Sarajevo Construction

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
BadBoy

#8026 Re: Sarajevo Construction

Post by BadBoy »

biggrin wrote:
Thorgerson wrote:...Alta ce se sigurno preporoditi ako H&M dodje tamo, kako se prica. ;-)
...
po pricama mahale,h&m je "popusio" lokacije u sarajevu. navodno došli nadobudno za par mjesta koja su pikirali, fiksno ponudili svoje uslove i dobili odbijenice
Zato će prvi H&M biti u Banja Luci, čini mi se sad 21. marta da se otvara onaj novi Delta shopping centar.
sefket_ramadani

#8027 Re: Sarajevo Construction

Post by sefket_ramadani »

Na mjestu doma penzionera nice neki stambeno poslovni kompleks, mozda ga avaz napravi, nesto kao avaz-robot u tuzli
A moja zelja je dzamija, sa 3 munare.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#8028 Re: Sarajevo Construction

Post by un1ted »

Općina Stari Grad raspisala je postupak za izbor izvođača radova na sanaciji pješačke zone u ulici Štrosmajerova, a procijenjena vrijednost radova iznosi 570.960 KM.
https://www.klix.ba/biznis/krajem-april ... /190304113

Komentar:

Štrosmajerova ulica je dugačka 97m i široka od 9,5m do 10,5. Dakle površina iznosi nepunih 1000m2 te dolazimo do zaključka da cijene radova popločanja iznosi skoro 600KM/m2!!!!! Cijena granitnih ploča sa ugradnjom se kreće od 100KM/m2 do 200KM/m2 te AB podloga do 50KM/m2. Ovo je kriminal teški
Haris.ba

#8029 Re: Sarajevo Construction

Post by Haris.ba »

A šta bi vi? Za te pare još i da se uradi armirana podloga da se ne moraju ploče klackati i stalno mijenjati i još i na tom pare uzimati? :bih:
Porodice Foht

#8030 Re: Sarajevo Construction

Post by Porodice Foht »

un1ted wrote:
Općina Stari Grad raspisala je postupak za izbor izvođača radova na sanaciji pješačke zone u ulici Štrosmajerova, a procijenjena vrijednost radova iznosi 570.960 KM.

Komentar:

Štrosmajerova ulica je dugačka 97m i široka od 9,5m do 10,5. Dakle površina iznosi nepunih 1000m2 te dolazimo do zaključka da cijene radova popločanja iznosi skoro 600KM/m2!!!!! Cijena granitnih ploča sa ugradnjom se kreće od 100KM/m2 do 200KM/m2 te AB podloga do 50KM/m2. Ovo je kriminal teški
Ako se ne varam ista je firma kao i oko onog kioska...A sto ljudi kupe lopatom. Pa oni ne trebaju ni raditi cijelu godinu, dva ovakva posla i odmori.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#8031 Re: Sarajevo Construction

Post by sime_cipol »

JThomas wrote:može ondje još onoliko :mrgreen:

tim prije što je ta strana kod meme mislim, radon toranj jeste...
Granica izmedju NG i Ilidze je mislim kod Klinike koja je u izgradnji izmedju Studentskih domova i Radona.
Bullet Tooth Tony

#8032 Re: Sarajevo Construction

Post by Bullet Tooth Tony »

Porodice Foht wrote: Ako se ne varam ista je firma kao i oko onog kioska...A sto ljudi kupe lopatom. Pa oni ne trebaju ni raditi cijelu godinu, dva ovakva posla i odmori.
De nam izvor informacija ili si bacio grah?

Kaze raspisali konkurs za izbor izvodjaca..lik vec napisao ko ce biti :-) :-)
BadBoy

#8033 Re: Sarajevo Construction

Post by BadBoy »

Porodice Foht wrote:
un1ted wrote:

Komentar:

Ako se ne varam ista je firma kao i oko onog kioska...A sto ljudi kupe lopatom. Pa oni ne trebaju ni raditi cijelu godinu, dva ovakva posla i odmori.
Pa tek trebaju da izaberu izvođača radova putem otvorenog postupka javnih nabavki, piše u tekstu. Ti već znaš kome je namješteno?
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#8034 Re: Sarajevo Construction

Post by mk ultra »

Ocigledno je procjenjena vrijednost jednaka izvedbenoj :lol:
JThomas

#8035 Re: Sarajevo Construction

Post by JThomas »

možda on ne zna ali načelnik vjerujem da zna... :mrgreen:

biće ponuda 70 feninga ispod procjene vrijednosti nabavke :lol: a u konačnoj mora biti i nepredviđenih radova, to je pravilo. predviđeni nepredviđeni radovi :mrgreen:
biggrin

#8036 Re: Sarajevo Construction

Post by biggrin »

BadBoy wrote:
biggrin wrote:
Thorgerson wrote:...Alta ce se sigurno preporoditi ako H&M dodje tamo, kako se prica. ;-)
...
po pricama mahale,h&m je "popusio" lokacije u sarajevu. navodno došli nadobudno za par mjesta koja su pikirali, fiksno ponudili svoje uslove i dobili odbijenice
Zato će prvi H&M biti u Banja Luci, čini mi se sad 21. marta da se otvara onaj novi Delta shopping centar.
nisam bio tamo, ali kako sam cuo u BL praznih poslovnih prostora na izvoz, tako da vjerujem da su bez problema nasli nekoga ko bi im se povinovao
Haris.ba

#8037 Re: Sarajevo Construction

Post by Haris.ba »

biggrin wrote: po pricama mahale,h&m je "popusio" lokacije u sarajevu. navodno došli nadobudno za par mjesta koja su pikirali, fiksno ponudili svoje uslove i dobili odbijenice
Moguće. Ali, prije da je šuplja. Ne bježi hm ni od lokacija izvan grada.

Prije će biti da su samo pitali koliko šta košta.

Nema puno prostora u Sarajevu koji bi odbili zakupca koji je potencijalno redovan platiša. Jer najskuplji prostor je prazan prostor.

P.S.
Možda će u Lukavicu. :D
biggrin

#8038 Re: Sarajevo Construction

Post by biggrin »

Haris.ba wrote:
biggrin wrote: po pricama mahale,h&m je "popusio" lokacije u sarajevu. navodno došli nadobudno za par mjesta koja su pikirali, fiksno ponudili svoje uslove i dobili odbijenice

Nema puno prostora u Sarajevu koji bi odbili zakupca koji je potencijalno redovan platiša. Jer najskuplji prostor je prazan prostor.

P.S.
Pa evo koji ima slododan prostor u gradu koji bi im po tvom misljenju bio zanimljiv? to sa lukavicom jos zvuci i najrealnje :D
Logovan

#8039 Re: Sarajevo Construction

Post by Logovan »

un1ted wrote:

Komentar:

Baš da vidim kako će uraditi. :roll:

Nisam uvjeren da ćemo se usrećiti, logično.
Porodice Foht

#8040 Re: Sarajevo Construction

Post by Porodice Foht »

Bullet Tooth Tony wrote:
Porodice Foht wrote: Ako se ne varam ista je firma kao i oko onog kioska...A sto ljudi kupe lopatom. Pa oni ne trebaju ni raditi cijelu godinu, dva ovakva posla i odmori.
De nam izvor informacija ili si bacio grah?

Kaze raspisali konkurs za izbor izvodjaca..lik vec napisao ko ce biti :-) :-)
Citao drugi link o radovima Opstine Stari Grad s carsije, pored Dzirle prema Ploci i tu je dobila posao ona firma sto je zavrnula lovu za kiosk. Mozda i ovdje lola dobije.
Max Bunker

#8041 Re: Sarajevo Construction

Post by Max Bunker »

Ja belaja u BL naći poslovni prostor.
Thorgerson

#8042 Re: Sarajevo Construction

Post by Thorgerson »

biggrin wrote:
Haris.ba wrote:

P.S.
Pa evo koji ima slododan prostor u gradu koji bi im po tvom misljenju bio zanimljiv? to sa lukavicom jos zvuci i najrealnje :D
Pa eto zar nije bila u prici Alta i taj zadnji sprat koji propada. Nisam odavno ni bio na tom zadnjem spratu, niti znam sta tamo ima, znam da je bio food court koji je zatvoren.

Ja ne mogu da shvatim da bi iko htio da mu prostor zjapi prazan, a narocito mi je neshvatljivo da odbijes HM. Pa ja bih njima dzaba dao poslovni. Pa sa HM-om ti dolazi hrpa kupaca u centar u paketu. Svi oni ce proviriti i u druge butike, kupit ce jos nesto, platit parking, popit kafu itd... Ne znam, tesko mi je u to malo povjerovati.

Takodjer sta je i sa SCC-om i onim spratom iznad gdje bila kuglana itd. ?
BadBoy

#8043 Re: Sarajevo Construction

Post by BadBoy »

Ja imam informaciju da je H&M tražio prostor New Yorkera u Alti. Bingo nije na to pristao jer mu je New Yorker dobar zakupac, što je u konačnici i pošteno.
Dosadno mii

#8044 Re: Sarajevo Construction

Post by Dosadno mii »

Ja mislim da je tera nova bespotrebna u sccu
Nikad usla nisam
Tu moze hm
biggrin

#8045 Re: Sarajevo Construction

Post by biggrin »

Thorgerson wrote:[quote="biggn
Haris.ba wrote:[quote="bign
po pricama mahale,h&m je "popusio" lokacije u sarajevu. navodno došli nadobudno za par mjesta koja su pikirali, fiksno ponudili svoje uslove i dobili odbijenice[/qut

P.S.
Pa evo koji ima slododan prostor u gradu koji bi im po tvom misljenju bio zanimljiv? to sa lukavicom jos zvuci i najrealnje :D[/quo
Pa eto zar nije bila u prici Alta i taj zadnji sprat koji propada. Nisam odavno ni bio na tom zadnjem spratu, niti znam sta tamo ima, znam da je bio food court koji je zatvoren.

Ja ne mogu da shvatim da bi iko htio da mu prostor zjapi prazan, a narocito mi je neshvatljivo da odbijes HM. Pa ja bih njima dzaba dao poslovni. Pa sa HM-om ti dolazi hrpa kupaca u centar u paketu. Svi oni ce proviriti i u druge butike, kupit ce jos nesto, platit parking, popit kafu itd... Ne znam, tesko mi je u to malo povjerovati.

[/quote]

u Alti je na zadnjem spratu restoran (4 seasons) i koliko mi je poznato nemaju praznog prostora. U SCC-u je također restoran na zadnjem spratu, nemaju slobodnog prostora. Tačna je ta konstatacija za prazan prostor, ali ga tu nema niti mi je poznato da ima neki slobodan koji bi jedva čekao da ih primi. To i jeste poenta cijele price...i zbog cega svakoga zalibo kiki za h&m i njihove uslove
Haris.ba

#8046 Re: Sarajevo Construction

Post by Haris.ba »

Ima li u kod Fahre u neboderu mjesta? :D

Još plus im prodaje reklame u Avazu.

P.S.
Ima li planova kakve gradnje uz brzu cestu u Butilama. Vidim nešta se kopa.
Thorgerson

#8047 Re: Sarajevo Construction

Post by Thorgerson »

biggrin wrote: u Alti je na zadnjem spratu restoran (4 seasons) i koliko mi je poznato nemaju praznog prostora. U SCC-u je također restoran na zadnjem spratu, nemaju slobodnog prostora. Tačna je ta konstatacija za prazan prostor, ali ga tu nema niti mi je poznato da ima neki slobodan koji bi jedva čekao da ih primi. To i jeste poenta cijele price...i zbog cega svakoga zalibo kiki za h&m i njihove uslove
Ma Four seasons je prakticki kao penthouse, mislim jeste to fakticki zadnji sprat, ali izdvojen, jer na tom spratu spratu je samo restoran i nema nista vise. Mislio sam na sprat ispod 3. sprat shopping centra, gdje je bio food court i zadnji put kad sam tu bio, sve je bilo prazno, tj. nista nije radilo.
Dosadno mii

#8048 Re: Sarajevo Construction

Post by Dosadno mii »

Pa tu je otvorena juventa sport (valjda je pravi naziv) i neka radnja mislim da je za igrice
Ostatak je galerija i avalon fitnes
DaffyDuck

#8049 Re: Sarajevo Construction

Post by DaffyDuck »

biggrin wrote:
Thorgerson wrote:[quote="biggn
Haris.ba wrote:[quote="bign
po pricama mahale,h&m je "popusio" lokacije u sarajevu. navodno došli nadobudno za par mjesta koja su pikirali, fiksno ponudili svoje uslove i dobili odbijenice[/qut

P.S.
Pa evo koji ima slododan prostor u gradu koji bi im po tvom misljenju bio zanimljiv? to sa lukavicom jos zvuci i najrealnje :D[/quo

u Alti je na zadnjem spratu restoran (4 seasons) i koliko mi je poznato nemaju praznog prostora. U SCC-u je također restoran na zadnjem spratu, nemaju slobodnog prostora. Tačna je ta konstatacija za prazan prostor, ali ga tu nema niti mi je poznato da ima neki slobodan koji bi jedva čekao da ih primi. To i jeste poenta cijele price...i zbog cega svakoga zalibo kiki za h&m i njihove uslove[/quote]
HM nece na zadnji sprat. Oni su trazili prostor prvog sprata gdje je Vapiano, a onda se Vapianu nudilo da predje na taj sprat gdje su bili expres restorani na 4tom. Vapiano, naravno, nije pristao.
Thorgerson

#8050 Re: Sarajevo Construction

Post by Thorgerson »

DaffyDuck wrote: HM nece na zadnji sprat. Oni su trazili prostor prvog sprata gdje je Vapiano, a onda se Vapianu nudilo da predje na taj sprat gdje su bili expres restorani na 4tom. Vapiano, naravno, nije pristao.
Hehe. Koji giganti.

Tesko onda da ce u Sarajevu igdje naci takav prostor. Jer sigurno im treba velika kvadratura, a prvi sprat i prizemlje...ne vidim gdje to mogu dobiti. Eventualno mozda po onim Robotima...al cisto sumnjam da im to odgovara.
Post Reply