Sirija

Locked
Kikibombona

#8026 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Klavikula wrote:cestitke Armiji na oslobadjanju Al Safire. brzo i efikasno :thumbup:
Bice da SAA neuporedivo lakse osvaja gradove iz kojih su evakuisani civili. Kakav god rezim bio, ipak ne moze rizikovati prevelike civilne zrtve u predgradjima Damaska.

Kako drugacije objasniti da se mjesecima muce u pojedinim gradicima i predgradjima u okolici Damaska a Al Safiru osvojise prilicno lako? Vazno je napomenuti da su pobunjenici znatno jaci u Alepu nego u Damasku.
sumirprimus

#8027 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

manje navijacke strasti covjek procita na temama o fubalu,negoli ovde kod vas...
jebote,ko da brojite golove a ne ljudske zivote...
Challenger__

#8028 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Samo za one sa dobrim zdravljem: Brutal Beheading of Syrian Man by Jabhat al-Nusra in Darya

Kakve zvijeri se ovdje zastupaju i promovišu, ja nemam riječi...
AleksoMKD

#8029 Re: Sirija

Post by AleksoMKD »

https://twitter.com/jenanmoussa/status/ ... 48/photo/1
Image

ISIS izdao poslednje upozorenje zenama u Raqqa-i da ce one koje nose tesnu odjecu, sminku i parfem biti kaznjene.

Koji prioriteti.....................................joooj
sarajevoxxxx

#8030 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Tragovi razaranja al Sefire - 31.10.2013

sarajevoxxxx

#8031 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Al Sefire 01.11.2013. - režimsko bombardovanje sa buradima eksploziva mjesta Telaren

madner

#8032 Re: Sirija

Post by madner »

Opasna ta burad, kakva je cijena za eksport?
Herr Flick

#8033 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

AleksoMKD wrote: ISIS izdao poslednje upozorenje zenama u Raqqa-i da ce one koje nose tesnu odjecu, sminku i parfem biti kaznjene.

Koji prioriteti.....................................joooj
OSLOBODIOCI :D :D
salik79

#8034 Re: Sirija

Post by salik79 »

Co0l wrote:
salik79 wrote:
Co0l wrote:
Ne znam zasto ti to izgleda toliko nemoguce.Pa Hatami je u cuvenom intervjuu Kristian Amanpur kao predsjednik Irana rekao da je gadjanje civilnih ciljeva terorizam pa je Hezbolah opet kasnije to radio.Bolji dokaz da ne slusaju svi bas tako stavove svojih autoriteta od toga ti ne treba.
Hatami ne moze biti autoritet Nasrullahu. Samo Hamenei. Druga stvar, Hizbullah nikada nije direktno gadjao civilne ciljeve. U ratu s Izraelom im je samo pokazao kako i oni mogu rokati po gradovima kao sto ovi rokaju. Izmedju ostalog, pored vojnog neuspijeha, i to je podosta doprinjelo smirivanju izraelskih strasti i bezuvjetnom pristanku na primirje.
Ne znam sta je bolje-da Iranci a i Hezbolah ne smatraju predsjednika Irana autoritetom ili da Hezbolah nije gadjao civilne ciljeve nego je samo rokao po gradovima :-D
Nemoj izvlaciti nesto iz konteksta. Pod civilne ciljeve sam mislio na bespotrebno i neselektivno gadjanje istih, s ciljem nanosenja sto veceg broja civilnih zrtava. A, ako cemo ulaziti u dublju analizu, izrael je vojna drzava - a pogotovo u dijelovima koji granice sa Libanom - i svaki stanovnik pogranicnog pojasa je obavezan biti i vojno lice. U ratu s Hizbullahom (2006) taj dio Izraela je bio pod udarom Hizbullahovih raketa jer je s tog dijela izvrsena invazija (i nastavljen dotok vojne sile i tehnike) na Liban i djelovano po juznom dijelu Libana, u kojem takodjer zive civili (a da ne govorimo o konstantnim zracnim udarima po Bejrutu i siroj okolini s ciljem nanosenja sto veceg broja civilnih zrtava) i kontra udarom se samo pokazalo da i njihovi "civili" i infrastruktura mogu stradati, bas kao i Libanski. To je vise bila mjera odvracanja, nego nakana nanosenja civilnih zrtava.

A da se vratimo na temu Hatami-Hizbullah. Hatami nije imao nikakav uticaj na Hizbullah, jer i po duhovnoj i komandnoj hijerarhiji sejh Hasan Nasrullah je na vecem stepenu. Iznad njega je jedino Ajatollah Hamenei. Hatami je, po tom pitanju, imao istu poziciju kao i njegov nasljednik Ahmedinedzad.
basar

#8035 Re: Sirija

Post by basar »

Koji je ovo put da cionistički režim otvoreno napada regularnu vojsku? 4 ili 5 ili više, prestao sam brojati?

Evo sad neki video gledam,, ako Bog da i u Qudsu i u Medini ovakav doček za nekog drugog Ahmedinedžada

E ja, zaboravio sam i u Šeheru ako Bog da,, armija ga čeka :-D
Co0l

#8036 Re: Sirija

Post by Co0l »

salik79 wrote: Nemoj izvlaciti nesto iz konteksta. Pod civilne ciljeve sam mislio na bespotrebno i neselektivno gadjanje istih, s ciljem nanosenja sto veceg broja civilnih zrtava. A, ako cemo ulaziti u dublju analizu, izrael je vojna drzava - a pogotovo u dijelovima koji granice sa Libanom - i svaki stanovnik pogranicnog pojasa je obavezan biti i vojno lice. U ratu s Hizbullahom (2006) taj dio Izraela je bio pod udarom Hizbullahovih raketa jer je s tog dijela izvrsena invazija (i nastavljen dotok vojne sile i tehnike) na Liban i djelovano po juznom dijelu Libana, u kojem takodjer zive civili (a da ne govorimo o konstantnim zracnim udarima po Bejrutu i siroj okolini s ciljem nanosenja sto veceg broja civilnih zrtava) i kontra udarom se samo pokazalo da i njihovi "civili" i infrastruktura mogu stradati, bas kao i Libanski. To je vise bila mjera odvracanja, nego nakana nanosenja civilnih zrtava.

A da se vratimo na temu Hatami-Hizbullah. Hatami nije imao nikakav uticaj na Hizbullah, jer i po duhovnoj i komandnoj hijerarhiji sejh Hasan Nasrullah je na vecem stepenu. Iznad njega je jedino Ajatollah Hamenei. Hatami je, po tom pitanju, imao istu poziciju kao i njegov nasljednik Ahmedinedzad.
Kao prvo u onoj vijesti nije bilo rijeci samo o pripadnicima Hezbolaha nego i o Irancima a tvrditi da Irancima njihov predsjednik ne predstavlja nikakav autoritet je ortodoksna glupost.Isto je glupost tvrditi da nekom pripadniku Hezbolaha nije vazno misljenje iranskog predsjednika o nekoj temi i da nema uticaja na njih.Pogotovo odgovorno tvrditi da svi bez izuzetka tako razmisljaju je besmisleno:-)
Sto se tice rata 2006.-te jasno je ko je tu pocinio vise zlocina i ko je bio agresor,tu nema dileme ali i Hezbolah je u tom ratu svjesno gadjao ciljeve za koje su znali da nisu vojni i time su ispoljili ponasanje koje je prije toga iranski predsjednik okarakterisao kao terorizam i tu nema nikakvog opravdanja ni racionalisanja na nacin na koji ti to pokusavas.
Vodili smo vec na tu temu rasprave i nema potrebe da se o tom ratu vise pise jer nije tema a i samo je uzeto kao primjer da isti ti Hezbolahovci ne postuju neka misljenja ljudi koji spadaju u njihove autoritete i kad su puno vece stvari u pitanju tako da ne bi nikakvo cudo bilo da u vihoru rata ne postuju neke vjerske fetve koje se ticu 'samo' psovanja.
Co0l

#8037 Re: Sirija

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:Ne znam da li ova vijest ima veze sa najnovijim divljanjem Izraela, ali ne bi me čudilo da je odgovor, "da, ima":
Putin neočekivano isprobao spremnost strateških nuklearnih snaga
10:53 31. listopad 2013.
De nas.ziv bio,prosvjetli kakve veze to dvoje ima.
Co0l

#8038 Re: Sirija

Post by Co0l »

basar wrote:Koji je ovo put da cionistički režim otvoreno napada regularnu vojsku? 4 ili 5 ili više, prestao sam brojati?

Evo sad neki video gledam,, ako Bog da i u Qudsu i u Medini ovakav doček za nekog drugog Ahmedinedžada

E ja, zaboravio sam i u Šeheru ako Bog da,, armija ga čeka :-D
Ma nista to,zar nisi cuo da Irancima i Hezbolahovcima puca kurac za iranskim predsjednikom :D
Klavikula

#8039 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Sveopsta ofanziva Vojske na podrucje Qalamouna nece uslijediti prije Zeneve II jer bi to unistilo sve nade za pregovore. Umjesto toga Vojska ce pristupiti postepenom "otkidanju" teritorija antivladinih boraca i "razdvajanju", cime ce se smanjiti gubici Vojske, te povecati sanse za (lokalne) pregovore. Stanovnistvo je umorno od pobunjenika i terorista, te se ocekuje da se domaci predaju, a strani militanti uniste.
Teren je pogodan za djelovanje Vojske, kao i vremenske prilike koje se ocekuju krajem novembra.
Hezbollah nece ucestvovati u ovoj bitci, osim u zastiti Bekaa sela. Prema Al Akhbarovim izvorima sirijska opozicija u Libanu se priprema na nemire tokom ove bitke kako bi mogli vezati za sebe jedinice Hezbollaha.

Al Akhbar
Klavikula

#8040 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Kikibombona wrote:
Klavikula wrote:cestitke Armiji na oslobadjanju Al Safire. brzo i efikasno :thumbup:
Bice da SAA neuporedivo lakse osvaja gradove iz kojih su evakuisani civili. Kakav god rezim bio, ipak ne moze rizikovati prevelike civilne zrtve u predgradjima Damaska.

Kako drugacije objasniti da se mjesecima muce u pojedinim gradicima i predgradjima u okolici Damaska a Al Safiru osvojise prilicno lako? Vazno je napomenuti da su pobunjenici znatno jaci u Alepu nego u Damasku.
borba u uvjetima urbanog ratovanja je puno teza i kompleksnija od borbe na otvorenom. zbog toga je lakse bilo zauzeti Al Safiru, nego neka predgradja Damaska, gdje se kilometrima naslanja zgrada na zgradu.

u ratovanju na otvorenom prostoru borbena linija je jedan takticki zadataka, u urbanom ratovanju svaka soba je novi takticki zadatak.

ali uz sve to, s obzirom na uslove ratovanja, SAA oko Damaska jurisa poprilicno brzo.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#8041 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

Co0l wrote:
Challenger__ wrote:Ne znam da li ova vijest ima veze sa najnovijim divljanjem Izraela, ali ne bi me čudilo da je odgovor, "da, ima":
Putin neočekivano isprobao spremnost strateških nuklearnih snaga
10:53 31. listopad 2013.
De nas.ziv bio,prosvjetli kakve veze to dvoje ima.
pa putin je borac protiv velikog izraela i heroj borbe za spas čovječanstva
solar7

#8043 Re: Sirija

Post by solar7 »

Ako neko misli da ce Izrael i Amerikam samo nijemo promatrati sta se desava u Siriji gdje Rusi Iranci i Hezbolah imaju maximalno ucesce onda se prevario i za ocekivati je sve vise Izraelskih provokacija po Siriji.Stanje na terenu je na starni basara sad zasad i to se vidi i to vidi i Izrael i Amerika,a da ta strana prevlada mioslim da ipak im nije u interesu.FSA je u neku ruku izvisila od strane svijeta jer svi su digli ruke od nje a s druge strane Rusko maximalno ucesce na terenu i ostalih prorusa.Ali ipak ja basara ne vidim kao budyúceg daljnjeg despota.I iskren da budem zelja mi je da i basar i njegovi osjete svu silinu raketa buradi i aviona po sebi,jer ovaj rat je totalno neravnopravan.Lalo je bilo Al Safiru zauzeti uz svu snagu i rusko-iransku pomoc.
Dr_dre

#8044 Re: Sirija

Post by Dr_dre »

pa putin je borac protiv velikog izraela i heroj borbe za spas čovječanstva
Nema dalje,vrh :lol: :lol: :lol: :lol:
Dr_dre

#8045 Re: Sirija

Post by Dr_dre »

I iskren da budem zelja mi je da i basar i njegovi osjete svu silinu raketa buradi i aviona po sebi,jer ovaj rat je totalno neravnopravan
.

Imeni je to zelja.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#8046 Re: Sirija

Post by Truba »

čini se ovdje nema mira dok putin ne pritisne tursku
i izrael

putine šta čekaš sad je trenutak
atg51

#8047 Re: Sirija

Post by atg51 »

sarajevoxxxx wrote:Al Sefire 01.11.2013. - režimsko bombardovanje sa buradima eksploziva mjesta Telaren

Primjetio sam ranije vec par puta, isti ovaj fol, snimljen dim i prasina i naslov kao i ovaj: bombardovanje buradima! A nigdje nema bureta na snimku, ni letjelice iz koje je izbaceno! Nikako da skontam zasto bi SAA bilo sta bombardovala buradima!? Zar nije lakse granatirati, raketirati ili bombardovati konvencionalnim bombama? Po cemu su ta burad toliko bitna da se stalno forsiraju?
UltrasNaBaterije
Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu

#8048 Re: Sirija

Post by UltrasNaBaterije »

solar7 wrote:Ako neko misli da ce Izrael i Amerikam samo nijemo promatrati sta se desava u Siriji gdje Rusi Iranci i Hezbolah imaju maximalno ucesce onda se prevario i za ocekivati je sve vise Izraelskih provokacija po Siriji.Stanje na terenu je na starni basara sad zasad i to se vidi i to vidi i Izrael i Amerika,a da ta strana prevlada mioslim da ipak im nije u interesu.FSA je u neku ruku izvisila od strane svijeta jer svi su digli ruke od nje a s druge strane Rusko maximalno ucesce na terenu i ostalih prorusa.Ali ipak ja basara ne vidim kao budyúceg daljnjeg despota.I iskren da budem zelja mi je da i basar i njegovi osjete svu silinu raketa buradi i aviona po sebi,jer ovaj rat je totalno neravnopravan.Lalo je bilo Al Safiru zauzeti uz svu snagu i rusko-iransku pomoc.
Neravnopravan rat? Čuj neravnopravan rat... pa kad ulazis vec u rat onda znas valjda na sta ides i na koga ideš. E cuj neravnopravan rat, e sad mi zaratimo na Rusiju, ljudi nas krenut razvaljivat i tuć, i onda kao neravnopravan rat. :lol: :lol: :lol:

Ne zna se ko je veća šala ovdje, ti ili ovaj saxxx. A kad uzmu teroristi neku bazu ili nemilice unistavaju tenkove konkursima, osama, strsljenovima i bumbarima uz tekbire i veličanje Svevišnjeg, onda je to ravnopravan rat. :D
Herr Flick

#8049 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

UltrasNaBaterije wrote:
Neravnopravan rat? Čuj neravnopravan rat... pa kad ulazis vec u rat onda znas valjda na sta ides i na koga ideš. E cuj neravnopravan rat, e sad mi zaratimo na Rusiju, ljudi nas krenut razvaljivat i tuć, i onda kao neravnopravan rat. :lol: :lol: :lol:

Ne zna se ko je veća šala ovdje, ti ili ovaj saxxx. A kad uzmu teroristi neku bazu ili nemilice unistavaju tenkove konkursima, osama, strsljenovima i bumbarima uz tekbire i veličanje Svevišnjeg, onda je to ravnopravan rat. :D
Ne treba njih krivit,vec one koji im truju mozak kako Assad ubija trudne zene,truje im vodu,bla,bla,bla :D :D
sarajevoxxxx

#8050 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Šesnaesta divizija FSA objavila da podržava brigadu ''Liva Šuheda Bedr''

- Brigada FSA ''Liva Šuheda Bedr'' je jučer napadnuta od strane jedinica ISIL-a. U napadu je bilo i poginulih. 16 divizija je dala rok 24 sata ISIL-u da preda vojne punktove i sjedišta brigade koje je jučer navečer zauzeo u kvartu Haleba Al Ešrefije.

- 16 divizija je osnovana sredinom jula ove godine, a čine je brigade: Liva Ahrar Surija, Liva Šuheda Bedr, Liva Al Aksa, Tedžema Ketaib Ahfad Omer, Liva Er-Rebia Al Arabi, Liva Usud Es-Sevreh, Liva Šuheda al Mustafa, Tedžema Ketaib Sukur al Islam, Liva Jusuf Al Uzma, Liva salahudin al Ajubi.

https://www.facebook.com/MediaCenterOfA ... ion=stream
Locked