Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
supercali

#8001 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

Doduse nama bi trebalo svako 6 mjeseci izbore da bi se stanje cijelokupno u gradu i drzavi sredilo
quarterback

#8002 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by quarterback »

supercali wrote:Zivim tu i ja bi se zakleo da nema al moguce da grijesim al zato kod bosmalovog sigurno nema nego samo pjesacki
nema na bosmal mostu jer je tamo ona futava nazovi biciklisticka staza od ranije
supercali

#8003 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

quarterback wrote:
supercali wrote:Zivim tu i ja bi se zakleo da nema al moguce da grijesim al zato kod bosmalovog sigurno nema nego samo pjesacki
nema na bosmal mostu jer je tamo ona futava nazovi biciklisticka staza od ranije
E tu zamalo jednog da pokupim i jos se on kao zaustavio i psuje a ja na semaforu stojim i ne smije da pridje
mirzet87sa

#8004 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mirzet87sa »

Ne zivis ti na otoci nego na aneksu, svrakinom.. gore kod roma :D
quarterback

#8005 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by quarterback »

supercali wrote: E tu zamalo jednog da pokupim i jos se on kao zaustavio i psuje a ja na semaforu stojim i ne smije da pridje
hajmo to preformulisati u zakon

ako vozac automobila primjeti biciklistu kako ide preko pjesackog prelaza a da nije sisao sa bicikla onda vozac automobila ima prednost ?
ako je biciklista sisao i gura bicikl onda je svoj na svom i onda on ima prednost ?
mirzet87sa

#8006 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mirzet87sa »

A sta cemo sa biciklistima koji voze saobracajnom trakom, pa prodju kroz crveno i nastave se kretati? Kad je u saobracaju, tretirat ga treba kao auto, kad je crveno nek ide?
quarterback

#8007 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by quarterback »

quarterback wrote:
supercali wrote: E tu zamalo jednog da pokupim i jos se on kao zaustavio i psuje a ja na semaforu stojim i ne smije da pridje

ako vozac automobila primjeti biciklistu kako ide preko pjesackog prelaza a da nije sisao sa bicikla onda vozac automobila ima prednost ?
ako je biciklista sisao i gura bicikl onda je svoj na svom i onda on ima prednost ?
da sam sebi odgovorim, mislim da se pjesacki ima postovati makar isao noj i jednom nogom okretao pedalu bicikla pri tome
a to sto je biciklista na pjesackom na biciklu je problem policije koja treba kazniti biciklistu jer ne treba voziti preko pjesackog

ipak mnogo ce vode miljackom proteci, ako ikad ....
bleee_sa

#8008 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bleee_sa »

Joj mirzete ko da si mi brat, svaka ti je ko iz mojih usta izašla :mrgreen: :kiss:

Jebo bicikliste, ni ne obraćam pažnju na njih, oni su i od nas bezobrazniji. :mrgreen:
quarterback

#8009 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by quarterback »

jeko mirzet ?

:evil:
bleee_sa

#8010 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bleee_sa »

Zajebanciju na stranu, fakat su bezobrazni sa ovim prelascima pješačkog na biciklu gdje nije označena traka za iste, i udari ga i ti kriv...

A vilsonovo mi je bolna rana ujutro od 7-9, spržim ga 70 od EP do bratstva jedinstva da stignem na semafor, kad neđe oko bristola on na biciklu iz trake u traku... :mrgreen:
supercali

#8011 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

quarterback wrote:

Tako bi trebalo
Pjesacki se treba postovati ako on stoji na pjesackom i sl
Vozac ne moze vidjeti nekoga ko je na pocetku mosta i u par sekundi je na drugoj vec traci
Pjesak to ne moze uraditi osim ako sprinta
Zato i postoji pjesacki i biciklisticki prelaz

Nije bit u tome pustio bi ja da prodje da je recimo stajao na prelazu
Al on je bukvalno metar-dva ispred mene na biciklu prosao
A ograda zaklanja pogled na park zaljubljenih iz kojeg je pravca dosao
Zar trebam ja da gatam jel ima biciklista ili on sam koji vidi auto da ide pred njega?

Upravo ovo je stvar oko koje se raspravlja
On od benzinske do fontane na mostu moze doci za 5 sekundi a ja kao vozac sam vec blizu pjesackog
Ako biciklista ne pazi zasto bi vozac bio kriv?
mirzet87sa

#8012 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mirzet87sa »

Mali milion puta vozio iza bicikliste, zaobilazim ga samo ako je traka do slobodna, da se ne prepadne, ne sviram iza njega jer znam da ce pasti u 99% slucajeva. Dodjemo na semafor, seljo hop kroz crveno i nastavi svojim putem. Sta to, na biciklu imas sva prava svijeta a za tebe ni jedno pravilo ne vazi? Treba ih pocet preko haube bacati.. :D
basicm

#8013 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by basicm »

The BEN10 wrote:
basicm wrote:Zar nije normalno da smanje brzinu kad su na semaforu? Ako vozi brzo on moze biti desetine metara iza dok ja kad vec lagano skrenem desno ga ne vidim na retrovizoru. Vecina biciklista smanji brzinu pa cak i stanu, ali ima ih koji voze punom brzinom. Kako ja tu mogu ispostovati da ga pustim bez problema?
Ovako dječače, obzirom da često vozim bicikl po gradu.
Velika većina biciklista, barem 95%, mora se dobro preznojiti da ga navuče na 25 km/h, ako i toliko. To je ono da upneš svim silama. Od te cifre, jedno 0.05% ih prilazi baš tom brzim raskrsnici i namjerava proći kroz istu.
Dalje, čak i da se kreće tom brzinom, to je 7 m/s, što bi ga značilo da mu za 20 m treba čitave 3 sekunde, tj. za "desetine metara" mu treba ne manje od 5 sekundi. Sad skontaj koliko ti je priča realna. ;-)
Da ti djecak kaze, meni nije u cilju vas gaziti, nego sacuvati od belaja. Medjutim ako imate stazu niste sami na svijetu, voziti kako god hocete.
Ove statistike i brojevi su bezveze, brz prijelaz raskrsnice ce vise boliti biciklistu nego neciji blatobran. Evo vidim vec par ljudi imalo slicna iskustva.

Sent from my iPhone using Tapatalk
supercali

#8014 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

quarterback wrote:
quarterback wrote:

da sam sebi odgovorim, mislim da se pjesacki ima postovati makar isao noj i jednom nogom okretao pedalu bicikla pri tome
a to sto je biciklista na pjesackom na biciklu je problem policije koja treba kazniti biciklistu jer ne treba voziti preko pjesackog

ipak mnogo ce vode miljackom proteci, ako ikad ....
Da ja odgovorim na tvoje
Mnogo biciklista je bezobrazno
Kad ne moze saobracajnom trakom onda vozi trotoarom i obratno
Kao sto mirzet rece ako vozi kolovoznom trakom onda ga pustiti da prodje kroz crveno?
Tako isto i ovdje koristi pjesacki kao biciklista
E ako je problem u policiji sto ne kaznjava biciklostu nije problem ni u vozacu ako pokupi jednog takvog koji mi izleti na metar dva ispred
supercali

#8015 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

mirzet87sa wrote:Mali milion puta vozio iza bicikliste, zaobilazim ga samo ako je traka do slobodna, da se ne prepadne, ne sviram iza njega jer znam da ce pasti u 99% slucajeva. Dodjemo na semafor, seljo hop kroz crveno i nastavi svojim putem. Sta to, na biciklu imas sva prava svijeta a za tebe ni jedno pravilo ne vazi? Treba ih pocet preko haube bacati.. :D
To upravo govorim samo se presalta na pjesacki i prodje kroz crveno

Jbt ajd da se i mi jednom slazemo
Provozat cu te u tramvaju a ti plati pice
bleee_sa

#8016 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bleee_sa »

Odoh ja, neće ovo na dobro :run:

respo hoš platit sutra kafu :mrgreen:
supercali

#8017 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

Naravno da necu
mirzet87sa

#8018 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mirzet87sa »

Auuuu :D moze moze :D nek blesa baci kakvu spontanu fotkicu za medija.. :D
bleee_sa

#8019 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bleee_sa »

No problemo, samo dogovorite vrijeme i lokaciju :mrgreen:
quarterback

#8020 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by quarterback »

bleee_sa wrote:Zajebanciju na stranu, fakat su bezobrazni sa ovim prelascima pješačkog na biciklu gdje nije označena traka za iste, i udari ga i ti kriv...

A vilsonovo mi je bolna rana ujutro od 7-9, spržim ga 70 od EP do bratstva jedinstva da stignem na semafor, kad neđe oko bristola on na biciklu iz trake u traku... :mrgreen:
to je pored one skole, gimnazije, i one ekonomske skole gdje je ogranicenje 40 ?

samo prži :evil:
bleee_sa

#8021 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bleee_sa »

Jes', jes', baš tu.

Ne mogu ja radi nekih tamo znakova dozvoliti da ispaštaju pošteni građani Sarajeva koji žure na pos'o. :mrgreen:
quarterback

#8022 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by quarterback »

supercali wrote: Tako bi trebalo
Vozac ne moze vidjeti nekoga ko je na pocetku mosta i u par sekundi je na drugoj vec traci

Zar trebam ja da gatam jel ima biciklista ili on sam koji vidi auto da ide pred njega?

On od benzinske do fontane na mostu moze doci za 5 sekundi a ja kao vozac sam vec blizu pjesackog
u redu ali tu imas biciklisticku stazu koja dolazi do mosta i potom se nastavlja od mosta, mislim da vozacu ne bi trebalo biti van pameti da biciklista tuda moze naici

pa mislim da trebas da gatas tacnije da trebas da gledas, na kraju krajeva isto kao sto ti je naisao biciklista sa recimo 20 na sat sto je uobicajena brzina za bicikl mogao je naici i neki trkac koji je trenirao i sprintao

ja kada sam autom i kada idem paralelno sa biciklistickom stazom te je presjecam uvijek gledam hocu li sustici i prestici nekog biciklistu kako mu ne bih oduzeo prvenstvo kod mog skretanja ili jos gore da se tip zabije u mene i cesto pomislim da se stvarno slabo vidi a i fakat je da masa biciklista nema nikakvog svjetla ...

posao vozaca je da pazi na ostale a posao policije da kaznjava ostale (recimo bicikliste) koji ne voze po propisima, to sto biciklista ne vozi po propisu ne daje pravo vozacu da ga zgazi, eventualno ga moze opravdati ako se desi nesreca medjutim jebiga - zgazi covjeka
supercali

#8023 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

mirzet87sa wrote:Auuuu :D moze moze :D nek blesa baci kakvu spontanu fotkicu za medija.. :D
Biraj ekskluziva ili klix nightlife
supercali

#8024 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

quarterback wrote:
supercali wrote: Tako bi trebalo

u redu ali tu imas biciklisticku stazu koja dolazi do mosta i potom se nastavlja od mosta, mislim da vozacu ne bi trebalo biti van pameti da biciklista tuda moze naici

pa mislim da trebas da gatas tacnije da trebas da gledas, na kraju krajeva isto kao sto ti je naisao biciklista sa recimo 20 na sat sto je uobicajena brzina za bicikl mogao je naici i neki trkac koji je trenirao i sprintao

ja kada sam autom i kada idem paralelno sa biciklistickom stazom te je presjecam uvijek gledam hocu li sustici i prestici nekog biciklistu kako mu ne bih oduzeo prvenstvo kod mog skretanja ili jos gore da se tip zabije u mene i cesto pomislim da se stvarno slabo vidi a i fakat je da masa biciklista nema nikakvog svjetla ...

posao vozaca je da pazi na ostale a posao policije da kaznjava ostale (recimo bicikliste) koji ne voze po propisima, to sto biciklista ne vozi po propisu ne daje pravo vozacu da ga zgazi, eventualno ga moze opravdati ako se desi nesreca medjutim jebiga - zgazi covjeka
A ja od bosmala moram pratiti ima li ko na mostu ovog kongresmena pa da upratim hoce li iskociti na mostu?
Kao sto staza dolazi do mosta a s druge strane se nastavlja i biciklista treba da sidje sa istog i gurajuci predje taj pjesacki
Takvima rado stanem ove druge zao mi je sto ih nekad ne potkacim pa da lete kad ne znaju pravila

Ps inace bolt tu cesto trenira pa s3 mogu ocekivati sprinteri kako prelaze most
Last edited by supercali on 19/09/2016 16:38, edited 1 time in total.
quarterback

#8025 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by quarterback »

supercali wrote: Da ja odgovorim na tvoje
Mnogo biciklista je bezobrazno
Kad ne moze saobracajnom trakom onda vozi trotoarom i obratno
Kao sto mirzet rece ako vozi kolovoznom trakom onda ga pustiti da prodje kroz crveno?
Tako isto i ovdje koristi pjesacki kao biciklista
E ako je problem u policiji sto ne kaznjava biciklostu nije problem ni u vozacu ako pokupi jednog takvog koji mi izleti na metar dva ispred

- jeste bezobrazno, i bezobrazno i budalasto
- da se podsjetimo - biciklisti je mjesto na biciklistickoj stazi, ako biciklisticke staze nema onda mu je mjesto na cesti medjutm radi divljaka u autima mnogi od nas radije biraju trotoar radi cuvanja svog zivota
- ako je biciklista prosao na crveno posao je policije da to kazni a nije posao vozaca da osveti crveno svjetlo tako sto ce zgazti biciklistu
- takodje ne opravdava bilo kakvo nasilnicno ponasanje vozaca, nije vozac ni sudija ni sveviznji da ispravlja ponasanje drugih u saobracaju
- to mozes ti tvrditi, ja bih prepustio sudiji i vjestaku da presude, kao vozac ja cu radije gledati i reagovati na biciklistu, a ti nemoj pa nam javi ishod sudjenja
Post Reply