Sirija vol. 2

Locked
insomnia78

#80001 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Kikibombona wrote:
insomnia78 wrote:
DaysleepeR wrote:najsmješniji su oni koji brane Boga od ljudi
Cuvena vjernicka blagost :-D
Ja, eto, ako taj Bog postoji, kao da ga treba neko braniti od mene. Sta bi Bog bez Moketa svog. Ili Moketu zao Kikija, hoce od vatre da ga spasi.

Nasa vjera o tebi nevjernice ima misljenje i ne libi se da ga iznese - ti o nasoj vjeri ni zucnuti ne smijes.

U Mosulu bi mi letila glava da sam im boga opsovao, ovdje imam ukore/upozorenja/opomene. Nema nikakve sumnje da bi mi i ovdje mnogi glavu skinuli da su prilike drugacije.

.....

Opsovao sam ISILu boga, istog onog u cije su ime poklali i silovali narod. Nekulturno jeste, zaista rijetko opletem bogu, ali nekako bijes moram kanalisati. Zalosno je da ste prokomentarisali moje psovanje a niste silovanje djeteta od 10 godina.
Odnos sa zarobljenicama i robinjama je vise puta spomenut u Kur'anu. Tako da ne vidim cemu se vi ovdje cudite
Kikibombona

#80002 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

ioannes wrote:
Kikibombona wrote:
Zalosno je da ste prokomentarisali moje psovanje a niste silovanje djeteta od 10 godina.
to je žalosno.... bog te ****
Saxxx je napisao milion komentara o Asadovim zlocinima, ali nije nijedan od genocidu i monstruoznim zlocinima nad prezivjelim Jezidima. Ne znam u cemu je kvaka, plasim se pomisliti da iz nekih vjerskih uvjerenja smatra da su Jezidi to zasluzili zato sto su 'vatropoklonici' ili koji kurac. Svaki napredak ISILa je odusevljeno ispratio, napredak jebenih nakaza koje siluju djecu o 10 godina, a nikada nije prenio da je iracka armija i Hashd ostvarila napredak, da su oslobodili nekoliko sirotih Jezida.

Isto na tviteru, pro-dzihad aktivisti. Nikada nijedan nije napisao ni slovo o ISILovim zlocinima, nikada ni slovo nisu posvetili neduznom i unesrecenom Jezidi narodu. Horor jebeni. Tu je nesto do kosti bolesno.

Kukaju o Asadovim zlocinima, glume moral i pravdu, prate svaki ISILov napredak u Iraku, broje svakog ubijenog irackog vojnika, a nikada ni slovo o ISILovim zlocinima i Jezidi narodu.

I kaze neko Amerikanci krivi za sve!?? Kurac moj, ovdje je nesto jebeno bolesno.
Kikibombona

#80003 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

insomnia78 wrote:Odnos sa zarobljenicama i robinjama je vise puta spomenut u Kur'anu. Tako da ne vidim cemu se vi ovdje cudite
Nisam procitao i ne znam za taj slucaj.

Bilo je i ovdje muslimana, ima islamskih vojski koliko hoces, ali niko ne radi ovo sto je radio i radi ISIL. Niko ne siluje djecu od 10 godina, ne voza u kavezima i ne prodaje na pijaci seksualnog roblja. To ne radi ni jebena Al Kaida ni Talibani.

Ovi iz ISILa su jebeno bolesni.

Mozda su islamske vojske nekada uzimale robinje, prije 1 000 godina, ali ovo je 21 vijek.
insomnia78

#80004 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Kikibombona wrote:
insomnia78 wrote:Odnos sa zarobljenicama i robinjama je vise puta spomenut u Kur'anu. Tako da ne vidim cemu se vi ovdje cudite

Bilo je i ovdje muslimana, ima islamskih vojski koliko hoces, ali niko ne radi ovo sto je radio i radi ISIL. Niko ne siluje djecu od 10 godina, ne voza u kavezima i ne prodaje na pijaci seksualnog roblja. To ne radi ni jebena Al Kaida ni Talibani.

Osim cetnika. Da malo citas o nasem ratu vidio bi da su upravo to radili zenama i djevojcicama. Zarobljavali, silovali, prodavali, poklanjali..
Last edited by insomnia78 on 07/07/2017 13:28, edited 1 time in total.
insomnia78

#80005 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Kikibombona wrote:

Mozda su islamske vojske nekada uzimale robinje, prije 1 000 godina, ali ovo je 21 vijek.
Pa istini za volju knjiga je tu za sva vremena
GIVI

#80006 Re: Sirija vol. 2

Post by GIVI »

Kikibombona wrote:
muhafuca wrote:
Kikibombona wrote:...
Nema razloga da psujes Boga radi ovih retarda.

Ni prvi ni zadnji put da neko zloupotrebi religiju i "navodno u ime Boga" cini zlocine

Svi koji se bore protiv IS na ovaj ili na onaj nacin vjeruju u Boga pa se ipak bore protiv IS-a jer znaju da njihovi postupci nemaju veze sa onim za sta tvrde da se bore.

Ukljucujuci naravno i masu Kurda - vjernika bez obzira sto su u YPG.

Ne prijavljujem nicije postove, al eto ako nije frka nemoj trpati sve vjernike u isti kos, ako nije previse za zaiskati.
Jarane, pun mi je klinac tih vjernickih budalastina i tog boga radi kojeg najebase nevini ljudi svaki jebeni dan. Svaki dan neko glavom plati radi pogresne vjere ili nevjere. U tim knjigama, koje je lafo bog pisao, stoji jasno da su nevjernici losi ljudi i onda nije nikakvo cudo da se pojavi budala i ubije nekoga zbog toga.

Vjerski sluzbenici imaju pravo srati pod zastitom vjere o nevjernicima, bludu, nemoralu... to im pise u knjigama, obavezuje ih... a kada njima neko nesto kaze, odmah se nalaze uvrijedjeni.

Ja mogu tebi reci da si nevjernik i da ides u vatru, ti meni ne smijes na to odgovoriti. Ma sikter.

Ne zelim nikoga uvrijediti na licnom osnovu, ali imam pravo o ideologijama pisati sto zelim. Vjere su ideologije isto kao komunizam, kapitalizam i slicno. Ljudske budalastine.
Zbog vjere je ubijeno daleko najviše ljudi u povijesti ove civilizacije.Ne treba iči u Irak ili Siriju da bi se tražilo ovakvo zlo.Bilo je tu oko nas svugdje..Pogledaj samo što su Srbi radili zarobljenim ženama.Bilo u Bosni ili npr Vukovaru.Nema užasa kojeg nisu počinili.A prije svakog napada na nenaoružana sela blagoslovili su ih popovi.Ljudi od vjere.Ima sa svih strana primjera.Što su vehabije radile zarobjenim Srbima recimo,Isto u ime vjere.
dječak sa šibicama

#80007 Re: Sirija vol. 2

Post by dječak sa šibicama »

Da se ne lazemo, dole kolju svi.

Kao i u svakom ratu, nije slucajno da se sudi i pociniteljima ali i nalagodavcima ako ih ima. I da su nalagodavci faktor koji odlucuje je li zlocin sistematski ili pojedinacan. Mada sustinski zlocin je zlocin, nema tu neke mjere, osim da "nasi budu bolji/manji zlotvori od njihovih" utjehe.

Jebiga, to su tamo kulture u kojima brat sestri saspe kiselinu u lice ako "osramoti porodicu" (dobro, vise tamo Indija, Pakistan, ali meni je to sve isto), zene se kamenuju do smrti za krsenje serijata, ljudima se rezu ruke, kolju zubima one zeceve ko nekakvi plemenski obicaji, realno divljaci. Cast izuzecima.
Kikibombona

#80008 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

insomnia78 wrote:Pa istini za volju knjiga je tu za sva vremena
Jezidi zive na tom prostoru stoljecima prije pojave islama i tek sada se nasla islamska vojska koja ce ih eliminisati. Ne znam kako se toga nisu sjetile pravedne halife, ashabi koje stalno spominjes, kako se toga nisu sjetili cuveni Muavija i Jezid, Saladin, Sulejman i ostali islamski vladari. Bilo je svega u proslosti, ali im niko nije uradio ovo sto je ISIL.

Isto tako, postavlja se pitanje, kako svim tim silnim islamskim vladarima i vojskovodjama nije palo a pamet da sruse Budin spomenik, da poruse Nimrud i Palmiru... nadzivjelo Muhameda u stotine islamskih vladara koji su dosli poslije njega... dohakao ISIL i Ebu Bekr al-Bagdadi. Bice da je on veci musliman od Muhameda i da islam poznaje bolje od njega.

Svaka vjera je losa, agresivna, diskriminirajuca, ali ovaj ISIL je sve zajebao.
GIVI

#80009 Re: Sirija vol. 2

Post by GIVI »

I nema nikakve razlike između četnika i isila.Ili ecimo ustaša sve je to isto zlo drugo pakovanje.Ono što su četnici napravili u istočnoj bosni je jednako ovome što radi isil Jezidima.Kiki s pravom si ljut ali nemoj kvariti dan s time,Evo nešto bolje vijesti.

A oslobođen je i Mosul :thumbup:
Nadzornik

#80010 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Sve u ime vjere.

Image
Image
Image
Nadzornik

#80011 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Rusi u Damasku.

Image
DaysleepeR

#80012 Re: Sirija vol. 2

Post by DaysleepeR »

mislim da smo iscrpili temu vjere, svakako nije vjerska tema

nego šta kažu Kiki, SAA će postaviti tampon između Efrina i Turske

drugi put SAA spašava guzicu kurdima, a baš su im vratili tamo oko Tabqa-e

obrazli nema šta
handžar88

#80013 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

ioannes wrote:
Kikibombona wrote:
Zalosno je da ste prokomentarisali moje psovanje a niste silovanje djeteta od 10 godina.
to je žalosno.... bog te ****
Sta se tu ima komentarisat koji qrac jedino mogu psovat i bit seljacina ko vas dvojica, posto to ne zelim samo cu presutit.. sta ste postigli s tim sto psujete Boga, samo pokazujete da nemate ni sekunde postovanja prema nama koji smo redovni na temi a vjerujemo u Boga.. kakve veze isil ima sa Bogom?
Nadzornik

#80014 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Prvi susret Putina i Trampa u Hamburgu.

Image
Image

VIDEO

https://twitter.com/CT_operative/status ... 7094356992
Kikibombona

#80015 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

DaysleepeR wrote:mislim da smo iscrpili temu vjere, svakako nije vjerska tema

nego šta kažu Kiki, SAA će postaviti tampon između Efrina i Turske

drugi put SAA spašava guzicu kurdima, a baš su im vratili tamo oko Tabqa-e

obrazli nema šta
Milosrdni dr. Bashar al-Asad, dusa od covjeka. Ti njega kamenom on tebe hljebom. Vidi se da mu je Hafez caca, pravo fina porodica. I brat Maher je ljudina samo takva, mrava ne bi zgazio. Poznata je Maherova 'kada hodam pazim da mrava ne zgazim'.

Rusi i Amerikanci pregovaraju. Nemaju Kurdi i Asad sa tim blage veze, njihovo je samo da se potuku ako ih zastitnici ne spase...

Jedino dzihadiste niko ne jebe ni 2%. Tacno mi ih bude zao. Svi ih ostavili. Turska, Katar, Saudija... Turci, stari trgovci, prave biznis i dilove, vade sebe iz govana, trgujuci dzihadistickim glavama...
ioannes

#80016 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

Kikibombona wrote:
insomnia78 wrote:Pa istini za volju knjiga je tu za sva vremena
Jezidi zive na tom prostoru stoljecima prije pojave islama i tek sada se nasla islamska vojska koja ce ih eliminisati. Ne znam kako se toga nisu sjetile pravedne halife, ashabi koje stalno spominjes, kako se toga nisu sjetili cuveni Muavija i Jezid, Saladin, Sulejman i ostali islamski vladari. Bilo je svega u proslosti, ali im niko nije uradio ovo sto je ISIL.

Isto tako, postavlja se pitanje, kako svim tim silnim islamskim vladarima i vojskovodjama nije palo a pamet da sruse Budin spomenik, da poruse Nimrud i Palmiru... nadzivjelo Muhameda u stotine islamskih vladara koji su dosli poslije njega... dohakao ISIL i Ebu Bekr al-Bagdadi. Bice da je on veci musliman od Muhameda i da islam poznaje bolje od njega.

Svaka vjera je losa, agresivna, diskriminirajuca, ali ovaj ISIL je sve zajebao.
dobro si ovo sve sročio....
e sada se zapitaj zašto su ti svi silni narodi,svetišta i kulturne baštine preživjele sve moguće islamske vladare i dinastije....čak su preživjeli i one na koje se isis poziva.

tada nije bilo obavještajnih službi i geopolitičkih manipulacija.... iz kojih ovaj isis niče
insomnia78

#80017 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Jest, jest. Bilal Bosnic americki igrac. Pa eto prezivili su i Daesh. Ondasnji muslimani inace do Beca dogurali lijepom rijecju? Ma hajte molim vas
ioannes

#80018 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

http://blauerbote.com/2017/07/05/bana-a ... us-aleppo/

malo o raboti fam. Alabed iz Alepa....

twitter account male banane je uključen prvi put 24 septembra 2016...prvi follower je bio izvjesni Abdelazizz Ahmed, novina al jazeere :mrgreen:
insomnia78

#80019 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Kako ste vi bolesno opsjednuti ovim djetetom. Podsjeca na opsjednutost odredjenih Munirom
Čitalac

#80020 Re: Sirija vol. 2

Post by Čitalac »

Ovo je objavio producent BBC-a. Nije objasnio kako i kojim putem...
About 100 Islamic State fighters and families, sum foreigners, back to Idlib from Raqqa under HTS guarantees
ioannes

#80021 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

insomnia78 wrote:Jest, jest. Bilal Bosnic americki igrac. Pa eto prezivili su i Daesh. Ondasnji muslimani inace do Beca dogurali lijepom rijecju? Ma hajte molim vas
jest saudijski... to ti isto dođe. takozvana osovina zla.
kao sto su križari dogurali do jerusalema isto lijepom riječju ili mongoli do mađarske lijepom riječju....nema to veze sa vjerom nego sa ratovanjem
nakaradni novopečeni "vehabizam" je oruđe vehabo cionista i služi geostrateskim interesima sa više strana
ioannes

#80022 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

insomnia78 wrote:Kako ste vi bolesno opsjednuti ovim djetetom. Podsjeca na opsjednutost odredjenih Munirom
genije....
niko nije opsjednut djetetom,nego se radi o masovnoj propagandi ,plasiranoj u svijetsku javnost
insomnia78

#80023 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Jah. To ako ti istorija pocinje od 11.09
insomnia78

#80024 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

ioannes wrote:
insomnia78 wrote:Kako ste vi bolesno opsjednuti ovim djetetom. Podsjeca na opsjednutost odredjenih Munirom
genije....
niko nije opsjednut djetetom,nego se radi o masovnoj propagandi ,plasiranoj u svijetsku javnost
Znam. Vidio sam 90-tih. Isti igraci su u igri. CNN, Amnesty, ona kurava Amanpour
insomnia78

#80025 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

ioannes wrote:
genije....
Nesto kao frizerski u Damasku, guzve na krimskim plazama, hapsenje iranskog djecaka (FOTO I VIDEO) :lol: u AmerikU ili ovako nesto
Image
:lol:
Ima propagande, vazda bilo i bice
Locked