Sirija vol. 2

Locked
salik79

#80176 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Čitalac wrote:Jesu li ovi, u nekom čudnom aranžmanu, preseljeni u Albaniju?
:thumbup:

http://www.balkanalysis.com/blog/2017/0 ... divisions/
insomnia78

#80177 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

salik79 wrote:Insomnio, cudno da uvijek ismijavas mahrame u Iranu, inputirajuci kako su zene prisiljene nositi ih, a rijetko kada spominjes svoju raju, MEK-ovce, u Francuskoj...Ko njih tjera da nose mahrame, iako je poznato da su ireligiozni?!

Inace, MEK je teroristicka organizacija, koja je svoje utociste pronasla u Francuskoj. Lider im je bio ovaj lik:
Image

Nakon njegovog "isceznuca", kormilo je preuzela njegova hanuma:
Image

Koju "stipendira" ovaj lik:
Image

Pokret je (bio) sastavljen od militaristickih zombija spremnih za razne teroristicke napade,
Image

koje su sprovodili netom nakon Islamske revolucije i za vrijeme agresije na Iran, tijesno suradjujuci i u masakrima/genocidu koji je provodio Sadam Husein nad Kurdima, izvrsavajuci najbrutalnije zlocine kao sto su zatrpavanje zive djece u operaciji kodnog naziva "al-Anfal":
Image

Eh, insomnio, kako objasnjavas njihove mahrame? Natjerale ih mule? :roll:
Ti si stvarno čudo. Širom svijeta imas pokrivene zene ali samo u par drzava sve moraju imati veo
salik79

#80178 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Pitam te, posto su ovo tvoja raja, zasto i u Francuskoj nose mahramu?! Ko ih tjera?
insomnia78

#80179 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Cuj ja impliciram da su prisiljene. Impliciram?
U Iranu se smije biti bez glavopokrivala?
insomnia78

#80180 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

salik79 wrote:Pitam te, posto su ovo tvoja raja, zasto i u Francuskoj nose mahramu?! Ko ih tjera?
Francuska je puna pokrivenih cura i zena. Takodje i cura i zena koje se izjasnjavaju muslimankama a ne nose marame
Covjece boziji jel ti nama zelis reci da svaka zena u Iranu zeli nositi maramu
I u cemu se onda razlikuje ovo pokrivanje u kalifatu i ono u Teheranu. Natjerane i jedne i druge. Cak su ove u kalifatu tamo mahom svojom voljom za razliku od iranki koje nemaju izbora
Mada ti to sve dobro znas samo se pravis naivan
salik79

#80181 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

insomnia78 wrote:Cuj ja impliciram da su prisiljene. Impliciram?
U Iranu se smije biti bez glavopokrivala?
Stranicu prije si napisao ovo:
Mozda one to zele? To im tradicija koju im je bassista zabranjivo? Ko Iranke i šah
Meni tamo na temi o Iranu odrzase citavo predavanje o predislamskoj tradiciji pokrivanja perzijanki pa reko da i ovo nije isti slucaj
Na sta sam ti postavio sasvim logicno pitanje.
salik79

#80182 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

insomnia78 wrote:
salik79 wrote:Pitam te, posto su ovo tvoja raja, zasto i u Francuskoj nose mahramu?! Ko ih tjera?
Francuska je puna pokrivenih cura i zena. Takodje i cura i zena koje se izjasnjavaju muslimankama a ne nose marame
I u cemu se onda razlikuje ovo pokrivanje u kalifatu i ono u Teheranu. Natjerane i jedne i druge. Cak su ove u kalifatu tamo mahom svojom voljom za razliku od iranki koje nemaju izbora
Cek, ti, opet, poredis "pokrivanje" u Iranu s onim u "Kalifatu"?!!! :lol: :lol: :lol:
zrakomlat

#80183 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

insomnia78 wrote:
Smanji ribu :D
pirpa

#80184 Re: Sirija vol. 2

Post by pirpa »

Maystor wrote:Rat u Siriji se bliži kraju! Konačan rasplet bi mogao izgledati ovako:
Volio bi da si u pravu, al meni se cini da tek sad nastaje sranje u Siriji a mozda i u Iraqu..

Koliko sam ja upratio da Ameri i Britanci guraju kurde i odobravaju formiranje kurdske drzave ...
rajv0sa

#80185 Re: Sirija vol. 2

Post by rajv0sa »

insomnia78 wrote:
De te doktore što prizivaš đahkad ih ti posjeti, (možeš i u Bosni jeftinije je, isti fol ko i za zubare i frizere), opra čovječe više. Tipični dijasporli bošnjo analitičar koji sve zna a nema rješenje ni za jednu stvar. Ismijavaš ovdje ljude a šta si ti bolji, provodiš dan i noć na ovom forumu dokazujući sam sebi ko zna šta. Hraniš svoj ego time što se ovi polomiše tebi nešto dokazujući. Mrzim ove ad hominem stvari, al na kurac mi stvarno više ide. Zakačio se irana nekome nešto dokazuješ, napiso si 100 postova o tome a ni u jednom nisi dao neki zaključak neku poentu, svodi se sve na gugl i kucanje kljucnih riječi iran women i postavljanje nekih slika. Ako ti je fokus na nekom trolanju podjebavanju, a nije da ti isto nešto ide, onda se okani "ozbiljnih" tema, bujrum na topiks ljubav seks zdravlje sport.
Kikibombona

#80186 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

insomnia78 wrote:
Maja Gojkovic, bivsa uzdanica Srpske radikalne stranke a sada srpskih Naprednjaka! :D

Image
salik79

#80187 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Kikibombona wrote:
insomnia78 wrote:
Maja Gojkovic, bivsa uzdanica Srpske radikalne stranke a sada srpskih Naprednjaka! :D

Image
Pokrivalo joj dale pravoslavne monahinje :-D
Image
salik79

#80188 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Cudo je'no kako gaze ta zenska prava u Iranu...Isto "kalifat" :oops:

insomnia78

#80189 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Za nekog ko je na ignore polovini foruma utusiate me notifikacijama. :-D
Pomalo ba. Oni razumom obdareni su skontali sta sam hotio rijeti
salik79

#80190 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

insomnia78 wrote:Za nekog ko je na ignore polovini foruma utusiate me notifikacijama. :-D
Ne citam misli...Samo citiram ono sto si ti napisao
Mozda one to zele? To im tradicija koju im je bassista zabranjivo? Ko Iranke i šah
Meni tamo na temi o Iranu odrzase citavo predavanje o predislamskoj tradiciji pokrivanja perzijanki pa reko da i ovo nije isti slucaj
i postavljam logicno pitanje s "antirezimskim" MEK-om usred Pariza...
insomnia78

#80191 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

salik79 wrote:
insomnia78 wrote:Za nekog ko je na ignore polovini foruma utusiate me notifikacijama. :-D
Covjece boziji ti stvarno ne shvatas. Ne treba ti Pariz u citavom svijetu imas pokrivenih zena. Samo u Idlibu i Iranu one moraju biti pokrivene. Jel to toliko tesko razumjeti. Jel stvarno hoces reci da svaka Iranka rado pokriva glavu?
salik79

#80192 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

insomnia78 wrote:
salik79 wrote:
Covjece boziji ti stvarno ne shvatas. Ne treba ti Pariz u citavom svijetu imas pokrivenih zena. Samo u Idlibu i Iranu one moraju biti pokrivene. Jel to toliko tesko razumjeti. Jel stvarno hoces reci da svaka Iranka rado pokriva glavu?
Odgovori na pitanje, ne spinuj!

I opet znak jednakosti izmedju Idliba i Irana :-) :-) :roll:
insomnia78

#80193 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Kako pitanje? Je l ih neko natjero? Pa Pariz sigurno nije. To ne znaci da sve Iranke zele nositi samiju. Evropa ih puna
madner

#80194 Re: Sirija vol. 2

Post by madner »

Plitka analiza, Njemacka je dugorcni dobitnik.

Saudija dobitnik.
mirsek

#80195 Re: Sirija vol. 2

Post by mirsek »

nixon69 wrote:
Maystor wrote:Rat u Siriji se bliži kraju! Konačan rasplet bi mogao izgledati ovako:

Image
Nema tu kraja dok ova cijela mapa ne bude crvena. :)
:thumbup:
salik79

#80196 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

insomnia78 wrote:Kako pitanje? Je l ih neko natjero? Pa Pariz sigurno nije. To ne znaci da sve Iranke zele nositi samiju. Evropa ih puna
Iz kojih pobuda ih MEK-ovce nose? Smije li se burkini nositi?
insomnia78

#80197 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Sta ja znam. Iz kojih pobuda ga nose cure po Bosni? Sud kaze da smije
salik79

#80198 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

insomnia78 wrote:Sta ja znam. Iz kojih pobuda ga nose cure po Bosni? Sud kaze da smije
Uglavnom iz vjerskih ubjedjenja. Mrtvo slovo na papiru. Napravi eksperiment sa zenom.
handžar88

#80199 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

madner wrote:Plitka analiza, Njemacka je dugorcni dobitnik.

Saudija dobitnik.
Ha ha.. pa upra o suprotno, dugorocno ce te dvije drzave biti jos veci gubitnici.
Ajd bgt obrazlozi, sta ce to oni dobiti dugorocno.
mirsek

#80200 Re: Sirija vol. 2

Post by mirsek »

insomnia78 wrote:Kako pitanje? Je l ih neko natjero? Pa Pariz sigurno nije. To ne znaci da sve Iranke zele nositi samiju. Evropa ih puna
Ali ih je je suis europe, kolijevka svih mogucih i nemogucih ljudskih i vjerskih prava i sloboda najerala da se moraju skidati u kupace kostime na plazama( ne mogu da nose cak i prilagodjene kostime za vjernike koje proizvode poznati proizvodjaci sportske opreme, znaci samo gologuzi dolaze u obzir ) kao i da ih poslodavac moze otpustiti ako isti ne zeli da mu zaposleni nosaju marame na poslu.Vjerska prava i slobode :-) .
Kako se to zove ?? :)
Locked