Čitalac wrote:Jesu li ovi, u nekom čudnom aranžmanu, preseljeni u Albaniju?
http://www.balkanalysis.com/blog/2017/0 ... divisions/
Čitalac wrote:Jesu li ovi, u nekom čudnom aranžmanu, preseljeni u Albaniju?
Ti si stvarno čudo. Širom svijeta imas pokrivene zene ali samo u par drzava sve moraju imati veosalik79 wrote:Insomnio, cudno da uvijek ismijavas mahrame u Iranu, inputirajuci kako su zene prisiljene nositi ih, a rijetko kada spominjes svoju raju, MEK-ovce, u Francuskoj...Ko njih tjera da nose mahrame, iako je poznato da su ireligiozni?!
Inace, MEK je teroristicka organizacija, koja je svoje utociste pronasla u Francuskoj. Lider im je bio ovaj lik:
Nakon njegovog "isceznuca", kormilo je preuzela njegova hanuma:
Koju "stipendira" ovaj lik:
Pokret je (bio) sastavljen od militaristickih zombija spremnih za razne teroristicke napade,
koje su sprovodili netom nakon Islamske revolucije i za vrijeme agresije na Iran, tijesno suradjujuci i u masakrima/genocidu koji je provodio Sadam Husein nad Kurdima, izvrsavajuci najbrutalnije zlocine kao sto su zatrpavanje zive djece u operaciji kodnog naziva "al-Anfal":
Eh, insomnio, kako objasnjavas njihove mahrame? Natjerale ih mule?
Francuska je puna pokrivenih cura i zena. Takodje i cura i zena koje se izjasnjavaju muslimankama a ne nose maramesalik79 wrote:Pitam te, posto su ovo tvoja raja, zasto i u Francuskoj nose mahramu?! Ko ih tjera?
Stranicu prije si napisao ovo:insomnia78 wrote:Cuj ja impliciram da su prisiljene. Impliciram?
U Iranu se smije biti bez glavopokrivala?
Na sta sam ti postavio sasvim logicno pitanje.Mozda one to zele? To im tradicija koju im je bassista zabranjivo? Ko Iranke i šah
Meni tamo na temi o Iranu odrzase citavo predavanje o predislamskoj tradiciji pokrivanja perzijanki pa reko da i ovo nije isti slucaj
Cek, ti, opet, poredis "pokrivanje" u Iranu s onim u "Kalifatu"?!!!insomnia78 wrote:Francuska je puna pokrivenih cura i zena. Takodje i cura i zena koje se izjasnjavaju muslimankama a ne nose maramesalik79 wrote:Pitam te, posto su ovo tvoja raja, zasto i u Francuskoj nose mahramu?! Ko ih tjera?
Covjece boziji jel ti nama zelis reci da svaka zena u Iranu zeli nositi maramu
I u cemu se onda razlikuje ovo pokrivanje u kalifatu i ono u Teheranu. Natjerane i jedne i druge. Cak su ove u kalifatu tamo mahom svojom voljom za razliku od iranki koje nemaju izbora
Mada ti to sve dobro znas samo se pravis naivan
Smanji ribuinsomnia78 wrote:Francuska je puna pokrivenih cura i zena. Takodje i cura i zena koje se izjasnjavaju muslimankama a ne nose maramesalik79 wrote:Pitam te, posto su ovo tvoja raja, zasto i u Francuskoj nose mahramu?! Ko ih tjera?
I u cemu se onda razlikuje ovo pokrivanje u kalifatu i ono u Teheranu. Natjerane i jedne i druge. Cak su ove u kalifatu tamo mahom svojom voljom za razliku od iranki koje nemaju izbora
Volio bi da si u pravu, al meni se cini da tek sad nastaje sranje u Siriji a mozda i u Iraqu..Maystor wrote:Rat u Siriji se bliži kraju! Konačan rasplet bi mogao izgledati ovako:
De te doktore što prizivaš đahkad ih ti posjeti, (možeš i u Bosni jeftinije je, isti fol ko i za zubare i frizere), opra čovječe više. Tipični dijasporli bošnjo analitičar koji sve zna a nema rješenje ni za jednu stvar. Ismijavaš ovdje ljude a šta si ti bolji, provodiš dan i noć na ovom forumu dokazujući sam sebi ko zna šta. Hraniš svoj ego time što se ovi polomiše tebi nešto dokazujući. Mrzim ove ad hominem stvari, al na kurac mi stvarno više ide. Zakačio se irana nekome nešto dokazuješ, napiso si 100 postova o tome a ni u jednom nisi dao neki zaključak neku poentu, svodi se sve na gugl i kucanje kljucnih riječi iran women i postavljanje nekih slika. Ako ti je fokus na nekom trolanju podjebavanju, a nije da ti isto nešto ide, onda se okani "ozbiljnih" tema, bujrum na topiks ljubav seks zdravlje sport.insomnia78 wrote:
Maja Gojkovic, bivsa uzdanica Srpske radikalne stranke a sada srpskih Naprednjaka!insomnia78 wrote:Francuska je puna pokrivenih cura i zena. Takodje i cura i zena koje se izjasnjavaju muslimankama a ne nose maramesalik79 wrote:Pitam te, posto su ovo tvoja raja, zasto i u Francuskoj nose mahramu?! Ko ih tjera?

Pokrivalo joj dale pravoslavne monahinjeKikibombona wrote:Maja Gojkovic, bivsa uzdanica Srpske radikalne stranke a sada srpskih Naprednjaka!insomnia78 wrote:Francuska je puna pokrivenih cura i zena. Takodje i cura i zena koje se izjasnjavaju muslimankama a ne nose maramesalik79 wrote:Pitam te, posto su ovo tvoja raja, zasto i u Francuskoj nose mahramu?! Ko ih tjera?
Mada ti to sve dobro znas samo se pravis naivan![]()

Ne citam misli...Samo citiram ono sto si ti napisaoinsomnia78 wrote:Za nekog ko je na ignore polovini foruma utusiate me notifikacijama.![]()
Pomalo ba. Oni razumom obdareni su skontali sta sam hotio rijeti
i postavljam logicno pitanje s "antirezimskim" MEK-om usred Pariza...Mozda one to zele? To im tradicija koju im je bassista zabranjivo? Ko Iranke i šah
Meni tamo na temi o Iranu odrzase citavo predavanje o predislamskoj tradiciji pokrivanja perzijanki pa reko da i ovo nije isti slucaj
Covjece boziji ti stvarno ne shvatas. Ne treba ti Pariz u citavom svijetu imas pokrivenih zena. Samo u Idlibu i Iranu one moraju biti pokrivene. Jel to toliko tesko razumjeti. Jel stvarno hoces reci da svaka Iranka rado pokriva glavu?salik79 wrote:Ne citam misli...Samo citiram ono sto si ti napisaoinsomnia78 wrote:Za nekog ko je na ignore polovini foruma utusiate me notifikacijama.![]()
i postavljam logicno pitanje s "antirezimskim" MEK-om usred Pariza...Mozda one to zele? To im tradicija koju im je bassista zabranjivo? Ko Iranke i šah
Odgovori na pitanje, ne spinuj!insomnia78 wrote:Covjece boziji ti stvarno ne shvatas. Ne treba ti Pariz u citavom svijetu imas pokrivenih zena. Samo u Idlibu i Iranu one moraju biti pokrivene. Jel to toliko tesko razumjeti. Jel stvarno hoces reci da svaka Iranka rado pokriva glavu?salik79 wrote:Ne citam misli...Samo citiram ono sto si ti napisaoinsomnia78 wrote:Za nekog ko je na ignore polovini foruma utusiate me notifikacijama.![]()
nixon69 wrote:Nema tu kraja dok ova cijela mapa ne bude crvena.Maystor wrote:Rat u Siriji se bliži kraju! Konačan rasplet bi mogao izgledati ovako:
Iz kojih pobuda ih MEK-ovce nose? Smije li se burkini nositi?insomnia78 wrote:Kako pitanje? Je l ih neko natjero? Pa Pariz sigurno nije. To ne znaci da sve Iranke zele nositi samiju. Evropa ih puna
Uglavnom iz vjerskih ubjedjenja. Mrtvo slovo na papiru. Napravi eksperiment sa zenom.insomnia78 wrote:Sta ja znam. Iz kojih pobuda ga nose cure po Bosni? Sud kaze da smije
Ha ha.. pa upra o suprotno, dugorocno ce te dvije drzave biti jos veci gubitnici.madner wrote:Plitka analiza, Njemacka je dugorcni dobitnik.
Saudija dobitnik.
Ali ih je je suis europe, kolijevka svih mogucih i nemogucih ljudskih i vjerskih prava i sloboda najerala da se moraju skidati u kupace kostime na plazama( ne mogu da nose cak i prilagodjene kostime za vjernike koje proizvode poznati proizvodjaci sportske opreme, znaci samo gologuzi dolaze u obzir ) kao i da ih poslodavac moze otpustiti ako isti ne zeli da mu zaposleni nosaju marame na poslu.Vjerska prava i slobodeinsomnia78 wrote:Kako pitanje? Je l ih neko natjero? Pa Pariz sigurno nije. To ne znaci da sve Iranke zele nositi samiju. Evropa ih puna