FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

avetinja

#80176 Re: FK Željezničar

Post by avetinja »

.
Last edited by avetinja on 18/05/2019 21:12, edited 1 time in total.
Nivelacija

#80177 Re: FK Željezničar

Post by Nivelacija »

avetinja wrote:Zadnji put nas je Čelik na Grbavici pobijedio 1988. godine, 31 godina. :lol:

2003 godina znaci 15 godina , mada smo vas trebali i prije 6 mjeseci pobjediti da vam Ruzic ne pokloni pobjedu...jos sa igracem manje ste igrali
avetinja

#80178 Re: FK Željezničar

Post by avetinja »

Nivelacija wrote:
avetinja wrote:Zadnji put nas je Čelik na Grbavici pobijedio 1988. godine, 31 godina. :lol:

2003 godina znaci 15 godina , mada smo vas trebali i prije 6 mjeseci pobjediti da vam Ruzic ne pokloni pobjedu...jos sa igracem manje ste igrali
Jebiga, zajebali me rezultati.
Last edited by avetinja on 18/05/2019 21:12, edited 2 times in total.
Nivelacija

#80179 Re: FK Željezničar

Post by Nivelacija »

Radi se o utakmici 7. kola Premijer lige BiH, odigranoj u subotu, 20. septembra 2003. godine. Čelik je slavio u gostima najviše zahvaljujući Hasančiću, koji je postigao 2 gola i asistirao kod trećeg za Numanovića. Golove za Želju su postigli Agić i Raščić.
Alfa_i_Omega

#80180 Re: FK Željezničar

Post by Alfa_i_Omega »

Pohvale za Jug veceras! Takodje I za raju koja je grizla nokte ali nije yebavala sve po spisku, iako je meni prvom par puta dosla voda do usiju.

Kakva skupina klosara nosi dres, tacno ne mozes vjerovati.
LSD

#80181 Re: FK Željezničar

Post by LSD »

Netalentovana bezobrazna bagra koja igrom slucaja (zahvaljujuci najgoroj upravi svih vremena) nosi Željin dres ne zaslužuje Jug i onakve navijace.

Još to jedno kolo i onda Amare metlu u ruke i sve redom pometi. Ne preskaci nikoga.
Last edited by LSD on 18/05/2019 22:08, edited 1 time in total.
Alfa_i_Omega

#80182 Re: FK Željezničar

Post by Alfa_i_Omega »

Cetiri godine gradis tim i sada bukvalno ne bi pogrijesio ako kazem, treba sve otjerat! Nemam rijeci fakat, takve su me frustracije pucale da je to neopisivo. Jos jedna utakmica i ne ponovilo se! Sacekacu ovih sedam dana i onda negdje duboko zakopat da sam ih ikad u zivotu vidio svojim ocima! Mrš!

Sutra ako nekog interesuje, na treningu tri Brazilca, Argentinac i tamnoputi Talijan. Da vidimo moze li se sta iskopat da valja. Iz nase lige vec imamo poodmakle kontakte sa cetiri solidna igraca, uz neke od nasih juniora i igraca na posudbi. Za pocetak.
zipoo

#80183 Re: FK Željezničar

Post by zipoo »

Amar jos nije dobio nogu?
Charuga
Globalni moderator

#80184 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

vryzas wrote:
Charuga wrote:Polako, rano je da se sudi Amaru i novoj upravi.

Ide ljeto, ide prelazni rok, ide pravljenje nove ekipe. Nakon toga sezona da vidimo šta su uradili.
Slazem se da je rano, ali treba otjerati sve iz uprave ako ne bude licence. :wink:
Govnjivom motkom ... :thumbup:
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#80185 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

"Tim ne može izgraditi klub, ali klub moze izgraditi tim"
By gosp. Senad Misimović Miske
Ala su ga izgradili :-)
Ako je ovaj tim ogledalo kluba tesko nama :roll:
Charuga
Globalni moderator

#80186 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

Mea_parvitas wrote:Pa zar nije bilo lakse poceti praviti je na polusezoni da se uigraju za evropske tekme i sljedecu sezonu, pa nadograditi jos ekipu sad na ljeto? Al ne, bolje dovesti Stanica, Bogicevica ostaviti, Bajica, Sadikovica, Klepaca, itd. itd. koji su panj do panja. I sada se ne nazire nista dobro, kuknjava, nema para, upitna licenca, a ako nju ne dobijemo nek se svi nose u pm.
Pored svih panjeva koji su bili u ekipi od ranije, u januaru je dovedena nova skupina panjeva. Sad imamo čitavu šumu panjeva ...
Alfa_i_Omega

#80187 Re: FK Željezničar

Post by Alfa_i_Omega »

Charuga wrote:
vryzas wrote:
Charuga wrote:Polako, rano je da se sudi Amaru i novoj upravi.

Ide ljeto, ide prelazni rok, ide pravljenje nove ekipe. Nakon toga sezona da vidimo šta su uradili.
Slazem se da je rano, ali treba otjerati sve iz uprave ako ne bude licence. :wink:
Govnjivom motkom ... :thumbup:
Slazem se.

Ovaj kiks sa licencom je tako odvratan da ne mozes preci preko njega ni u snu. Ima tu par ljudi koji mogu i hoce ali kako razdvojit odgovornost. Badzak npr, ja sto znam covjek prvo veliki navijac, a drugo pomaze, malo je reci. Treba to da se zna.
Charuga
Globalni moderator

#80188 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

Badžak je dobar, samo je pitanje koliko će živaca imati da radi sa neznalicama.
wewa

#80189 Re: FK Željezničar

Post by wewa »

Zeljo ove godine spava na pekari, ograjisali redom :cry:
Alfa_i_Omega

#80190 Re: FK Željezničar

Post by Alfa_i_Omega »

Charuga wrote:Badžak je dobar, samo je pitanje koliko će živaca imati da radi sa neznalicama.
Treba ta skupstina da bude, tamo neka sjedu i probaju vidjeti sta i kako. Isto tako ocekujem od bivsih da se pojave, nema smisla na onakav nacin ostaviti klub, ima valjda neki red. Dosta vise medija i prepucavanja, samo kuhamo u pm a klub ispasta. Dozivljavamo odredjenu vrstu katarze, ili cemo iz svega ovoga izaci duplo jaci ili cemo sami sebe gurnut u ko zna koliko godina tame. Ako se zaustavi na tom. Na sve ovo dodaj vanjske faktore, pali smo i suta nas ko stigne. Sa merakom.
Mea_parvitas

#80191 Re: FK Željezničar

Post by Mea_parvitas »

Za sta da gledaju sta i kako? Pa zar nije Osim doveo sjajnu novu upravu pa da gledamo futbool? Nije htio raditi sa postenom, transparentnom, upravom koja zna sta i kako, koja zna voditi projekte, koja ima znanje, logiku, sve, a da on bude zaduzen za sportski dio, nije htio, htio je da uleti sa svojim ljudima. Sta sad gledati sta i kako? Nisu u stanju uplatiti JBENIH 20.000 KM u predvidjenom roku da dobijemo licencu koja nam donosi 1.000.000 KM. Nadam se da cemo uspjeti rijesiti ovo oko licence, pa makar i na stari dobri nacin, na lijepe oci.
Alfa_i_Omega

#80192 Re: FK Željezničar

Post by Alfa_i_Omega »

Mea_parvitas wrote:Za sta da gledaju sta i kako? Pa zar nije Osim doveo sjajnu novu upravu pa da gledamo futbool? Nije htio raditi sa postenom, transparentnom, upravom koja zna sta i kako, koja zna voditi projekte, koja ima znanje, logiku, sve, a da on bude zaduzen za sportski dio, nije htio, htio je da uleti sa svojim ljudima. Sta sad gledati sta i kako? Nisu u stanju uplatiti JBENIH 20.000 KM u predvidjenom roku da dobijemo licencu koja nam donosi 1.000.000 KM.
De stari, zaustavi se. Probaj. Ja ti gore napisah sta i kako ako ne dobijemo licencu, boli me qurac ko je u klubu, ako ne stima ja cu ga prozivat. Nemoj zabijat glavu u pijesak kad je obratno.

Kontas razliku?
Mea_parvitas

#80193 Re: FK Željezničar

Post by Mea_parvitas »

Kad budem vidio da makar malo napredujemo, a ne konstantno krupnim koracima nazadujemo, onda cu i pohvaliti.
Alfa_i_Omega

#80194 Re: FK Željezničar

Post by Alfa_i_Omega »

Mea_parvitas wrote:Kad budem vidio da makar malo napredujemo, a ne konstantno krupnim koracima nazadujemo, onda cu i pohvaliti.
Vidi. Ja sam fakat kada su bili prosli davao podrsku, na sve nacine. Kada sam probao ukazati da su mozda neke stvari lose, popljuvali me ko zadnjeg kera. A jedan sam od prvih sa Juga iza rata, vjerujem da ni ne znas za vremena kad je Cile "bio vodja". Paco rahmetli mi dao prvi sal, Atalantin, odrasto sa Anerom rahmetli, isao na gostovanja stopom. Dodje "neko" kaze ti si qurac, nebitan, placenik. Opet sam davao podrsku i nakon toga, palio baklje na otvaranju istoka, plakao kad su nas pitari popisali u derbiju a 40 mi je kuka sada. Kritikovao ali pazio kada, nije svako vrijeme pravo vrijeme.

A vi haveru od samog starta kao zacarani, udarate i nemate obzira nikakvog. Mislim ne shvati me pogresno, kontam ja vas ove iskrene navijace, imate svoje misljenje i to treba postovat. I, sta smo dobili? To Amar kao najtrofejniji nas trener ne zasluzuje ni mrvu podrske vec samo drvlje i kamenje? Nije to lijepo haveru a ti opleti, ako mislis da tako treba. Ja sam ti rekao svoj stav, ovi ako ispusimo licencu sto se mene tice, dovidjenja i prijatno. Nemam problema to da kazem, ti?
Last edited by Alfa_i_Omega on 19/05/2019 01:15, edited 3 times in total.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#80195 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

Da me neko nazove lopovom i popisa se na moj rad, ne bih radio sa rodjenim ocem kad bi sad iz mezara ustao.
Kinaski

#80196 Re: FK Željezničar

Post by Kinaski »

po cemu je ovaj sad Osim (ne zanima me proslost) bolji od Odovića ?
Po cemu je ova uprava sad bolja od stare ??
LSD

#80197 Re: FK Željezničar

Post by LSD »

Kinaski wrote:po cemu je ovaj sad Osim (ne zanima me proslost) bolji od Odovića ?
Odmah ide konkretan odgovor do konkretniji ne može biti ! pošto je teren i tabela jedino pravo mjerilo.

Zadnjih 5 utakmica pod vodstvom Odovića - 5 glatkih poraza u nizu, mahom od slabih timova, 0 osvojenih bodova.
Zadnjih 5 utakmica Osima - 2 pobjede, dva remija, jedan poraz, sa slabijim timom nego što je Oda imao, 8 osvojenih bodova.

Razlika je više nego ocigledna.
Last edited by LSD on 19/05/2019 01:26, edited 1 time in total.
Radio Sarajevo

#80198 Re: FK Željezničar

Post by Radio Sarajevo »

Kinaski wrote:po cemu je ovaj sad Osim (ne zanima me proslost) bolji od Odovića ?
Bolji je od Odovića jer ga igrači slušaju i jer su pobijedili kad je trebalo, u Bijeljini. Odović bi dosad onim pristupom ispao iz lige.
Radio Sarajevo

#80199 Re: FK Željezničar

Post by Radio Sarajevo »

Btw, za naše uslove je bolje biti četvrti nego drugi, zato što igraš jedno kolo više u Ligi Evrope.

To znači da imaš honorar za jedno kolo više, pod uslovom da ga prođeš, a samim tim imaš i TV prava, ulaznice itd.
Alfa_i_Omega

#80200 Re: FK Željezničar

Post by Alfa_i_Omega »

LSD wrote:
Odmah ide konkretan odgovor do konkretniji ne može biti ! pošto je teren i tabela jedino pravo mjerilo.

Zadnjih 5 utakmica pod vodstvom Odovića - 5 glatkih poraza u nizu, mahom od slabih timova, 0 osvojenih bodova.
Zadnjih 5 utakmica Osima - 2 pobjede, dva remija, jedan poraz, sa slabijim timom nego što je Oda imao, 8 osvojenih bodova.

Razlika je više nego ocigledna.
Ma ja necu ni.da odgovoram na ovakva pitanja. Navijacu Zelje ne moras objasnjavati ni ko je Oda, ni ko je Amar.

A za upravu ne vidim da iko pise, bolja. Realno ne, cak se ogromna vecina slaze da vise o jako tankoj niti zbog licence.

O podrsci bi se vec dalo diskutovat.

RadioSa@, upitno je hocemo li biti nosioci u Prvom pretkolu zbog slabog koeficijenta. A tu te moze zakacit recimo Rangers i skoro sigurno pa pa do iduceg gledanja. Taj koeficijenat se gradio dugo a prosuo sa "dvije godine drugi i kup". Amnezija pojedinima kad se spomene da nismo evropu izborili 2016.
Last edited by Alfa_i_Omega on 19/05/2019 01:39, edited 1 time in total.
Post Reply