Referendum(i) u RS-u
- BHCluster
- ljevoruki
#8027 Re: Referendum(i) u RS-u
Neka ga ba, lijepo ga vidjeti kako vrda i znoji se.dezurni_ucenik wrote:Hvala na potvrdi mog komentara odnosno (ne)odgovaranju na moje pitanje. Lijep pozdrav i do slusanja, pa-paa
Nego, neki drugi, sto salonci, sto otvoreno pro-cetnicki nastrojeni korisnici ovog foruma se ne javljaju.
Mora da su zauzeti kupovinom i servisiranjem traktora.
Kadli-tadli
- General War
#8028 Re: Referendum(i) u RS-u
Samo po novcaniku sve odreda, a i Bakir im je najavio ukoliko izglasaju taj dan da im nema vise vrdanja za naplatu ratne stete...pa bujrum.KatarinaKosaca wrote:Sjednica Pika i sankcije. Ili ce Inzko. Ipak, ne bi bilo posteno samo Dodiku sankcije. Iako je idejni tvorac, sva ga je oporba srcano podrzala, pa i taj narod koji je zaboravio glad krvozedan «osvete Osmanlijama». Imace sankcije. Kakve, vidjecemo.
A i opozicija kolje vola radi kile mesa, nije njima do referenduma vec guraju mileta da sebi sam presudi, ali ovo je odlicna prilika da se raspakuje dejton...ali bojim se da ce Bake pomoci precedniku i otupi poruku Mz- citaj amerike po ko zna koji put.
-
artime
#8029 Re: Referendum(i) u RS-u
Znaci bit ce neke sankcije?
- ljevoruki
#8030 Re: Referendum(i) u RS-u
E da je sad Haris ovdje, ne bi mi razmisljali ovako.General War wrote: A i opozicija kolje vola radi kile mesa, nije njima do referenduma vec guraju mileta da sebi sam presudi, ali ovo je odlicna prilika da se raspakuje dejton...ali bojim se da ce Bake pomoci precedniku i otupi poruku Mz- citaj amerike po ko zna koji put.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#8031 Re: Referendum(i) u RS-u
u priopcenju SAD ambasade je nedvosmisleno receno da to vodi«RS u izolaciju». A Bosic je u Bgd jasno rekao da ga je strah od mogucih scenarija koje je cuo od Tome i Vucica.artime wrote:Znaci bit ce neke sankcije?
- KatarinaKosaca
#8032 Re: Referendum(i) u RS-u
Valjalo ga je otjerat radi Lagumdzijine sujete. Pitaj ,@JThomas i ostale pionire koliko su se srcano borili za to.ljevoruki wrote:E da je sad Haris ovdje, ne bi mi razmisljali ovako.General War wrote: A i opozicija kolje vola radi kile mesa, nije njima do referenduma vec guraju mileta da sebi sam presudi, ali ovo je odlicna prilika da se raspakuje dejton...ali bojim se da ce Bake pomoci precedniku i otupi poruku Mz- citaj amerike po ko zna koji put.
- mO k3
#8033 Re: Referendum(i) u RS-u
Srbija BRE !!!!PM72 wrote:Treba radikala Kalangu ignorisati.
Samo je Srbima "zagarantovano" to pravo.Oni imaju ekskluzivitet i tapiju na sve.Oni mogu raspisivati plebiscite u novembru 1991 pa ko kurve napisati dva različita referendumska listića.Oni mogu osnivati SAO oblasti,rušiti ustav SFRJ i SRBiH,osnivati SAO Milicije i srpsku TO a drugi ne mogu.Samo oni mogu dati dozvolu kako će drugi narod nazvati svoj jezik,jer zaboga,to je nebeski narod.Referendum je pravo garantovano Ustavom. Demokratski čin. To o čemu će se građani u okviru istog izjašnjavati apsolutno je nebitno.
- malamirha
#8034 Re: Referendum(i) u RS-u
koliko znam vecina odluka US nikad nije sprovedena. od koje se presude krece? najstarije? ili zadnje donesene?Mirza007 wrote:Dzaba krecite.
Referendum je neustavan i pravno ne ostavlja nikakve posljedice.
Medjutim, bitno je to da neizvršenje presude Ustavnog suda BiH predstvalja krivično dijelo zbog kojeg je zaprijećana kazna zatvora u trajanju od šest mjeseci do 5 godina.
Situacija je precizno opisana u 239. članu Krivičnog zakona BiH koji doslovno glasi:
"Službena osoba u institucijama Bosne i Hercegovine, institucijama entiteta ili institucijama Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine, koja odbije da izvrši konačnu i izvršnu odluku Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, Suda Bosne i Hercegovine ili Doma za ljudska prava, ili sprječava da se takva odluka izvrši, ili na drugi način onemogućava njeno izvršenje, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.“
Pa sad bujrum, ko voli.
- General War
#8035 Re: Referendum(i) u RS-u
Ma nije vala ni on neka moralna vertikala, jebo je i on nas sto se pravio pametan.ljevoruki wrote:E da je sad Haris ovdje, ne bi mi razmisljali ovako.General War wrote: A i opozicija kolje vola radi kile mesa, nije njima do referenduma vec guraju mileta da sebi sam presudi, ali ovo je odlicna prilika da se raspakuje dejton...ali bojim se da ce Bake pomoci precedniku i otupi poruku Mz- citaj amerike po ko zna koji put.
- General War
#8036 Re: Referendum(i) u RS-u
Pa neka srbi traze da se sve partije kazne zbog ne provodjenja naredbi US, niko normalan nebi se ni pocesao.malamirha wrote:koliko znam vecina odluka US nikad nije sprovedena. od koje se presude krece? najstarije? ili zadnje donesene?Mirza007 wrote:Dzaba krecite.
Medjutim, bitno je to da neizvršenje presude Ustavnog suda BiH predstvalja krivično dijelo zbog kojeg je zaprijećana kazna zatvora u trajanju od šest mjeseci do 5 godina.
Situacija je precizno opisana u 239. članu Krivičnog zakona BiH koji doslovno glasi:
"Službena osoba u institucijama Bosne i Hercegovine, institucijama entiteta ili institucijama Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine, koja odbije da izvrši konačnu i izvršnu odluku Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, Suda Bosne i Hercegovine ili Doma za ljudska prava, ili sprječava da se takva odluka izvrši, ili na drugi način onemogućava njeno izvršenje, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.“
Pa sad bujrum, ko voli.
-
hAZNADAR
#8037 Re: Referendum(i) u RS-u
Matrica se prepoznaje. Ko to normalan u diskusiji o referendumu spominje ovo:ze kalanga wrote:
Zašto mi pripisujete stvari koje nisam rekao. To je veoma bezobrazan metod u diskusiji.
Drugo, navedi jednu stvar koja nije tačna, a koja je navedena u tom postu.
Treće, nevjerujem ja u bajke, ali mogu reći da itekako poznajem barem dio materija zvana istorija. Kakva god bila, moja je. Cersku bitku sa ponosom ću uvijek isticati, a njom se dičio čitav saveznički svijet, ona je indirektno bila veliki motiv saveznicima i pokazala da su Austrougari ranjivi. To što nekome ne prija 1914-ta, apsolutno nije moj problem.
Što se ostalog tiče, apsolutno me ne zanima period nastanka Bošnjaka. Jer nisam Bošnjak. Samim time, Bošnjaci u tom kontekstu, s moje strane, nisu nigdje pomenuti.
Osmanski, kao i austrougarski period je Srbima pokušavao nametnuti brojne stvari, mnogi su životima platili. Ne kažem da u tom periodu i muslimani nsiu prolazili slično. Vjerujem da se najveći dio Hrvata prilagodio jer uistinu i bio je cilj da rimokatolici budu iznad ostalih, govorim o austrougarskom dobu.
Što se ostalog dijela vašeg komentara tiče, on je evidentan plod predrasuda, pa ga i ne shvatam kao uvredu, iako nijednim svojim gestom nisam uvrijedio suprotnu stranu na ličnoj osnovi. Jbg to je odraz manjkavosti argumenta.
Saginjali se nisu i kada bi zbog opredjeljenja na pravoslavlje bivali osuđivani na smrt i ne samo oni, već sve što ima veze sa njima a da se živim bićem zove. Pod Osmanlijama je jedan dio, zarad sopstvene sigurnosti ili narodski rečeno koristi prodao vjeru i nacionalnost da bi ladio muda. Najveći dio nije. Trpeći viševjekovnu patnju koju je nosio taj period, opstajali su tada Srbi kao narod i sa manje od šake riže dnevno, često i na vodi.
Samopouzdanje, ponos,.. izgradjen na mitu o smrtnoj kazni za pravoslavlje pa najhrabriji cudom prezivjese, a lakomi prodase vjeru i nacionalnost u vremenu kada to nije postojalo u ovom obliku,. - je bolest. To je vjerovanje u prirodnu selekciju gdje plemeniti gen prezivi i nastavi a los otpade. Pa se pretpostavljam ponosis nasljednom plemenitom genetikom - ma nadrasa hebote.
Bolest mitomanije. Isto kao kada citam komentare na dnevnopoliticku vijest na raznim portalima i redovno prodaje vjere, ikone na tavanu, poturcavanja,... necemo se lagati ze. Nisi Bosnjak i ne interesuje te historija Bosnjaka zato sto imas vec stav o tome. I kroz tu percepciju danas posmatras svoj narod u odnosu na moj - pa ocekujes valjda neku normalnu raspravu.
Cerska bitka i ostale slavne iz WWI je nesto drugo. Ali i tu podsjecam da se radi o kovu ljudi iz proslih vremena danas toga nema. Danas su u Bosnjaci u situaciji i sa svjezim licnim pamcenjem kojeg ti ne mozes ni zamisliti. Inace nebi ovdje pravio dramu o NATO strike ljudima koji su imali desetostruko gori strike godinama i prosli mnogo gora iskusenja nego sto mozes zamisliti. Cersku bitku niko vise ne pamti, NDH malo ko,.. ali u proslom ratu i poslijeratnom periodu se niste pokazali ni junaci, ni casni,... pa je stvarno izlisno spominjanje minulih vremena Cerske bitke a pogotovo prelaska sa pravoslavlje na islam koje samo tebi ima neko znacenje.
Tema je referendum. Narodi bivse YU nisu cekali ni godinu dana sa pravim referendumom i akcijom,.. kada su odlucili da nece biti u toj zajednici. Ocigledno je da ima ovdje primadona koje je bivsi sistem razmazio do te mjere da idu samo na sigurno i 10:1. Dzaba ti vojvoda Stepa na zidu ili Lazar - ako nemas u gacama dovoljno tezine.
Last edited by hAZNADAR on 18/09/2016 20:32, edited 1 time in total.
- Država
#8038 Re: Referendum(i) u RS-u
Ih, kakav sam ja dobar plac zapikao na Sokocu. Jedva čekam...
- KatarinaKosaca
#8039 Re: Referendum(i) u RS-u
smrznuces seDržava wrote:Ih, kakav sam ja dobar plac zapikao na Sokocu. Jedva čekam...
-
hAZNADAR
#8040 Re: Referendum(i) u RS-u
Prije ce biti da ce to na licitaciji dobiti gost iz Qatara. Vec ima bazu.Država wrote:Ih, kakav sam ja dobar plac zapikao na Sokocu. Jedva čekam...
- Chisum
#8041 Re: Referendum(i) u RS-u
Niti je moralna vertikala, niti je ostao cist sto se jebanja sopstvenog naroda tice, ali se ipak ne treba stavljati u istu ravan s onom ridjobradom poturicom iz okoline Beograda, koja ce, po ko zna koji put, naci nacina da laktaskom kmetu olaksa muke i jos jednu, po Bosnu, zicer poziciju pretvori u status quo - jer jedan drugom trebaju.General War wrote:Ma nije vala ni on neka moralna vertikala, jebo je i on nas sto se pravio pametan.ljevoruki wrote:E da je sad Haris ovdje, ne bi mi razmisljali ovako.General War wrote: A i opozicija kolje vola radi kile mesa, nije njima do referenduma vec guraju mileta da sebi sam presudi, ali ovo je odlicna prilika da se raspakuje dejton...ali bojim se da ce Bake pomoci precedniku i otupi poruku Mz- citaj amerike po ko zna koji put.
- Blek Stena
#8042 Re: Referendum(i) u RS-u
Kakvi bolan srbi , valjda to treba da radi institucija cije se odluke ne postujuGeneral War wrote:Pa neka srbi traze da se sve partije kazne zbog ne provodjenja naredbi US, niko normalan nebi se ni pocesao.malamirha wrote:koliko znam vecina odluka US nikad nije sprovedena. od koje se presude krece? najstarije? ili zadnje donesene?Mirza007 wrote:Dzaba krecite.
Pa sad bujrum, ko voli.
Da je US to uradio u barem jednom predmetu moglo bi se pricat o nezavisnosti i integritetu te institucije, ovako su sami od sebe napravili sprdacinu.
- General War
#8043 Re: Referendum(i) u RS-u
Tako je, hocu da kazem da ovo moze se iskoristiti da se sve resetuje, netreba se praviti blesav da samo srbi ne postuju US...pa makar to pokrenuli srbi pred institucijama.Blek Stena wrote: Kakvi bolan srbi , valjda to treba da radi institucija cije se odluke ne postuju![]()
Da je US to uradio u barem jednom predmetu moglo bi se pricat o nezavisnosti i integritetu te institucije, ovako su sami od sebe napravili sprdacinu.
- General War
#8044 Re: Referendum(i) u RS-u
Sad ces vidit kad oni isprovociraju neki incident, i odjedamput se dogovore...nesto kontam nesto se ucutali po pitanju vehabija, tu ocekujem najbolji nacin da okrenu radar amerike i MZ.Chisum wrote:
Niti je moralna vertikala, niti je ostao cist sto se jebanja sopstvenog naroda tice, ali se ipak ne treba stavljati u istu ravan s onom ridjobradom poturicom iz okoline Beograda, koja ce, po ko zna koji put, naci nacina da laktaskom kmetu olaksa muke i jos jednu, po Bosnu, zicer poziciju pretvori u status quo - jer jedan drugom trebaju.
- Blek Stena
#8045 Re: Referendum(i) u RS-u
Pa ni US ne postuje svoje odluke cim nije dostavio izvjestaj o tome Tuzilastvu kako predvidja zakon. Ili ja mozda nisam u toku?General War wrote:Tako je, hocu da kazem da ovo moze se iskoristiti da se sve resetuje, netreba se praviti blesav da samo srbi ne postuju US...pa makar to pokrenuli srbi pred institucijama.Blek Stena wrote: Kakvi bolan srbi , valjda to treba da radi institucija cije se odluke ne postuju![]()
Gdje su te krivicne prijave koje su trebale uslijedit protiv odgovornih lica u nadleznim institucijama?
Last edited by Blek Stena on 18/09/2016 21:00, edited 1 time in total.
- General War
#8046 Re: Referendum(i) u RS-u
Nemam pojma, to treba pitat US...ali nije se cuditi ko tamo sjedi i ciji je klovn.Blek Stena wrote:Pa ni US ne postuje svoje odluke cim nije dostavio izvjestaj o tome Tuzilastvu kako predvidja zakon. Ili ja mozda nisam u toku?General War wrote:Tako je, hocu da kazem da ovo moze se iskoristiti da se sve resetuje, netreba se praviti blesav da samo srbi ne postuju US...pa makar to pokrenuli srbi pred institucijama.Blek Stena wrote: Kakvi bolan srbi , valjda to treba da radi institucija cije se odluke ne postuju![]()
- moa
#8047 Re: Referendum(i) u RS-u
Hare bi ovo isamaro ko djecu, zato su ga i sklonili jer je bio previse radikalan. Da je bake pametan pa da ode do hareta na savjetovaliste jedno 2 dana i da mu hare objasni stvari. Plus hare je bio citavo vrijeme uz rahmetli precjednika i zna prave ljude a vjerujem da ima i kredita kod pravih ljudi.ljevoruki wrote:E da je sad Haris ovdje, ne bi mi razmisljali ovako.General War wrote: A i opozicija kolje vola radi kile mesa, nije njima do referenduma vec guraju mileta da sebi sam presudi, ali ovo je odlicna prilika da se raspakuje dejton...ali bojim se da ce Bake pomoci precedniku i otupi poruku Mz- citaj amerike po ko zna koji put.
-
palermo
#8048 Re: Referendum(i) u RS-u
Jedna od stvari koje najviše pamtim iz onog vremena kada je srpski nacionalizam svom silinom izlazio na scenu, iz vremena od 8.sjednice pa sve dok puške nisu progovorile, je ono jedinstvo u misli i riječi srpskog naroda. Doktori nauka i seljaci su iste rečenice govorili, iste formulacije koristili, istim argumentima se služili.....nisi mogao prepoznati obrazovanog od neobrazovanog.....
Podsjeti me ovaj intervju koji nađoh na klixu na ta vremena
http://www.klix.ba/vijesti/bih/djordje- ... /160916096
kao da još živimo isto vrijeme, srpski doktori nauka i seljaci isto govore...
-
daddy-kool
#8049 Re: Referendum(i) u RS-u
Interesantno, vjerovatno je to zeitgeist čovjek mi priča identičnu priču danas.palermo wrote:Jedna od stvari koje najviše pamtim iz onog vremena kada je srpski nacionalizam svom silinom izlazio na scenu, iz vremena od 8.sjednice pa sve dok puške nisu progovorile, je ono jedinstvo u misli i riječi srpskog naroda. Doktori nauka i seljaci su iste rečenice govorili, iste formulacije koristili, istim argumentima se služili.....nisi mogao prepoznati obrazovanog od neobrazovanog.....
Što se tiče srpske nacionalne politike to jedinstvo je uvijek bilo prisutno, a to je zato što ta priča ne dolazi iz razuma nego iz duhovne podsvijesti nacionalnog bića - tj dijela kojeg oblikuje SPC.
Last edited by daddy-kool on 18/09/2016 21:50, edited 1 time in total.
-
daddy-kool
#8050 Re: Referendum(i) u RS-u

FERENDUM
Guardianu podrška da ne odustane i ne posustane.Mogu oni da govore šta hoće, ali mi im poručujemo da referendum nije uperen ni protiv koga, niti je ovo refrendum o secesiji kako su pokušali da predstave, ovo je je referendum o Danu RS. Tu histeriju su sami nametnuli i ona govori o njima da ne razumiju stvari, a ja nemam namjeru da objašnjavam. Cijeloj Republici Srpskoj mogu samo da poručim da izađu na referendum i da sam spreman da ponesem odgovornost za ovaj proces", poručio je predsjednik RS.
On je naglasio da će RS uvijek koristiti referendum kao oblik odlučivanja kada treba da zaštiti svoje nacionalne i entitetske interese i svoj narod.
"Od toga nećemo odustati nikada i raduje me što sam vidio i da je ogromna većina iz opozicije rekla - nastavljamo dalje", istakao je Dodik.