Sirija vol. 2
- insomnia78
#80201 Re: Sirija vol. 2
Daa. Zato kicmu sebi lome da se docepaju Francuske. Ni jedna se ne ide u burkiniju izlezavati po iranskim plazama. Ma hajte molim vas
-
The 51st State
#80202 Re: Sirija vol. 2
Vjerovatno je mislio na konsolidiranu poziciju u evropi I svjeza krv za staracko stanovnistvo, a saudijci su se pozicinirali kao veliki tata malim emiratima I krahom arapskog proljeca monarhiji produzili zivot pod sapom amerikanaca.handžar88 wrote:Ha ha.. pa upra o suprotno, dugorocno ce te dvije drzave biti jos veci gubitnici.madner wrote:Plitka analiza, Njemacka je dugorcni dobitnik.
Saudija dobitnik.
Ajd bgt obrazlozi, sta ce to oni dobiti dugorocno.
- mirsek
#80203 Re: Sirija vol. 2
Pa principijelni kao i ti. Umjesto da se uhvatis Amerike koja nas je spasila ti se uhvatio kurve Evrope koja nas je drzala pod embargom godinama i to ni manje ni vise zemlje ciji je predsjednik bio sovinista Miteran koji nam je najvise suknuo 92. godine.insomnia78 wrote:Daa. Zato kicmu sebi lome da se docepaju Francuske. Ni jedna se ne ide u burkiniju izlezavati po iranskim plazama. Ma hajte molim vas
Doduse sad si moderni, napredni, zapadnjacki CNC burzuj.
Je suis licemjer, je suis europeen.
- insomnia78
#80207 Re: Sirija vol. 2
Dobro. Pravicemo se da je razlog licemjerje
- mirsek
#80208 Re: Sirija vol. 2
Hvala, nekako ti to i pristaje najvise.insomnia78 wrote:Dobro. Pravicemo se da je razlog licemjerje
Last edited by mirsek on 09/07/2017 21:07, edited 1 time in total.
- dragma
- Vozim: Pješe
#80210 Re: Sirija vol. 2
Spamate u pm, tri stranice a ni riječi o Siriji.
Ili sam ja fulio temu!?
@Kiki, šta ima novo u Kurdistanu, dokle je ovo sa Rakom?
Ili sam ja fulio temu!?
- husein_kapetan
#80211 Re: Sirija vol. 2
Majstore..Maystor wrote:Rat u Siriji se bliži kraju! Konačan rasplet bi mogao izgledati ovako:
Ova "projekcija" ne vrijedi ni papira na kojoj je napisana..ne osvrći se na nebuloze "upućenih"..trica
Sistematski se pod nos guraju ovakve gluposti..
Sirija je za većinu njih enigma nedokučiva..
- husein_kapetan
#80212 Re: Sirija vol. 2
Ona "kukavčja jaja" sto ameri instaliraše pri kurdima( u vidu tkzv.FSA) se izgleda dobro ne provode gore..valjda ih skontali kurdi..neka neka..i jednim i drugim to treba..
- Kikibombona
#80213 Re: Sirija vol. 2
dragma wrote:Spamate u pm, tri stranice a ni riječi o Siriji.
Ili sam ja fulio temu!?![]()
#Kurdistan Region exports 550 tons of potato to #Russia for the first time.
Small, but good step.
Areas outside of Kurdistan Region wait for KRG's referendum orders
http://www.rudaw.net/mobile/english/kurdistan/090720171
A sto se tice Sirijskog Kurdistana...
Pokrenuta je ofanziva 'Nece Eufrat biti granica'.
Heavy clashes between Syrian Democratic Forces and Islamic State in Ukayrishah
Americani prave novu gigantsku bazu nedaleko od Kobanija. Imaju sedam baza u Rojavi, potvrdio lider YPG, Sipan Hemo. Logistika stize iz Iraka.
U Raki zestoke borbe, ide se metar po metar.
- husein_kapetan
#80214 Re: Sirija vol. 2
Nego..
Hoćel' ovo primirje dole poštovati nusra i isil..meščini ni SAA nabas ne haje za taj dogovor..pa nešto ne znam..
Ipak kao što drug @tefsija kaže " svako primirje spašava ljudske živote"..valjda je i ovo makar načelno za konsideraciju..
Hoćel' ovo primirje dole poštovati nusra i isil..meščini ni SAA nabas ne haje za taj dogovor..pa nešto ne znam..
Ipak kao što drug @tefsija kaže " svako primirje spašava ljudske živote"..valjda je i ovo makar načelno za konsideraciju..
- Maystor
#80215 Re: Sirija vol. 2
Kapetane, mapa je tu samo radi ilustracije, znamo i odakle dolazi, ne sporim to.husein_kapetan wrote:Majstore..
Ova "projekcija" ne vrijedi ni papira na kojoj je napisana..ne osvrći se na nebuloze "upućenih"..trica
Ipak, stojim iza svake riječi koju sam napisao u svojoj analizi ispod mape. Znam da si ti nedavno iznio suprotnu predikciju (eskalacija) i takođe si rekao da bi volio da griješiš. Rat u Siriji je pri kraju, a osnova za pregovore je trenutno stanje. Ostaje da se vidi ko će ugrabiti nemali dio teritorije koju orci još uvijek drže i to je to. Bitno je da SAA krene prema Deiru prije nego ciopudlice završe Raku. Moglo bi se lahko ispostaviti da Eufrat bude granica između "američke" i "ruske" zone. Da se ne zavaravamo, amerikanci neće otići tek-tako.
I još jedna stvar, ne može se sklopiti ova slagalica, a da se ne uzmu u obzir i dešavanja u Iraku. Abadi je čovjek kojim cionisti upravljaju na daljinski. Međutim, Sistani će mu najvjerovatnije dati i drugi mandat (iz razloga koje je Elijah Magnier odlično elaborirao u seriji svojih tvitova). Abadi pokušava rasformirati PMU i spriječiti ih da dođu do granice ili uđu u Siriju. Naravno da nije sve gotovo, ali kraj se, ipak, nazire.
- husein_kapetan
#80216 Re: Sirija vol. 2
Vala kad ga @kiki odvali..i šta kaže ni manje ni više nego krompir..deficitaran meščini u rusiji odvajkada..ovaj "dogovor" valjda usaglasili na nivou recipročnih ministara za trgovinu..
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#80217 Re: Sirija vol. 2
hoceli se u damasku slaviti oslobadjnje rake od bradonja ko u bagdadu slavlje oslobadjanje mosula...hvaalaa
- husein_kapetan
#80218 Re: Sirija vol. 2
Kada nestane isila..naravno da će svi "zainteresirani" pokušati na sebi svojstvene načine pokušati vlastite interesne sfere pod vlastitu šapu pemanentno staviti..međutim..dok se drugačije ne dokaže..Maystor wrote:Kapetane, mapa je tu samo radi ilustracije, znamo i odakle dolazi, ne sporim to.husein_kapetan wrote:Majstore..
Ipak, stojim iza svake riječi koju sam napisao u svojoj analizi ispod mape. Znam da si ti nedavno iznio suprotnu predikciju (eskalacija) i takođe si rekao da bi volio da griješiš. Rat u Siriji je pri kraju, a osnova za pregovore je trenutno stanje. Ostaje da se vidi ko će ugrabiti nemali dio teritorije koju orci još uvijek drže i to je to. Bitno je da SAA krene prema Deiru prije nego ciopudlice završe Raku. Moglo bi se lahko ispostaviti da Eufrat bude granica između "američke" i "ruske" zone. Da se ne zavaravamo, amerikanci neće otići tek-tako.
I još jedna stvar, ne može se sklopiti ova slagalica, a da se ne uzmu u obzir i dešavanja u Iraku. Abadi je čovjek kojim cionisti upravljaju na daljinski. Međutim, Sistani će mu najvjerovatnije dati i drugi mandat (iz razloga koje je Elijah Magnier odlično elaborirao u seriji svojih tvitova). Abadi pokušava rasformirati PMU i spriječiti ih da dođu do granice ili uđu u Siriju. Naravno da nije sve gotovo, ali kraj se, ipak, nazire.
Sirija je i danas suverena zemlja međunarodno priznata u okvirima postojećih granica..
Sirija je odraz i izbor volje svih njenih naroda i etnija..
Svako..bilo kakvo prekrajanje..nunutarnja podjela..autonomija..prisustvo trećih autonomno na tlu Sirije..ne može niti će biti odlučivano van okvira Ustava.. volje naroda i Parlamenta Siriske države..
Sirija nikada neće dozvoliti bilo kakvo cijepanje svoje teritorije..jer bi na taj način amnestirali terorizam i separatizam i ponizili sve žrtve koje su pale za odbranu Suvereniteta..
Svaki pokušaj cijepanja Sirije nema nikakvo validno uporište u Međunarodnom Pravu..stoga i svaki pokušaj istog bez volje većine u Siriji je samo blasfemno pucanje u prazno..
Jedini način za provizorno okupiranje teritorije u Siriji mora biti pravno definisan kao de facto okupacija i ona bi se na taj način i tretirala..
I najvažnije..Sirija danas je dovoljno jaka i sposobna da odbrani vlastiti suverenitet..ostalo su samo mokri snovi onih koji godinama nad Sirijom svoje zazubice hrane i goje..uzalud..
Stoga i ono što najavih antem..je sasvim logičan slijed koji se profilira..niti jedan od aktera neće bezbolno odstupiti..vjeruj mi..
Ali to je predmet druge rasprave..ako želiš..
- husein_kapetan
#80219 Re: Sirija vol. 2
Mislim da bilo kakvo "paralelno" gledanje prilika u Siriji i Iraku nema validno uporište..i nebi se trebalo kontekstualno na taj način analizirati niti vezivati..
Ostavite bolan kurde..oni su priča za sebe..ali ipak kurdi..
Ostavite bolan kurde..oni su priča za sebe..ali ipak kurdi..
- husein_kapetan
#80220 Re: Sirija vol. 2
I..zaboravih..
Izrael neće dozvoliti ovo primirje na jugu Sirije..vidjećete..
Izrael neće dozvoliti ovo primirje na jugu Sirije..vidjećete..
-
solar7
#80221 Re: Sirija vol. 2
Posto vidim forum ne sankcionise kada neko moje kolege nazove misevima onda nece valjda ni mene kad iz revolta kazem da si ti forumski zoharu potpuno u krivu jer revolucija nece izgubiti,Samo lagano.Ironmen wrote:dječak sa šibicama wrote:Djeluje kao da se nista ne dogadja, djeluje jer nema "revolucionari oslobodili cuveni parking" i slicno.
"Opozicija" ne oslobadja nista, pa nas nema ko masirati sa po 200 postova o jednom oslobodjenom parkingu i dva punkta sa lubenicama.
Misevi su davno skontali da su teroristi porazeni u Siriji pa su i pobjegli sa foruma...
Ostala je samo krema podrzavaoca isila i nusre koja iz nekih svojih vjerskih razloga vjeruje da teroristi mogu pobijediti u Siriji ali i njih je svaki dan sve manje i manje..
- salik79
#80222 Re: Sirija vol. 2
solar7 wrote:Posto vidim forum ne sankcionise kada neko moje kolege nazove misevima onda nece valjda ni mene kad iz revolta kazem da si ti forumski zoharu potpuno u krivu jer revolucija nece izgubiti,Samo lagano.Ironmen wrote:dječak sa šibicama wrote:Djeluje kao da se nista ne dogadja, djeluje jer nema "revolucionari oslobodili cuveni parking" i slicno.
"Opozicija" ne oslobadja nista, pa nas nema ko masirati sa po 200 postova o jednom oslobodjenom parkingu i dva punkta sa lubenicama.
Misevi su davno skontali da su teroristi porazeni u Siriji pa su i pobjegli sa foruma...
Ostala je samo krema podrzavaoca isila i nusre koja iz nekih svojih vjerskih razloga vjeruje da teroristi mogu pobijediti u Siriji ali i njih je svaki dan sve manje i manje..
Muhejsin te selami!
- salik79
#80223 Re: Sirija vol. 2
Pardon, na trenutak zaboravih da ti nisi iz Bosne 
- salik79
#80224 Re: Sirija vol. 2
Asma Al-Assad: How Western Media Turned “A Rose in the Desert” into “A Cheerleader for Evil”
http://ahtribune.com/world/north-africa ... assad.html
http://ahtribune.com/world/north-africa ... assad.html
-
zrakomlat
#80225 Re: Sirija vol. 2
solar7 wrote:Posto vidim forum ne sankcionise kada neko moje kolege nazove misevima onda nece valjda ni mene kad iz revolta kazem da si ti forumski zoharu potpuno u krivu jer revolucija nece izgubiti,Samo lagano.Ironmen wrote:dječak sa šibicama wrote:Djeluje kao da se nista ne dogadja, djeluje jer nema "revolucionari oslobodili cuveni parking" i slicno.