Sad će to trojka upošteniti.
I ove cijene su rezultat korupcije SDA, sada će nova vlast, trojka, HDZ, SNSD cijene napraviti realnim, poštenim, tržišnim.
Hoćete se kladiti
Sad će to trojka upošteniti.
Zasto mislis da ce Schmit nametnuti ovo rjesenje koje klix navodi?plavi_E wrote: ↑02/02/2023 19:55 Naime, Konaković je jučer najavio da, ako nova koalicija koju predvode SDP i HDZ ne uspije formirati novu Vladu FBiH, mogla bi preuzeti upravljanje izvršnom vlasti kroz postojeći saziv Federalne vlade kojom upravlja Fadil Novalić.
Konakovic na sve moguce nacine pokusava da spasi HDZ od neke nove intervencije kojom bi odblokirao formiranje vlade entiteta i time naudio poziciji HDZ-a. Evo sad su spremni Fadila prihvatiti za premijera. Konakoviceva ideja da stranka koja nema ni jednog poslanika u parlamentu ima 4 ministra u vladi. Koji cirkus. Konakovic svakim danom sve vise pokazuje koliko je mentalno zaostao.
![]()
Razlog za ovaj cirkus je ova opasnnost po HDZ.
Rješenje za Vladu FBiH nalazi se u Ustavu BiH: Hoće li Schmidt posegnuti za njim?
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/rjes ... /230201080
Znaci sav cirkus oko formiranja vlade se mora pod hitno zavrsiti i po cijenu da Novalic bude i dalje premijer da Shmit ne bi morao ponovo sta mjenjati. A svako danasnje ogranicavanje SDA je buduce ogranicavanje HDZ-a. I zato se Konakovic ovoliko razgalamio.
To je rezervna varijanta ukoliko Šmit ne donese neko rješenje, a Lendo ne potpiše. Time će se vršiti pritisak i na Šmita i na SDA. Fakat je jasno da se ide na formiranje nove Vlade FBiH na svaki mogući način i zbog SDP-a, NS, ZBiH, NES-a, pa i NiP-a. Svima je u interesu da se formira nova Vlada FBiH osim SDFA. Pa sam Dino kaže da je Šmit sve zakuhao i da treba da otkuha. Ne znam kako si uopšte došao do ovakvih zaključaka.plavi_E wrote: ↑02/02/2023 19:55 Naime, Konaković je jučer najavio da, ako nova koalicija koju predvode SDP i HDZ ne uspije formirati novu Vladu FBiH, mogla bi preuzeti upravljanje izvršnom vlasti kroz postojeći saziv Federalne vlade kojom upravlja Fadil Novalić.
Konakovic na sve moguce nacine pokusava da spasi HDZ od neke nove intervencije kojom bi odblokirao formiranje vlade entiteta i time naudio poziciji HDZ-a. Evo sad su spremni Fadila prihvatiti za premijera. Konakoviceva ideja da stranka koja nema ni jednog poslanika u parlamentu ima 4 ministra u vladi. Koji cirkus. Konakovic svakim danom sve vise pokazuje koliko je mentalno zaostao.
![]()
Razlog za ovaj cirkus je ova opasnnost po HDZ.
Rješenje za Vladu FBiH nalazi se u Ustavu BiH: Hoće li Schmidt posegnuti za njim?
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/rjes ... /230201080
Znaci sav cirkus oko formiranja vlade se mora pod hitno zavrsiti i po cijenu da Novalic bude i dalje premijer da Shmit ne bi morao ponovo sta mjenjati. A svako danasnje ogranicavanje SDA je buduce ogranicavanje HDZ-a. I zato se Konakovic ovoliko razgalamio.
CSU - Christian social union ciji je Schmidt clan bas je Avdo otkrio toplu vodu

Ne želim BiH i to jasno govorim, RS će krenuti ka nezavisnosti
Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, izjavio je kako je spreman da se "Republika Srpska primakne statusu nezavisne države".
Poručuje kako prijetnje sankcijama za srpske lidere ne mogu donijeti ništa dobro Bosni i Hercegovini.
- To ne može da izađe na dobro za one koji žele BiH. Јa je ne želim i ja to jasno govorim. Nisam spreman da ratujem, ali sam spreman da ako ja ne uspijem da se Srpska primakne statusu nezavisne države, da iza sebe ostavim generaciju političara koji će se boriti za tako nešto, rekao je Dodik
Ako hoće da zarade neki politički poen, onda nek radije otvore restoran za javnost barem jedan dan u sedmici
To je to.sajber87 wrote: ↑02/02/2023 23:47 Dodik radi ono sto treba da radi, zapadu je vazno da je na drzavnom nivou sada prozapadna ekipa sa bosnjacke strane za razliku od prethodnih mandata kada po misljenju zapada to nije bila zato su ih i gurali toliko, preduslov je ispunjen a dalje ce ici kako treba da ide i kako zapad odluci. Pogledajte pritisak na vucica i pokusajte da predvitite kako ce naredna godina proteci u bosni
aaaa, pa sto odmah ne kazes kolegasajber87 wrote: ↑02/02/2023 23:47 Dodik radi ono sto treba da radi, zapadu je vazno da je na drzavnom nivou sada prozapadna ekipa sa bosnjacke strane za razliku od prethodnih mandata kada po misljenju zapada to nije bila zato su ih i gurali toliko, preduslov je ispunjen a dalje ce ici kako treba da ide i kako zapad odluci. Pogledajte pritisak na vucica i pokusajte da predvitite kako ce naredna godina proteci u bosni
Upravu si, ko da je jos jucer bilo "mirno spavajte rata nece biti", "ovo nije nas rat", "ljudi vratite se iz sume u Visegrad, nece vam Srbi nista". Dok su neki drugi govorili "Bosnom se siriiii mirissss tamjanaaaa".
Izjava koja je izazvala burne reakcije: U Jugoslaviji su nam vadili zdrave zube jer smo muslimani
Ja ne mogu vjerovati u sta se ovaj covjek pretvorio, prije 2 godine sam sa njim pio kafu i razmisljao boze dragi kako je ovo fin inKsan.Kaže da tek kada je došao u Sarajevo je shvatio da postoji način da se neki zubi i izliječe.
"Eto, to je ustvari bio odnos, odnos one države prema muslimanima, prema Bošnjacima“, priča je koju je ispričao Nezim Halilović.
To ono: spremimo tespihe da ih gadjamo i luga da im u oci bacamo
Nisi shvatio on drugo ne moze da prica od onoga sto prica a sta ce da radi i da se desi u buducnosti vidjecemovelikonja wrote: ↑03/02/2023 06:38aaaa, pa sto odmah ne kazes kolegasajber87 wrote: ↑02/02/2023 23:47 Dodik radi ono sto treba da radi, zapadu je vazno da je na drzavnom nivou sada prozapadna ekipa sa bosnjacke strane za razliku od prethodnih mandata kada po misljenju zapada to nije bila zato su ih i gurali toliko, preduslov je ispunjen a dalje ce ici kako treba da ide i kako zapad odluci. Pogledajte pritisak na vucica i pokusajte da predvitite kako ce naredna godina proteci u bosni
ah da, ja samo nisam dodovljno iskusan u medjunarodnim odnosima da skontam te nove procese![]()
![]()