Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije
Moderator: anex
- It_is_a_Leclerc
#8026 Re: Poplave u cijeloj BiH
Pomozi.ba i konzum isto prikupljaju. Možete ostaviti u korpe. Ja sad bio. Na kasi elegantno izvadio marker i pošarao artikle i ostavio.
-
StupskaBitanga
#8027 Re: Poplave u cijeloj BiH
It_is_a_Leclerc wrote:Pomozi.ba i konzum isto prikupljaju. Možete ostaviti u korpe. Ja sad bio. Na kasi elegantno izvadio marker i pošarao artikle i ostavio.
-
emmir1
#8028 Re: Poplave u cijeloj BiH
Kaže Vučić da je u Srbiji ubjedljivo najveća šteta od svih država u regiji???
Znam da im je nastradao Obrenovac oko 20 000 stanovnika gradić
Krupanj naselje od 4 000 stanovnika , te još nešto sela.
U Bosni Zavidovići , Maglaj , Doboj , Šamac , Bijeljina , Orašje , Odžak , Lukavac , Živinice , Brčko , Sanski Most ...veliki broj sela je poplavljen te od klizišta nastradalo veliki broj sela.
Meni se čini da je pa bar 2 puta Bosna više štete pretrpila
inače Vučić je ekstremno irintantan , nešto drami kada priča , pa fazon zastane 10-tak sekundi pa onda nastavi , tačno vidiš da glumata nešto
U Bosni Zavidovići , Maglaj , Doboj , Šamac , Bijeljina , Orašje , Odžak , Lukavac , Živinice , Brčko , Sanski Most ...veliki broj sela je poplavljen te od klizišta nastradalo veliki broj sela.
inače Vučić je ekstremno irintantan , nešto drami kada priča , pa fazon zastane 10-tak sekundi pa onda nastavi , tačno vidiš da glumata nešto
- O'zone
- Globalni moderator
#8029 Re: Poplave u cijeloj BiH
Hmmmm, interesantnoVlast Srbije uputila protest Banjaluci
Utorak 20. Maj 2014 16:23
Nakon odluke Vlade Republike Srpske koja je dala nalog Vodama Srpske da savsku vodu preusmjere u Drinu, iz Srbije je u Banjaluku stigao oštar protest.
Kako BN televizija nezvanično saznaje, vlast Srbije zatražila je od Banjaluke da se odmah prekine sa tim radovima, što je i učinjeno.
- Challenger__
#8030 Re: Poplave u cijeloj BiH
Kada se to prelomi u mislima, u intelektu, to će postati rutina, kao u Srbiji, npr. U protivnom, neka se traži sitna sadaka.dječak sa šibicama wrote:Koliko god bio sjajan prijedlog, vjerovatan je koliko i da slete vanzemaljci u Zeljezno polje a Jeti se pojavi na obroncima Igmana.Challenger__ wrote:- Evo konkretnog prijedloga za dobijanje potrebnih milijardi za obnovu: Sud BiH je nadležan (i) za organizovani kriminal. Neka stisnu muda i procesuiraju:
1. narko dilere, dostupne i odsutne;
2. njihove zaštitnike u političkom establišmentu (saučesnike).
Oduzeta imovina i sredtsva po bankama širom svijeta će premašiti iznos potreban za obnovu.
- guber90
#8031 Re: Poplave u cijeloj BiH
Sere Vucic ko foka, mada bi ja bio jako sretan da to sto on prica ima veze sa istinom. Samo TK ce da ima stete koliko i cijela Srbija. Ali evo ponovo kazem nadam se da grijesim.emmir1 wrote:Kaže Vučić da je u Srbiji ubjedljivo najveća šteta od svih država u regiji???
Sent from my iPhone using Tapatalkz
- Bosnianman
#8032 Re: Poplave u cijeloj BiH
Evo Pik.ba napravio je podkategoriju za donacije i slicno. Dobra zamisao.
http://www.pik.ba/nudim-doniram/328/2018
http://www.pik.ba/nudim-doniram/328/2018
- O'zone
- Globalni moderator
#8033 Re: Poplave u cijeloj BiH
emmir1 wrote:Kaže Vučić da je u Srbiji ubjedljivo najveća šteta od svih država u regiji???
al glumata za 10 primaju se ko na saučešće i za to se mora odati priznanje.
-
Fact
- It_is_a_Leclerc
#8035 Re: Poplave u cijeloj BiH
Crveni križ Srebrenica moli sve koji su u mogućnosti da dostave hranu, pitku vodu, higijenske pakete, posteljinu i garderobu za sve uzraste.
- Havatar
#8036 Re: Poplave u cijeloj BiH
emmir1 wrote:Kaže Vučić da je u Srbiji ubjedljivo najveća šteta od svih država u regiji???

-
PeppermintSA
- vjesticanametli
#8038 Re: Poplave u cijeloj BiH
ubrzo stizu jos dva slepera za pomozi organizaciju i vidimo se na terenu.............pomoc nisam dala da ide nikakvom CK ili negdje u skladiste i trazila da idemo na teren .........hvala svabamaStupskaBitanga wrote:It_is_a_Leclerc wrote:Pomozi.ba i konzum isto prikupljaju. Možete ostaviti u korpe. Ja sad bio. Na kasi elegantno izvadio marker i pošarao artikle i ostavio.
- O'zone
- Globalni moderator
#8039 Re: Poplave u cijeloj BiH
Vidim od sinoć u Doboju i Bijeljini med i mlijeko niko više ne apeluje za pomoć. Radi režim u 16
Nasilno preuzeli vlast u Doboju
Utorak 20. Maj 2014 10:35
Srpska demokratska stranka zahtjeva od predsjednika Vlade RS Željke Cvijanović da hitno povuče odluku o imenovanju povjerenika vlade za grad Doboj.
Odluka je sraman pokušaj da iskoriste neviđenu tragediju za obračun sa lokalnim vlastima u vrijeme kada je neophodno jednistvo i saraadnja svih nivoa vlasti i svih građana RS.
Sa istim ciljem su donesene i odluke da sva pomoć koju skupljaju građani i opštine u RS ne mogu ići direktno ugroženim područjima, nego moraju biti upućeni na raspolaganje vladi u Banja Luku.
Sramna je i odluka da ugrožene opštine ne mogu otvarati i raspolagati sopstvenim računima za pomoć. Takve odluke će znatno umanjiti priliv pomoći, jer je više nego očigledno da im je cilj politička promocija SNSD i korumpirane nesposobne vlade Željke Cvijanović.
Da bi prikrili svoju nesposobnost i odgovornost za ponašanje u kriznim trenutcima, Dodik i Cvijanovićeva su zadužili policiju RS i penzionisanog generala Zeca za provođenje sramnog političkog puča u Doboju.
Puč je počeo još u vrijeme najveće krize, kada su ministri vlade RS došli u Doboj i osnovali nelegalni paralelni krizni štab u dobojskoj bolnici, bez dogovora i kontakta sa lokalnom vlašću.
Ovakvi potezi vlasti RS neće prikriti činjenice da je, iako tvrdi da su bili obavješteni o dolazećoj katastrofi, predsjednik RS otišao na službeni put u inostranstvo u vrijeme kada se dešavala tragedija u Doboju, a da su predsjednica vlade Cvijanović i ministri letjeli službenim helikopterima kao muve bez glave, pokušavajući da stvore sliku da rade nešto korisno.
Ako su znali da dolazi katastrofa kako tvrde, zašto tada nisu proglasili vanredno stanje na cijeloj teritoriji RS i naredili evakuaciju ugroženog stanovništva?
Ovakve odluke neće amnestirati vlast Milorada Dodika od odgovornosti zato što poslije poplava iz 2010. nisu ništa uradili da saniraju sistem vodozaštite i osposobe civilnu zaštitu Republike Srpske da organizuju zaštitu stanovništva u slučaju katastrofa kao što je ova.
Srpska demokratska stranka poziva vlasti da odustanu od pokušaja izvlačenja političkih poena u vrijeme tragedije koja je zadesila Republiku Srpsku i poziva sve na solidarnost i jedinstvo, kako bi se sanirala šteta i pomoglo ugroženo stanovništvo.
Informativna služba SDS.
-
emmir1
#8040 Re: Poplave u cijeloj BiH
It_is_a_Leclerc wrote:Crveni križ Srebrenica moli sve koji su u mogućnosti da dostave hranu, pitku vodu, higijenske pakete, posteljinu i garderobu za sve uzraste.
Danas na Federalnoj Ćamil Duraković kaže da su u Srebrenicu stigli neki kamioni pomoći , ali moli da se u Srebrenicu ne šalje jer Srebrenica nije potpoljena.
Moli da se šalje gdje ima potrebe za pomoć.
U Srebrenici nema potrebe za humanitarnom pomoći
-
emmir1
#8041 Re: Poplave u cijeloj BiH
Havatar wrote:emmir1 wrote:Kaže Vučić da je u Srbiji ubjedljivo najveća šteta od svih država u regiji???
Po ovome ispade potopljen i Beograd , Niš , kompletna centralna Srbija.
Ja evo pratim situaciju , Obrenovac , Krupanj , nešto sela.
Kažu spašen je Šabac , Mitrovica.
Malo ga Vučić preuveličava
- O'zone
- Globalni moderator
#8042 Re: Poplave u cijeloj BiH
Štete će se mjeriti u milijardama maraka. Federalni ministar za raseljene Adil Osmanović se jutros odvažio i ocijenio da će biti potrebno više od pet milijardi maraka.
- DaffyDuck
#8043 Re: Poplave u cijeloj BiH
Sto ti volis da kontriras... ovo je karta koju je napravila AJB o mogucem kretanju vodenog vala. Umjesto po Srbiji, voda se razlila po Slavoniji i SemberijiHavatar wrote:emmir1 wrote:Kaže Vučić da je u Srbiji ubjedljivo najveća šteta od svih država u regiji???
- Challenger__
#8044 Re: Poplave u cijeloj BiH
- Visina imovine vrha piramide bivših i sadašnjih narkodilera (počinlaca krivičnog djela iz korpusa organizovanog kriminala, nadležnost Suda BiH) i politčara-zaštitnika (saučesnika). Procesuirati, oduzeti imovinu, staviti u fond za obnovu.O'zone wrote:Štete će se mjeriti u milijardama maraka. Federalni ministar za raseljene Adil Osmanović se jutros odvažio i ocijenio da će biti potrebno više od pet milijardi maraka.
Kratko-jasno.
- O'zone
- Globalni moderator
#8045 Re: Poplave u cijeloj BiH
Znaš ono svizac-čokolada koleracijaChallenger__ wrote:- Visina imovine vrha piramide bivših i sadašnjih narkodilera (počinlaca krivičnog djela iz korpusa organizovanog kriminala, nadležnost Suda BiH) i politčara-zaštitnika (saučesnika). Procesuirati, oduzeti imovinu, staviti u fond za obnovu.O'zone wrote:Štete će se mjeriti u milijardama maraka. Federalni ministar za raseljene Adil Osmanović se jutros odvažio i ocijenio da će biti potrebno više od pet milijardi maraka.
Kratko-jasno.
- guber90
#8046 Re: Poplave u cijeloj BiH
Bio podatak na aljazeri, u BiH je potopljeno nekih 30% vise teritorije nego u Srbiji.emmir1 wrote:Havatar wrote:emmir1 wrote:Kaže Vučić da je u Srbiji ubjedljivo najveća šteta od svih država u regiji???
Po ovome ispade potopljen i Beograd , Niš , kompletna centralna Srbija.
Ja evo pratim situaciju , Obrenovac , Krupanj , nešto sela.
Kažu spašen je Šabac , Mitrovica.
Malo ga Vučić preuveličava
Sent from my iPhone using Tapatalkz
- Paranoid
#8047 Re: Poplave u cijeloj BiH
Challenger__ wrote:- Visina imovine vrha piramide bivših i sadašnjih narkodilera (počinlaca krivičnog djela iz korpusa organizovanog kriminala, nadležnost Suda BiH) i politčara-zaštitnika (saučesnika). Procesuirati, oduzeti imovinu, staviti u fond za obnovu.O'zone wrote:Štete će se mjeriti u milijardama maraka. Federalni ministar za raseljene Adil Osmanović se jutros odvažio i ocijenio da će biti potrebno više od pet milijardi maraka.
Kratko-jasno.
-
sgunited
#8048 Re: Poplave u cijeloj BiH
Sutra, u deset sati ujutro, počinje akcija prikupljanja igračaka za djecu sa poplavljenih područja BiH, saopćeno je na Facebook stranici Pozorišta mladih u Sarajevu.
Igračke za mališane svih uzrasta možete donijeti u Pozorište mladih u sarajevsku ulicu Kulovića na broju osam i to svakim danom do 20 sati.
Igračke koje poklonite, glumci Pozorišta mladih će lično darivati svojoj najdražoj publici na ugroženim područijima.
Igračke za mališane svih uzrasta možete donijeti u Pozorište mladih u sarajevsku ulicu Kulovića na broju osam i to svakim danom do 20 sati.
Igračke koje poklonite, glumci Pozorišta mladih će lično darivati svojoj najdražoj publici na ugroženim područijima.
- Hajlac
#8049 Re: Poplave u cijeloj BiH
sgunited wrote:povraca mi se vise od ljudi koji svaku situaciju koriste da eto nekoga uvjere da ima Boga, sjasite vase molim vas. Od munare koja viri 100% bog, neam nikakve veze sa logikom, krvave miljacke 100% bog nema anse da je fotosop, Kur'an koji je ostao suh, 100% bog nema sanse da je ostavljen na najvisocijem mjestu u kuci, valjda je plutao pa izasao suh jer da si na isto mjesto ostavio ponudu kladionice ona bi nekako poplavila i na kraju jos i ovo. Uradite nesto korisno, a korisno je i to da ne smarate sa glupostima. Ovo nije samo za tebe vec mi ovo vadi zivce vec danima od vjernika na baterije koji svako vremensku nepogodu koriste da pokazu svoju "vjeru" i "moral"b0sAnChE wrote:Ljudi, je li ovo neka opomena ili samo slučajnost ?
http://www.magazin.ba/featured/visa-sil ... 42132.html
Ubiše u pojam s tim.
-
archi_a
#8050 Re: Poplave u cijeloj BiH
Da nije pusten nasip u Bosni. Da svjesno nisu zrtvovani selo Batkovic i jos par sela u Semberiji, otisla bi i elektrana u Srbiji i svi gradovi i pola Srbije.DaffyDuck wrote:Sto ti volis da kontriras... ovo je karta koju je napravila AJB o mogucem kretanju vodenog vala. Umjesto po Srbiji, voda se razlila po Slavoniji i SemberijiHavatar wrote:emmir1 wrote:Kaže Vučić da je u Srbiji ubjedljivo najveća šteta od svih država u regiji???