Ja trenutno nemam auta pa sam morao da platim, TV sam predao bez pecke i otisaka, nadam se da mi neće TV izgrebati a postoji mogućnost da ću dobiti zamjenski novi TVPlusSA wrote:A qurca i naših garancija pa dostava 60km i još bez TV-a budes mjesec dana minimalno
TV uređaji - sve o tome
Moderator: Benq
- REDDEVILS
#8026 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
- REDDEVILS
#8027 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ja trenutno nemam auta pa sam morao da platim, TV sam predao bez pecke i otisaka, nadam se da mi neće TV izgrebati a postoji mogućnost da ću dobiti zamjenski novi TVPlusSA wrote:A qurca i naših garancija pa dostava 60km i još bez TV-a budes mjesec dana minimalno
- typeOnegative
#8028 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Sufterski od sony-a jako, cuj 30 kmREDDEVILS wrote:Ja trenutno nemam auta pa sam morao da platim, TV sam predao bez pecke i otisaka, nadam se da mi neće TV izgrebati a postoji mogućnost da ću dobiti zamjenski novi TVPlusSA wrote:A qurca i naših garancija pa dostava 60km i još bez TV-a budes mjesec dana minimalno
Jbt kad sam slao na reklamaciju tv zbog kvara na LG servis poslali ljudi kurira , uradili posao u dva dana i vratili tv nazad. ni marke platio nisam
-
CooK
#8029 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Moze biti crvena, zelena ili plava u zavisnosti koji subpiksel u pikselu je ostao zaglavljen. Mada sto vise gledam ovu njegovu fotku sve vise mi se cini da se ne radi uopste niokakvom problemu sa mrtvim ili zaglavljenim pikselima nego o deformaciji panela. Lici isto kao da je na tom mjestu puknulo nekoliko piksela i razlio se pa pomijesao tecni kristal u njima.amar1994 wrote:Da,zar ne bude zelena tackica ?,imao sam davno to na samsung monitoru,u cosku bila srecom i nikad se nije prosirilo,na kraju je crkao nakon 7godCooK wrote: Ja qurca i servisera. Kazes da je ustanovio da se radi o mrtvom pikselu? Mrtav piksel je crn, plavi piksel je zaglavljen piksel. Fazon je sto se ovdje uopste ne radi o pikselu jer on nije okruglog oblika, prije ce biti grupa piksela ili neka druga deformacija panela. Svejedno ce biti rjeseno, strpi se par dana.
Mozda se drugacije manifestuje na TFT/TN panelu..
- REDDEVILS
#8030 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ja samo čekam da sutra urade dijagnostiku na TV -u i onda valjda trebaju taj pixel na TV -u slikati poslati sliku Sony centru i oni ako odobre dace mi drugi TV a ako ne vise nikad Sony nebi uzeo jer koji će mi djavo tv koji je osakaćen a u budućnosti može samo još vise mrtvi piksela da ima.
-
CooK
#8031 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Skuplji televizori imaju bolju kontrolu kvaliteta i ovaj ne bi prosao tu kontrolu kvaliteta da je ova deformacija bila na njemu a kvarovi se desavaju na svakom TV-u i to nema veze sa cijenom. Zamijenski TV bi 100% dobio da se ovo desilo u prvoj sedmici od kupovine a ovako nisam siguran. Mada ne znam sto ti je to uopste bitno, dobit ces TV bez tog problema a nebitno jel to drugi TV ili drugi panel u istom TV-u. U ovom slucaju imas srece sto zivis u Bosni jer sumnjam da kod nas imaju zamjenske panele za ove skuplje televizore a sumnjam da ce narucivati drugi i pustiti te da cekas dok ne dodje jer su vec ispali supci sa naplacivanjem slanja u servis a sad jos da te ostave da cekas 15-20 dana dok stigne panel i ne zamijene ga - e to bi bilo bas supacki.REDDEVILS wrote:Hvala CooK na odgovoru, misam se nadao da se ovo moze desiti Sony tv-u hajd da je tv 1000 KM vec tv kosta 2350 KM s popustom nadam se da ce mi dati zamjenski tv u protivnom u nikad vise u zivotu nebi uzeo sonyCooK wrote:Ja qurca i servisera. Kazes da je ustanovio da se radi o mrtvom pikselu? Mrtav piksel je crn, plavi piksel je zaglavljen piksel. Fazon je sto se ovdje uopste ne radi o pikselu jer on nije okruglog oblika, prije ce biti grupa piksela ili neka druga deformacija panela. Svejedno ce biti rjeseno, strpi se par dana.REDDEVILS wrote:Sad sam zvao SD i oni su me uputili na servis pa sam i njih zvao i rekli su mi da dovezem tv i da ce pogledati da nema fizickih ostecenja, e sad mene zanima dali je njihova duznost kao servisa da dodju po tv i preuzmu ga ili nije
Edit:
Ponovo sam zvao i doce neko po tv oko pola pet kad im se radno vrijeme zavrsi ali ce mi naplatiti 30 KM za prevoz
-
CooK
#8032 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
I LG i Samsung servisi besplatno salju televizore na servis i vracaju popravljene nazad. I Sony je tako radio do nedavno i prvi put sad cujem da su poceli naplacivati. Supci prvoklasni. Pao mi je sad Sony u ocima radi ovog.typeOnegative wrote:Sufterski od sony-a jako, cuj 30 kmREDDEVILS wrote:Ja trenutno nemam auta pa sam morao da platim, TV sam predao bez pecke i otisaka, nadam se da mi neće TV izgrebati a postoji mogućnost da ću dobiti zamjenski novi TVPlusSA wrote:A qurca i naših garancija pa dostava 60km i još bez TV-a budes mjesec dana minimalno![]()
Jbt kad sam slao na reklamaciju tv zbog kvara na LG servis poslali ljudi kurira , uradili posao u dva dana i vratili tv nazad. ni marke platio nisam
-
CooK
#8033 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ma moraju ti druze ovo popraviti, tu nema price. Ako sta budu muljali nemoj prihvatiti takav TV nazad i zaprijeti tuzbom.REDDEVILS wrote:Ja samo čekam da sutra urade dijagnostiku na TV -u i onda valjda trebaju taj pixel na TV -u slikati poslati sliku Sony centru i oni ako odobre dace mi drugi TV a ako ne vise nikad Sony nebi uzeo jer koji će mi djavo tv koji je osakaćen a u budućnosti može samo još vise mrtvi piksela da ima.
- diablobih
#8034 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Mislim da je ovo vise do santa domenice, jer su mu oni trazili 30 KM...CooK wrote: I LG i Samsung servisi besplatno salju televizore na servis i vracaju popravljene nazad. I Sony je tako radio do nedavno i prvi put sad cujem da su poceli naplacivati. Supci prvoklasni. Pao mi je sad Sony u ocima radi ovog.
Trebao je direktno sony servis zvati.
- REDDEVILS
#8035 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Toga se najviše i bojim da mi tv vrate nepopravljen a slao sam i na Sony fb stranicu poruku i rekli su mi da kontaktiram servis sto sam i uradio.CooK wrote:Ma moraju ti druze ovo popraviti, tu nema price. Ako sta budu muljali nemoj prihvatiti takav TV nazad i zaprijeti tuzbom.REDDEVILS wrote:Ja samo čekam da sutra urade dijagnostiku na TV -u i onda valjda trebaju taj pixel na TV -u slikati poslati sliku Sony centru i oni ako odobre dace mi drugi TV a ako ne vise nikad Sony nebi uzeo jer koji će mi djavo tv koji je osakaćen a u budućnosti može samo još vise mrtvi piksela da ima.
- REDDEVILS
#8036 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ne nije mi SD uzela 30 KM već kad sam nazvao servis i rekao da nemam s čim dostaviti TV tad mi je rekao serviser da poslje pola pet može neko doći iz servisa i preuzeti TV ali da će me to koštati 30KMdiablobih wrote:Mislim da je ovo vise do santa domenice, jer su mu oni trazili 30 KM...CooK wrote: I LG i Samsung servisi besplatno salju televizore na servis i vracaju popravljene nazad. I Sony je tako radio do nedavno i prvi put sad cujem da su poceli naplacivati. Supci prvoklasni. Pao mi je sad Sony u ocima radi ovog.
Trebao je direktno sony servis zvati.
SD je bila profesionalna u svom poslu i dali su mi broj servisa i rekli su mi kad servis obavi svoje i ako bude trebao nov TV da će ga oni dostaviti
- amar1994
#8037 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Koji je servis da znamo za ubuduce

-
r_faruk
#8038 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ne znam zasto vas cudi ovakav odnos sony-a prema korisnicima. Meni je ovo sasvim ocekivan postupak od njih i nije me ni najmanje iznenadio... Sony je jednostavno takav i jebe se njima sta si kupio i koliko si platio... Samo im daj pare... S druge strane nemaju podrsku za odredjenu opremu sto me strasno nervira. Ja imam odredjenih problema (ne sa uredjajem, nego sa kupovinom softvera......), i savrseno ih boli briga, pisao sam im, al nista....
Sretno sa tv-om, nadam se da ce ti rijesiti problem.... Ja sam od sony televizora davno odustao....
Sretno sa tv-om, nadam se da ce ti rijesiti problem.... Ja sam od sony televizora davno odustao....
Last edited by r_faruk on 26/12/2018 22:31, edited 1 time in total.
-
r_faruk
#8039 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Sony servis je u momi i uzeiru u prizemlju....ASCamar1994 wrote:Koji je servis da znamo za ubuduce![]()
Last edited by r_faruk on 26/12/2018 22:29, edited 2 times in total.
- REDDEVILS
#8040 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
ASC electronicamar1994 wrote:Koji je servis da znamo za ubuduce![]()
-
photo&video
#8041 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Bas losa reklama. Trazi im racun za taj prevoz. 99% da je serviser dosao poslije posla privatno po tv. Bio sam se nameracio na taj model, ali kako stvari stoje Stanic i LG je br 1 kad je servisna usluga u pitanju. Bar u mom slucaju.
- REDDEVILS
#8042 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Imam onu potvrdu da sam predao TV nadam se da će biti zamjenski TV jer ako nebude a nadjem i jednu ogrebotinu na TV - u TV neću preuzeti jer sam TV predao bez ogrebotina i otisaka prstiju na paneluphoto&video wrote:Bas losa reklama. Trazi im racun za taj prevoz. 99% da je serviser dosao poslije posla privatno po tv. Bio sam se nameracio na taj model, ali kako stvari stoje Stanic i LG je br 1 kad je servisna usluga u pitanju. Bar u mom slucaju.
- PlusSA
#8043 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Sumnjam u novi TV, jer država i zakon (garancija) 0 bodova.
Nadam se da griješim nisam optimista uvijek nađu neke cake i fazone pa ce reci dok si postavljao TV jace si pristisnuo prstom i otisli pixeli.
Nadam se da griješim nisam optimista uvijek nađu neke cake i fazone pa ce reci dok si postavljao TV jace si pristisnuo prstom i otisli pixeli.
- amar1994
#8044 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ma daj molim te,mogu se napushit kurca,samo trebam istrajan bit,oni u 90% slucajeva idu na odustajanje raje
Pisaj ih,i nije to samo za sony,da pisem o iskustbima sa lg i samsungom ljudi ne bi vjerovali..
Pisaj ih,i nije to samo za sony,da pisem o iskustbima sa lg i samsungom ljudi ne bi vjerovali..
-
photo&video
#8045 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Kako koga potrefi izgleda. Samo ako mu je serviser dosao poslije radnog vremena po TV, uzeo covjem sebi 60 markica za prevoz.amar1994 wrote:Ma daj molim te,mogu se napushit kurca,samo trebam istrajan bit,oni u 90% slucajeva idu na odustajanje raje![]()
- amar1994
#8046 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ma ja sam to sam nosao sa starim davno,LG katodna cijev 100Hzphoto&video wrote:Kako koga potrefi izgleda. Samo ako mu je serviser dosao poslije radnog vremena po TV, uzeo covjem sebi 60 markica za prevoz.amar1994 wrote:Ma daj molim te,mogu se napushit kurca,samo trebam istrajan bit,oni u 90% slucajeva idu na odustajanje raje![]()
Dosli dole u stanić,kad onaj dole nekakav:"sto ste vi dosli"
- REDDEVILS
#8047 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ja sam TV postavljao po uputstvima proizvođača tj. nisam skidao onaj karton sa strana da mi nebi slučajno otisci ostali tako da im ta priča sigurno neće proći
-
channel10
#8048 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
LG oled 55eg9a7v u fisu 2400 KM. Pretpostavljam da je neki stari model.
-
CooK
#8049 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Bio je on i jeftiniji. Full HD model i bez HDR-a.channel10 wrote:LG oled 55eg9a7v u fisu 2400 KM. Pretpostavljam da je neki stari model.
- REDDEVILS
#8050 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
CooK sad sam ja zvao servis i reklisu mi da je bila mrlja ili pozadinska prasina i da mi tv sutra salju kiuci na moje pitanje dali moze da mi potvrdi da je ta mrlja i prasina nestala on mi je rekao da na testnim slikama nista nisu primjetili