SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
ultima_palabra

#8026 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ultima_palabra »

Pa ko kaže da je registrovano? :D

Ako jeste, onda je na nekog drugog... ovo što je vozio maloljetnik sigurno jeste.
Dozer

#8027 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dozer »

Doduse... :-)
Ali, nebitno je na koga je registrovano. Prilikom kaznjavanja uvijek se unosi i registarcija vozila, nebitno ko ga vozi, i tako se i zavodi u sistem.
vješalica

#8028 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

detaljniji opis pošto klix novinari izostavljaju bitne sitnice i formiraju vijesti po svom nahođenju

Dana 21.10.2016.godine u 20,05 sati, policijski službenici Jedinice za saobraćaj ovog Ministarstva su u mjestu Blažuj, općina Ilidža, iz saobraćaja isključili vozača H.H. iz Sarajeva, koji je zatečen da upravlja putničkim motornim vozilom marke “Opel-Astra”, reg. oznake E83-K-760, vlasništvo A.K. iz Sarajeva, pod dejstvom opojnih droga ili lijekova na kojima je naznačeno da ne smiju da se upotrebljavaju prije i za vrijeme vožnje, dok vozilo kojim je upravljao nije imalo propisane uređaje i opremu.

Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je isti višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, kažnjivih po članu 235. istog Zakona (upravljanje motornim vozilom pod dejstvom alkohola, upravljanje neregistrovanim motornim vozilom, prolazak kroz raskrsnicu motornim vozilo kada je na semaforu uključeno crveno svjetlo za vozila i sl. ) a u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od 6.780,00 KM.

Dana 22.10.2016.godine u 04,30 sati, policijski službenici Jedinice za saobraćaj ovog Ministarstva su u ulici Zmaja od Bosne, općina Novo Sarajevo, iz saobraćaja isključili H.E. iz Sarajeva, koji je zatečen da upravlja putničkim motornim vozilom marke “VW Jetta”, reg. oznake M73-O-829, vlasništvo K.M. iz Sarajeva, prije sticanja prava na upravljanje motornnim vozilom.

Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je isti višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, kažnjivih po članu 235. istog Zakona (upravljanje motornim vozilom prije sticanja prava na upravljanje, upravljanje neregistrovanim motornim vozilom i sl. ) a u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od 7.640,00 KM.
karanana

#8029 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by karanana »

O'zone wrote:Privremeno ali hajd daj šta daš. Eto kad je ova informacija za muštuluka :roll:

http://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajevs ... /161024064
vozača H. H. iz Sarajeva u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu 6.780,00 KM.
vozača incijala H. E. iz Sarajeva koji je upravljao putničkim motornim vozilom marke VW Jetta prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom. Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je vozač višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja te da u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu 7.640,00 KM.
Nije još ni položio odnosno stekao pravo na polaganje što ispade da je maloljetnik a već 7.640 KM kazni. Aferim sine, Aferim
Moze biti da mu je vozacka suspendovana zbog nekog ranijeg prekrsaja.
vješalica

#8030 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

onda bi u tom slučaju napisali za vrijeme izrečene zabrane upravljanja
lik nije stekao pravo da upravlja vozilom po zakonu
znači debos je maloljetnik kojem bi po ovome nađiđanom trebalo zabraniti trajno upravljanje i polaganje
i onoga ko mu dozvoli u autoškoli debelo kazniti i doktora koji mu dadne ljekarsko momentalno mu oduzeti licencu
JThomas

#8031 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

ni punoljetan ne stiče pravo na upravljanje dok ne položi vozački ispit :mrgreen: ima i toga, i to baš među serijskim prekršiocima - ljudi koji naprosto nisu polagali ili položili.
Nepass

#8032 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Nepass »

Ma ovo malo Dino naredio da se nesta radi, masa da se smiri. Isto kao za cuke 15 dana u augustu nigdje pasceta onda po starom ili za vodu dok je sff tece bez prestanka 10 dana pa onda po uobicajenoj semi. Samo suplja, drugo se od njega ne moze ocekivati
shbc

#8033 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by shbc »

Dozer wrote:Meni je samo nejasno kako ti ljudi, koji na tim vozilima imaju tolike kazne - uspiju registrovati vozilo?!
Prakticno, moraju imati nekoga ili u muriji, ili izvan nje, a ko moze to "srediti"...

Ja sam imao nekakvu kaznu za koju nisam ni znao da je imam, 40 KM radi nepropisnog parkiranja, uslikali navodno negdje. I dosla registracija, zovu me i kazu 0 imas neplacenu kaznu, ne moze se registrovati dok se ne plati.
Pa kako to onda uspiju ovi s hiljadama KM kazni...?
Registrovano auto na nekog drugog. Najcesci slucaj. Dok god vlasnik auta nema kazni, isto se moze registrovati.

Tu lezi i glavni problem u svemu ovome. Drzava nema predvidjene mehanizme da naplati kazne od vozaca koji nemaju registrovano vozilo na sebe. Za sigurnost u saobracaju ovo je od krucijalne vaznosti. Imas kaznu? Plati. Nemas da platis? Zatvor + drustveno koristan rad. Dan 50KM. Pa ko voli nek izvoli.
MOSALJOZE

#8034 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by MOSALJOZE »

Na Elidzi ih ima hejbet
Pišu,zaustavljaju radari na Butmirskoj.
Dozer

#8035 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dozer »

shbc wrote:
Dozer wrote:Meni je samo nejasno kako ti ljudi, koji na tim vozilima imaju tolike kazne - uspiju registrovati vozilo?!
Prakticno, moraju imati nekoga ili u muriji, ili izvan nje, a ko moze to "srediti"...

Ja sam imao nekakvu kaznu za koju nisam ni znao da je imam, 40 KM radi nepropisnog parkiranja, uslikali navodno negdje. I dosla registracija, zovu me i kazu 0 imas neplacenu kaznu, ne moze se registrovati dok se ne plati.
Pa kako to onda uspiju ovi s hiljadama KM kazni...?
Registrovano auto na nekog drugog. Najcesci slucaj. Dok god vlasnik auta nema kazni, isto se moze registrovati.

Tu lezi i glavni problem u svemu ovome. Drzava nema predvidjene mehanizme da naplati kazne od vozaca koji nemaju registrovano vozilo na sebe. Za sigurnost u saobracaju ovo je od krucijalne vaznosti. Imas kaznu? Plati. Nemas da platis? Zatvor + drustveno koristan rad. Dan 50KM. Pa ko voli nek izvoli.
Mislim da je ovo netacno...
Ja nisam mogao registrovati sluzbeno vozilo, a mog imena ni na mapi u svemu tome. Dakle, kazna je napisana za registraciju na vozilu, ne na licno ime ili ime firme, i nije se moglo registrovati jer je u sistemu ta registracija pod kaznom.
vješalica

#8036 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

shbc wrote: Registrovano auto na nekog drugog. Najcesci slucaj. Dok god vlasnik auta nema kazni, isto se moze registrovati.

kod tebe visoka dnevnica pravo :mrgreen:
treba to za cvaju ili manje pa nek duže radi ko ga jebe
nek radi ustvari za džabe debos
vješalica

#8037 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

Dozer wrote: Mislim da je ovo netacno...
Ja nisam mogao registrovati sluzbeno vozilo, a mog imena ni na mapi u svemu tome. Dakle, kazna je napisana za registraciju na vozilu, ne na licno ime ili ime firme, i nije se moglo registrovati jer je u sistemu ta registracija pod kaznom.
a ko ti je odgovorno lice?
Dozer

#8038 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dozer »

U momentu pokusaja registracije oni nisu imali taj podatak. Samo je u sistemu bilo zavedeno vozilo. A nisu ga imali jer nikada nam nije stigla ta kazna, tj. nismo ni znali za nju.
vješalica

#8039 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

ne mora ni imati podatak npr ako vozača nije bilo na lisu mjesta npr parking nepropisan
napisao je kaznu na vozilo i ona je otišla vlasniku tog vozila tj. na koga je registrovano

a u ovom slučjau vozač je u tuđem vozilu na licu mjesta uhvaćen kao što je slučaj sa ovom dvojicom
i oni su isključeni iz saobraćaja a ne vozila
shbc

#8040 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by shbc »

vješalica wrote:
shbc wrote: Registrovano auto na nekog drugog. Najcesci slucaj. Dok god vlasnik auta nema kazni, isto se moze registrovati.

kod tebe visoka dnevnica pravo :mrgreen:
treba to za cvaju ili manje pa nek duže radi ko ga jebe
nek radi ustvari za džabe debos
Ne skonta me :D

Svakih 50KM kazne je dan zatvora i rada. Naravno da ga se nece platiti. Pa za tu dnevnicu bi ja svaki dan na sred Ferhadije parkirao :mrgreen:
vješalica

#8041 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

ma dobiju oni neku kintu kad rezbare drvo i prave umjetnine :mrgreen:
duga puska

#8042 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by duga puska »

Kakve su ovo stilske figure :D
Sta je to "pokupljen insan" a sta "Bakijas"? Hvala.[/quote]
I meni ovo nije jasno :mrgreen:[/quote]
suh k'o grana... kada puhne vjetar od bakija, citaj sjeverac, pa se sav skupis od hladnoce... na otoci ravnica pa bas puse i onda se jadnicak hvata za bandere da ga vjetar ne odnese...[/quote]
U sridu KIMbeže :-D
duga puska

#8043 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by duga puska »

Image
wolfie

#8044 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by wolfie »

duga puska wrote:Image
Tacno tako, nasa POLICE ima inteligenciju iverice.
bluesjunior

#8046 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bluesjunior »

evo neko se zabio u trafiku kod socijalnog....kedi il neki kombi ne vidjeh dobro
Bodkin

#8047 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Bodkin »

Kako je momka sad pokupila cura kod fahdove dzamije...levat se zaletio sa onih stepenica da stigne trolu i njih trojica doslovno medju auta uletili. Zena ga ni kriva ni duzna posla u zrak, a drotovi na prosirenju stoje. Jedini problem sto im je trola zagradila pogled pa su prisli kad je sve proslo.

Jebote zaradis zatvora sto levat pretrcava da stigne trolu izmedju auta..
JanuaryJones

#8048 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JanuaryJones »

U jebote :shock:
O'zone
Globalni moderator

#8049 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Bodkin wrote:Kako je momka sad pokupila cura kod fahdove dzamije...levat se zaletio sa onih stepenica da stigne trolu i njih trojica doslovno medju auta uletili. Zena ga ni kriva ni duzna posla u zrak, a drotovi na prosirenju stoje. Jedini problem sto im je trola zagradila pogled pa su prisli kad je sve proslo.

Zato ja uvijek govorim da pješake treba uvesti u red a njih se najmanje kažnjava od svih učesnika u saobraćaju.
Logovan

#8050 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

Bodkin wrote:Kako je momka sad pokupila cura kod fahdove dzamije...levat se zaletio sa onih stepenica da stigne trolu i njih trojica doslovno medju auta uletili. Zena ga ni kriva ni duzna posla u zrak, a drotovi na prosirenju stoje. Jedini problem sto im je trola zagradila pogled pa su prisli kad je sve proslo.

:roll: :zid:
Baš nikad mira u ovom gradu.
Post Reply