Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Bloo
Globalna šefica

#8026 Re: Migranti u BiH

Post by Bloo »

Gdje odose milioni, a gdje ce tek otici milioni...EUR
Bloo
Globalna šefica

#8027 Re: Migranti u BiH

Post by Bloo »

CPT wrote:
Bloo wrote:Pa ti apeliras na humanost ...da se zanemare propisi, zakoni....dokumenti...da se tim ljudima.omoguci.neometana setnja od Pakistana i Bangladesa do obecane zemlje (obicno Njemacka).
Pisi premijeru.
A sad okrecemo malo? Igramo se legalizma i kad krene u pogresnom pravcu onda smo humanisti jel? Znaci slazemo se da nije istina da se "radi samo mukarcima", da nisu svi iz Bangladesa, da ima izbjeglica, da nisu svi kriminalci?
Ja se a tobom Aleksandre ne mogu sloziti ni oko toga da li je nebo plavo, a Dacic krme.
howdy

#8028 Re: Migranti u BiH

Post by howdy »

CPT wrote:
Bloo wrote:Pa ti apeliras na humanost ...da se zanemare propisi, zakoni....dokumenti...da se tim ljudima.omoguci.neometana setnja od Pakistana i Bangladesa do obecane zemlje (obicno Njemacka).
Pisi premijeru.
A sad okrecemo malo? Igramo se legalizma i kad krene u pogresnom pravcu onda smo humanisti jel? Znaci slazemo se da nije istina da se "radi samo mukarcima", da nisu svi iz Bangladesa, da ima izbjeglica, da nisu svi kriminalci?
Koji je postotak zena i djece u odnosu na karinaše?
CPT

#8029 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

Bloo wrote:
Gdje odose milioni, a gdje ce tek otici milioni...EUR
Ova lokacija je odbijena. Postoje pravila na kakav nacin se trosi novac i gdje. Sve detaljno objasnili ljudi vec kod lokacije u Bosanskom Petrovcu.
insomnia78

#8030 Re: Migranti u BiH

Post by insomnia78 »

Ma to je nebitna stvar. Kakve veze ima jesu li zene i djeca u pitanju?
CPT

#8031 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

howdy wrote:
CPT wrote:
Pisi premijeru.
Koji je postotak zena i djece u odnosu na karinaše?
pise 8 od 22, znaci bar dobra trecina? ako su pored djeca samo muskarci
Bloo
Globalna šefica

#8032 Re: Migranti u BiH

Post by Bloo »

insomnia78 wrote:Ma to je nebitna stvar. Kakve veze ima jesu li zene i djeca u pitanju?
Ima.
Zene i djeca izbjeglice bi trebali imati slobodu kretanja bez dokumenata po svim kontinentima.
I izbor da traze azil gdje zele.
insomnia78

#8033 Re: Migranti u BiH

Post by insomnia78 »

Bloo wrote:
insomnia78 wrote:Ma to je nebitna stvar. Kakve veze ima jesu li zene i djeca u pitanju?
Ima.
Zene i djeca izbjeglice bi trebali imati slobodu kretanja bez dokumenata po svim kontinentima.
Mislis u Njemackoj? Tamam da ostavim malu sad kad krenemo uBosnu. Poslije spajanje porodice i bog da me vidi. Jos imam racune iz ‘otela, sa benzinske i iz kafica pa mogu i drzavljanstvo traziti
Bloo
Globalna šefica

#8034 Re: Migranti u BiH

Post by Bloo »

insomnia78 wrote:
Bloo wrote:
Ima.
Mislis u Njemackoj? Tamam da ostavim malu sad kad krenemo uBosnu. Poslije spajanje porodice i bog da me vidi. Jos imam racune iz ‘otela, sa benzinske i iz kafica pa mogu i drzavljanstvo traziti
Taman ostane dovoljno mjesta da poneses puno foie gras jer mala nece zauzimati prostor.
Ha ja.
Think about it.
CPT

#8035 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

Bloo wrote:
Ima.
Nemaju i ne mogu imati. Takva licitacija je u najboljem slucaju nemoralna.
insomnia78

#8036 Re: Migranti u BiH

Post by insomnia78 »

Bloo wrote: Taman ostane dovoljno mjesta da poneses puno foie gras jer mala nece zauzimati prostor.
Ha ja.
Think about it.
Ma mjesta uvijek ima. Sad ozbiljno
Jedno 90% da dolazimu Avgustu i ponijecu ti jedno pakovanje nije problem. Platis pice, u Jagodi dabome i kvit smo
Bloo
Globalna šefica

#8037 Re: Migranti u BiH

Post by Bloo »

Zeljeno njemacko nebo nada mnom i moralni zakon u meni, oni su koji me izdižu iznad zakona ovoga svijeta..
insomnia78

#8038 Re: Migranti u BiH

Post by insomnia78 »

Izaci cu ti u susret i necu ti traziti liniju sa sise
insomnia78

#8039 Re: Migranti u BiH

Post by insomnia78 »

Bloo wrote:Zeljeno njemacko nebo nada mnom i moralni zakon u meni, oni su koji me izdižu iznad zakona ovoga svijeta..
Sto b’ kolegica rekla: “boziji a ne ljudski”
Bloo
Globalna šefica

#8040 Re: Migranti u BiH

Post by Bloo »

insomnia78 wrote:Izaci cu ti u susret i necu ti traziti liniju sa sise
Uh dobro je, ne moram ih onda depilirati.
merci beaucoup
insomnia78

#8041 Re: Migranti u BiH

Post by insomnia78 »

Bloo wrote:
insomnia78 wrote:Izaci cu ti u susret i necu ti traziti liniju sa sise
Uh dobro je, ne moram ih onda depilirati.
merci beaucoup
:lol:
pustopoljina

#8042 Re: Migranti u BiH

Post by pustopoljina »

insomnia78 wrote:
Bloo wrote:Zeljeno njemacko nebo nada mnom i moralni zakon u meni, oni su koji me izdižu iznad zakona ovoga svijeta..
Idete mi na zivce na ovoj temi, al' dragi ste mi inace. Laku noc.
CPT

#8043 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

Pise (bar) nemoralno... Postoji puno vecih problema sa tom idejom u praksi. Recimo u Siriji je cca 10.000.000 ljudi pod nebom (ostavimo druge drzave) i oni izaberu Njemacku recimo. Kako tacno bi to zavrsilo? To je bar 5mio ljudi (zene i djeca).

Mogucnost integracije = 0
Troskovi = enormni

Uostalom ovo bas nije novi problem i puno pametniji ljudi su to sve davno skontali (onako usput).
Bloo
Globalna šefica

#8044 Re: Migranti u BiH

Post by Bloo »

CPT wrote:
Pise (bar) nemoralno... Postoji puno vecih problema sa tom idejom u praksi. Recimo u Siriji je cca 10.000.000 ljudi pod nebom (ostavimo druge drzave) i oni izaberu Njemacku recimo. Kako tacno bi to zavrsilo? To je bar 5mio ljudi (zene i djeca).

Troskovi = enormni

Uostalom ovo bas nije novi problem i puno pametniji ljudi su to sve davno skontali (onako usput).
Ali Njemacka to moze podnijeti!
:mrgreen:
A i fali im radnika i djece!
Visak prebace u druge zemlje...

Bnb
CPT

#8045 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

Bloo wrote:
CPT wrote:

Troskovi = enormni

Ali Njemacka to moze podnijeti!
:mrgreen:
A i fali im radnika i djece!
Visak prebace u druge zemlje...

Bnb
Da, radnikA Mozda ce djecaci polirati cijevi topova kao nekad?! :roll:
biscanka2

#8046 Re: Migranti u BiH

Post by biscanka2 »

Eh, ovo zene, podsjeti me na ono kako su tebe na pregledima istamburali.Budi sretan da nisi zensko. 70-tih godina kad su od ondasnje juge radnike trazili, zene su, kako im sa sobom bebicu donijele nebi i na ginekoloske preglede morale.Po nesreci pocele neke boginje ili kako se ona bolest zove, pa su prije polaska za Dojcland svi prvo morali vakcinisani biti. :D
Bloo
Globalna šefica

#8047 Re: Migranti u BiH

Post by Bloo »

Cistacica ...pralja suda ...sobarica....mogli bi sve Aldije i Kauflandove podmiriti...medicinskih sestara....pomocnih medicinskih radnika....

I have a cunning plan.
insomnia78

#8048 Re: Migranti u BiH

Post by insomnia78 »

pustopoljina wrote:
insomnia78 wrote:
Idete mi na zivce na ovoj temi, al' dragi ste mi inace. Laku noc.
A dobro. Zenski je biti levicar i liberal. Ne kaze se dzaba u knjiGi dvije zene ko jedan muskarac
Bloo
Globalna šefica

#8049 Re: Migranti u BiH

Post by Bloo »

Ja sam otisla toliko u desno, da cu na kraju zavrsiti ko Antifa.
insomnia78

#8050 Re: Migranti u BiH

Post by insomnia78 »

Bloo wrote:Cistacica ...pralja suda ...sobarica....mogli bi sve Aldije i Kauflandove podmiriti...medicinskih sestara....pomocnih medicinskih radnika....

I have a cunning plan.
A udavace? Arapkinje su bgm prejake. Barem ove Alzirke, Marokanka, Tunizanke. Ne mogu im crMkinje opepeliti
Locked