beni-bu-man
Neke od čovječanstva dakako!
Kršćanstvo definitivno nije!Jer krist je začetnik a on je Bog!
– Biblija kaže da je Bog veći od Isusa
„…jer je Otac moj veći od mene.“ (Jovan 14:28)
„Otac moj koji mi ih dade je veći od sviju.“ (Jovan 10:29)[/quote]
Kaže mu Filip: "Gospodine, pokaži nam Oca i dosta nam je!
Ivan 14,9 Nato će mu Isus: "Filipe, toliko sam vremena s vama i još me ne poznaš?" "Tko je vidio mene, vidio je i Oca. Kako ti onda kažeš: `Pokaži nam Oca`?
Ivan 14,10 Ne vjeruješ li da sam ja u Ocu i Otac u meni? Riječi koje vam govorim, od sebe ne govorim: Otac koji prebiva u meni čini djela svoja.
Ivan 14,11 Vjerujte mi: ja sam u Ocu i Otac u meni. Ako ne inače, zbog samih djela vjerujte.
– Isus je obožavao jedinog istinitog Boga
„A ovo je život vječni da poznaju Тebe, jedinog istinitog Boga, i koga si poslao, čovjeka Isusa Hrista.“ (Jovan 17:3)
Ali Toma zvani Blizanac, jedan od dvanaestorice, ne bijaše s njima kad dođe Isus. Govorili su mu dakle drugi učenici: »Vidjeli smo Gospodina!« On im odvrati: »Ako ne vidim na njegovim rukama biljeg čavala i ne stavim svoj prst u mjesto čavala, ako ne stavim svoju ruku u njegov bok, neću vjerovati.«
I nakon osam dana bijahu njegovi učenici opet unutra, a s njima i Toma. Vrata bijahu zatvorena, a Isus dođe, stade u sredinu i reče: »Mir vama!« Zatim će Tomi: »Prinesi prst ovamo i pogledaj mi ruke! Prinesi ruku i stavi je u moj bok i ne budi nevjeran, nego vjeran.« Odgovori mu Toma: »Gospodin moj i Bog moj!« Reče mu Isus: »Budući da si me vidio, povjerovao si. Blaženi koji ne vidješe, a vjeruju!«
PS očito je da Isus prihvaća štovanje njega kao Boga,ne ispravnja Tomu!
– Biblija kaže da Bog nije čovjek
„Bog nije čovjek“ (Brojevi 23:19)
„Jer sam ja Bog, a ne čovjek“ (Osija 11:9)
Uzmimo, na primjer, Isusove riječi u Ivanu 10:30, “Ja i Otac jedno smo.” Na prvi pogled, ovo možda ne izgleda kao izjava da je Bog. Međutim, pogledajmo na reakciju Židova na njegovu izjavu, “Zbog dobrog te djela ne kamenujemo – odgovoriše mu Židovi – nego zbog hule što se praviš Bogom, iako si samo čovjek” (Ivan 10:33). Židovi su Isusovu izjavu razumjeli kao tvrdnju da je Bog. U stihovima koji slijede, Isus ih nikada nije ispravio govoreći , “Ja nisam tvrdio da sam Bog.” To ukazuje da je on zaista govorio da je Bog kada je izjavljivao, “Ja i Otac jedno smo” (Ivan 10:30). Ivan 8:58 je drugi primjer. Isus je izjavio, “Zaista, zaista, kažem vam, prije nego je Abraham bio, Ja Jesam.” I iznova, kao odgovor na ovo, Židovi su uzeli kamenje u pokušaju da ga kamenuju (Ivan 8:59). Zašto bi željeli da kamenuju Isusa ako on nije rekao nešto za šta su oni vjerovali da je bogohulno, što je u ovom slučaju bila tvrdnja da je Bog?
Ivan 1:1 kaže da “Riječ bijaše Bog.” Ivan 1:14 kaže, “Riječ je tijelom postala”. Ovo jasno pokazuje da je Isus Bog u tijelu. Djela 20:28 nam kažu, "...da pasete Crkvu Božju koju sebi steče krvlju svojom.” Ko je kupio crkvu svojom krvlju? Isus Krist. Djela 20:28 izjavljuju da je Bog kupio crkvu svojom sopstvenom krvlju. Samim tim, Isus je Bog!
Toma, jedan od učenika je izjavio u vezi sa Isusom, “Gospodin moj i Bog moj” (Ivan 20:28). Isus ga ne ispravlja. Titu 2:13 nas ohrabruje da sačekamo na dolazak našega Boga i Spasitelja – Isusa Krista (vidi također 2.Petrovu 1:1). U Hebrejima 1:8, Otac kaže o Isusu, “Za Sina, naprotiv, veli: ‘Prijestolje tvoje, Bože,postoji vječno’ i: ‘Žezlo je pravde žezlo tvoga kraljevskog dostojanstva.’”
–
Biblija govori o tome da je Isus bio iskušan, ali Bog ne može biti iskušan
„Imajući, dakle velikog Poglavara svećeničkog, koji je prošao nebesa, Isusa sina Božijeg, da se držimo priznanja. Jer nemamo Poglavara svećeničkog koji ne može postradati s našim slabostima, nego koji je u svačemu iskušan kao i mi“
Isus je bio,dok je bio na zemlji i čovjek a ne samo Bog.Pravi Bog i pravi čovjek!Kao takav je mogao biti kušan.