Popularne stvari koje ne kontam
-
meteorit135531
#8026 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ne kontam onu krilaticu kojom se ponosimo i koju često čujemo i ponavljamo:
Sarajevo = evropski Jeruzalem. Sarajevo spoj istoka i zapada.. Sarajevo miks kultura i razlicitosti.
Sarajevo je multietican grad gdje su sve nacionalnosti i vjeroispovijesti dobrodošle. Mi lokalni mislimo da je Sarajevo rupa od grada i vukojebina. I da je poprilicno jednolican i depresivan
Uredu , moglo bi se reći da imamo džamiju , pravoslavnu crkvu , katedralu i sinagogu u krugu od 100 metara.
Ali Sarajevo nije multietican grad. Sarajevo nije evropski Jeruzalem. Ostale su zgrade i ostaci prošlih sistema , ali taj miks ljudi i kulturalnosti u gradu gdje je 98 % ljudi iste nacionalnosti i vjeroispovjesti ne pije vode. Nema različitosti. Toga jednostavno nema. Nema ljudi, da bi ta prica držala vodu. Ta prica je dobra za prodavati turistima. Nista vise. A nije točno ni da je Sarajevo jedinstven grad.. kad u političko pravnom smislu postoje dva Sarajeva sa jasno definisanim granicama i nadležnostima. Kao i dvije Koreje.
Jedan Berlin je multietican. Beč je multietican. London je multietican. New York je multietican. (Grad u kojem zvanicno zive sve nacionalnosti svijeta )
Sarajevo to svakako nije. Možda bismo to željeli biti.. Možda se tješimo i ponosimo time da jesmo , ali nismo. A pored toga , zar treba naglašavati da smo grad gdje su sve nacionalisti i vjeroispovijesti dobrodošle ? To se valjda podrazumijeva. Zamišljam da negdje u modernom svijetu postoji grad gdje bi postajala neka uredba da je zabranjen dolazak određenim nacionalnostima? Ili ljudima određene vjere ? U svaki normalni grad su svi ljudi dobrodošli.. logično, zar ne ?
Pored toga , i dalje ne kontam zašto je Sarajevo toliko prljav i zapušten grad. Na svakom koraku opusci, zvake, kese, kartoni ... gusimo se u vlastitom smeću..
Treba gledati realnosti u oči.
Sarajevo = evropski Jeruzalem. Sarajevo spoj istoka i zapada.. Sarajevo miks kultura i razlicitosti.
Sarajevo je multietican grad gdje su sve nacionalnosti i vjeroispovijesti dobrodošle. Mi lokalni mislimo da je Sarajevo rupa od grada i vukojebina. I da je poprilicno jednolican i depresivan
Uredu , moglo bi se reći da imamo džamiju , pravoslavnu crkvu , katedralu i sinagogu u krugu od 100 metara.
Ali Sarajevo nije multietican grad. Sarajevo nije evropski Jeruzalem. Ostale su zgrade i ostaci prošlih sistema , ali taj miks ljudi i kulturalnosti u gradu gdje je 98 % ljudi iste nacionalnosti i vjeroispovjesti ne pije vode. Nema različitosti. Toga jednostavno nema. Nema ljudi, da bi ta prica držala vodu. Ta prica je dobra za prodavati turistima. Nista vise. A nije točno ni da je Sarajevo jedinstven grad.. kad u političko pravnom smislu postoje dva Sarajeva sa jasno definisanim granicama i nadležnostima. Kao i dvije Koreje.
Jedan Berlin je multietican. Beč je multietican. London je multietican. New York je multietican. (Grad u kojem zvanicno zive sve nacionalnosti svijeta )
Sarajevo to svakako nije. Možda bismo to željeli biti.. Možda se tješimo i ponosimo time da jesmo , ali nismo. A pored toga , zar treba naglašavati da smo grad gdje su sve nacionalisti i vjeroispovijesti dobrodošle ? To se valjda podrazumijeva. Zamišljam da negdje u modernom svijetu postoji grad gdje bi postajala neka uredba da je zabranjen dolazak određenim nacionalnostima? Ili ljudima određene vjere ? U svaki normalni grad su svi ljudi dobrodošli.. logično, zar ne ?
Pored toga , i dalje ne kontam zašto je Sarajevo toliko prljav i zapušten grad. Na svakom koraku opusci, zvake, kese, kartoni ... gusimo se u vlastitom smeću..
- Cherry-Cherry
#8027 Re: Popularne stvari koje ne kontam
...sve one statuse o ožiljcima i lekcijama...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#8028 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Mogu da me ogovaraju, ali ne i da me ubijuCherry-Cherry wrote:...sve one statuse o ožiljcima i lekcijama...
- Cherry-Cherry
#8029 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Naravno da nema. Pola države ne radi, a ljudi fino žive, možeš našteliti šta god hoćeš, ne moraš da rintaš da bi imao... Svi imaju neku korist od sistema. Nigdje nije kao ovdje..._BataZiv_0809 wrote:Nema nidje rahatluka kao u Bosni. Pomiri se sa tim
- LolaLola
#8030 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Kako nije multi etnicki, pa imas jednu mesnicu koja prodaje svinjsko meso, negdje.meteorit135531 wrote:Ne kontam onu krilaticu kojom se ponosimo i koju često čujemo i ponavljamo:
- Cherry-Cherry
#8031 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Jača sam nego ikad, ledena kraljica, kada te jednom slome onda više ne osjećaš ništa....Tomahawk11 wrote:Mogu da me ogovaraju, ali ne i da me ubijuCherry-Cherry wrote:...sve one statuse o ožiljcima i lekcijama...
A posebno selfi sa nekom dubokoumnom rečenicom: svi su je lomili, al je nisu slomili... Tako je to, lutko, ustaneš i kreneš dalje... Niko je nije zapravo poznavao a mnogi su je znali...
Mogu te misli mudre biti u prvom, drugom i trećem licu.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#8032 Re: Popularne stvari koje ne kontam
aj agri....osipam se na te i takve dubokoumneCherry-Cherry wrote:Jača sam nego ikad, ledena kraljica, kada te jednom slome onda više ne osjećaš ništa....Tomahawk11 wrote:Mogu da me ogovaraju, ali ne i da me ubijuCherry-Cherry wrote:...sve one statuse o ožiljcima i lekcijama...
A posebno selfi sa nekom dubokoumnom rečenicom: svi su je lomili, al je nisu slomili... Tako je to, lutko, ustaneš i kreneš dalje... Niko je nije zapravo poznavao a mnogi su je znali...
Mogu te misli mudre biti u prvom, drugom i trećem licu.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#8033 Re: Popularne stvari koje ne kontam
vala, svi ljudi koji redovno kače n'ake citate k'o statuse obično imaju problema s mozgom 
- Cherry-Cherry
#8034 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Kolegica s posla, žena od 45 godina, udata, dvoje djece, stavlja svaki dan te debilnosti. Jutros selfi i opis: ovo je sazvežđe za nju provincija. Ma tjeraj se... 
- zforumas
#8035 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ja to nisam rek'o
Ivo Andric
Ivo Andric
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#8036 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Pa jbt, tol'ko godina ima moja mati, da stavlja takve gluposti na FB-u lično bih joj deaktivir'o account 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#8037 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Nazalost, poznajem bar jednu osobu u tim godinama sto kaci te gluposti i sto ispunjava one ankete tipa na koga lici i ko joj je srodna dusa

- JedanOdBraceMorica
#8038 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ne kontam roditelje ciju djecu odgaja Youtube, Minecraft i Serbiangamesbl (ili bilo koji drugi infantilac koji snima to njesra od igrice), valjda je lakse djetetu uvaliti tablet i pustiti da gleda te debile nego sa njim citati slikovnicu ili razgovarati o lijepom ponasanju
Par puta iz znatizelje pogledah neke od tih klipova i sta me jos vise zgrozilo od same debilnosti klipa su komentari na isti... Nema klipa na kojem se nije vodila nacionalisticka rasprava tipa ja sam musliman i nikad nisam upoznao srbina, sta je to slava a onda mu neko drugi odgovara kako je on terorista itd. Gospodo, pripazite malo na svoju djecu da ne bi izrasli u idiote jos vece od onih koji su harali 90tih i potrijebili i ovo malo normalnog svijeta sto je ostalo na ovim prostorima
- uglavnomja
#8039 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Tomahawk11 wrote:Nazalost, poznajem bar jednu osobu u tim godinama sto kaci te gluposti i sto ispunjava one ankete tipa na koga lici i ko joj je srodna dusa![]()
imam ih na fb, i to jos starijih, automatski ide hide i osobe i kviza nakon prvog "ispada"
zenske dave debilnom patetikom, muski "duhovitim" prostaklukom
ima gomila tih strana, odake skidaju te gluposti
-
saale
#8040 Re: Popularne stvari koje ne kontam
meteorit135531 wrote:Ne kontam.. oke , da riješimo odmah na početku. Bosna je kurac država. I mnogo stvari u ovoj državi je totalni kurac.
Editovao sam post. Hoću da nastavim. Sasvim mi je jasno da se ovdje radi na ispiranju mozga ovom jadnom narodu.. Namjerno se kreiraju takvi naslovi i takva atmosfera u javnom prostoru da se ubija svaka volja i želja za napretkom. Želja za pozitivnom atmosferom i okruženjem. To se radi namjerno i smišljeno. Nije svijet toliko loše mjesto za život koliko nam ga zapravo oblikuju i predstavljaju na ekranima. U tom negativnom kontekstu. Truju nas. Posebno ovdje gdje je pogodno tlo za takve stvari. Što je meni zapravo i licemjernije nego od nekoga kome i poznaješ namjere i možeš predosjetiti njegove namjere.
-
NeenaSa
#8041 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Zacarani krug, jer "gospoda (roditelji)" su na istim.JedanOdBraceMorica wrote:Ne kontam roditelje ciju djecu odgaja Youtube, Minecraft i Serbiangamesbl (ili bilo koji drugi infantilac koji snima to njesra od igrice), valjda je lakse djetetu uvaliti tablet i pustiti da gleda te debile nego sa njim citati slikovnicu ili razgovarati o lijepom ponasanjuPar puta iz znatizelje pogledah neke od tih klipova i sta me jos vise zgrozilo od same debilnosti klipa su komentari na isti... Nema klipa na kojem se nije vodila nacionalisticka rasprava tipa ja sam musliman i nikad nisam upoznao srbina, sta je to slava a onda mu neko drugi odgovara kako je on terorista itd. Gospodo, pripazite malo na svoju djecu da ne bi izrasli u idiote jos vece od onih koji su harali 90tih i potrijebili i ovo malo normalnog svijeta sto je ostalo na ovim prostorima
E sad, uputiti im kritiku, ... na
Cast izuzecima.
-
paladinka
#8042 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Isto gnjide su dosadni sa tim glupostima ...eto nek se pokazu da su humani , hehe , pa zar ima ljudi koji misle da facebook stvarno donira novac ako lajkaju neku sliku ...stave sliku neke jadne djece , pa kao eto vidite , kako je on zadovoljan a mi nismo , jer pobogu po citav dan smo na internetu ...slike stare majke , vrhunac , ako ne postavis sliku stare majke i tekst , tipa , iako sam daleko uvjek cu paziti na tebe ili tako nesto , ti uopste ne volis svoje roditelje ...
- uglavnomja
#8043 Re: Popularne stvari koje ne kontam
i idiotski sugestivnipaladinka wrote:Isto gnjide su dosadni sa tim glupostima ...eto nek se pokazu da su humani , hehe , pa zar ima ljudi koji misle da facebook stvarno donira novac ako lajkaju neku sliku ...stave sliku neke jadne djece , pa kao eto vidite , kako je on zadovoljan a mi nismo , jer pobogu po citav dan smo na internetu ...slike stare majke , vrhunac , ako ne postavis sliku stare majke i tekst , tipa , iako sam daleko uvjek cu paziti na tebe ili tako nesto , ti uopste ne volis svoje roditelje ...
ako imas sestru (brata, mater, oca, sina, scer ...pravog druga...psa, macku, zlatnu ribicu ...) i volis je - sharovaces sliku (sa nekom jadnom patetikom)
- wewa
#8044 Re: Popularne stvari koje ne kontam
da vi znate sto je insan rahat bez fejsa 
- zforumas
#8045 Re: Popularne stvari koje ne kontam
+1wewa wrote:da vi znate sto je insan rahat bez fejsa
(copyright muha)
- mad_max_ba
#8046 Re: Popularne stvari koje ne kontam
+2zforumas wrote:+1wewa wrote:da vi znate sto je insan rahat bez fejsa
(copyright muha)
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#8047 Re: Popularne stvari koje ne kontam
pratimmad_max_ba wrote:+2zforumas wrote:+1wewa wrote:da vi znate sto je insan rahat bez fejsa
(copyright muha)
- Drvosjeca iz Dejcica
#8048 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ja ne kontam šta ovim Amerikancima daju za anesteziju pa budu ovako nadrogirani, čak i djeci?
Kakva je ovo furka?
-
paladinka
#8049 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ja mislim da ima dosta ljudi , koji misle ako to ne podjele , desit ce im se nesto lose , losa karma ili tako nesto. Ne mogu si to drugacije objasnitiuglavnomja wrote:i idiotski sugestivnipaladinka wrote:Isto gnjide su dosadni sa tim glupostima ...eto nek se pokazu da su humani , hehe , pa zar ima ljudi koji misle da facebook stvarno donira novac ako lajkaju neku sliku ...stave sliku neke jadne djece , pa kao eto vidite , kako je on zadovoljan a mi nismo , jer pobogu po citav dan smo na internetu ...slike stare majke , vrhunac , ako ne postavis sliku stare majke i tekst , tipa , iako sam daleko uvjek cu paziti na tebe ili tako nesto , ti uopste ne volis svoje roditelje ...postovi tipa:
ako imas sestru (brata, mater, oca, sina, scer ...pravog druga...psa, macku, zlatnu ribicu ...) i volis je - sharovaces sliku (sa nekom jadnom patetikom)
Last edited by paladinka on 28/02/2017 13:00, edited 1 time in total.
- wewa
#8050 Re: Popularne stvari koje ne kontam
ne znam pouzdano, ali nagadjam da se jednostavno radi o brojnosti uzorka - jer poznajem ljude koji su slicno reagovali na anesteziju u nasim klinikamaDrvosjeca iz Dejcica wrote:Ja ne kontam šta ovim Amerikancima daju za anesteziju pa budu ovako nadrogirani, čak i djeci?![]()
Kakva je ovo furka?
![]()