer predhodni su vise gledali sebe a manje njega.

Sve je to isto samo se drugacije prodaje narodu.
tik_tak

#8043 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by tik_tak »

Styling wrote:
tik_tak wrote:
relativno84 wrote: Ima li bar onda s drzavnim institucijama il je zgrada Predsjedništva isto kantonalni nivo :-) Sto se ljudi mogu provaljivati samo da bi opravdali svoje idole :oops:

Pa SIPA je pod njegovom kontrolom. Sto ih ne posla da zastite Predsjednistvo?
to ces morati pitati direktora SIPA-e koji je nadlezan bezbednosnom ministru ali krajnja odluka je na njemu. isto kao u slucaju ministra MUP KS-a i komesara. znaci, pecanac je mogao reci "udri bagru ili nema sile" ali odluka je na komesaru koji moze i ne mora poslusati. jedino sto moraju je da posalju izvjestaj ministru. pitanje se postavlja, koji ce nam qurac ministri? pa i ne trebaju osim da mazu oci narodu u ime politickih vodja ili u ime samih sebe.

ultima_palabra

#8044 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by ultima_palabra »

palermo wrote:
ultima_palabra wrote:Znamo svi ko je Fahro, ali u ovom periodu može odigrati pozitivnu ulogu... ako su ga Ameri ucijenili i odredili da bude pesnica antikorupcijskog vala u državi, onda su SDA-SDP perjanice jebale ježa u leđa :evil:
Pa amerikanci su podržavali i Osamu bin Ladena.

To je jednostavno pitanje ličnog morala da li može pristati na Fahru kao vođu. . Ja ne mogu. Ako budem morao, stisnut ću zube, i gledati makar kćerku da izvučem iz zemlje u kojoj g. Radoničić određuje sistem vrijednosti.
A zašto je to lošije od sistema vrijednosti kojeg određuje Bakir Izetbegović ili Zlatko Lagumdžija?
palermo

#8045 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by palermo »

ultima_palabra wrote:
A zašto je to lošije od sistema vrijednosti kojeg određuje Bakir Izetbegović ili Zlatko Lagumdžija?
Oni su lopovi ali dosada nisu pokazali da su spremni izdati zemlju. Ovaj je i lopov i plus je spreman izdati ovu zemlju.

I ako nemaš ništa protiv, ne bih da nastavljamo ovu polemiku, makar radi svih onih ranijih postova zbog kojih te cijenim.
Suviše smo daleko u ovom pitanju, da bi diskusija imala bilo kakav smisao.
Man of steel

#8046 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by Man of steel »

Da je Fahro kojim slučajem pustio policiju da se obračuna sa protestantima vrlo lahko bi pala mrtva glava, pa bi danas crveni i zeleni trubili o njegovoj odgovornosti i brutalnosti, skrećući pažnju sa stvarnih razloga protesta.

Ni zrno simpatija nemam prema Radončiću ali ovi pokušaji crvenih i zelenih su toliko patetični da me čak primoravaju da ga branim.
ultima_palabra

#8047 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by ultima_palabra »

palermo wrote:
ultima_palabra wrote:
Oni su lopovi ali dosada nisu pokazali da su spremni izdati zemlju. Ovaj je i lopov i plus je spreman izdati ovu zemlju.

I ako nemaš ništa protiv, ne bih da nastavljamo ovu polemiku, makar radi svih onih ranijih postova zbog kojih te cijenim.
Suviše smo daleko u ovom pitanju, da bi diskusija imala bilo kakav smisao.
Lagumdžija ju je izdao bar 10 puta u zadnje dvije godine. O trezorcu što manje da kažemo, bolje je za njega.

Nemam ništa protiv, ali forum je mjesto za razmjenu mišljenja, pa makar i različitih. Ja ću to shvatiti na način da nemaš argumenata za svoje stavove.
klixo

#8048 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by klixo »

Amerikanci su inace poznati kao mirotvorci :-)
Pogotovo imaju mirotvorske namjere prema muslimanskom svijetu u ovom slucaju bosnjacima.
I sto se EU tice tu se situacija promjenila.
Srbi su dali Kosovo ,a zauzvrat ce dobiti podrsku EU i vjerovatno ulazak u EU.
Ulog : Kosovo( 2 marke)
Moguca isplata : tzv. republika srpska(6 maraka)

Naš jedini spas je u blentavom arapskom svijetu i mnogima bratskoj turskoj.
To bi bilo moguce da imamo sposobne politicare,ali ...

Mozda griješim, to je samo moje mišljenje :)
palermo

#8049 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by palermo »

ultima_palabra wrote:
Ja ću to shvatiti na način da nemaš argumenata za svoje stavove.
Shvati kako hoćeš
underwater

#8050 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by underwater »

Man of steel wrote:Da je Fahro kojim slučajem pustio policiju da se obračuna sa protestantima vrlo lahko bi pala mrtva glava, pa bi danas crveni i zeleni trubili o njegovoj odgovornosti i brutalnosti, skrećući pažnju sa stvarnih razloga protesta.

Ni zrno simpatija nemam prema Radončiću ali ovi pokušaji crvenih i zelenih su toliko patetični da me čak primoravaju da ga branim.
KOje gluposti.
Pa on uopce nema kompetencije da "pusti" policiju ili joj to zabrani.
On je samo srao "niko ne smije da bije narod" da bi na ovim uzasno opasnim dogadjajima politicki profitirao.
Gad.
Post Reply