Sirija vol. 2

Locked
salik79

#8026 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

zrakomlat wrote: Imao sam priliku prije nekih 9-10 god sjediti u njegovom društvu par puta, mozak je žešći.
Sutra da opet sjednete, znao bi i kako se zoves i gdje ste, i u koliko sati, sjedili (cak i raspored sjedenja) i ko je sve bio, te o cemu ste pricali. Ima fotografsku memoriju.
salik79

#8027 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Em2r wrote:Salik meni nesto kazes sto sam do 3 trazio post a vidi tebe. Svaka ti cast na zivcima. Medalju ti treba dat.
:lol: :lol:

Razumijemo se ;-) :kiss:
sarajevoxxxx

#8028 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Glasnogovornik Sirijskih demokratskih snaga (SDF) Šerfan Derviš, objavio je da je i zvanično počela druga vojna kampanja a koja ima za cilj oslobađanja brane Tešrin.Brana Tešrin je 115 kilometara udaljena od Haleba a 80 od turske granice, i nalazi se pod kontrolom Isila.Na kurdskim portalima su objavili da su već oslobodili prvo selo Saharidž, te da su pripadnici Isila imali velike gubitke u ljudstvu.

Šerfan Derviš
Image
Last edited by sarajevoxxxx on 23/12/2015 23:54, edited 1 time in total.
salik79

#8029 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

sunceKOtepsija wrote:
Em2r wrote:Salik meni nesto kazes sto sam do 3 trazio post a vidi tebe. Svaka ti cast na zivcima. Medalju ti treba dat.
:thumbup:
:kiss: :-D
studiorum_tuzlaensis

#8030 Re: Sirija vol. 2

Post by studiorum_tuzlaensis »

HOće li im ikad dosadit ovaj rat više. VIdi se da su pojedine frakcije umorne..
Ironmen

#8031 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

walter kurtz wrote:
Em2r wrote:
walter kurtz wrote:
#RuAF airstrike on a fuel tanker column in #Aleppo located
Opet humanitara izgori
sad ce saxxx reci gorivo za bolnicu

Opet Erdoganovi kanisteri za gorivo odletise u zrak ???
insomnia78

#8032 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Ih sta sam ja svasta cuo
Cuo sam npr. da je komadant najelitnije IDF jedinice, Golani brigade, jedinice kroz koju je proslo najvise, kasnije, k-danata generalstaba Druz, Musliman
B6Redhell

#8033 Re: Sirija vol. 2

Post by B6Redhell »

insomnia78 wrote:Ih sta sam ja svasta cuo
Cuo sam npr. da je komadant najelitnije IDF jedinice, Golani brigade, jedinice kroz koju je proslo najvise, kasnije, k-danata generalstaba Druz, Musliman
Gosp. Abdić Fikro.
insomnia78

#8034 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Glede tih, "autobuskih muslimana", imaju jednu gadnu osobinu, u prilicno su nestabilnom agregatnom stanju pa hoce eksplodirati il ubosti
insomnia78

#8035 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

B6Redhell wrote:
Gosp. Abdić Fikro.
Neuporedivo
cvrčak_na_hedonizmu

#8036 Re: Sirija vol. 2

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Kakve to veze im, uvijek ima prelivoda, u svim ratovima i nemirima.

Jel ovo segregacija. Meni ovo tukne na fašizam, a tebi ?

http://www.haaretz.com/israel-news/isra ... s-1.506869

http://www.telegraph.co.uk/news/worldne ... ation.html

A istu stvar mi je pričao Hrvat, kojeg boli kifla za BI, da su u Izraelu svi ( osim Židova ) građani drugog reda. Usput, znaš kako uzimaju zemlju Palestincima ( koji neće da je prodaju ), imaju zakon koji kaže da ako nađu neku historijsku vrijednost (Izraela) na tvojoj zemlji ( tipa novčića, bukvalno ) imaju pravo da ti uzmu kuću, zemlju, šta im je ćeif, a ti možeš da plačeš ili da se ubiješ. Fašizam ? Etničko čišćenje ?

Kada ulaziš u Gazu, potpisuješ da ulaziš na svoju odgovornost i da Izrael nema nikakvu odgovornost ako ti se nešto desi. Ubije te vojska i ne odgovaraju.

Te klipove što postavljaš, kako bi se ti ophodio prema nekome ko te drži u konc logoru, otima ti zemlju, zavrće vodu, struju, ubija, napada, diže zid, šalje naseljenike u tvoju kuću ? Nudio ih baklavama, hurmama ?

ps. ja sam agnostik, jebe mi se za vjeru, al ovi se ponašaju kao fašisti. Bukvalno. Samo imaju bolju propagandu i više političkog uticaja.
insomnia78

#8037 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Ovi zive u izraelu ne u Palestini
Ne vidim da je ciko nesto segregira al je to nece sprjeciti da mu pokusa zabiti noz u prsa
insomnia78

#8038 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Strahota
Image
Stavlj'o je neko vec cini mi se snimku sa drona
Kikibombona

#8039 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Image
sumirprimus

#8040 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

zrakomlat wrote:
salik79 wrote:..............................

Posl'o bih te ja kod prof.dr. Rusmira Mahmutcehajica, ali bi, posto te znam, rekao da je pristrasan. A jos ti nije ni na ruku.
Rusmir :thumbup:
rusmir je meni bog :thumbup:
:D
sumirprimus

#8041 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

Em2r wrote:Ko tebi brani da promices pozitivne vrijednosti recimo saudijske arabije, isila, nusre itd?
nisam budala,mozda malo lud,al budala joooook :D
ja sam vise za promicanje vrijednosti demokracije, ljudskih prava, slobode izbora itd etc...
vajs veeers
sumirprimus

#8042 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

nixon69 wrote:Obrazujte se malo i slusajte pametne ljude. :D

Sheikh Imran Hosein Interview u Beogradu.
evo ga... :D

http://srb.fondsk.ru/
Када размишљамо каква нам је судба, помислимо да смо сигурно бацали камење на срећу. Такво размишљање је нешто што светосавац одмах одбацује. Не смемо да заборавимо да живот није само !!!ствар среће, Србин зна истину - живот је много више избор. Ако се изабере пут праведништва, пут мора бити посут трњем и препрекама које смишљају они који не желе пут истине, мира и правде. Они који се плаше да ће на том путу истина о њима бити потпуно огољена. Они се труде да живот буде пун лажи, измишљају прошлост, приказују садашњост нереалном и обећавају нам немогућу будућност. Живот у таквим околностима, живот у таквим смутним временима одговара и прија једино онима који се плаше и крију од истине, једино онима чије су душе запосели пакост и зло.

А какве препреке могу смислити они којима су мисли и душа испуњени злом? Наравно да честит човек испуњен миром и љубављу не може тако нешто ни да замисли, а још мање да предвиди. Такав пут стално засипан новим препрекама и таква борба увек су изискивали жртве. Жртве који је србски народ увек подносио, захваљујући вери и сазнању да је правда можда спора али сигурно увек завршава битку као победник. Управо су вера и праведност били покретач спремности Србинове да увек изнова креће и подноси све жртве да би завредио највећи дар живота – слободу. Није се случајно србски барјак поносно вијорио исписан речима: „За Крст Часни и Слободу Златну“. Никад се Србин није плашио пута зато што изгледа немогућ. Пут се никад није бирао по томе како изгледа, већ искључиво по ономе куда тај пут води.

Зато је Србин увек бирао пут праведника. Пут који води ка истини, правди и слободи, једини пут којим православна душа сме да ходи. Судба тог пута није лака, морао је Србин увек да се бори за истину и правду. Зло никад није посустајало, то зло успевало је чак да отера Србина са вековних огњишта, наравно само привремено. Враћао се светосавац на крају увек на своје огњиште, не дступајући од свог пута никада није одступио ни од одбране своје Отаџбине. Такав пут је увек изискивао жртве најбољих, они су својом крвљу натопили сваки грумен Србије. Најбољи су нам оставили пример какви ми треба да будемо. Јасно нам стављајући до знања да Отаџбина нема цену. Често се Србијом чула песма попут ове:

ПУКНИ ЗОР
О
:izet: 8-)
sumirprimus

#8043 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

RepublikanskaGarda wrote:Pošto me neće biti dulje vrijeme, svim krščanima(koji ga slave po gregorijanskom kalendaru) sretan i blagoslovljen Božić a svima vama želim sretnu i uspješniju 2016. godinu , da se manje viđamo po forumu, to bi bio dobar znak :thumbup: :mrgreen:

Image
ju tu ru tu tu... sretno mislim :D :thumbup:
sumirprimus

#8044 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

insomnia78 wrote:
arman1 wrote:
insomnia78 wrote:Zanimljivo kako niko od vas ne zavrsi u Iranu na kak'om skolovanju, arbajtu isl
Fali more drz' se kopna? :D
Ja dogovorio ljetovanje za narednu godinu. Sportski kamp.
Image
zeneva zdraooooo... :evil:
sumirprimus

#8045 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

insomnia78 wrote:Strahota
Image
Stavlj'o je neko vec cini mi se snimku sa drona
to se na ovom forumu zove deratizacija. ne???
sumirprimus

#8046 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

insomnia78 wrote:Ovi zive u izraelu ne u Palestini
Ne vidim da je ciko nesto segregira al je to nece sprjeciti da mu pokusa zabiti noz u prsa
da pitamo edu majku? :D
Em2r

#8047 Re: Sirija vol. 2

Post by Em2r »

sumirprimus wrote:
Em2r wrote:Ko tebi brani da promices pozitivne vrijednosti recimo saudijske arabije, isila, nusre itd?
ja sam vise za promicanje vrijednosti demokracije, ljudskih prava, slobode izbora itd etc...
vajs veeers
koji tip demokracije, prava i sloboda ces promicati, saudijski ili cionisticki???
sumirprimus

#8048 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

Em2r wrote:
sumirprimus wrote:
vajs veeers
koji tip demokracije, prava i sloboda ces promicati, saudijski ili cionisticki???
zna se...
a nije hdz :D
insomnia78

#8049 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

sumirprimus wrote:
insomnia78 wrote:Ovi zive u izraelu ne u Palestini
da pitamo edu majku? :D
Fikret Abdic :D
sumirprimus

#8050 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

da se ovako bosanci za rodjenu zemlju zalazu dji bi nam kraj bio,mozda bi i imali drzavu...
kompaktniju :D
Locked