Premijer Liga BiH 2011/12
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Bordolini
#8001 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Bravo osime, bravo (ne)normalni komitetu, nemoj da ustasama slucajno neko nesto zabrani i propisno ih kazni
. Ali zato udaraj po Saraj'vu, navikli smo.

- _Reds_
#8002 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
I ne ovaj Savez, ovaj Komitet nije protiv F.K. Sarajevo.
Ja jada i cemera, cuj 5.000 zbog propusta, a kavih je to propusta bilo osim bakljade ??
Nadalje baklje su paili u navijaci Zeljeznicara, a gdje je njima kazna. Ja koliko znam prije je i Sarajevo dobijalo kazne za svoje navijace na gostujucim terinima, ali ovo je Osimov savez.
Ovo je dno dna, sad svi ako ste ljudi recite jesu li Horde bile upravu kad su rekle da su ovom komitetu baklje veci problem nego fašizam i šovinizam, kao što su i rekli istaknute parole.
Ja jada i cemera, cuj 5.000 zbog propusta, a kavih je to propusta bilo osim bakljade ??
Nadalje baklje su paili u navijaci Zeljeznicara, a gdje je njima kazna. Ja koliko znam prije je i Sarajevo dobijalo kazne za svoje navijace na gostujucim terinima, ali ovo je Osimov savez.
Ovo je dno dna, sad svi ako ste ljudi recite jesu li Horde bile upravu kad su rekle da su ovom komitetu baklje veci problem nego fašizam i šovinizam, kao što su i rekli istaknute parole.
-
Iker C
#8003 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Navijači Želje nisu bili organizovano na utakmici tako da klub ne snosi odgovornost. Osim ne kažnjava već komisija koja radi po Pravilniku koji je donešen prije nego što je Komitet osnovan. I šta prigovarate Osimu izgleda da će vam srediti licencu. 
-
LSD
#8004 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Opet po Osimu opleli
Osim im kriv što su oni palili baklje
, iako svi odlicno znaju da je to zabranjeno.
Svi placaju u slucaju bakljade i nema kukanja poslije yebanja, jedino divovi kukaju i morališu oko odluka na koje su sami direktno uticali.
Svi placaju u slucaju bakljade i nema kukanja poslije yebanja, jedino divovi kukaju i morališu oko odluka na koje su sami direktno uticali.
-
caros
#8005 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
3000 za fašizam, udaranje sudije itd., 5000 za bakljadu.

Za ovog separatistu odozgo, ZNALI SMO MI da ćemo dobiti kaznu, ali ako ti misliš da je ovo uredu, onda nisi dobar sa glavom.

Za ovog separatistu odozgo, ZNALI SMO MI da ćemo dobiti kaznu, ali ako ti misliš da je ovo uredu, onda nisi dobar sa glavom.
Last edited by caros on 18/05/2012 16:38, edited 1 time in total.
- _Reds_
#8006 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Nisu bili organizovano.. hahaha ! A zato se komiteti bio digao i pitao kako su navijaci Sarajeva dosli u Travnik. Zasto onda navijaci Zeljeznicara nisu bili izbaceni sa stadiona, zasto Osimov delegat to nije naredio, pogoto kad su poclei da pale baklje, i da ih bacaju cak i na ostatak zapadne tribine, odnosne na ljude.Iker C wrote:Navijači Želje nisu bili organizovano na utakmici tako da klub ne snosi odgovornost. Osim ne kažnjava već komisija koja radi po Pravilniku koji je donešen prije nego što je Komitet osnovan. I šta prigovarate Osimu izgleda da će vam srediti licencu.
- JoeyTribbiani
#8007 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Priča o "jadnom, uvijek žrtvovanom FK Saraj'vu", kao i udaranje po Ivici šta god da bude, je prežvakana sto puta, pa ne bih opet. Imali smo i mi bruku kazni i zbog baklji, a i zbog nekih stvari na terenu ko što niko drugi nije. Nebitno, kazna za široki je presmiješna, ali ko će se žalit na nju? Mogu samo oni. Hoće ih zajebat sa jednom tekmom pred praznim tribinama u pm. Na finale kupa ih dodje 1500.
- _Reds_
#8008 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Nemoj da te nazviam ovdje raznim imenima, hajde sad reci koliku ste vi najvecu kaznu za baklje dobili ove godine ???LSD wrote:Opet po Osimu opleli![]()
![]()
Dalje, jel' to fašizam jeftiniji kod Osima od baklji.
- just principe
#8009 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
LSD wrote:Opet po Osimu opleli![]()
![]()
Kazna od 5000 je po propisu i udure
Kazna od 3000 je smjesna...Dobar podstrek za slijedeci fasisticki skup.
Da su Junioru glavu odrubili mozda bi dobili vecu kaznu
-
LSD
#8010 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Jeste li palili baklje?? jeste...jel to zabranjeno?? jeste...u cemu je problem onda_Reds_ wrote:Nemoj da te nazviam ovdje raznim imenima, hajde sad reci koliku ste vi najvecu kaznu za baklje dobili ove godine ???LSD wrote:Opet po Osimu opleli![]()
![]()
Dalje, jel' to fašizam jeftiniji kod Osima od baklji.
Pusti se ti sad zaviravanja preko tuđe ograde i šta je drugim klubovima propisano.
Niste trebali paliti baklje i nebi bilo kazne, to je sva mudrost i bolio bi vas qurac za tuđe kazne niti bi vam padalo na pamet da poredite, vagate i preispitujete TUĐE KAZNE.....mojne sad filozofiranje oko toga...ne ide jbg
Last edited by LSD on 18/05/2012 16:44, edited 1 time in total.
- hypko_nurko
#8011 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
nije se komitet digao nego sportski novinari. ligata ili ko vec. a zasto vi niste izbaceni sa sjevera kad se igrao derbi na grbavici? i vi ste palili baklje i bacali topovske udare_Reds_ wrote:Nisu bili organizovano.. hahaha ! A zato se komiteti bio digao i pitao kako su navijaci Sarajeva dosli u Travnik. Zasto onda navijaci Zeljeznicara nisu bili izbaceni sa stadiona, zasto Osimov delegat to nije naredio, pogoto kad su poclei da pale baklje, i da ih bacaju cak i na ostatak zapadne tribine, odnosne na ljude.Iker C wrote:Navijači Želje nisu bili organizovano na utakmici tako da klub ne snosi odgovornost. Osim ne kažnjava već komisija koja radi po Pravilniku koji je donešen prije nego što je Komitet osnovan. I šta prigovarate Osimu izgleda da će vam srediti licencu.
i da siroki je takodje trebao dobiti 5000 za baklje i ulijetanje u teren i gadjanje amara i fasisticke pjesme. i plus jos bar 3 utakmice bez navijaca. al valjda ce kazne biti rigoroznije od naredne sezone. posebno za fasizam
Last edited by hypko_nurko on 18/05/2012 16:45, edited 1 time in total.
- cvrčak_na_hedonizmu
#8012 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Komšinicama su uvijek svi krivi osim njih samih.
Loša situacija u klubu, svemoćna familija vuče konce
Nema para, opet familija
Nesposobna uprava, zna se, familija
Nema titula, komitet je kriv
Upitna licenca, Gracić je kriv
Nespremni i limitirani igrači, vanzemaljci su krivi
Pale baklje, dobiju kaznu, opet komitet
Kazne se određuju prema pravilnicima koji su postojali prije Komiteta i za koje se reklo da će se mijenjati, opet Komitet
bla, bla, bla, bla ; Nije mi jasno kako se više ne umore od kukanja, pričanja i pisanja nebuloza. Počinjem da mislim da oni zaista vjeruju u to što pišu i pričaju što je prilično zabrinjavajuće.
ps da se razumijemo, kazna Lištici je smiješna. Kazna koju je odredila nekakva komisija po nekakvom pravilniku.
Loša situacija u klubu, svemoćna familija vuče konce
Nema para, opet familija
Nesposobna uprava, zna se, familija
Nema titula, komitet je kriv
Upitna licenca, Gracić je kriv
Nespremni i limitirani igrači, vanzemaljci su krivi
Pale baklje, dobiju kaznu, opet komitet
Kazne se određuju prema pravilnicima koji su postojali prije Komiteta i za koje se reklo da će se mijenjati, opet Komitet
bla, bla, bla, bla ; Nije mi jasno kako se više ne umore od kukanja, pričanja i pisanja nebuloza. Počinjem da mislim da oni zaista vjeruju u to što pišu i pričaju što je prilično zabrinjavajuće.
ps da se razumijemo, kazna Lištici je smiješna. Kazna koju je odredila nekakva komisija po nekakvom pravilniku.
- _Reds_
#8013 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Ti nisi sav svoj, cjenovnik je valjda isti za sve, ili je za Sarajevo posebni, valjda vi kad palite baklje imate popustLSD wrote: Jeste li palili baklje?? jeste...jel to zabranjeno?? jeste...u cemu je problem ondai nemoj sad gledati Želju jer je i on kažnjen za svoje bakljade.
Pusti se ti sad zaviravanja preko tuđe ograde i šta je drugim klubovima propisano.
Niste trebali paliti baklje i nebi bilo kazne, to je sva mudrost i bolio bi vas qurac za tuđe kazne niti bi vam padalo na pamet da poredite, vagate i preispitujete TUĐE KAZNE.....mojne sad filozofiranje oko toga...ne ide jbg
nesto nisam vidio da ste vi dobili i jednu kaznu od 5.000 KM, pa ni na prolsom derbiju.
-
LSD
#8014 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Kako cemo mi platiti kad mi nismo organizatori utakmice bili_Reds_ wrote:Ti nisi sav svoj, cjenovnik je valjda isti za sve, ili je za Sarajevo posebni, valjda vi kad palite baklje imate popustLSD wrote: Jeste li palili baklje?? jeste...jel to zabranjeno?? jeste...u cemu je problem ondai nemoj sad gledati Želju jer je i on kažnjen za svoje bakljade.
nesto nisam vidio da ste vi dobili i jednu kaznu od 5.000 KM, pa ni na prolsom derbiju.
Last edited by LSD on 18/05/2012 16:49, edited 1 time in total.
-
Bordolini
#8015 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Jadna nam majka s kim mi posla imamo i od koga se nadamo da ce nam donijeti boljitak u fudbalu. Sve sto su dosad uradili ide na ruku samo onima koji prije svega mrze ovu drzavu pa onda i sve sto se u njoj desava. Otjeraj navijace, dovedi fasiste i rasturace, stisni gas do kraja i cuvaj jaja. Mrsh stoko! 
- JoeyTribbiani
#8016 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Možda zato što su dvije navijačke grupe palile baklje jedino na Koševu (od početka zabrane)?
I eto, sutra će fašisti opet po svom. Valjda će taj pravilnik definisat sve, a ne da budu kazne kakve su do sad. 3 milje
I eto, sutra će fašisti opet po svom. Valjda će taj pravilnik definisat sve, a ne da budu kazne kakve su do sad. 3 milje
- _Reds_
#8017 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Da li ste vi tu utakmicu dobili kaznu 5.000 ???hypko_nurko wrote:nije se komitet digao nego sportski novinari. ligata ili ko vec. a zasto vi niste izbaceni sa sjevera kad se igrao derbi na grbavici? i vi ste palili baklje i bacali topovske udare_Reds_ wrote:Nisu bili organizovano.. hahaha ! A zato se komiteti bio digao i pitao kako su navijaci Sarajeva dosli u Travnik. Zasto onda navijaci Zeljeznicara nisu bili izbaceni sa stadiona, zasto Osimov delegat to nije naredio, pogoto kad su poclei da pale baklje, i da ih bacaju cak i na ostatak zapadne tribine, odnosne na ljude.Iker C wrote:Navijači Želje nisu bili organizovano na utakmici tako da klub ne snosi odgovornost. Osim ne kažnjava već komisija koja radi po Pravilniku koji je donešen prije nego što je Komitet osnovan. I šta prigovarate Osimu izgleda da će vam srediti licencu.
i da siroki je takodje trebao dobiti 5000 za baklje i ulijetanje u teren i gadjanje amara i fasisticke pjesme. i plus jos bar 3 utakmice bez navijaca. al valjda ce kazne biti rigoroznije od naredne sezone. posebno za fasizam
Sto se tice Sirokog, pa ko je kriv za to sto nisu dobili ?? Palili baklje, gadjali sudije, trenere, fašistički navijali i sve to 3.000, po kakvim to cjenovnicima ide. I na toj utakmici je bio cika Osim sve je moga da vidi svojim očima, ili je moža postao ćorav.
I nije problem u ovih 5.000 kazne za nas, ali ako je nama toliko, onda treba biti i vama za neke druge utakmice, a Široki je treba dobiti minimum duplo.
I hajde reci mi iskreno jesu li vece problem baklje ili fašizam, jer NENORMALNI KOMITET na čelu sa OSIMom, je potvrdio da su baklje veći problem. Budite jednom ljudi i priznajte neke stvari.
- cvrčak_na_hedonizmu
#8018 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Sad sve smeta jer nema titula. Razumljivo
Sad im sve smeta, travka nakošena ulijevo, ne valja. Mreža šuplja, drama, kazna-gluho bilo.
Sitnice u vidu suđenja odnosno da se sada bez problema može igrati na strani, da više nema smiješnih penala svako kolo, da je broj gostujućih pobjeda i remija ubjedljivo najveći od osnivanja lige, da davljenici fasuju kući 0:4 ili nekim sličnim rezultatom se zanemaruju. Who cares ?
Pozdrav iz afričke zemlje safari
Sitnice u vidu suđenja odnosno da se sada bez problema može igrati na strani, da više nema smiješnih penala svako kolo, da je broj gostujućih pobjeda i remija ubjedljivo najveći od osnivanja lige, da davljenici fasuju kući 0:4 ili nekim sličnim rezultatom se zanemaruju. Who cares ?
Pozdrav iz afričke zemlje safari
Last edited by cvrčak_na_hedonizmu on 18/05/2012 16:53, edited 1 time in total.
- _Reds_
#8019 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Kazes dvije ?? to znači da je pola kazne trebao da dobije Zeljezničar, ni pod razno Sarajevo ne mopže dobiti kaznu za baklje navijaca Zeljeznicara, oni ili su trebali biti izbaceni ili Zeljeznicar snosi odgovornost za to, ustvari oni ili komitet.JoeyTribbiani wrote:Možda zato što su dvije navijačke grupe palile baklje jedino na Koševu (od početka zabrane)?
Da su Horde palile baklje na Otoci sigurno bi Olimpic dobio kaznu, hahaha.
Last edited by _Reds_ on 18/05/2012 16:54, edited 1 time in total.
-
LSD
#8020 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Po hiljaditi put: Ne može nikakav sportski Komitet istrijebiti nacionaizam i fašizam sa stadiona.
Nije to posao Komiteta, vec bi to treba država, sudovi, policija razyebati...nema tog komiteta koji može ideje stare stotinama godina koje se prenose sa koljena na koljeno - izbaciti sa stadiona...jer nema tu snagu, ovlasti, kapacitete....de malo razmišljajte prije nego što pocnete pisati
Nije to posao Komiteta, vec bi to treba država, sudovi, policija razyebati...nema tog komiteta koji može ideje stare stotinama godina koje se prenose sa koljena na koljeno - izbaciti sa stadiona...jer nema tu snagu, ovlasti, kapacitete....de malo razmišljajte prije nego što pocnete pisati
-
caros
#8021 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Ma ja, zato im može naplatiti manju kaznu za fašistička skandiranja, udaranje sudije, udaranje vodenog smarada itd. nego za paljenje baklji.

- just principe
#8022 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
LSD wrote:
Kako cemo mi platiti kad mi nismo organizatori utakmice biliniti je Željo postavio svoje redare na ulazima Zapada da trkeljaju raju....to neka placa onaj koji zadužen za to i koji je organizator tekme
vrlo jednostavno.
jebem ga ti bash volis da se pravis budala i/ili lud ili da drugog napravis
http://sportsport.ba/bh_fudbal/borac-ce ... jeni/58144
http://www.scsport.ba/v2/tekst.php?ID=36114dok je Željezničar kažnjen sa 3.500 KM zbog omalovažavanja Kupa BiH, odnosno zbog toga što igrači sarajevskog premijerligaša nisu na vrijeme istrčali na teren, te zbog ubacivanja baklji i petardi na teren sa tribine gdje su bili smješteni gostujući navijači
Zbog upotrebe pirotehnike (baklji, petardi i topovskih udara) navijača bh. premijerligaški klubovi kažnjeni su sa 12.000 KM, odlučila je Disciplinska komisija Nogometnog / Fudbalskog saveza BiH na sjednici održanoj u Sarajevu. Željezničar će tako u N/FS BiH morati uplatiti 2.500 KM, Sloboda i Velež po 2.000 KM, Zrinjski, Sarajevo i Čelik po 1.500 KM, a Široki Brijeg 1.000 KM.
Otkud najednom 5000 kazna zbog baklji ?
-
Bordolini
#8023 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Ne moze istrijebiti ali im ovim smjesnim kaznama samo moze dati zeleno svijetlo da slijedeci put budu jos glasniji i da jos jace iskazu svoju "ljubav" prema domovini.LSD wrote:Po hiljaditi put: Ne može nikakav sportski Komitet istrijebiti nacionaizam i fašizam sa stadiona.
Kazna buraz, samo kazna! Udari po dzepu, sto jace. To komitet moze, neka uradi taj svoj dio pa cemo onda pricati o ostalom.
Ali hajmo to ignorisati, daj da se kazni Sarajevo jer su strumfovi usli na zapad i zapalili baklje. Bravo majstori!
- hypko_nurko
#8024 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
nismo dobili jer koliko se ja sjecam kazne nisu bile ovakve za bakljade u jesenjoj polusezoni. tako od proljeca se sve naplacuje._Reds_ wrote: Da li ste vi tu utakmicu dobili kaznu 5.000 ???
Sto se tice Sirokog, pa ko je kriv za to sto nisu dobili ?? Palili baklje, gadjali sudije, trenere, fašistički navijali i sve to 3.000, po kakvim to cjenovnicima ide. I na toj utakmici je bio cika Osim sve je moga da vidi svojim očima, ili je moža postao ćorav.
I nije problem u ovih 5.000 kazne za nas, ali ako je nama toliko, onda treba biti i vama za neke druge utakmice, a Široki je treba dobiti minimum duplo.
I hajde reci mi iskreno jesu li vece problem baklje ili fašizam, jer NENORMALNI KOMITET na čelu sa OSIMom, je potvrdio da su baklje veći problem. Budite jednom ljudi i priznajte neke stvari.
mi smo dobili 3000 za utakmicu protiv sirokog prvo kolo ili protiv borca ne sjecam se. a za jednu od te dvije utakmice 1500 i plus jos 5 ili 6 puta ove sezone su nas opalili zbog baklji na jugu. sigurno oko 10000 KM je placeno kazne zbog baklji ove poluseznoe.
cuj ko je kriv sto nisu dobil. pa jebeni pravilnik koji je takav kakav je. i koji je donesen prije osima i koji se primjenjuje iz sezone u sezonu. najavljuje se taj novi pravilnik koji se treba usvojiti za narednu sezonu koji ce biti rigorozniji. a nadam se da ce u njega uvrstiti i kazne za fasisticko navijanje.
al dzaba vama je osim sve kriv, vi ste slijepi kod ociju ocigledno. zaslijepio vas ivica.
naravno da je veci problem fasizam nego baklje. i u buduce se treba vise raditi na tome da se iskorijeni sa tribina ili da se pucaju ogromne kazne.
- _Reds_
#8025 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Drugi Sarajevo je dobilo 5.000 kaznu za propsute u organizaciji.hypko_nurko wrote:nismo dobili jer koliko se ja sjecam kazne nisu bile ovakve za bakljade u jesenjoj polusezoni. tako od proljeca se sve naplacuje._Reds_ wrote: Da li ste vi tu utakmicu dobili kaznu 5.000 ???
mi smo dobili 3000 za utakmicu protiv sirokog prvo kolo ili protiv borca ne sjecam se. a za jednu od te dvije utakmice 1500 i plus jos 5 ili 6 puta ove sezone su nas opalili zbog baklji na jugu. sigurno oko 10000 KM je placeno kazne zbog baklji ove poluseznoe.
cuj ko je kriv sto nisu dobil. pa jebeni pravilnik koji je takav kakav je. i koji je donesen prije osima i koji se primjenjuje iz sezone u sezonu. najavljuje se taj novi pravilnik koji se treba usvojiti za narednu sezonu koji ce biti rigorozniji. a nadam se da ce u njega uvrstiti i kazne za fasisticko navijanje.
al dzaba vama je osim sve kriv, vi ste slijepi kod ociju ocigledno. zaslijepio vas ivica.![]()
naravno da je veci problem fasizam nego baklje. i u buduce se treba vise raditi na tome da se iskorijeni sa tribina ili da se pucaju ogromne kazne.
Široki je dobio 3.000 za propuste u organizaciji i + jos 3-4 stvari.
Kako je vama najveca kazna za baklje 3.000 KM, a Sarajevu 5.000 KM ??
Samo cisto zelim da mi neko objasni ove stvari.
Kako je to moguce ??