TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
REDDEVILS

#8026 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by REDDEVILS »

PlusSA wrote:A qurca i naših garancija pa dostava 60km i još bez TV-a budes mjesec dana minimalno :run:
Ja trenutno nemam auta pa sam morao da platim, TV sam predao bez pecke i otisaka, nadam se da mi neće TV izgrebati a postoji mogućnost da ću dobiti zamjenski novi TV
REDDEVILS

#8027 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by REDDEVILS »

PlusSA wrote:A qurca i naših garancija pa dostava 60km i još bez TV-a budes mjesec dana minimalno :run:
Ja trenutno nemam auta pa sam morao da platim, TV sam predao bez pecke i otisaka, nadam se da mi neće TV izgrebati a postoji mogućnost da ću dobiti zamjenski novi TV
typeOnegative

#8028 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by typeOnegative »

REDDEVILS wrote:
Sufterski od sony-a jako, cuj 30 km :-)
Jbt kad sam slao na reklamaciju tv zbog kvara na LG servis poslali ljudi kurira , uradili posao u dva dana i vratili tv nazad. ni marke platio nisam
CooK

#8029 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

amar1994 wrote:
CooK wrote: Ja qurca i servisera. Kazes da je ustanovio da se radi o mrtvom pikselu? Mrtav piksel je crn, plavi piksel je zaglavljen piksel. Fazon je sto se ovdje uopste ne radi o pikselu jer on nije okruglog oblika, prije ce biti grupa piksela ili neka druga deformacija panela. Svejedno ce biti rjeseno, strpi se par dana.
Da,zar ne bude zelena tackica ?,imao sam davno to na samsung monitoru,u cosku bila srecom i nikad se nije prosirilo,na kraju je crkao nakon 7god :-D

Mozda se drugacije manifestuje na TFT/TN panelu..
Moze biti crvena, zelena ili plava u zavisnosti koji subpiksel u pikselu je ostao zaglavljen. Mada sto vise gledam ovu njegovu fotku sve vise mi se cini da se ne radi uopste niokakvom problemu sa mrtvim ili zaglavljenim pikselima nego o deformaciji panela. Lici isto kao da je na tom mjestu puknulo nekoliko piksela i razlio se pa pomijesao tecni kristal u njima.
REDDEVILS

#8030 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by REDDEVILS »

Ja samo čekam da sutra urade dijagnostiku na TV -u i onda valjda trebaju taj pixel na TV -u slikati poslati sliku Sony centru i oni ako odobre dace mi drugi TV a ako ne vise nikad Sony nebi uzeo jer koji će mi djavo tv koji je osakaćen a u budućnosti može samo još vise mrtvi piksela da ima.
CooK

#8031 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

REDDEVILS wrote:
CooK wrote:
REDDEVILS wrote:Sad sam zvao SD i oni su me uputili na servis pa sam i njih zvao i rekli su mi da dovezem tv i da ce pogledati da nema fizickih ostecenja, e sad mene zanima dali je njihova duznost kao servisa da dodju po tv i preuzmu ga ili nije :cry:
Edit:
Ponovo sam zvao i doce neko po tv oko pola pet kad im se radno vrijeme zavrsi ali ce mi naplatiti 30 KM za prevoz :-)
Image
Ja qurca i servisera. Kazes da je ustanovio da se radi o mrtvom pikselu? Mrtav piksel je crn, plavi piksel je zaglavljen piksel. Fazon je sto se ovdje uopste ne radi o pikselu jer on nije okruglog oblika, prije ce biti grupa piksela ili neka druga deformacija panela. Svejedno ce biti rjeseno, strpi se par dana.
Hvala CooK na odgovoru, misam se nadao da se ovo moze desiti Sony tv-u hajd da je tv 1000 KM vec tv kosta 2350 KM s popustom nadam se da ce mi dati zamjenski tv u protivnom u nikad vise u zivotu nebi uzeo sony :cry:
Skuplji televizori imaju bolju kontrolu kvaliteta i ovaj ne bi prosao tu kontrolu kvaliteta da je ova deformacija bila na njemu a kvarovi se desavaju na svakom TV-u i to nema veze sa cijenom. Zamijenski TV bi 100% dobio da se ovo desilo u prvoj sedmici od kupovine a ovako nisam siguran. Mada ne znam sto ti je to uopste bitno, dobit ces TV bez tog problema a nebitno jel to drugi TV ili drugi panel u istom TV-u. U ovom slucaju imas srece sto zivis u Bosni jer sumnjam da kod nas imaju zamjenske panele za ove skuplje televizore a sumnjam da ce narucivati drugi i pustiti te da cekas dok ne dodje jer su vec ispali supci sa naplacivanjem slanja u servis a sad jos da te ostave da cekas 15-20 dana dok stigne panel i ne zamijene ga - e to bi bilo bas supacki.
CooK

#8032 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

typeOnegative wrote:
REDDEVILS wrote:
Sufterski od sony-a jako, cuj 30 km :-)
Jbt kad sam slao na reklamaciju tv zbog kvara na LG servis poslali ljudi kurira , uradili posao u dva dana i vratili tv nazad. ni marke platio nisam
I LG i Samsung servisi besplatno salju televizore na servis i vracaju popravljene nazad. I Sony je tako radio do nedavno i prvi put sad cujem da su poceli naplacivati. Supci prvoklasni. Pao mi je sad Sony u ocima radi ovog.
CooK

#8033 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

REDDEVILS wrote:Ja samo čekam da sutra urade dijagnostiku na TV -u i onda valjda trebaju taj pixel na TV -u slikati poslati sliku Sony centru i oni ako odobre dace mi drugi TV a ako ne vise nikad Sony nebi uzeo jer koji će mi djavo tv koji je osakaćen a u budućnosti može samo još vise mrtvi piksela da ima.
Ma moraju ti druze ovo popraviti, tu nema price. Ako sta budu muljali nemoj prihvatiti takav TV nazad i zaprijeti tuzbom.
diablobih

#8034 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by diablobih »

CooK wrote: I LG i Samsung servisi besplatno salju televizore na servis i vracaju popravljene nazad. I Sony je tako radio do nedavno i prvi put sad cujem da su poceli naplacivati. Supci prvoklasni. Pao mi je sad Sony u ocima radi ovog.
Mislim da je ovo vise do santa domenice, jer su mu oni trazili 30 KM...

Trebao je direktno sony servis zvati.
REDDEVILS

#8035 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by REDDEVILS »

CooK wrote:
REDDEVILS wrote:Ja samo čekam da sutra urade dijagnostiku na TV -u i onda valjda trebaju taj pixel na TV -u slikati poslati sliku Sony centru i oni ako odobre dace mi drugi TV a ako ne vise nikad Sony nebi uzeo jer koji će mi djavo tv koji je osakaćen a u budućnosti može samo još vise mrtvi piksela da ima.
Ma moraju ti druze ovo popraviti, tu nema price. Ako sta budu muljali nemoj prihvatiti takav TV nazad i zaprijeti tuzbom.
Toga se najviše i bojim da mi tv vrate nepopravljen a slao sam i na Sony fb stranicu poruku i rekli su mi da kontaktiram servis sto sam i uradio.
REDDEVILS

#8036 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by REDDEVILS »

diablobih wrote:
CooK wrote: I LG i Samsung servisi besplatno salju televizore na servis i vracaju popravljene nazad. I Sony je tako radio do nedavno i prvi put sad cujem da su poceli naplacivati. Supci prvoklasni. Pao mi je sad Sony u ocima radi ovog.
Mislim da je ovo vise do santa domenice, jer su mu oni trazili 30 KM...

Trebao je direktno sony servis zvati.
Ne nije mi SD uzela 30 KM već kad sam nazvao servis i rekao da nemam s čim dostaviti TV tad mi je rekao serviser da poslje pola pet može neko doći iz servisa i preuzeti TV ali da će me to koštati 30KM
SD je bila profesionalna u svom poslu i dali su mi broj servisa i rekli su mi kad servis obavi svoje i ako bude trebao nov TV da će ga oni dostaviti
amar1994

#8037 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by amar1994 »

Koji je servis da znamo za ubuduce :bih: :run:
r_faruk

#8038 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by r_faruk »

Ne znam zasto vas cudi ovakav odnos sony-a prema korisnicima. Meni je ovo sasvim ocekivan postupak od njih i nije me ni najmanje iznenadio... Sony je jednostavno takav i jebe se njima sta si kupio i koliko si platio... Samo im daj pare... S druge strane nemaju podrsku za odredjenu opremu sto me strasno nervira. Ja imam odredjenih problema (ne sa uredjajem, nego sa kupovinom softvera......), i savrseno ih boli briga, pisao sam im, al nista....

Sretno sa tv-om, nadam se da ce ti rijesiti problem.... Ja sam od sony televizora davno odustao....
Last edited by r_faruk on 26/12/2018 22:31, edited 1 time in total.
r_faruk

#8039 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by r_faruk »

amar1994 wrote:Koji je servis da znamo za ubuduce :bih: :run:
Sony servis je u momi i uzeiru u prizemlju....ASC
Last edited by r_faruk on 26/12/2018 22:29, edited 2 times in total.
REDDEVILS

#8040 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by REDDEVILS »

amar1994 wrote:Koji je servis da znamo za ubuduce :bih: :run:
ASC electronic :)
photo&video

#8041 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by photo&video »

Bas losa reklama. Trazi im racun za taj prevoz. 99% da je serviser dosao poslije posla privatno po tv. Bio sam se nameracio na taj model, ali kako stvari stoje Stanic i LG je br 1 kad je servisna usluga u pitanju. Bar u mom slucaju.
REDDEVILS

#8042 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by REDDEVILS »

photo&video wrote:Bas losa reklama. Trazi im racun za taj prevoz. 99% da je serviser dosao poslije posla privatno po tv. Bio sam se nameracio na taj model, ali kako stvari stoje Stanic i LG je br 1 kad je servisna usluga u pitanju. Bar u mom slucaju.
Imam onu potvrdu da sam predao TV nadam se da će biti zamjenski TV jer ako nebude a nadjem i jednu ogrebotinu na TV - u TV neću preuzeti jer sam TV predao bez ogrebotina i otisaka prstiju na panelu
PlusSA

#8043 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by PlusSA »

Sumnjam u novi TV, jer država i zakon (garancija) 0 bodova.

Nadam se da griješim nisam optimista uvijek nađu neke cake i fazone pa ce reci dok si postavljao TV jace si pristisnuo prstom i otisli pixeli.
amar1994

#8044 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by amar1994 »

Ma daj molim te,mogu se napushit kurca,samo trebam istrajan bit,oni u 90% slucajeva idu na odustajanje raje :bih:

Pisaj ih,i nije to samo za sony,da pisem o iskustbima sa lg i samsungom ljudi ne bi vjerovali..
photo&video

#8045 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by photo&video »

amar1994 wrote:Ma daj molim te,mogu se napushit kurca,samo trebam istrajan bit,oni u 90% slucajeva idu na odustajanje raje :bih:

Pisaj ih,i nije to samo za sony,da pisem o iskustbima sa lg i samsungom ljudi ne bi vjerovali..
Kako koga potrefi izgleda. Samo ako mu je serviser dosao poslije radnog vremena po TV, uzeo covjem sebi 60 markica za prevoz. :bih:
amar1994

#8046 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by amar1994 »

photo&video wrote:
amar1994 wrote:Ma daj molim te,mogu se napushit kurca,samo trebam istrajan bit,oni u 90% slucajeva idu na odustajanje raje :bih:

Kako koga potrefi izgleda. Samo ako mu je serviser dosao poslije radnog vremena po TV, uzeo covjem sebi 60 markica za prevoz. :bih:
Ma ja sam to sam nosao sa starim davno,LG katodna cijev 100Hz :izet: ,znaci 3 covjeka ti trebaju da ga podignes :lol: :run:

Dosli dole u stanić,kad onaj dole nekakav:"sto ste vi dosli" :-) ,eto da te gledamo kako si lijep :run: ,stari odma zovi sefa :lol: :bih:
REDDEVILS

#8047 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by REDDEVILS »

Ja sam TV postavljao po uputstvima proizvođača tj. nisam skidao onaj karton sa strana da mi nebi slučajno otisci ostali tako da im ta priča sigurno neće proći
channel10

#8048 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by channel10 »

LG oled 55eg9a7v u fisu 2400 KM. Pretpostavljam da je neki stari model.
CooK

#8049 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

channel10 wrote:LG oled 55eg9a7v u fisu 2400 KM. Pretpostavljam da je neki stari model.
Bio je on i jeftiniji. Full HD model i bez HDR-a.
REDDEVILS

#8050 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by REDDEVILS »

CooK sad sam ja zvao servis i reklisu mi da je bila mrlja ili pozadinska prasina i da mi tv sutra salju kiuci na moje pitanje dali moze da mi potvrdi da je ta mrlja i prasina nestala on mi je rekao da na testnim slikama nista nisu primjetili :)
Post Reply